Akvarijní set
0 28.06.2010 21:04 mory2007 takže když koupim MP tak mám záruku vyskové kvality a že mi to pro začátek bude stačit ?
Alespoň necháš nádrž pořádně zaběhnout bez ryb
. Takže všechno zlé je pro něco dobré. Když koupíš ryby po měsíci běhu nádrže tak se nic neděje.
Osvětlení je nutné minimum a u filtru je spíše rozhodující objem filtračních hmot a průtok je až na druhém místě.
0 28.06.2010 20:48 mory2007 a to osvětlení 15 w a filtr s průtokem 380 l/h stačí ?
Tak zkušenost s tím nemám, ale slyšel jsem, že plastové kryty Diversa časem vlivem tepla křehnou a můžou popraskat. Ovšem co je na tom pravdy nevím.
0 28.06.2010 20:29 mory2007 Ten odkaz jsem nahodil více méně proto aby si mory2007 udělal obrázek kolik stojí rampa. Podle mně je nejlepší řešení ten set od Eheim MP. Cenově je to výhodný na to co obsahuje.
Jo ale bacha na trubice, ty 10W jsou atypy, leda speciálky, tam píšou, že trubice má délku 34,3cm, katalog osram uvádí 470mm bez kolíků a dělá jen 827
osram.cz/… strana 140.
Narva 8** ani nedělá, jen 7** a 6** a philips nevim. Toť hlavní výrobci.
To bude asi kvalitnější řešení
0 28.06.2010 19:52 mory2007 – Re:Darsilius
a na kolik výde ta osvětlovací rampa ?
0 28.06.2010 19:51 mory2007 – Re:Haimdol
Díky
Tohle už jsem měl vyhlídnuté na Aukru,ale bohužel to nevyšlo
Kup akvarium odpovidající velikosti, kterou chceš, k tomu osvětlovací rampu, tak at tam mas min. 0,5W/l popřípadě vyrobit dekl doma, k tomu čerpací hlavu a kostku biomolitanu a je to
Podstatně kvalitnější je tento set
www.akvaristik.eu/… komponenty jsou z kvalitních materiálů a vydrží dlouho a do krytu lze případně časem dodat další trubici třeba formou glomatu.
0 28.06.2010 19:44 mory2007 – Re:Haimdol
a nějake akvárium by jsi mi mohl doporučit.Můžu investovat tak 1500 max. 1700.
ahoj, kdyby sis projel fórum, rázem zjistíš, že to má nedostatečný osvětlení, filtr který jen honí vodu. Takže jediný co ti snad nakonec zůstane je topítko a nádrž.
Prostě nekupovat, vrazíš do toho víc, než když si to poskládal sám.
EDIT:Haimdol byl rychlejší
Akvárium samo o sobě je kvalitní, ovšem výbava je naprosto nedostatečná. Osvětlení pouze 11 Wattů a to je velmi málo, filtr má velmi malý objem hmoty. Jedině topítko je nadimenzované správně. Takže pokud má akva správně a bez problémů běžet bylo by třeba vyměnit filtr a osvětlení. A pak už se ten set tak výhodně nejeví.
0 28.06.2010 19:33 mory2007 – Set Ecoline
Ahoj,chtěl bych začít s akvaristikou a na internetu jsem nalezl tento akvarijni set
akvaria.heureka.cz/… a chtěl bych se zeptat jestli by jste mi ho doporučily.Vyrobce je Aquael.
Starší reakce
Jsou to šmejdy. Špatně svítí, kryt je ze strašně slabého materiálu, kroutí se a praská. Po několika letech se uvnitř dokonce uvolní tlumivky. Viděl jsem ho na vlastní oči po 3 letech.
Řekl bych že je to nebezpečná hračka...
Tak s tím zkušenost nemám. Na tržištích techniku nenakupuji
.
Předpokládám, že myslíš filtry AquaNova. Ty pro Evropu opravdu distribuuje polská firma EuroNova. A aby to nebylo tak jednoduché tak jsou to výrobky australské firmy vyráběné v Číně
.
Poláci padělají Eheim? Že Eheim kopírují asijské firmy je obecně známo, ale polskou kopii Eheimu jsem ještě neviděl.
0 18.06.2010 11:40 radim – Re: Megin
když sem se ptal otca tak mi řekl že dělají kšunty..doslova...
0 18.06.2010 09:40 Megin – Wromak zostava 120x40x50
Obajavil som v polskom e-shope jednu cenovo zaujimavu znacku WROMAK. Mate niekto s nou skusenosti. Uvazujem o 240L sete aj so stolikom:
www.sklepmalawi.eu/…
Cenovo je to rovnake ako podobny set od DIVERSI, ale stolik ma dvierka cize je ovela praktickejsi. A voci cenam na Slovensku sa to teda riadne oplati, a nie len to, ked tam pojdem nakupim aj dalsiu techniku.
Starší reakce
Tak to jsem asi našel něco jiného
no, levnější než sera a co do designu... Otázka názoru, no.
No to je pokud jsem našel to co myslím že to je, tak sice hezké...ale drahé už přezpříliš.
Nebylo by lepší scubacube od MP-EHEIM?
Záleží jak máte dlouhé ruce, jiný zásadní problém v tom nevidím. Sám přemýšlím že si ho pořídím na firmu do kanclu pro hejno nějakých malých teter. Má vše co má správný set mít, tzn. vybavení, značku a strašnou cenu
Starší reakce
Skús si prečítať aj toto
rybicky.net/forum/14709 . Ja tiež uvažujem nad setom, ale po týchto príspevkoch si to asi rozmyslím.
Za taku cenu kupis diversu startup80-112l za 115e na akvashop.sk ,popripade mensie ake vyhovuje tebe.
chcem sa spytat ci by ste mi mohli poradit nejaky akvariovy set okolo 45 az 65 litrov.
tak aby fungoval dobre. bez skrinky. urceny pre krevetky a neonky. popripade cena do 130 eur
lebo totiz asi pred 2 hodinami mi prasklo akva 43litrove ale len tieklo tak som to zachranil
Starší reakce
Dobrý den ,prosím o radu .Chceme si pořídit větší akva,ale nemáme bohužel dost místa na klasické obdélníkové akva,ale rohové nechceme.Objevili jsme set od sery cca130l Š51 x V 66,5x H57.Zdá se nám ,ale hloubka 66,5 cm moc velká (asi se bude akva špatně udržovat).Nemáte prosím někdo zkušenost s tímto setem,anebo je ta hloubka v pořádku?
Starší reakce
Je to set z levných komponentů. Světlo je standard, vzduchovací motorek Unistar (možný problém s hlukem), půdní filtr by mohl na tenhle rozměr být vyhovující, Biokvas někdo využít může, jiný ne. Chybí mi tam topítko. Když bych si už pořizoval nanoset podíval bych se raději po Dennerle.
Už zase otravuji, ale nemůžu si pomoci, tenhle akvarijní ,,set,, mě příjde velice dobrý
www.e-akvaristika.cz/…
Jen to světlo stojí 300Kč AQ 350Kč Teploměr 50Kč Biokvas nevím a půdní filtr (ten je asi nic moc) Vzduchovací motorek 125 Kč
líbí se mi
Proto osobně sety moc nedoporučuju. Jen jsem upřesnil výrobce toho uvedeného setu.
No nevím , osvětlení 15w se mi zdá málo
u své 112 mám osvětlení 3x18w a taky mi to příjde málo ( možná je to těma speciálkama z Akvaristiky) rád bych v AQ měl náročnější rostliny , třeba kobercovku atd ( název bych zkomolil)
Set Tetra aquaart je stopro výrobek Tetry. Tedy spíše pro Tetru. Nechávají si to dělat u externích firem.
www.tetra.de/… Navštívil sem 3 radši nejmenované weby a na každém je něco jiného: Aquael , Hagen , Sera a nakonec sem našel i Tetra
Chtěl bych vidět nákup ve velkoobchodní ceně, jaký je rozdíl mezi floatem a ohýbaným a temperovaným floatem.
Tenhle set taky vypadá solidně, Díky ! Ale výrobce je Hagen ne ?
0 03.04.2010 19:58 Roby – Sera Nano Cube 60
Já bych doporučil akvarujní set TETRA AquaArt 60l. Nádrž má klasický tvar, cena 2.500,- Kč ujde a s technikou i chemií od TETRY mám dobré zkušenosti.
www.zoo-doma.cz/… Takže objednám Dennerle Nano Cube 60L Complete (Complete PLUS má podle mě vodičky navíc , které sou k ničemu) Děkuji za radu
Edit: Ještě bych měl dotaz na toto :
www.akva-exo.cz/… trochu mě mate ta filtrace v krytu- nejsou s tím problémy ?
cena se stolkem je velice příznivá
Přidat reakci
1 ...... [34] ...... 45
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41021x