Akvarijní set
Tak si kup co chceš a je to

Hlavně nekupuj 54l akva kup tu 112l a časem se propracuješ co ti tu radí.

0 05.02.2014 22:25 Gingoš – g
no to světlo na hoře se me moderní moc nezdá ale co asi koupím to co ste mi poradily vy tomu přece rozumíte víc než já já tomu rozumím jak koza petrželi
Je to spíš méně časté,je to modernější

0 05.02.2014 22:20 Gingoš – r
tak víš co mě se ten set líbí když to u toho sestaveného to světlo na hoře je také divné
Tak si vem co chceš a je to,chlapy ti radí,ale moc to nefunguje

dam ti cennou radu ,, nekupuj nic ! nejdřív se tu pokoukej co tu maji kluci, mrkni na jejich akvaria. podivej se po e-schopech co se prodava za filtry,svetla,akvaria atd, zkus si to akvarium pozkladat sám, udelej prezentaci a davej si tam co by jsis chtel koupit,
ale do začatku ti bude 25W stačit a rostliny bych taky doporučil malo néně naročné na světlo .
0 05.02.2014 22:03 Gingoš – f
Jakou máš doma teplotu?Já topení nepoužívám a mám tam pořád 26 stupňu - v akva

tak si odpust topení a světla si kup dvě, topení si koupiš později,
0 05.02.2014 21:54 Gingoš ale ten set co sem ukazoval má 2x 18 a tohle světlo jen 25
0 05.02.2014 21:50 Gingoš – r
takže každopádně takhle složený plus sklo uříznout tak díky moc za rady
Šířce bych nechal drobný přesah, třeba 2cm, ať neriskuješ, že neodbornou manipulací zahučí do akva a délka o 2 cm kratší, než akvo...
0 05.02.2014 21:49 Gingoš – g
to je vychytaná takže šířku nechám jak má byt podle akva a délku zkrátím o dva cm
no ale tak si nechaš to sklo uřiznout ne 80cm ale 78cm
sklo se nedává přes okraj akva.

ANO je lepší

hele da se stim ješte hodně pracovat ,
0 05.02.2014 21:46 Gingoš – d
tvl ale když tam nechám uříznout sklo na vrch tak to svetlo tam nebude držet ne
Tak to si musel editovat původní příspěvek potom, co sem to napsal...!! Původně tam byla 10,1 diversa intenso, nebo jak se to jmenuje... Vím to, hned jsem si říkal, to je to samé, co jsem nedávno kupoval...

Ano Mlho, o tom tady dva dny hovoříme...
Pouze můj názor, za mě rozhodně ano...
to neni ledka to je normalní zařivka
0 05.02.2014 21:42 Gingoš Nožky jsou posuvné, mají docela slušné rozpětí... A na vrch si nech říznout obyč sklo (takhle bych to řešil já)...
0 05.02.2014 21:37 Gingoš jj ale na vrch toho akvarka musím dát nejaký sklo ne protože to prej nemá mít kontakt s vodou a je tam napsaná délka 90 tak ty nožky sou posuvný ne
Je to ledka, ne zářivka. Úplně jiná technologie... Mám to samé světlo nad 90l odchovnou, ve které roste plevuňka (
rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_cv_rubra ), která světlo má ráda a roste pod tím dobře (bez hnojení). Takže za mě, koberce ti nepojedou, ale pro "normální" rostliny je dostatečné...
Hlavně si to někde ulož,ať se to tu nemusí zítra řešit znova,jako včera

0 05.02.2014 21:31 Gingoš – d
a to světlo je dostačující
Čerpadlo je "jako" filtr. Dospodu dáš biomolitan a je vystaráno... Světlo se připevňuje na boční hrany akva...
Osvětlení je přímo na hrany skla

a čerpadlo +molitan je filtr

to čerpadlo to je jako filtr že a to světlo to by se dalo přidělat rovnou na to akva
A pak, že to nejde levněji a lépe...

Myslím si že za ty peníze dobrá volba

včra počky udelam ti to znova na tu 112
0 05.02.2014 21:16 Gingoš – d
ne neskladal kde já sem to asi neviděl
ale ja už ti to jednou zkladal, co se ti na tom nelibilo ?
0 05.02.2014 21:08 Gingoš – k
112 l
No to bude asi docela těžké,jaká litráž?
0 05.02.2014 20:51 Gingoš – set
nedalo by se poskládat něco do 2500kč .abych nekupoval set
Že to osvětlení je směšné a filtr má přijatelný výkon, ale budeš muset podstatně zvětšit objem filtrační hmoty, pokud nechceš jen honič vody...
Moje první bylo na tom uřízlém skle květináč, zevnitř alobal a v něm žárovka...

Pokud nemáš v plánu pěstovat koberce, tak ti bude stačit, víc než bohatě...
0 05.02.2014 20:31 Gingoš – oa
jako kryt pro zařivku se dá použít plastovy truhlik vylepeny alobalem, to bylo moje první světlo,
Určitě ti někdo, na téma osvětlení a rampy, poradí i lépe, ale já začínal tak, že jsem si krycí sklo nechal uříznout (cena skla i práce nula nula hadr) a na to jsem prostě položil zářivkové těleso (ne samotnou zářivku, ale v tom krytu, co se normálně prodává v baumaxu). Až časem jsem to ladil a na jedné rozplavce to tak mám dodnes...
Vím, není to ideální, ani super designové, ale účel to plní velice dobře...
A pokud ti jde o úsporu počátečních nákladů, dobrá volba...
0 05.02.2014 20:23
JaM [1] Ahoj, teď mají v Pardubicích v Globuse ve výprodeji set AQ AQUA4start 60
www.pet24.sk/…
ze 1700kč teď za 1100kč..co myslíte o tomhle setu?
btw. Plánuju pořídit větší, než 20l co teď mám s jednou bettou..jen se neumim rozhodnout jestli 54 l (60x30x30) nebo 112 l (80x35x40)..co myslíte?

Přidat reakci
1 ...... [19] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41639x