Akvarijní set
Aquapro jsem vyřadil,u Aquatlantise mě docela odradila ta manipulace s filtrem a jeho konstrukce,regulace čerpadla je možná pouze po jeho vytažení z vody.
Když si to tak proberu, tak bych osobně vzala set s lepším světlem. Takže ten Aquatlantis advance 60L?

0 07.04.2017 14:43 daedalus Výběr je nelehký,když to shrnu:
Eheim aquastar 54L - dobré světlo,horší filtr - cena 2500,-
Juwel primo 57L - dobrý filtr,špatné světlo - cena 2400,-
Aquatlantis advance 60L - slušné světlo,dobrý filtr - cena 2500,-
Eheim Aquapro 63L - dobrý filtr,horší světlo - cena 2000,-
Jo, proti tomu žádná. Každý filtr má svoje výhody i nevýhody a je o jedinci, co je pro něj důležitější.
Biopower se mi líbí, ale popravdě do akvárka bych si asi dal raději ten Eckfiltr, je decentnější. Měl jsem ho ve "12" a brzo ho znovu oživím.
Ale jinak set Aquatlantis Advance 60 je designově super, jak píše PentueR, vypadá jako celek luxusně, i to světlo je parádní. Já ho před dvěma lety kupoval v Chemnitz v nějakém tamním BAU řetězci, vyšel asi o třetinu levněji, než tady...
K atlantisu 60 se mohu vyjádřit, mám ho doma nějaký měsíc. Celek vypadá velice pěkně, tohle je akva, kde kryt z toho dělá "bytový doplněk". Ne jako některé sety s 10 cm vysokým podivně tvarovaným krytem. Co je naprosto skvělé je osvětlení. 10W LED je v tomto případě "šajna" jako blázen a spíš uvažuju o LED stmívači. Filtr skutečně vypadá dobře na papíře, v praxi jsem s ním spokojený nebyl a pořídil jsem externí. Vymyšleno to není špatně, ale provedení šťastné není... Průtok celkem na nic, pořád mi všude plavalo dost bordelu, protože filtr nesál tudy, kudy měl...má těch různých děr trochu moc a i na nevhodných místech. Taky čerpadlo nebylo z nejtišších, zkusil jsem ho pak i vyměnit za jiné ale celkově to ničemu nepomohlo. Celkově je filtr uvnitř dost velké "bago", špatný přístup k čerpadlu pro čištění, náplně po měsíci provozu vypadaly netknuté (asi ten problém průtoku jinudy, než by mělo...). Jinak tento set můžu doporučit, ten Eheim jsem měl v merku taky, ale do obýváku tohle vypadá mnohem lépe.
Ano výrobce uvádí objem náplní 0,5l což by odpovídalo tvou popsané velikosti. O praktičnosti versus vzhlednosti si musí každý rozhodnout sám. Mě osobně se filtry Eheimu Biopower vzhledově vůbec nezamlouvají, ale každý preferuje něco jiné.
Já upřednostňuji vnitřní rohové dennerle filtry s doplněním o modul na sypké náplně. Jsou tiché, mají nízkou spotřebu a já s nimi nemám problém ani v 60l akváriích.
Sama mám v jednom akváriu filtrační box funkční na podobném principu jako aquatlantis a vzhledem k rozebírání cca 3-6x do roka mi složitost rozebírání nevadí.
www.rataj-spk.cz/…
cit.:" Praktický kryt akvária. V krytu jsou dvířka na krmení ryb. Pro usnadnění údržby má kryt vzpěru. Samozřejmě nechybí odvětrávání a průchodky (například pro CO2 hadičku)."
Ten Biobox Aquatlantis mi zpětně jako nějaká velká hitparáda nepřijde. Je fajn, že je to všechno zavřené v černém boxu, i s topením, takže to pohledově neruší, ale ty náplně nejsou až tak velké. Odhadem (už ho tam nemám, nemůžu změřit) celkový rozměr náplní plus mínus 6x5x15cm. S tím, že je to v patronách, takže ještě o něco málo méně.
Samozřejmě je výhoda možnost naskládat si náplně podle potřeby. A je nutnost odříznout opatrně víčko patrony a měnit jen samotné médium, protože 90,- za celou patronu s kouskem molitanu 6x5x5cm je hardcore...
A úplně zoufalá mi přijde obsluha čerpadla. Jakýkoli zásah (změna průtoku, vyndání chrastícího šneka od vrtulky apod.) vyžaduje vyndání náplní, přepážky a většinou i přísavek, které se často z čerpadla vycvaknou a zůstanou přicucnuté na dně ne moc velkého prostoru...
Eheim Biopower jsem sice nikdy v akva neměl, ale co se týče obsluhy mi přijde mnohem praktičtější a co se týče objemu náplní i větší...
Aha,v tom případě mi eshop podal mylnou informaci.
Aquatlantis Advance 60 otvor na krmení docela určitě má, s malou zacvakávací krytkou. V pravém předním rohu, na fotce z odkazu Xlienky to je vidět. Mám ho doma

A kryt je výklopný...
Aauatlantis jsem měl taky v hledáčku,musel by se dořešit kryt,nemá to ani otvor pro krmení,takže pokaždé kryt dolů.
Bioflow One je malinko lepší než Eheim Pick Up (náplň pouze aquacit, ale zhruba dvojnásobná velikost), ale světlo 6,5W/70l je opravdu hodně málo. Lepší filtrace je u toho Aquatlantisu nebo u Eheimu filtr Biopower (Aquaball má taky pouze akvacit). Složení různých náplní ve větším objemu.
Podobná alternativa je tedy Eheim Aquapro 60,použitá filtrace Aquaball 2401.
A filtrace u Juwelu je na tom jak ?
Ten filtr u tohoto eheimu je opravdu níc moc. Lepší je od nich quapro řada. Ale ta je taky o něco dražší.
Edit: a nebo koupit tohle a pak dokoupit nějaký účinnější filtr, čerpadlo a kostka biomolitanu na moc nepřijdou.
Ten filtr u eheimu my úplně dobrý nepřijde, i když záleží na osádce. Juwel má nedostatečné osvětlení.
Za mě ano,počkej co ostatní.
To by asi bylo taky řešení,nicméně když se vrátím k mému dotazu,vybavení toho Eheimu je tedy lepší ?
Tak to chápu,ale jestli jsi trochu šikovný,tak si kryt můžeš vyrobit sám.Tady ve článcích najdeš dost návodů jak na to.
Vzhledem k tomu,že se po bytě prohání kočka,tak raději zakrytované.
Tak tomu samozřejmě rozumím,že by to bylo lepší,ale nevím,zda akvo s krytem a slušným vybavením do začátku pořídím v této cenové relaci (2500-2800,-).
Kdybych si měl vybrat z těchto dvou,tak za mě eheim. Ale jinak bych si složil akva sám.
0 06.04.2017 18:26 daedalus – Výběr setu
Ahoj,
chtěl bych požádat o radu pro výběr akva setu pro začátečníka,jedná se o velikostně podobné sety,jde mi o kvalitu použitých komponent.
EHEIM Aquastar LED 54 litrů
Filtr Eheim Pick Up 2008
Topítko Jäger 50 W
Led osvětlení 12W
www.eheim.com/…
JUWEL Primo LED 70 litrů
Filtr Bioflow One
Čerpadlo Eccoflow 300
Topítko Aqua Heat 50 W
Osvětlení NovoLux LED 6,5 W
www.juwel-aquarium.de/…
předem díky za názory
Starší reakce
Ano, aj to zvažujem. Pozerám inzeráty v okolí bydliska 50km v SR aj ČR
Zatial však nikto neponúkol to čo by som potreboval. Hlavne aby to malo zachovalú skrinku a pasovalo mi to rozmerovo.
já bych se zkusil podívat po Bazosi atd. Mrkni třeba na tohle (to už je kompletní Malawi):
zvirata.bazos.cz/…
0 29.01.2017 23:04 Hansol No cena je 350€ tj. cca 9000kč. Nie je to málo, ale ani moc. Do tejto sumy sa inou zostavou nevleziem. Ešte porozmýšlam.
Záleží na ceně a jestli ti vyhovuje rozměr (na malawi to chce co největší plochu dna). Mě by asi vadila ta zaoblená přední stěna.
0 29.01.2017 18:36 Hansol – Akva Nova
Ahoj, má niekto skúsenosť s akváriom značky Akva Nova? Mám možnosť vo výpredaji kúpiť 270L set, ale trocha sa bojím o kvalitu akvária. Skrinka vyzerá byť masívna( dá sa vždy ešte spevniť), kryt akvária je hliníkový, osvetlenie 3x30W T8, samotné akvárium má prednú stenu zaoblenú a má rozmery cca 120x45x50cm. Spodná aj vrchná hrana je spevnená plastovou obručou a vo vnutri je vlepená pozdlžne sklenená výstuž. Hrúbka skla je myslím 8mm. Set má cca 5 rokov a nebol nikdy použitý.
Tu je link na čierne pre predstavu ako vyzerá set.
http://www.aquariumlife.com.au/showthread.php/40853-FS-4ft-Aqua-Nova-Tank-Cabinet-Hood-plus-many-extras
Oplatí sa ísť do toho, alebo si radšej kúpiť značkové komponenty jednotlivo a poskladať si to. Aký mate názor? Nie som žiadny profi akvarista ale som rozhodnutý založiť si akvarium s Malawi osádkou. Rastlinné 450L mám preto chcem niečo menšie a farebnejšie.
Dakujem za Váš názor a radu.
Pokud se po napuštění prohne čelní stěna a není možné nasadit kryt, je to podstatná vada, která má věst k vrácení akvárka. Tím, že tam vlepíte výstuhu, vlastně zasahujete do konstrukce akvária a vystavujete se riziku, že jakákoliv další reklamace nebude uznána.
Na reklamaci jsem volal . Prý to je v pořádku a je to testováno . Takže lepím výztuhy podélné a přemýšlím zdali nedat jednu středem na příč .
Obdivuji Vaší odvahu

. Akvárium, které se už teď prohýbá tak, že nelze nasadit kryt, je notně adrenalinová záležitost - nějakých 80 litrů na podlaze zas není taková sranda.
Prodejci se nikdy nehrnou do uznání reklamace (mě se např. kdysi pokoušeli přesvědčit, že trvale se zpožďující hodinky vlastně nejsou problém, stačí když budu chodit všude dřív).
Chce to však důsledně trvat na svém a klidně jim napsat, že po nich budete vymáhat veškeré škody na majetku způsobené případným vytečením nádrže.

Tak jsem pokročil .Mám dát třeba jednu příčně ? Bude asi dost překážet .
No, to byla teda odpověď z těch reklamací. Dobře to určitě není, když nejde zavřít kryt, tak to nemůže být v toleranci (by ten kryt museli udělat větší), takže kecy. Ale když už jsi se pustil do těch výztuh, dej i tu příčnou, já bych už tomu moc nevěřil a v průběhu času bych se bál o spoje, takže tomu trochu pomoct nebude na škodu.
kuzmici napsal: Zdravím, to je na reklamaci, mám stejný set a k žádnému průhybu skla nikdy (zatím) nedošlo, kryt jde zavírat bez problémů a vodu napouštím cca. 1,5 - 2 cm pod horní okraj skla.
Na reklamaci jsem volal . Prý to je v pořádku a je to testováno . Takže lepím výztuhy podélné a přemýšlím zdali nedat jednu středem na příč .
dravec napsal: výztuha by to mala spravir , ale jasne ak mozes reklamuj
Tak už na tom pracuji .Jak dlou ho to nechat a potom vyspárovat ?
Zdravím, to je na reklamaci, mám stejný set a k žádnému průhybu skla nikdy (zatím) nedošlo, kryt jde zavírat bez problémů a vodu napouštím cca. 1,5 - 2 cm pod horní okraj skla.
Martinek1985 napsal: Pokud je v záruce, řešil bych to vrácením. Vada výroby. Buď vrátí peníze nebo pošlou druhé. Pokud by byl problém s reklamaci, dal bych tu výztuhu, jinak bych se bál, že to rupne. Kolikatka je sklo? je to 4mm
Půjdou vlepit výztuhy anž bych nádrž položil .Vypustit do takové hladiny ,aby se stěny srovnaly ,vysušit atd. ??
Pokud je v záruce, řešil bych to vrácením. Vada výroby. Buď vrátí peníze nebo pošlou druhé. Pokud by byl problém s reklamaci, dal bych tu výztuhu, jinak bych se bál, že to rupne. Kolikatka je sklo?
Akvarijní set Pacific 80 x 30 x 40 cm 96l Dobrý večer .Pořídil jsem tento set a při napuštění je prohyb skla .. Nejde zavřít kryt . Ubral jsem vodu asi o 5cm už to jde . Prohyb asi 2 - 3 mm u středu . Vydrží to ? Nebo vlepit výztuhy ? Děkuji
Starší reakce
Zdravím. Narazil jsem na zajímavý set od Innovation Martine, Nuvo 16 a zaujalo mě řešení sání do filtru horm. Je sice určen pro mořské akvárium, ale píšou že i pro sladkovodní. Zajímal by mě váš názor na tento set (cenu neřešte), zvláště na filtraci a vhodnost pro sladkovodní akvárium.
Starší reakce
Dodám, že levnější kryt, používané i u těch setů, lze koupit třeba zde:
www.levnaakvaristika.cz/… , k tomu nádrž cca 8-10 kč za litr, již doporučený Atman a topítko a dostaneš se na slušnou cenu.
Za sebe sety Diversa urcite ne, nejsou moc dobre slepene - po 2 letech zaclo tect, je to drahe a filtry k nicemu. Doporuciji koupit u sklenare nadrz a kryci sklo, akvacit a cerpaci hlavu a je hotovo. Pripadne pokud je treba kryt, tak nejprve sehnat kryt a pak nechat slepit akva.
Pokud vezmu ten drazsi set, tak za tu cenu bohate poskladam akvarium vyrobene u sklenare, externi filtr, led svetlo topitko a jeste mi zustane na nejaky drobnosti. Je to pekne predrazeny.
0 11.01.2017 05:30 Renata – afc1886
Díky za názor a můžu tedy poprosit o nějaké doporučení? AQ 60x30x30
Filtr jak v setu,tak ten druhý jsou o ničem.Oba mají malý objem filtračních hmot.Ten Aquael by se zbytečně kupoval,bylo by to z bláta do louže.
0 11.01.2017 04:57 Renata – Xlienka
Ten tetra filtr je na nic. U toho dražšího aqua je opravdu super kryt. Ale pokud chceš ušetřit tak tenhle set
www.rataj-spk.cz/… má dobrý filtr i světlo. Když set tak bych volila tohle. Kryt bude nejspíše z měkčího plastu, ale kočka by se do něj propadnout neměla.
Brala bych raději kvádr 60x30x30 cm než krychli. Ryby budou mít víc místa pro plavání a Vám se budou snadněji nakupovat doplňky pro standardní rozměr - např. kdybyste chtěla vyměnit kryt.
S LED osvětlením 6 Watt pro 54 l akvárium mám špatnou zkušenost. Výrobce setu mi v záruce měnil původní zářivku právě za 6 W LED a rostliny (ač na světlo nenáročné) šly do kopru. Musela jsem přidat doplňkové světlo.
Přidat reakci
1 ...... [13] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41640x