Akvarijní set
Já mám Aquatlantis Style 100 a jediné co jsem změnili je filteace ne že by ten biobox byl špatný ale mě tam časem začal vadit, zabírá víc místa ale v té 120 by to nemuselo být tak hrozné
Slabé světlo? To nemyslíš vážně
youtu.be/… tyhle parametry těžko dostaneš s jiného LED osvětlení.
Samotné akvárium stojí u konkurence 2.697,-.
To asi mluví za vše, pokud umíš hledat tu na forů tak si obdobný set sestavíš sám za cca max 5 000 Kč
Slabé světlo a nedostatečný filtr. Setům se vyhni, nejlepší je poskládat si akvárko sobě na míru. Lidi zde ti budou nápomocní při výběru správné techniky a všeho možného
0 06.03.2018 15:58 Zip81 – Nové akvarium.
Starší reakce
Jestli o tom nechceš nic studovat, tak je jedno, jaký set koupíš (rozdíly mezi nimi jsou, ale to si musíš načíst). Ale být tebou bych sehnal set jen s akvárkem a krytem a potom si filtr a topítko dokoupil zvlášť (ty v setech jsou většinou nevhodné).
o.k,.dekuju
a ta tetra popr. neco jineho jen pro krevetky??chtel jsem to mit s plastovym krytem
Dobry den,...nechci cist stovky stranek a hledat.Staci,kdyz mi napisete nazev akvarijniho setu ,kt. je nejlepsi v ramci moznosti.(tetra,diversa,juwel..)nejspise s led svetlem o objemu bud 25 nebo 30 litru
Akvavrium chci jen pro krevetky max.par endlerek.dekuju
Starší reakce
LEVNĚJI? sety mají většinou podimenzovaný filtry a světlo takže koupíš set a za par měsícu kupuješ filtr no a pak i světlo. těd je otazka co vyjde levněji, jestli jednorázově dát o trochu více nebo později kupovat nové.a stare hodit do koše hm?
edit sakriš píšu nějak pomalu.-)
fuuuf
konečne niečo dobre
Ano
A nebo toto:
www.akva-tera.sk/…
ale u tohoto si nejsem jist, jestli pokryje délku akvária 40cm, to by bylo nejlepší osahat někde v akvaristice. 9W by stačilo, to né že ne. To 12W jsem doporučoval především kvůli délce akvária.
Oba dva mají stejnou chybu, kterou bude mít patrně většina krytů, slabé světlo (rostlo by ti jen minimum kytek, jestli vůbec nějaké by dokázaly dlouhodobě prosperovat v tak sklabém osvětlení).
My ti tady dali dobře míněné rady, ale ty je, zdá se, nechceš slyšet a jedeš si to svoje.. tak si ho kup a uvidíš, evidentně chceš kryt za každou cenu.
Na toto akvárium by bylo adekvátní cca 9Wattové LED světlo, nebo 15Wattová zářivka.
a keby som k akváriu 40x25x25 kúpila tento kryt ?
www.akva-tera.sk/…
alebo tento
www.akva-tera.sk/…
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
O tom se nechci a vlastně ani nemohu dohadovat, jak jsem řekla, jsem pouhý začátečník. Informace jsem začala shánět v srpnu, akvárium objednala v listopadu a zprovoznila ho v prosinci. A jako začátečníkovi mi tento set vyhovuje (Tetra AquaArt kompletní akvarijní set Discover Line 30 l (Tetra)). Sama bych si zkrátka s vlastní sestavou neporadila a nestydím se to přiznat. Nakombinovat sklo, podložku, světlo, kryt, filtr, topítko není nic, s čím by si někdo, kdo nikdy neměl akvárium, poradil. I když k setu něco dokoupit musíte, funguje to jako dobrý odrazový můstek.
Mireben – jak jsem řekla, set funguje jako odrazový můstek.
Ahoj, měl jsem podobný názor a také koupil set. Ale byla to chyba, už jsem musel měnit filtr protože ten ze setu byl nedostatečný, v osvětlovacím krytu obě dvě tlumivky, zářivky a stejně je světla málo a budu měnit za led osvětlení.Z celého setu jsem nechal jen akvárko, a horní kryt akvária. Všechno ostatní co bylo v setu bylo nahrazeno.. Akvárium v původním setovém stavu prostě nebude fungovat tak jak by mělo. Dnes už bych se setům rozhodně vyhnul
Nevyjde levněji a na trhu prakticky neexistuje doporučitelný set. Většinou je alespoň něco hodně špatně, nejčastěji slabé osvětlení nebo žalostná kapacita filtračních náplní ve filtrech (celkově setové filtry nestojí za nic).
EDIT: ..ostatně i jako rady, co dostaneš v akvaristikách.
Já jako začátečník s prvním akváriem jsem za set ráda, a také mi přijde, že set vyjde levněji.
Jepší jen bílé, než modrobílé.
www.akva-tera.sk/…
EDIT: to druhé je naprd. Nic levnějšího, než LED osvetlenie LFL-CL-450 12w se stejným výkonem neseženeš
Kubaa napsal: A nebo to holt udělat bez techniky, i když se to dnes moc nenosí.
Nojo, ale doporučil bys to začátečníkovi, jakým Katka evidentně je?
no tak to asi musím začať šetriť :(
ale filter doma mám ... "bublifuk"
a koľko by ma asi vyšlo krycie sklo ? na akvarko napr. 40x25 ? lebo tie kryty su prilis drahe ..
A nebo to holt udělat bez techniky, i když se to dnes moc nenosí.
Pokud tam chceš bettu tak ti musí jít ještě minimálně aspoň o topítko. Pokud tedy nemáš v bytě trvale saunu.
A nevím jestli si to uvědomuješ, ale pořízením akvárka výdaje za akvaristiku teprve začínají, a mít kvalitní techniku je základ, pak následují rostliny, substrát, další drobnosti okolo - kýbl na výměnu vody atd... Takže jestli opravdu musíš šetřit každé euro, tak to radši ještě počkej a chvíli ještě šetři.
Protože laciné osvětlení, laciná nádrž, atd... se může taky docela prodražit.
ano aj mne sa zdalo male pre tie platy ... preto sa najviac oriklanam k tej bete
Podle mě minimální objem, v kterém by platy měly být, je 60 litrů. Jednak jsou pohyblivé ryby, které potřebují prostor a za druhé produkují spoustu detritu. V tak malém prostoru by muselo nastoupit každotýdenní důkladné čištění. Navíc, jak tady zmínili jiní, tyto ryby se časem rozmnoží a v akvárku by nastala díky přerybnění ekologická katastrofa.
Platy i gupky a vlastně jakákoliv ryba si ráda zaplave, takže ty určitě ne do tak malé nádrže. Popravdě 30l akvárko je buď pro mini ryby do 2-3 cm délky nebo pro 1 bettu dlouhoploutvého samce, cokoliv jiného by bylo trápení. Z živorodek tak maximálně
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova, ale i pro tu to bude skoro malé.
0 07.01.2018 16:22 123katka tak mi poradte ako si do 65 eur zoskladať 25-30 l akvárium ... vobec neviem ... set som chcela hlavne zato že tam je kryt + osvetlenie o ostatne mi nejde :( takže by som potrebovala poradiť lacné osvetlenie
Já mám jen samce betty v Tetra AquaArt kompletní akvarijní set Discover Line 30 l (Tetra), jen u té filtrace si nejsem jistá, jak by na ni reagovaly menší rybky, když tak mrkni na mou prezentaci, mám tam vše, jak jsem zařizovala.
Já bych si i tu nano kostku radši poskládala sama, ale to asi slyšet nechceš.
Luxus to rozhodně není ani pro bettu. Jako je to lepší než klasické bettárko (vlčák v kleci na králíka), ale pořád je to podstatně méně, než by si ta ryba zasloužila (vlčák v garsonce, dvakrát denně vycházka kolem paneláku). Luxus je to možná pro krevetky. OK pro razborky, minitetry apod.
0 07.01.2018 16:19 123katka ved som napísala že myslím každé zvlášť ... a aj ja som rozmýšlala že tie živorodky sa mi určite rozmnožia ... preto chcem najviac bettu
a tu asi aj budem mať len potrebujem poradit s tym akva ... ktore z nich ?
Pro bettu je to určitě luxus, ale u živorodek nepočítej s tím, že v původním počtu zůstanou dlouho.
A betta plus platy nebo gupky dohromady v 30l hrubého objemu... nemám s tím osobní zkušenot, ale já bych je tam tedy dohromady nedávala.
EDIT - vidím že jsi už upřesnila že ne obojí dohromady, to je dobře.
U všech živorodek ale prostě musíš počítat s tím že jspu to docela velcí zněčišťovatelé vody, a že jejich počet rychle poroste.
Jakou máš v plánu osádku?
0 07.01.2018 15:57 123katka Já bych doporučila některý z těchto setů, ale asi budou finančně náročnější. Zato světlo í filtrace dobrá, topítko se musí dokoupit
www.juwelakvarium.cz/…, určitě ho bude prodávat i někdo na Slovensku.
Stejně tak existuje 30 litrova varianta.
Mám jich doma několik a spokojenost
Filtr naprd. a je malé.
Hele, čím větší akvárko, tím lepší. Takže nejlepší, co jsi zatím úkázal bylo 32l a toho bych se držel. Jinak motorem poháněné vnitřní nebo závěsné filtry jsou vesměs všechny špatné, protože do toho výrobci dávají titěrné filtr. náplně. Proto ti doporučujeme bublifuk nebo čerpací hlavu s filtr. molitanem (takový molitan je pak 2-4x větší, než by se vešel dovnitř vnitřního filtru stejné velikosti).
Takže se dívej po setech typu akvárko+kryt+světlo. Nejlíp uděláš a asi i ušetříš, když si filtr a topné těleso koupíš dodatečně. Kup objemově největší set, na který máš peníze.
0 05.01.2018 12:37 123katka Na to jsem se koukal. Ale přišlo mi to neuvěřitelně placaté aby tam něco bylo.
Edit: Teď už je mi to jasnější:
shopakva.sk/… Beztak mi to přijde jako pěkná opičárna
Zbytečné.. obchodní trik.. kup jednohlavý s větší kostkou. Výhoda tohoto je jen, že můžeš měnit náplně postupně. Ale jinak ano, takový nějaký bublifuk.
To jo. Ale mrkni na fotky na netu.. ten filtr je podél celého akvárka pod krytem (čili hádám, že by mohl mít dostatečný objem).. ale jinak jsem nebyl schopen o tom filtru nic zjistit
0 05.01.2018 11:13 123katka On nemá dokonce topítko vůbec, natož termostat
Ten filtr co tam mají je nic moc. Nějak jsem moc nepochopil, přes co to má filtrovat vodu. To mě příjde jak honič vody na n-tou. Betta potřebuje klidnou hladinu. Chtělo by to klasický bublifuk.
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 45
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41021x