Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvarijní set

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Akvarijní set
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2020 19:16 Muž 4Sima [1929] Re: nekdo
U tohoto setu jsou dvě světla, jedno je u setů 25W. Píšou, že pokud je víc světel dávají jedno jako wrb a jedno bílá led. Což bude asi u toho setu 50W. Nemám ověřeno, aby nedali dvě bílá světla. Někde se dají najít v dotazech i ty tloušťky skel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.11.2020 17:37 Muž nekdo [356] Re: Mut
mě se subjektivně nelíbí
nelíbí se mi ani marketing
z následujících důvodů:
(aby bylo jasné, bavím se o tom z odkazu, který sem dal afc, respektive Vy - ano, souhlasím s tím, že z těch dvou nabídnutých voleb je fine set lepší ve smyslu menší zlo za peníze.
www.rostlinna-akvaria.cz/… )
1) v popisu je moderní designový set
pod tím je fotka s krytem z plastového profilu s dřevodekorem - jasně, je to subjektivní záležitost, ale buďme realisté - opravdu byste si toto koupil jako designovou záležitost ? respektive jinak - máte někde doma nábytek, dveře, nebo okna z vnitřní strany z "dřevodekorem" který je podobný tomuto ?
2) nikde není napsán rozměr skla (bavíme se o tloušťce skla)
3) součástí setu je (asi) 1 svítidlo, jehož prioritou je cena (a samozřejmě zisk výrobce) - neříkám, že je to svítidlo dobré (ani špatné) - moc se mi nechce věřit tomu, že dokáže dostat 280 lm/w, ale já jsem znám svým pesimistickým (někdo říká realistickým) přístupem.
4) součástí setu není topítko
5) součástí setu není filtr
6) součástí setu není podložka pod akvárium
7) do krytu se vejde až 4,5 světla je informace typu pojď na mě z boku....
jasně - jsou to prkotiny, ale v popisu porovnávají "s konkurencí", kde všechno toto vybavení je součástí setu
je to jednoduché - podívejte se na filtry a na topítko a spol, přičtěte cenu a uvidíte, kam se dostanete za cenu, ať porovnáváme porovnatelné.
Aby to nebylo úplně jednoduché zařaďte ještě další výrobce - eheim, aquatlantis...a spol. Neříkám, že je to cenově výhodné, nebo kvalitní, jen říkám, že je potřeba o tom uvažovat takto.
A na kolik Vás vyjde, když půjdete opačnou cestou - zjistěte jak největší prostor můžete věnovat akváriu, poptejte u místního sklenáře rozměr akvária (čím větší tím lepší), poptejte rozměr skříňky, nebo sežeňte skříňku a na tu postavte pak rozměr akvária... prozkoumejte filtry, výhody, nevýhody... a kupte si rovnou ten, co tam do budoucna půjde... "vnější filtr nemám kam umístit " je jen výmluva - filtr můžete umístit i nad akvárium, nebo za něj - to problém není (neříkám že každý komerčně dostupný) - vůbec na úvod je zapotřebí uvažovat o tom, jaké ryby tam chcete mít, jaké rostliny, jak moc to chcete hnojit a jestli půjdete cestou jungle, nebo aquascapingu - podle toho potom vybrat filtraci a světlo - k čemu Vám bude x lumenů a co2, když tam budete mít jen samé nenáročné rostliny ? k čemu tam budete mít x světla, když budete mít třeba jen malawi, nebo tanganiku ? A naopak, proč tam budete cpát skaláry, nebo terčovce, když to bude mít jen 40 cm na výšku... a takto postupně se doberete tomu, co vlastně chcete - a v okamžiku, kdy už budete vědět co chcete dovnitř a proč to tam chcete budete i vědět, co k tomu vlastně budete potřebovat za techniku...
Jasně, je to složitější cesta, ale z hlediska dlouhodobé investice je to ta nejvíce ekonomicky únosná (pro Vás)- pak totiž zjistíte, že tenhle filtr nepotřebujete, tohle nepotřebujete...a že Vám ze setu zbylo vlastně jen akvárium a ostatní jste vyměnil....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.11.2020 06:41 Mut Re: nekdo
Ale klidně ho sem dejte, budu rád za každou informaci, která mi pomůže při rozhodování. Ten vnější filtr momentálně nemám kam umístit, takže mi asi nic jiného nezbyde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2020 03:52 Muž nekdo [356] Re: Mut
názor na set Fine sem raději dávat nebudu, ale jenom dodám, že pokud už teď uvažujete o tom, že bude vnější filtr, je investice do vnitřního jen vyhazování peněz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 19:35 Mut Re: MatyMaty
No asi půjdu do toho Fine, už jen kvůli tomu, že chci vyzkoušet ta sinkor světla ???? do budoucna určitě budu přidávat CO2, ale teď by mi ta investice navíc už asi u té mojí lepší polovičky neprošla... O filtru budu ještě rozjimat, pro začátek asi vnitřní, až bude nová skříňka pod akvárium, tak vnější. Každopádně díky všem za postřehy palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 18:19 Muž MatyMaty [15] Re: Mut
Ahoj, ve středu mi dorazil set FINE 200l z Invital a provedení na jedničku ;-). Zrovna probíhá stěhování malého akvaria. Světlo je parádní, možnost jeho regulace k nezaplacení ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.11.2020 12:30 R Muž afc1886 [15566] Re: Mut
Za mě bych šel do toho Fine. www.rostlinna-akvaria.cz/…
Světlo je mnohem lepší mít na nižší výkon a mít možnost regulace, než jet na plný výkon (v tom druhém setu to je stejně na hraně to světlo) a filtr bych si taky vybral určitě jiný, než je v tom Akvamexu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.11.2020 10:52 Muž 4Sima [1929] Re: Mut
Sety jsou hodně podobné, snad u toho druhého z Invitalu jsou silnější světla, kdyby jsi chtěl přidat CO2 set hodily by se. Filtr je zase otázkou. Vnější - větší objem filtrační hmoty, na druhou stranu je dražší, riziko vytečení. U vnějšího bych doporučil držet se osvědčených značek Eheim, JBL, Oase. Vnitřní filtry třeba čerpadlo a kostka akvacitu, nebo podobně řešený Aquael turbo filtr, kde je i prostor pro porézní filtrační hmoty. Osobně bych doporučil HMF filtr, pokud nevadí, že ubere trochu místa v akváriu. rybicky.net/clanky/1637-hambursky-plosny-filtr-hmf
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 09:21 Mut – Který set byste vybrali?
Dobrý den všem akvaristůmn! ahoj
Chtěl bych se poradit, který z těchto dvou setů byste vybrali.
1) www.akvamex.cz/…
2) www.rostlinna-akvaria.cz/…
Bude tam žít 20 teter červenoústých, 10 pancéřníčků panda, nějaký stádo krevetek a do budoucna možná pár ramirezek nebo akarek zelených. Rostliny bych chtěl nenáročné až středně náročné, zelené i červené, ovšem nejdříve bez CO2. U toho 2. setu se nemůžu rozhodnout, jestli vnitřní nebo vnější filtr. Díky za postřehy, já se teprve rozkoukávám, poslední akvarko jsem měl před více než 20 lety a to jsme byli s technikou a postupy někde úplně jinde smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.11.2020 20:33 Muž _Rob_ [80] Re: chameleon
A dobrou zkušenost mám přímo s tímto:

www.rostlinna-akvaria.cz/…

ahoj (kdyby náhodou :-D )
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.11.2020 19:09 Muž chameleon [63] Re: _Rob_
Ďakujem za link, toto som tam vôbec nevidel smich myslím že najprv pôjdem len s tým jedným a uvidím ako sa to vyvinie, ak ho bude naozaj nedostatok vždy sa dá doobjednať :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2020 19:04 Muž _Rob_ [80] Re: chameleon
O tom žádná, za tuto cenu opravdu nelze sestavit nic lepšího :)

Jediný problém těchto setů je to osvětlení, ne že by bylo úplně slabé, ale na délku akvária je celkem krátké - nebude asi moc svítit do krajů.

Možná by se tam dalo naškodit toto :) délka 540mm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2020 18:53 Muž chameleon [63] Re: _Rob_
Rastliny plánujem mať len nenáročné, takže by aj jedno svetlo malo stačiť, no je pravda že je dobré mať možnosť hmm A filter v prípade potreby vymením za iný, ak by náhodou tento nestíhal čistiť :)

Rozmýšľal som aj nad skladaním vlastného akva, keďže tam neprekáža čierny kryt, no za cca rovnakú cenu asi akvárium neposkladám, čo som tak pozeral, svetlo je na tom celom najdrahšie a už vyjde lacnejšie set. Opravte ma ak sa mýlim samozrejme :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2020 18:46 Muž _Rob_ [80] Re: chameleon
Pěkný set. Kryt se dá vždy dovybavit dalším osvětlením. Ale ten filtr je takový žebráček :)

(černé pozadí, černá čerpací hlava Tetra s černým molitanem by se tam docela hodila :-) )

Ale jako celek pěkné a za lidovku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2020 17:30 Muž chameleon [63]
A čo hovoríte na tento set? Nejaké skúsenosti, výkonnosť filtra a svetla? Čokoľvek? :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2020 16:34 Muž vena [52] Re: Wanderer
Jo beru to podle sebe, já si zájmy řešil dost sám. Jediná podpora které se mi doma dostalo bylo přetmelení rámové 20 l a plechové korýtko s 15w žárovkou. A další sem si už tmelil sám ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.11.2020 15:13 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: vena
Vzhledem k ceně akvarijního setu v porovnání s cenou dětského standardizovaného dárku tablet/mobil, bych řekl, že těch pár litrů navíc už nebude zase taková cifra. A čím větší objem, tím to bude mít začátečník lehčí a s větší tolerancí k chybám, které větší objem spíš odpustí. A pokud je na to místo, tak proč nevzít větší.

Jako dítě jsem taky začínal na kole Pionýr, protože prakticky nic jiného nebylo, ale to není důvod, proč by nemohl mít dnes syn kolo s kotoučovými brzdami, tím spíš, že se dá koupit a našetřil si na něj.

Ale samozřejmě, každý na to nemá a dá se začít i s lowend šestilitrovou elemenkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.11.2020 14:48 Muž vena [52] Re: _ucx_
Neřek bych, že začínat s menší nádrží než 100 l je chyba. Ať se každý zařídí podle svých finančních a prostorových možností. Jako dítě jsem začínal s okurkovou sklenicí plnou kytek s párem pavích oček, vše jsem si zdarma dones z akva kroužku. Následně celé dětství jsem víc jak 30 l vody pohromadě neměl (ne že bych nechtěl, ale nebylo dovoleno). Celé je to spíš o pochopení problematiky a určité pokoře k přírodě. Menší nádrž má jednu velkou výhodu - hned za začátku se dá osázet na finální podobu aniž by to finančně bolelo.Osobně jsem vždy měl averzi na akva s jednou umělou kytkou a rybím koktejlem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.11.2020 09:24 Žena Luka123 [140] Re: chameleon
Ať vše dopadne, jak má :) Já na ně nezanevřela, objednávala jsem už asi 5x (z toho jen 2 chyby, ale velmi ochotně napravené, takže neodrazuju, jen neradím objednávat i s kytkama, kdyby se zdrželo - už je dost zima :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2020 08:58 Muž chameleon [63] Re: Luka123
Ďakujem za skúsenosť, myslím ale že to naozaj bola iba zhoda zlých náhod :) známi odtiaľ objednávajú pravidelne a všetko vždy bez najmenších problémov, pošta niekedy robí zbytočné problémy aj u nás no plánujem zvoliť dopravu kuriérom GSL tak snáď bude všetko v poriadku. Potom sa ozvem so svojimi skúsenosťami, dúfajme že váš prípad bol len výnimkou smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2020 08:19 Žena Luka123 [140] Re: chameleon
Ahoj, možná ti to nepomůže, ale já se nalákala na akci ráno objednáte, zítra máte a objednala akvárko na rostlinná akvária. Rovnou i s kytkama. A možná to byla blbá náhoda, ale ve čtvrtek ráno zaplaceno, v pátek mi psali, že musím zaplatit ještě 300,- za jinou dopravu a že hned odešlou, v pondělí mi sdělili, že v pátek to neodešlo (protože kytky v pátek neposílaj), v úterý mi tvrdili, že to odešlo v pondělí, v úterý odpoledne přišla sms od pošty, že přijali paletový balík do přepravy, čtvrtek jsem strávila na telefonu s poštou zbytečně, v pátek jsem si na kolenou vyprosila osobní vyzvednutí přímo ve skladu pošty, aby to tam nebylo ještě přes víkend. Paleta zabalená hezky, na ní obr nápis "nepřebírejte, jestli je poškozeno" - a tak jsme se handrkovali s pošťákem, že to já chci rozbalit=zkontrolovat a on mi to bez podepsaného převzetí nedá do ruky. Nakonec jsme se tedy dohodli, ale byl to boj. Takže to je moje zkušenost. Jo a kytky to přežily. Kupodivu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 21:31 Muž chameleon [63] Re: 4Sima
Mám toho naštudovaného už ako tak dosť, práveže som čítal toho už naozaj kopu, nevravím že sa vo všetko nejak dobre vyznám no mám už približný rozhľad a cca viem čo chcem, taktiež ako vidím tu, je možné docieliť rovnováhu aj v menšom akva, ako moje napr. takže asi sa dám na túto výzvu aj keď to nie je ideálne :-D No to o akvaristike viem, ako každý obchod, aj oni chcú len zarobiť smich tam som sa pýtať ani nebol a ani neplánujem, rovno si prídem pre hotovú vybranú vec :-D

ďakujem ale všetkým za rady, určite si dám vďaka nim pozor na mnoho začiatočníckych chýb, a keď náhodou nie tak všetko von a šup znovu hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.11.2020 21:12 Muž 4Sima [1929] Re: chameleon
Asi to nechceš slyšet, ale za mě ze setů asi tento www.rostlinna-akvaria.cz/…. Jako filtr dáš čerpací hlavu a velkou kostku akvacitu a bude ti to fungovat. Jinak není špatné si akvárium poskládat, vyjde cenově dobře a budeš mít věci optimálně vyladěné. V první řadě bych začal studovat zde na fóru, v akvaristice ti doporučí cokoli, jen aby prodali. Ujasni si co v akváriu chceš, inspiruj se zde v atlase a prezentacích. Těžko radit když ještě nevíš co se ti líbí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.11.2020 20:49 Muž _ucx_ [1424] - Symphysodon + CorydorasRe: chameleon
Možná ti řeknu něco, co určitě slyšet nechceš, ale jestli chceš seriózně začít a nechceš, aby přišly záhy první neúspěchy a celá ta investice a úsilí přišly vniveč, tak si ten prostor někde najdi nebo udělej a neinvestuj do ničeho menšího než 120 litrů, když to bude 160, nic tím nezkazíš, naopak. Neřeš jestli filtr takový nebo makový, to je skoro jedno, stejně tak není třeba zatím věnovat tolik času světlu, už vůbec nemá smysl řešit jestli je něco o 10 euro levnější nebo dražší, to je totiž dokonale nepodstatné.

Místo toho se věnuj dnu, zamysli se, co by se ti tak asi líbilo za ryby, nastuduj si jejich požadavky, mezi tím studuj rostliny a srovnávej i jejich požadavky s těmi, co budou mít tvé vybrané ryby, pak si ty rostliny pozvolna sežeň a za pár měsíců teprve přijde čas na shánění osádky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 19:57 Muž kolac85 [0] Re: Shimi
ok. uznavam, ze moj pohlad je skresleny a pre vacsinu uplne beznych akvaristov je to dobre.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 19:49 Muž chameleon [63] Re: 4Sima
Práveže toto video majú ku každému objemu a neviem ktorý presne to je. Každopádne ďakujem za rady smich ako hovorím je to prvé akvárium a na moc veľké nemám najmä voľnú skrinku s dostatočnou nosnosťou keďže také väčšie je aj dosť ťažké. Najmä sa mi páči že je elegantne skrytý filter v kryte. Ďalej som rozmýšľal nad

Boli by vhodnejšie na začiatok? :-D Alebo vyskladať vlastné? To asi vyjde asi drahšie o dosť, alebo nie? Ďakujem :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 19:27 Muž Shimi [692] Re: kolac85
Šupácké světlo a filtr? Ale notak, lhát se nemá. Přepadový vnitřní filtr je naopak skvěle vymyšlený a navíc nehrozí riziko vytečení, což je sakra argument. A setové světlo je pro většinu akvaristů, kteří začínají se setovými akvárky, naopak příliš silné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 19:21 Muž 4Sima [1929] Re: chameleon
m.youtube.com/…
Tady je podobný set. Jestli pořídit akva delší nebo naopak vyšší je otázka na kterou si budeš muset odpovědět sám. Nevím jestli máš např. omezený prostor či jak si ho chceš zařídit. Obecně je lepší delší, protože máš větší plochu dna a můžeš dát víc kytek. Tento set je takový základ, nicméně např. pro bettu a pár menších rybek (razborky, panceřníčci) nebo krevetky by mohl být dobrý, byť s jistými omezeními.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 19:20 Muž kolac85 [0] Re: chameleon
na serioznu akvaristiku to urcite nie je. ale ak chces par rybiek + nejaku tu dekoraciu, tak je to uplne postacujuce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 19:00 Muž chameleon [63] – Invital EasyTank 49L
Ahojte,
plánujem založiť svoje prvé akvárium a rozmýšľam práve nad týmto setom:

Máte ho niekto? Stojí za tú cenu, je dobrý? Mohol by som poprosiť o nejaké fotky prípadne prezentáciu tohto setu? :-) Na internete neviem nájsť žiadne video alebo reálne fotky tohto typu a veľkosti. A ak nie, ktorý set v cca rovnakom objeme by ste odporučili? Je lepšie ísť do vyšších alebo radšej dlhších akvárií? Ďakujem :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 18:42 Muž kolac85 [0] Re: varyska
Presne nad takym uvazujem aj ja. Ta cena je uplne ze bomba. Najvacsie minus alebo skor riziko je to, ze tie svetla nie su stavane na umiestnenie do krytu. Ale ja mam chihiros led serie A. Tie tiez nie su urcene do krytu a mam ich tam. Najvacsie plus je, ze ti tam nedaju veci, ktore aj tak nevyuzijes ako napr. juwel, ktory ti tam da supacke svetlo aj filter.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 17:21 Žena varyska [22] – fine akvarijní set
Ahoj, nemá někdo?? přemýšlím, doporučíte??dík

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2020 20:15 Muž vlka [3529] Re: RAP
Máš pravdu, ale i to je relativní, skleněný oblouk může částečně, třeba v rozích, zkreslovat, asi to bude o kvalitě a hlavně vlastním ,,názoru,,...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2020 18:54 Muž Tojsouvěci [4140] - Kytky s čudlamaRe: Jason
Diky za info,osobně jsem se u prodejců s těmito náhradními díly ještě nesetkal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2020 18:02 Muž RAP [1692] Re: vlka
No, oblouk je v přírodě přirozenější než rovina a pravý úhel. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2020 17:27 Muž 1965 [35] Re: Lucie
To už bych bral raději tento : www.rostlinna-akvaria.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2020 17:20 Lucie
Co myslíte tento set bude solidní? www.rostlinna-akvaria.cz/… dekuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.11.2020 03:42 Muž Jason [219] Re: Tojsouvěci
Ty ohnute skla se prodavaji uplne bezne, je to standard podle litru. K nam se hodne dovazi z Polska - napr. firma Diversa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2020 01:48 Muž Tojsouvěci [4140] - Kytky s čudlamaRe: _ucx_
Promiň,viděl jsem při práci mistry sklenářské i totální Joudy oboru,takže jsem k optimismu poněkud skeptický,samotná výroba šablony je v domácích poměrech,bez příslušného vybavení a zkušenosti poněkud obtížná.
Zažil jsem sklenáře,kteří požadovaný tvar řízli na první dobrou,ale i ty co se k požadovanému rozměru nepřiblížili.ani po rozřezání dvou tabulí skla.
To co uvádíš o ohýbaném skle,pouze doplním,většina skláren produkuje ploché sklo a ty co mají ohýbací linku,by jsi pro přestavení linky s zakázkou rozměru jednoho kusu nedoplatil.Cesta by byla pouze přes výrobce,tedy pokud by byl k dodání náhradního dílu ochoten. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2020 00:38 Muž _ucx_ [1424] - Symphysodon + CorydorasRe: Tojsouvěci
Dna bych se tolik nebál, naříznout to podle nějaké šablony z plechu nebo z překližky do oblouku a pak to tak i zlomit, to zvládne každý sklenář i leckterý kutil doma. Ovšem to čelní sklo, to je bez vybavení, odpovídajícímu menší sklárně, prostě neřešitelné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2020 00:24 Muž Tojsouvěci [4140] - Kytky s čudlamaRe: vlka
Vytváří to částečně efekt tzv. Rybího oka,u extrému rohových akva mi to připadá,jak zkreslený pohled do lahve od okurek.Dno a čelní sklo je při náhodném poškození,prakticky téměř nedostupné.Takže souhlas. pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2020 23:22 Muž Xif [340] Re: Lucie
Video řekne víc ;-)
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2020 22:13 Muž 4Sima [1929] Re: Lucie
Zkus se podívat na fotky obou typů do prezentací a třeba tě to utvrdí anebo nahlodá ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.11.2020 22:09 Muž vlka [3529] Re: Lucie
Je to věc vkusu a mně přijde vypouklé jako ,,nepřirozené,, ale je to jen můj subjektivní názor. Rozhodnout se musíš sama...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2020 22:05 Lucie Re: silviebaris
Tak teď nevím co vybrat :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.11.2020 21:29 Silviebaris Re: Lucie
Fotka k příspěvku Tak se připojím i já...Vypouklé akvárium mám,,nevidim v něm žadnej problém a ani rozdíl,navic na ty stěně by rovné vypadalo jako pěst na oko.. ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2020 21:23 Lucie Re: vlka
A nohu se zeptat proč?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2020 21:20 Muž vlka [3529] Re: Lucie
Můj osobní názor, vypouklé nikdy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2020 21:05 Muž 4Sima [1929] Re: Lucie
Osobně preferuji klasické rovné. Vypouklé mi přijde míň praktické.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2020 21:03 Lucie Re: _ucx_
Já mám vybraný celý set, včetně stolku, který by měl být děleny na vypoukle akvarium.Takze to by snad být problém neměl.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 45 46

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41640x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12588-akvarijni-set?od=101