Akvarijní set
Není (EHEIM Vivaline LED 240 antracit, akvárium s osvětlením, filtrem a topením)
Prosím čti pozorně až do konce. Pokud dobře čtu je skříňka součástí, pouze si ji musíš sestavit.
Objem: 240 litrů
Napětí: 230 V
Barva: antracit
Tloušťka skla: 10 mm
Osvětlení: 1 x 20 W (LED)
Celkové rozměry (šířka): 121 cm
Celkové rozměry (výška): 124 cm
Celkové rozměry (hloubka): 41 cm
Rozměry nádrže (šířka): 120 cm
Rozměry nádrže (výška): 50 cm
Rozměry nádrže (hloubka): 40 cm
Kvalitní značkové akvárium
Výborný vnější filtr EHEIM Ecco Pro 300 s biologickou náplní
Topítko Jäger 150W
Kryt nalepený
Kompletně vyrobeno v Německu
Skříňka: nesestavena
délku nedoženeš výškou

Objem je stejný a čti ty tu skříňku vidíš kde (EHEIM Vivaline LED 240 antracit, akvárium s osvětlením, filtrem a topením)? Pro skaláry je 60 ok.
Toto rozhodně nekupuj.
on ti doporučuje menší akva 100 cm
akva v delce 120 stojí 8590Kč
www.rostlinna-akvaria.cz/…
což bez filtru, s pochybným osvětlením není vůbec zajímavé (oproti tomu Eheim)
Bohužel kolega LeRi opět rychleji píše než čte

Délka nehraje roli pro lumeny pokud je osvětlení takřka po celé délce, výška ano.
Slabé světlo? To nemyslíš vážně
Myslím. Na menší výšku a délku 35 cm mám 12W cca 1270lm a je to akorát, takže pochybuju, že 1800lm na 120cm délky bude nějak extra zářit.
Hele člověče trochu se zklidni , prostě chce aby to mělo trochu design a ty dodělávané kryty jsou vesměs všechno hnus
Co se krytu týče, každý dostal do vínku jinou manuální zručnost. Není dobré každého soudit podle sebe.
Pokud dobře čtu tak to má i skříňku.
Trošku mě děsí ten "nalepený kryt".
Eheim je německý výrobce kvalitních filrů.
Takže je to o 100% lepší než ten předraženej Rataj.
PS: já si stejně myslím, že větší radost by jsi měl, kdybys nekupoval set, ale poskládal si to sám dle rad co tu na foru je stovky

Kde bydlíš? (stačí okres)
0 06.03.2018 18:08 Zip81 Promiň nevím jak ti to již přesněji napsat.
Nevíme co chceš pěstovat za rostliny = na nenáročné ti to osvětlení nejspíš bude stačit (je to slabý průměr)
Kryt (profesionálně zpracovaný i v dekoru lamina skříňky), osvětlení (nejlépe LED z Ebay) a Akvarium se zárukou 3 - 5 let se dají koupit suma sumárum za cca 5 000 Kč., proto tento Set je drahý.
Pokud se ti set líbí a neřešíš peníze tak si ho kup, není to průšvih ani nic super kvalitního

Hlavně šlo o to jestli je to světlo dostačující filtr chci stejně vnější jde o to když se vnější pos... aby byla po ruce nahrada i když čtu že ty vnější filtry od Eheim jsou defakto bez poruchy.Taky mi jde o to aby to trošku vypadalo ty černý plasový kryty jsou hrůza.Hlavně jde o to světlo jak budou růst rostliny.PS.Začínám a nehodlám hned pěstovat extrémní náročnost.
V uvedené cenové kategorii bych šel do tohoto setu, který považuji za již konečnou verzi, kterou nemusíš nikterak dodělávat.
www.akvaristik.eu/… Jsem naprosto v klidu

. Než začneš plkat, laskavě se podívej na link co jsem mu přidal (na kryt), Designově vyrábějí kryty ještě hezčí než ten v tom Setu.
Nikde nepíšu, že to světlo je slabé
Set o kterém diskutujeme je prostě v poměru cena výkon DRAHÝ (jako skoro každý set).
Hele člověče trochu se zklidni , prostě chce aby to mělo trochu design a ty dodělávané kryty jsou vesměs všechno hnus , tady je vše čistě zpracované a vypadá to. Já pod tím světlem pěstuji tohle Micranthemum callitrichoides 'Cuba.
A co čekáš za odpovědi?
Akvárko drahé.
Filtr průměrný.
Osvětlení těžko říct zda dostačující, když nevíme co tam chceš pěstovat.
Tady vyráběj plastové kryty. (Cenu bez osvětlení si musíš poptat)
www.zekia.cz/…
Celkově je to drahý set pro ty co neřeší peníze, ale hlavně že je to komplet bez práce.
Jako všechny speciality nejen od Rataje

Světlo budeš ještě rád tlumit

Podle toho co jsem našel na netu by mělo bejt to světlo OK.
Akvárium není problém sehnat levněji.Nemůžu nikde sehnat horní kryt co vypadá normálně všude maj jen ty plastový hrůzy.
Já mám Aquatlantis Style 100 a jediné co jsem změnili je filteace ne že by ten biobox byl špatný ale mě tam časem začal vadit, zabírá víc místa ale v té 120 by to nemuselo být tak hrozné

Slabé světlo? To nemyslíš vážně
youtu.be/… tyhle parametry těžko dostaneš s jiného LED osvětlení.
Samotné akvárium stojí u konkurence 2.697,-.
To asi mluví za vše, pokud umíš hledat tu na forů tak si obdobný set sestavíš sám za cca max 5 000 Kč

Slabé světlo a nedostatečný filtr. Setům se vyhni, nejlepší je poskládat si akvárko sobě na míru. Lidi zde ti budou nápomocní při výběru správné techniky a všeho možného

0 06.03.2018 15:58 Zip81 – Nové akvarium.
Starší reakce
Jestli o tom nechceš nic studovat, tak je jedno, jaký set koupíš (rozdíly mezi nimi jsou, ale to si musíš načíst). Ale být tebou bych sehnal set jen s akvárkem a krytem a potom si filtr a topítko dokoupil zvlášť (ty v setech jsou většinou nevhodné).
o.k,.dekuju
a ta tetra popr. neco jineho jen pro krevetky??chtel jsem to mit s plastovym krytem
Dobry den,...nechci cist stovky stranek a hledat.Staci,kdyz mi napisete nazev akvarijniho setu ,kt. je nejlepsi v ramci moznosti.(tetra,diversa,juwel..)nejspise s led svetlem o objemu bud 25 nebo 30 litru
Akvavrium chci jen pro krevetky max.par endlerek.dekuju
Starší reakce
LEVNĚJI? sety mají většinou podimenzovaný filtry a světlo takže koupíš set a za par měsícu kupuješ filtr no a pak i světlo. těd je otazka co vyjde levněji, jestli jednorázově dát o trochu více nebo později kupovat nové.a stare hodit do koše hm?
edit sakriš píšu nějak pomalu.-)
fuuuf

konečne niečo dobre

Ano
A nebo toto:
www.akva-tera.sk/…
ale u tohoto si nejsem jist, jestli pokryje délku akvária 40cm, to by bylo nejlepší osahat někde v akvaristice. 9W by stačilo, to né že ne. To 12W jsem doporučoval především kvůli délce akvária.
Oba dva mají stejnou chybu, kterou bude mít patrně většina krytů, slabé světlo (rostlo by ti jen minimum kytek, jestli vůbec nějaké by dokázaly dlouhodobě prosperovat v tak sklabém osvětlení).
My ti tady dali dobře míněné rady, ale ty je, zdá se, nechceš slyšet a jedeš si to svoje.. tak si ho kup a uvidíš, evidentně chceš kryt za každou cenu.
Na toto akvárium by bylo adekvátní cca 9Wattové LED světlo, nebo 15Wattová zářivka.
a keby som k akváriu 40x25x25 kúpila tento kryt ?
www.akva-tera.sk/…
alebo tento
www.akva-tera.sk/…
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
O tom se nechci a vlastně ani nemohu dohadovat, jak jsem řekla, jsem pouhý začátečník. Informace jsem začala shánět v srpnu, akvárium objednala v listopadu a zprovoznila ho v prosinci. A jako začátečníkovi mi tento set vyhovuje (Tetra AquaArt kompletní akvarijní set Discover Line 30 l (Tetra)). Sama bych si zkrátka s vlastní sestavou neporadila a nestydím se to přiznat. Nakombinovat sklo, podložku, světlo, kryt, filtr, topítko není nic, s čím by si někdo, kdo nikdy neměl akvárium, poradil. I když k setu něco dokoupit musíte, funguje to jako dobrý odrazový můstek.
Mireben – jak jsem řekla, set funguje jako odrazový můstek.
Ahoj, měl jsem podobný názor a také koupil set. Ale byla to chyba, už jsem musel měnit filtr protože ten ze setu byl nedostatečný, v osvětlovacím krytu obě dvě tlumivky, zářivky a stejně je světla málo a budu měnit za led osvětlení.Z celého setu jsem nechal jen akvárko, a horní kryt akvária. Všechno ostatní co bylo v setu bylo nahrazeno.. Akvárium v původním setovém stavu prostě nebude fungovat tak jak by mělo. Dnes už bych se setům rozhodně vyhnul

Nevyjde levněji a na trhu prakticky neexistuje doporučitelný set. Většinou je alespoň něco hodně špatně, nejčastěji slabé osvětlení nebo žalostná kapacita filtračních náplní ve filtrech (celkově setové filtry nestojí za nic).
EDIT: ..ostatně i jako rady, co dostaneš v akvaristikách.
Já jako začátečník s prvním akváriem jsem za set ráda, a také mi přijde, že set vyjde levněji.
Jepší jen bílé, než modrobílé.
www.akva-tera.sk/…
EDIT: to druhé je naprd. Nic levnějšího, než LED osvetlenie LFL-CL-450 12w se stejným výkonem neseženeš

Kubaa napsal: A nebo to holt udělat bez techniky, i když se to dnes moc nenosí.
Nojo, ale doporučil bys to začátečníkovi, jakým Katka evidentně je?
no tak to asi musím začať šetriť :(
ale filter doma mám ... "bublifuk"
a koľko by ma asi vyšlo krycie sklo ? na akvarko napr. 40x25 ? lebo tie kryty su prilis drahe ..
A nebo to holt udělat bez techniky, i když se to dnes moc nenosí.
Pokud tam chceš bettu tak ti musí jít ještě minimálně aspoň o topítko. Pokud tedy nemáš v bytě trvale saunu.
A nevím jestli si to uvědomuješ, ale pořízením akvárka výdaje za akvaristiku teprve začínají, a mít kvalitní techniku je základ, pak následují rostliny, substrát, další drobnosti okolo - kýbl na výměnu vody atd... Takže jestli opravdu musíš šetřit každé euro, tak to radši ještě počkej a chvíli ještě šetři.
Protože laciné osvětlení, laciná nádrž, atd... se může taky docela prodražit.
ano aj mne sa zdalo male pre tie platy ... preto sa najviac oriklanam k tej bete

Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41639x