Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvarijní set

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 16 Přejít na další stránku   1  
Akvarijní set
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   13.05.2014 16:03 Muž Sid [6764] - RostlinyRe: Legioix
Tento set funkční filtr obsahuje. Pokud s ním neumíte zacházet, váš problém. :)
Na názor, co v čem chovat, máte nárok. B. urophthalmoides jste naživo zjevně neviděl. ;-) :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2014 15:44 Muž Legioix [574] Re: Sid
Pokud si k tomu setu domyslím funkční filtr (což ten set neobsahuje), tak na chování krevetek a nebo šnečků je to ideální. Na ryby prostě ne. Ten filtr z toho setu mám někde v šufleti a vím co to je zač.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2014 13:37 Issa Re: Sid
Máte to krásný!
Rozumím tomu dobře, že jste vše nechal, tak jak bylo v setu a měnil jste jen světlo?
A jak je to s jeho výměnou? Je to nějaká specialitka nebo není problém v případě, že je třeba koupit nové?

A co se týče kvality provedení, samozřejmě tedy v poměru k ceně....zkrátka nerozpadne se to hned? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2014 13:31 Issa Re: Designer
Ale jo, já vím. Takhle nějak to mám udělané u krevetek - obyč.akvárko + půlené krycí sklo v lištách + podlinkové světlo + bublifuk.
Jednak ale nejsem z takto řešených krycích skel nějak odvázaná a druhak bude beťák bydlet v dětském pokoji a ty plastové kryty se mi zdají takové nějaké odolnější :)

Máme pak ještě cca 40l AQ s plastovým krytem a to se mi na obsluhu zdá mnohem praktičtější než ta skla (má taková ta odklopná dvířka po celé délce).

Proto šilhám po setech ;-)
Původně jsem si myslela, že koupím jen kryt od Diversy + akvárko a bublifuk. Ale z těch fotek na netu na mě působí děsně pouťově, to světlo je tam nějak zadeklovaný, někde jsem četla, že se to pak rychle přehřívá atp.
Tak jsem myslela, že Tetra by zas taková úplná pouťovka být nemusela, no :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   12.05.2014 22:49 Muž Sid [6764] - RostlinyRe: Legioix
Fotka k příspěvku Pozor na žilky! :-D
Chápu, že všichni nemusí fandit malým nádržkám. Nechápu ovšem, proč o tomto docela vydařeném setu za pár korun píšete jako o sračce...? hmm :)

A co se týče toho týrání...
I když se na netu najdou informace, že Boraras urophthalmoides mohou údajně(!) dorůst až 4cm, podle mých pozorování je to maximálně polovina. (A to v prostředí, kde jim v růstu nic nebrání.)
Udělat si představu, jak "stísněně" vypadá taková rasborka v nádržce 25*25*30cm, můžete třeba podle této fotky. :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.05.2014 21:10 Muž Aforte [629] Re: Legioix
Razbory skvrnnocasé jsou malé rybky. Akvárium skoro neznečistí. Navíc pokud víš jak na to, tak to jde. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   12.05.2014 20:43 Muž Legioix [574] – Re: Sid
Sid napsal: Já jsem zvolil toto www.petshopcz.cz/… a naprostá spokojenost. (Jen je potřeba přečíst návod, abyste se vyhla nutnosti udělat jistou zkušenost... :))
Jako sorry, ale mít v této sračce o čistém objemu cca 13-15l 20 rybiček je podle mě týrání.... Neříkám, že to nemáš pěkný, ale toto bych dal tak do AQ 60x30x30...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.05.2014 20:15 Muž marek21 [16]
Zdravim

Planujem rekonstrukciu svojho akva ... chcel by som dat jedno velke cca 220x50x60 (s-h-v)
chcem tam mat tercovce + nejake tetry, bez rastlin, len pozadie, korene, piesok na dno, max nejaky ten anubias alebo nejaku taku vytrvalsiu rastlinku osvetlenie len minimalne asi 2 trubice pozdlz aby to svietilo len tolko aby bolo rybky vidiet.

Stacilo by na taketo akva filtracia 2x JBL e1501 ?
Mohlo by to fungovat bez rastlin ?
s co2 by som len vyrovnaval PH mam aj controller + by som este zriadil reverznu osmozu ...

Chcem sa vyhnut hlavne riasam a chcem len jednoduche a pekne akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.05.2014 15:35 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Issa
Sklo nejakych 33l mne vyslo na burze na 350Kc, je to krasne udelane, i s rozpulenym soupacim hornim sklem. Nad neco takoveho muzes hodit osvetleni nad kuchynskou linku, rekneme zarivka 8 nebo 11W, v cene do 250Kc vcetne zarivky (Hornbach), vodotesnost neresis, davas to nad zadni pulku kryciho skla. Jestli uz to svetlo das do preklopeneho truhliku, ohnes kus plechu, slepis z preklizky... to uz je fuk, je to uplne mimo vodu.

Dal potrebujes mensi topitko (25W by mohlo stacit s prehledem, rekneme 300Kc, at nezeru), cerpadlo rekneme At-200 + k tomu kus biomolitanu (tak 400Kc celkem), a fajn je teplomer, rekneme do 40Kc.

Neco das za prkenka/plech/truhlik/atp. k zadeklovani toho svetla, ale rekl bych, ze oproti kitu pres 1500Kc jsme na tom lepe a pri zhruba stejne cene, a to jsem ty ceny psal spis vyssi, at se to urcite vejde. Spinaci hodiny ke svetlu nedostanes predpokladam ani k tomu kitu, tak si nejake digitalni za 200 az 300Kc v Hornbachu taky vem, kdyz uz tam clovek je...

Chapu, ze slepit tri prkenka a treba potahnout tapetou muze byt pro nekoho horror (ale ani to neni treba, i osvetleni se da koupit), a nemel bych povidat, kdyz sam jeden kit mam. Jenze ja ho dostal k vanocum, sam bych si ho nekoupil ;-) .

Takze proc kit? Protoze kdyz ne kit, potrebujes seznam co koupit, ktery nemas? Ale to nemas ani s kitem, stejne si pak pujdes pro nejake dno, pro rostliny, pro kus korene...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.05.2014 14:54 Muž Sid [6764] - RostlinyRe: Issa
Já jsem zvolil toto www.petshopcz.cz/… a naprostá spokojenost. (Jen je potřeba přečíst návod, abyste se vyhla nutnosti udělat jistou zkušenost... :))
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 14:45 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Tenhle filtr jsem měl taky. Vzít placatý kus biomolitanu, tak 1 - 2 cm silný, udělat z něj ponožku a tu naplnit kvalitním keramickým médiem, já použil substrat pro od Eheimu. Z filtru vše vyndat a ponožku tam nacpat. Ta funguje jednak jako obal na keramiku, aby se nedostala k vrtulce sání čerpadla, a také jako předfiltr. Výsledek? Rok o něm nevím, ale akva je dost zarostlé a bydlí tam teď asi 5 cichlidek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2014 14:17 Issa
Opět se jsu poradit. Co si myslíte o tomto setu? Máte někdo zkušenost s tímto filtrem - nevíte, zda by třeba zázračné filtrační kazety ;-) nešly vyměnit za molitan?

Stále mě neopouští naděje, že najdu nějaký set, který nebudu muset komplet překopat, popř. půlku vybavení rovnou nahradit jiným tak, aby tam mohl šťastně žít jeden beťák + hromada na světlo nenáročných rostlin.
:-)

www.nasezahrady.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 19:03 matus13 Re: Miso
na to si dam pozor :-D radsej nech to udrzi viac
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 19:00 Muž Miso [470] Re: matus13
aha, tak to je ok :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 13:10 matus13 Re: Miso
70cm a pojdu na stenu 2 Lka a v predu budu 2 nohy takze to bude drzat urcite
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 11:11 Muž Miso [470] Re: matus13
ty chces dat akva na policu? no to budu musiet byt jo sakra L-ka ;) , a v akej vyske to bude len tak pre zaujimavost ohladne udrzby...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 19:41 matus13 Re: Aforte
no ved uvidim len musim spravit policu este na to akvarko uz mam aj dosku len musim kupil Lka na stenu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 19:38 Muž Aforte [629] Re: matus13
Je více možností, ale to se zdá být docela fajn to osvětlení. :-) Lidé jsou s tím spokojení. Za tu cenu. No nekup to. I já bych to už dávno měl doma. Jen jsem na to narazil až po tom, co jsem měl jiná světla doma. Na mojí 64ku to bylo nedostačující vzhledem k mé výšce a wattáží(díky délce akvária).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 19:36 matus13 Re: Aforte
ja niesom taky technicky typ,radsej si objednam to co si mi poslal vcera
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 13:22 jamajcan Re: Aforte
Nemusíš se omlouvat :-) Tvůj názor,Ti neberu. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 13:10 Muž Aforte [629] Re: jamajcan
Tak to se omlouvám. Já se díval jen na MIXX. Jak jsem říkal. Dropchecker nikomu nevnucuji, ale není to špatná věcička. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.05.2014 13:03 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: Aforte
At jsou kvasnice stabilni jak chteji, staci trosku myslet a davkovani byt stabilni muze. Jenze to jsou stale nejake difuzory a bublani, misto poradneho rozpusteni konkretni davky CO2 ve vode v konkretnich casovych intervalech. Prosim brat s humorem, jen opevuji funkci sveho proplachovaneho kelimku :) .

Dropchecker mam, ale ma stale stejnou barvu, ani bych mit nemusel. Na druhou stranu jak jsem zacal lecit, vypnuti CO2 bylo znat, ale vyhubeni mnoha ziveho v akvariu ho poslalo vylozene do modra, coz neni vubec od veci videt na vlastni oci, kam takovym lecenim clovek akvarium dokaze dostat. Dropchecker mi tedy mimo jine ukazuje, zda akvarium po leceni uz zase nejak zije, nebo zda je jeste v tom "sterilnim" stavu.

Takze ja bych naopak klidne dropchecker doporucil i lidem, kteri CO2 nepridavaji, protoze kdyz akvarium bezi dobre - zije, ani bez pridavani CO2 nebude uplne modry, zatimco po priliti nekterych leciv zmodra totalne, a muze pak ukazovat, jak se po leceni akvarium zase dostava do ziveho stavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 12:58 jamajcan Re: Aforte
Kamaráde,bombu provozuju jen v Mixxxu.Ve svých zbývajících pěti nádržích,bublám burčákem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 12:50 Muž Aforte [629] Re: jamajcan
Protože máš bombu. Kvasnice jsou dost nestálé. Každopádně je to každého volba. Nikomu to nevnucuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 12:48 jamajcan Re: Aforte
Každopádně,je to další business plán na to,jak vytáhnout z lidí peníze za něco,co vlastně nepotřebují.Nikdy jsem ho nevlastnil a nemyslím si,že bych ho někdy potřeboval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 12:34 Muž Aforte [629] Re: jamajcan
Řekněme ve dvou. každopádně to máš furt před očima. :-) Ta změna v tom moc velká nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 12:33 jamajcan Re: Aforte
Měření dropcheckerem ,není v žádném případě rychlé,ale naopak,změny koncentrace Co2,se projevují řádově v hodinách. no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   09.05.2014 11:12 Muž Aforte [629] Re: matus13
Není to nutné. I bez CO2 to jde, akorát to takhle půjde rychleji. :-)

Já bych volil to měření přes dropchecker. Je to rychlé a pokaždé, když se podíváš, tak vidíš, kolik tam toho CO2 doopravdy je. U normálních testů je to piplačka a navíc nevíš, jestli je to pravdivé. Ten dropchecker něco stojí, ale je to bomba věc ano palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 11:06 matus13 Re: Aforte
jaj tak budem muset aj ja potom kontrolovat,sak zatial to este nemam tak uvidim ale to co2 tam asi budem muset pridavat ked chcem mat poriadne zarastene aq
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 11:00 Muž Aforte [629] Re: matus13
To já nevím. Já to pouštím do akva a kontroluji přes Dennerle crystal-line dlouhodobý test mini.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 10:57 matus13 Re: Aforte
a kolko bublin za minutu ma byt aby som to neprehnal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 10:55 Muž Aforte [629] Re: matus13
Biokvas nekupuj. Zbytečně vyhozené peníze. Radši použij flašku od kofoly :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 10:54 matus13 Re: Aforte
asi si kupim ten set na biokvas a k tomu je aj pevna nadoba a do toho budem miesat kvasnice a buduci tyzden si asi objednam to osvetlenie,popripade este nieco k tomu nech sa mi oplati platit kuriera
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 10:48 Muž Aforte [629] Re: matus13
Nic se nestane, pokud se ti neucpe hadička. Ještě doporučuji na hadičku zapojit zpětný ventil. Vznikne přetlak a v nejlepší případě se ti to dostane do akva. V tom horším vytopíš díky tomu byt/dům. Stát se to nemusí, ale může.

Nebude
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 10:40 matus13 Re: Aforte
na tie kvasnice budem potrebovat nejaku pevnu nadobu bojim sa to dat do pet flase a ked dam piesok na dno nebude hnit ked dam vacsiu vrstvu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 10:27 Muž Aforte [629] Re: Turbínka
Máme na to stejný názor. Navíc IKEA nepoužívá jen dřevo. Dává ještě něco dovnitř. Za stejnou cenu si můžeš nechat vyrobit v nějaké firmě kvalitní stolek jen ze dřeva. :-) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 10:25 Žena Turbínka [2558] Re: meiilax
Já bych jim věřila a 112 l bych tam nedávala ;-) Připadá mi to spíš jako cesta do pekel, Ikea věci nejsou zrovna sztavěné jako stolky pod akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 10:25 Muž Aforte [629] Re: matus13
Nejlepší bude CO2 bomba, ale i s kvasnicemi to půjde. palec Akorát jsou kvasnice dost nestálé. Budeš dávat i nějaký zásobní substrát pod to? Určitě to bude k prospěchu, akorát je u toho jediný problém:

přesazování rostlin, bagři(ryby) budou postupem času dostávat zrnka zásobního substrátu na povrch. Štěrk neber. Vem spíš písek. 1-2mm je optimum. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 10:22 matus13 Re: meiilax
podla mna to udrzi ved ta doska je dost hruba,popripade to spevni zozadu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 10:19 meiilax – Zatížení stolku
Dobrý den,

mám nyní malé 54 l akvárium na této skřínce www.ikea.com/… , rád bych si pořídil 112 l akvárium a nejsem si jistý nosností tohoto stolku. Sice píšou 13kg/police, ale to si myslím, že je poddimenzované, navíc je akvárium na horní desce a váha je tak jinak rozložená.. Co myslíte ? Nemáte třebas zkušenosti s touto skříní ?

Díky Milan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 09:33 matus13 Re: Aforte
CO2 asi len z kvasnic a dno nejaky jemny strk pre krevetky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 09:31 Muž Aforte [629] Re: matus13
Já si myslím, že to půjde jedna báseň. Budeš mít i CO2? Co budeš mít za dno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 09:31 matus13 Re: Aforte
nejake kobercove aby to dobre svietilo az na dno aq
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 09:28 Muž Aforte [629] Re: matus13
Já si myslím, že určitě. :-) Co máš na mysli pod těmi náročnějšími druhy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 09:27 matus13 Re: Aforte
neni to moc drahe,bude to stacit aj na nejake narocnejsie rastliny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 09:21 Muž Aforte [629] Re: matus13
A co zkusit tohle? www.rostlinna-akvaria.cz/…

Za tu cenu je to super osvětlení. :-) 35cm určitě osvítí. Pokud by to bylo moc můžeš jednu oddělat a svítit pouze jednou. Pokud málo můžeš přidělat LED pásek, ale myslím si, že toho bude dostatek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 09:14 matus13 Re: Aforte
55cm siroke,35 hlboke a 30 vysoke cca 57L
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 08:34 Muž Aforte [629] Re: matus13
Jaké ještě jednou bude to akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2014 08:21 matus13 Re: Aforte
no tiez pravda aj to je lacnejsie jak cely kryt,len neviem aj tak zohnat ziadne prijatelne osvetlenie vsetko co by sedelo dlzkou tak ma max 1x 15w alebo 1x20w a to je asi malo

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [16] ...... 45 46

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41639x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12588-akvarijni-set?od=751