Akvarijní set
Však taky Darsilius nepíše že rampa má 2x 15W, ale v soupisu uvádí 2x osvětlovací těleso 15W

.
0 30.06.2010 09:45 PetrC – Dotaz
Asi jsem divnej ale fakt nemůžu najít že je to na 2x15w zářivky.viz
www.akva-tera.myeshop.cz/…
PS:Ještě k setům dávaj teploměr ,sítku , krmivo, a náký chemikálie na zajetí akva.Teda mě je k tomu dali.
cena je tedy stejná jediný rozdíl mezi tím kompletem a tím co jsem složil je to topítko, přičemž to co sem složil ma +15W k osvětlení a učinnější filtr
pořádně čti a uvidíš, že to je se 2 osvětlovacími tělesy

Nevím, co tam bude za ryby, ale topítko bych asi úplně nezavrhoval.
0 29.06.2010 15:12 jiřík – Re: Darsilius
Jenže v tom košíku není kryt, ale osvětlovací těleso, takže akva bude otevřené, tím pádem bude voda více ochlazovaná a pak je jen na jednu zářivku... Do krytu se další přidělat dá, i když jsou s tím potíže. Do tohohle nevím, nevím.
topítko není potřeba...minimalne do zimi ne.. a dve 15w zářivky udělají svoje..
Ještě si připočti topítko a jsi na stejných penězích.

tady to máš přímo v košíku na aqua-tera
Mohl bys mi hodit odkaz? Pokud máš na mysli místní odkaz na e-shop tak tu kalkulaci nechápu. Jen kryt a nádrž vyšla na více jak 2000.-

.
Já to tky počítal... je to o stránku vedle... a nevyšlo to zase tak špatně...a to vše v jednom shopu

Zkoušel jsem to včera spočítat. Kromě toho, že na ten požadovaný rozměr nádrže se těžko shání osvětlení tak jsem v jednom e-shopu vše nesehnal. Tudíž jsem zkombinoval dva shopy a dostal jsem se k ceně 1995.- což je o cca 200 víc než při koupi toho setu. Věc se má tak, že začátečník chce mít všechno pohromadě aby mohl začít hned a proto je kvalitní set dobré řešení. Koho to chytne tak si většinou pořídí větší nádrž a protože už pochytal nějaké zkušenosti složí si set sám tak jak mu bude vyhovovat. U větších nádrží už se to vyplatí.
Nechápu proč kupovat set... kdyby koupil vše zvlášt v jednom e-shopu, má mnohem variabilnější řešení a ušetří... nemluvě o větší filtrační hmotě a světlu...
Všechny malé sety mají poddimenzované osvětlení, ale dá se to při troše snahy upravit. Nicméně si trvám na tom, že pokud pro začátek set tak MP

.
0 28.06.2010 21:19 wow Já mám ten odkazovaný 54l set od MP. Nyní už bych volila jinak, ale za ty prachy je to asi solidní začátek (i když jsem za něj dala ještě o něco více, ceny jdou dolů). Topítko šlo po měsíci ven - není potřeba, zářivku jsem vyměnila po dvou měsících (za 830), filtr dle mě má zbytečně velký průtok, což se sice dá regulovat umístěním a natočením, ale ne úplně ideálně.
Shrnula bych to asi tak, že za tu cenu je to nejlepší set, který si můžeš pořídit, ale minimálně s tím světlem budeš určitě nespokojený

Chraň bůh. Já tě nechci přesvědčovat. Jen se snažím nastínit možnosti a předat trochu zkušeností s těmito výrobky.
Pro rozjezd je to ideální set. Je to velmi kvalitní komplet s velmi kvalitními komponenty. Navíc pokud bys totožné výrobky kupoval jednotlivě vyšlo by tě to mnohem dráž.
0 28.06.2010 21:04 mory2007 takže když koupim MP tak mám záruku vyskové kvality a že mi to pro začátek bude stačit ?
Alespoň necháš nádrž pořádně zaběhnout bez ryb

. Takže všechno zlé je pro něco dobré. Když koupíš ryby po měsíci běhu nádrže tak se nic neděje.

Osvětlení je nutné minimum a u filtru je spíše rozhodující objem filtračních hmot a průtok je až na druhém místě.
0 28.06.2010 20:48 mory2007 a to osvětlení 15 w a filtr s průtokem 380 l/h stačí ?
Tak zkušenost s tím nemám, ale slyšel jsem, že plastové kryty Diversa časem vlivem tepla křehnou a můžou popraskat. Ovšem co je na tom pravdy nevím.
0 28.06.2010 20:29 mory2007 Ten odkaz jsem nahodil více méně proto aby si mory2007 udělal obrázek kolik stojí rampa. Podle mně je nejlepší řešení ten set od Eheim MP. Cenově je to výhodný na to co obsahuje.
Jo ale bacha na trubice, ty 10W jsou atypy, leda speciálky, tam píšou, že trubice má délku 34,3cm, katalog osram uvádí 470mm bez kolíků a dělá jen 827
osram.cz/… strana 140.
Narva 8** ani nedělá, jen 7** a 6** a philips nevim. Toť hlavní výrobci.
To bude asi kvalitnější řešení

0 28.06.2010 19:52 mory2007 – Re:Darsilius
a na kolik výde ta osvětlovací rampa ?
0 28.06.2010 19:51 mory2007 – Re:Haimdol
Díky

Tohle už jsem měl vyhlídnuté na Aukru,ale bohužel to nevyšlo
Kup akvarium odpovidající velikosti, kterou chceš, k tomu osvětlovací rampu, tak at tam mas min. 0,5W/l popřípadě vyrobit dekl doma, k tomu čerpací hlavu a kostku biomolitanu a je to

Podstatně kvalitnější je tento set
www.akvaristik.eu/… komponenty jsou z kvalitních materiálů a vydrží dlouho a do krytu lze případně časem dodat další trubici třeba formou glomatu.
0 28.06.2010 19:44 mory2007 – Re:Haimdol
a nějake akvárium by jsi mi mohl doporučit.Můžu investovat tak 1500 max. 1700.
ahoj, kdyby sis projel fórum, rázem zjistíš, že to má nedostatečný osvětlení, filtr který jen honí vodu. Takže jediný co ti snad nakonec zůstane je topítko a nádrž.
Prostě nekupovat, vrazíš do toho víc, než když si to poskládal sám.
EDIT:Haimdol byl rychlejší

Akvárium samo o sobě je kvalitní, ovšem výbava je naprosto nedostatečná. Osvětlení pouze 11 Wattů a to je velmi málo, filtr má velmi malý objem hmoty. Jedině topítko je nadimenzované správně. Takže pokud má akva správně a bez problémů běžet bylo by třeba vyměnit filtr a osvětlení. A pak už se ten set tak výhodně nejeví.
0 28.06.2010 19:33 mory2007 – Set Ecoline
Ahoj,chtěl bych začít s akvaristikou a na internetu jsem nalezl tento akvarijni set
akvaria.heureka.cz/… a chtěl bych se zeptat jestli by jste mi ho doporučily.Vyrobce je Aquael.
Starší reakce
Jsou to šmejdy. Špatně svítí, kryt je ze strašně slabého materiálu, kroutí se a praská. Po několika letech se uvnitř dokonce uvolní tlumivky. Viděl jsem ho na vlastní oči po 3 letech.
Řekl bych že je to nebezpečná hračka...
Tak s tím zkušenost nemám. Na tržištích techniku nenakupuji

.
Předpokládám, že myslíš filtry AquaNova. Ty pro Evropu opravdu distribuuje polská firma EuroNova. A aby to nebylo tak jednoduché tak jsou to výrobky australské firmy vyráběné v Číně

.
Poláci padělají Eheim? Že Eheim kopírují asijské firmy je obecně známo, ale polskou kopii Eheimu jsem ještě neviděl.

0 18.06.2010 11:40 radim – Re: Megin
když sem se ptal otca tak mi řekl že dělají kšunty..doslova...
0 18.06.2010 09:40 Megin – Wromak zostava 120x40x50
Obajavil som v polskom e-shope jednu cenovo zaujimavu znacku WROMAK. Mate niekto s nou skusenosti. Uvazujem o 240L sete aj so stolikom:
www.sklepmalawi.eu/…
Cenovo je to rovnake ako podobny set od DIVERSI, ale stolik ma dvierka cize je ovela praktickejsi. A voci cenam na Slovensku sa to teda riadne oplati, a nie len to, ked tam pojdem nakupim aj dalsiu techniku.
Přidat reakci
1 ...... [34] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41641x