Akvarijní set
0 25.11.2008 00:10 ZdenekJH – Re: ustavprochore
Skaláry tam mám jen dva.. Jsou spokojený.. Myslím že víc, než u nich v obchodě.. Jinak prodejna v ČB je taky.. Jde o prodavače....
0 25.11.2008 00:08 ZdenekJH – Re: ustavprochore
Dno - je černý šterk
Bakterie - ???
Producentů - ?
Konzumentů - ?
Jsem fakt vůl, trošku na mě česky, ja pochopím
nejen kytky, taky kvalitní nitrifikace (je to na tom 1. odkazu od Yirky) - vhodný a zajetý filtr, dno, ty správné bakterie, přiměřený počet producentů i konzumentů,...
zkrátka tak nějak všechno, co ve vašem případě neplatí
nad Budějkama moc nejásejte, doufám, že takovouhle "prodejnu" tady nemáme.
100 nešťastných Hradečáků tu snad nebude, třeba to už mají na Vánoce a nejdřív si k tomu něco přečtou
O obchodnících snažících se prodat cokoli za jakoukoli cenu, už toho bylo napsáno spousty. Doporučit skalárky do 60 l je taky pitomost, ale to už je jen detail...
0 24.11.2008 23:53 ZdenekJH – Re: ustavprochore
A jak se mají tedy ideálně odbourat? Pouze kytkami?
strašný nejste, zdaleka první ani poslední taky ne, ale je mi líto těch rybek
dusíkaté látky - amoniak, dusitany (obojí nebezpečné pro rybky již v nízkých koncentracích) a dusičnany...
3 24.11.2008 23:49 ZdenekJH Jsem strašný, že?
0 24.11.2008 23:48 ZdenekJH – Re: ustavprochore
A N-látky jsou přesněji co?
tráví se N-látkami

OMG, už je to tu zas
Jak psala bucliik, vyměňte polovinu vody v akvišku, zítra zas klidně třetinu, ještě alespoň týden nebo lépe 14 dní, prostě tak, aby se tam ty dusíkaté látky nehromadily. Pokud nejste ochotný ty ryby do akvaristiky vrátit, tak holt si je nechte, možná ale mají poškozené některé orgány a budou do budoucna třeba na nemoci náchylnější. (zas na druhou stranu, když se vrátí do akvaristiky, chudák ten, komu je prodají...

). Mezitím se můžete poohlédnout po těch rostlinách a pečlivě nastudovat odkazy od Yirky. Rostliny pro začátek doporučuju rychlerostoucí - egeria, ceratophyllum, ceratopteris, apod.
čus, umělé kytky patří do akvárka s umělýma rybama, takže to pořádně zalesni, to co se ti stalo, tím si prošel každý začátečník, tak nevim, co tu na tebe machrujou, mě taky akva vychcípalo a ne jednou, tím se člověk učí. Kytky jsou určitě supr, zkus ludwiga repens - na burzách ji dostaneš tak za cca. 7,-Kč kus, nebo přijeď a já ti jednu kytku daruju

, dobře roste a je nenáročná, bude odbourávat škodliviny. Ono chvilku trvá, než se to v akva ustálí, takže asi ještě pár mrtvolek bude, ale časem to bude lepší, nevěš hlavu

0 24.11.2008 23:20 ZdenekJH – Re: bucliik
Právě naopak. Voda je absolutně klidná. Ryby jsou "spokejeny". Myslíte tedy, že když rybičky nechám, že umřou? Já si myslím, že když už mají za sebou tuto hrůzu, tak to zvládnou.... Ale ty kytky jsou asi jisté, že? Musí ven. Můžete mi napsat nějaké běžné rostliny, které si mám koupit? Když je tam dám teď už s rybičkami, tak to bude špatně, že? Nechci je vrátit, už je mám rád
Ahoj, připojuju se k Sidovy, vrať rybky tam kde jsi je vzal ( a pokud ti tohle zabíhání akvária poradili tam tak bych jim ještě nadala.....nebo ne, nemuseli by si je chtít vzít zpět) a začni znova a dobře.
Prozatím bych nechala ten filtr ať fouká ty malé bublinky, ale do budoucna se pokoukni po jiným, tyhle mini filtry jsou hrozně rychlý honítka vody s malým objemem filtrační hmoty.
Vyměň část vody v akvárku a neblbni s chemií- to nebude nemoc, ale to že nebylo dodrženo nic z toho jak se má začínat s akvárkem
Když nasadíš rychle moc ryb tak se ti otráví N látkami-pokukni po netu, nebo se mohou udusit -obojí je s příspěvkem umělých rostlin( teda oni nepomáhají, na rozdíl od živých)
0 24.11.2008 23:14 ZdenekJH – Re: Sid
Hm, sranda. Ale upřímně mi nikdo pořádně neporadí, nebo neznáte odpověď?
Tolik otázek a žádná odpověď
Nejlépe byste udělal, kdybyste žijící rybky vrátil tam, kde jste je koupil. Pak si sedněte ke kompjútru a něco si k provozování akviška prostudujte.
Až si budete myslet, že se orientujete, zkuste své představy konzultovat na tomto nebo podobném fóru a uvidíte, jestli "na to máte" teoreticky. Pokud dojdete k závěru, že ano, zkuste to znovu - naostro.

0 24.11.2008 23:01 ZdenekJH – Re: ZdenekJH
P O M O C
0 24.11.2008 23:00 ZdenekJH – Re: ZdenekJH
Mužu tam udělat, že fitr buď proudí vodu a nebo proudí a ještě jdou malinké bublinky. Absolutně nechápu co tam mám dát....
0 24.11.2008 22:59 ZdenekJH – Re: ZdenekJH
Fitr jsem koupil FANFILTER FAN-1 plus. Je na 60L-100L, také chyba?
0 24.11.2008 22:58 ZdenekJH – Re: Martinpm
Jsem asi fakt k*****... Bude stačit osvětlení, co je přibaleno v setu? Moc nás to mrzí.... Dal jsem teď do vody Preventin na choroby a Akvaraegulátor. Paví očka jsou pořád u hladiny vody a některý mají černé ocasy... Nedaří se jim. Teplota je 23stupňů
Umělé květiny do akvária patří asi jako modely lodí a megapostav potápěčů, takže to bych vyndal . Dej normální běžné kytky a dej jim čas aby mohly zakořenit, ryby bych dával až tak po 3 týdnech. A taky je duležitý jaké ryby tam dáváš. Jak jsou náročné na prostor, na teplotu apod.
0 24.11.2008 22:52 ZdenekJH – Re: Yirka
Proč? Bylo mi to doporučeno... Měl jsem neonky, paví oka, skaláry, čističe skla a takové pěkné oranžové...

Neonky už nejsou, paví očka skoro také ne, jen ty ostatní jsou komplet
0 24.11.2008 22:48 Zdeněk – Nová koupě akvárka 60L set - koupený lepší filtr + umělé kytky a nic nefunguje jak má. Umírá a umírá
Ahoj. Už jsem tady toho četl hodně, ale stejně bych chtěl poradit přímo od Vás pro mě. Koupil jsem 60l akvárium v setu a zakoupil rovnou jiný filtr, který nebyl tak blbý. Mám v něm umělé rostliny, vadí to pro život rybiček? Já jen, že po týdnu filtrace jsem do akvária koupil rybičky a pomalu ale jistě všechny umírají a manželka mi nadává a mlátí

Je nám to líto. Chci začít znova, tak jak?

Starší reakce
Jo je docela dobrý. Mě stačí. Mám 64 lt a výrobce je polský Rynkar. S akva nemám problém.
Zkuste si totéž u vypouklého skla a pochopíte, o čem je řeč.
Z mé strany jde o "varování" před vypouklými akvišky - skutečně není o co stát.

0 18.11.2008 10:31 mia Neviem, prečo všetci tak usilovne odsudzujú sety. Aj ja som sa po rokoch vratila v akva, kupila som set a funguje uplne v pohode. Dokonca po prečítaní niektorých príspevkov som sa obávala ako to bude so svetlom - 15W na 63l, ale rastlinky výborne rastú, riasi v pohode obhospodári jeden prísavník... takže podľa mňa, pokiaľ tam nechceš chovať nejaké extra náročné rybičky... ja by som to v pohode brala.
K vaší poznámce, že se obraz deformuje i u klasických akvárií:
Ano, deformuje. Ale naprosto jinak, než u vypouklého skla. Je zřejmé, Johane, že jste ještě do akviška s vypouklým sklem (naplněného vodou!) nekoukal. Jinak byste si svou reakci na moje konstatování ušetřil. Jsem o tom přesvědčený.

Porovnávat statickou deformaci plochy skla a sklo vypouklého akvária je trochu z cesty.
možná myslel, že to vypouklé sklo funguje jako lupa.
já mám zatím jen malé akva 54l a mám set, který mi zatím vyhovuje, ale když to porovnám s tím, co jsme měli u našich tátovo dělaná akva, tak ten set má tloušťku skla tak 3mm, což mi přijde jako děsně málo a moc důvěry v to nemám, jinak filtr je výkonej, řekl bych, že v tom akvu dělá pěknej průvan, ale musím tam dát nějaký biomolitan, protože to co tam je je tam asi jen na parádu. světla dává zářivka taky dost a topítko topí dobře, při krupičce jsem jim zatopil tak, že se mi uvařili kytky, ale stejně pomohla až esha. Teď jsem si přinesl druhý ten samý set (dostal jsem je za cenu jednoho 4 ks, protože měli rozbitou jednu stranu), jinak jsou ty sety předražený, bych řekl, takže příští akva chci už větší, aspoň 120 l, nařezat nechám u sklenáře, slepim a jsem na polovic, jen mi bude chybět ten horní kryt se zářivkou, ale to se nějak domyslí.

Ještě si rozmyslete, zda pořídíte akviško s vypouklým čelním sklem nebo jestli raději dáte přednost klasice. Pokud do akviška s vypouklým sklem koukáte pod jiným úhlem, než kolmo, obraz se deformuje. A nevím, jak koho, ale mne začnou po chvilce pozorování pod "nesprávným" úhlem bolet oči...
presne! ja mam taky set. ale nekompletni. ale kryt je z setu jen 1x 18W na 112l predelal jsem ho na 36W a jeste predelam o 18W vic. kryt vyrob jsou na internetu ruzne navody. ale kup si akva s krycim sklem. nemusis resit vodotesne patice

to je asi nejlepsi navod!
www.aquapage.cz/… vyjde to na 2000kc pro 370akva tak pro tebe to bude asi 660kc bez svetla. kup si 1 predradnik 1x18W a tlumivku36W na dvě trubice 18W doma vyzkousej na podlaze a vyber startery ktere to startnou, ne stejne znacky nenastartujou! budes mit svetlo 0,55W/l jestli budes chtit o 1 zarivku vic, kup predradnik. jestli o 2 zar. vic (rostlinne akva) kup tlumivku36W doporucuji na každy okruh zvlast vypinac. dulezite proti rasam. kdyz rostou hnede zapne se vic svetla, kdyz zelene nmin.

mohu udelat primitivni schema jak zapojit.

predradnik stoji 300. tlumivka110. patice na !šroub! 8. draty 100. vypinac asi 20 - 50 podle typu.
nekupuj set,zozen si akvarko tvaru akeho chces a sam si don dokup techniku,vynde to sice lacnejsie set,ale ako vidis prerabat osvetlenie to neni nic moc
Nic moc. Světla dost málo. Fungovat může ledasco, ale bude to chtít víc citu a opatrnosti při provozu.
0 17.11.2008 16:02 MiceMik – Set je tžento set dobry nebo ne?
Ahoj.Kupuji si nové AQ a potrebuju poradit je tento set dobrý?
Akvárium o objemu 112 l s vypouklým čelním sklem v provedení buk. Rozměry: 80 x 35 x 40 cm Osvětlovací kryt 2 x 18 W se zářivkama Vnitřní filtr Hailea odpovidající velikosti akvária, topení Hailea s termostatem, nalepovací teploměr sítka.
tady je na neho link:
akvarko.eu/…
Starší reakce
0 27.10.2008 20:16 Miso – Re: V
super, diki
0 27.10.2008 13:41 V Předpoklad: 2.75 Kč/kWh, 30 dní v měsíci.
Svícení: 60 W × 12 h/den => 21.6 kWh/měsíc = 60 Kč/měsíc.
Topení: záleží na jakou teplotu topíš a kolik máš v místnosti, ale řekněme 200 W × 6 h/den (???) => 36 kWh/měsíc = 100 Kč/měsíc.
Voda: záleží jakou používáš, např. výměna 20 l měsíčně při míchání 50 % vlastní studniční a 50 % destilované je max. 80 Kč.
Je to jednoduchá matematika. Číslíčka si každý přiohne dle vlastních podmínek.
0 25.10.2008 13:39 apinek
0 25.10.2008 13:19 Miso Trochu sa to tu zmenilo na OT.. pridam teda este jednu OT otazku, kolko stoji prevadzka takeho 200 l akvaria, dajme tomu mesacne, energie, voda, atd.. Nech mam aspon nejaku predstavu.
hledat moc neumíš a už to tady kolikrát bylo.Tolik firem na zakázku, ale pro tebe třeba tohle:
www.cichlids-zidek.com/…
Ale je fakt,že ten tvůj krytíček bych za ty prachy teda nekoupil.Na druhou stranu je tam práce jako na velkém (Spoje,předřadník a tak)akorát se to liší v počtu a pár cm.
Hledat samozřejmě umím. Ale pokud něco najdu vyhledávačem tak jsou to právě spíš jen eshopy prodávající ve velkém něco k čemu jsou většinou bídné fotky a minimální popis.
Právě proto tu řeším jaký je asi rozdíl v kvalitě mezi krytem za 1500 a třeba za 5 tisíc. A ty dražší kryty (akvária) na zakázku většinou člověk hledáním nenajde, spíš jsou na to odkazy z diskusí apod..
Přidat reakci
1 ...... [42] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41640x