Akvarijní set
No, když bude nejhůř, bydlím v Brně na Vinohradech. Tak to v nejhorším případě nějak předěláme, až získám zkušenosti s předělávkou svých krytů

. Teď jsem pouze teoretik, protože už 14 dní čekám na předřadníky, jinak zbytek už zavazí v bytě
0 17.02.2010 20:32 Sirah no ja mam prave plast na 112 l akva...tak si s tim proste jako zenska lamu hlavu, jestli to bude dostacujici (kdyz neco delam, tak poradne, takze i akvaristiku) a nebo jestli budu muset improvizovat a nekoho poprosit, aby mi neco spichnul...
Takze celkova uprava krytu? Vymenit tlumivku za predradnik (ne ze bych vedela co to je)? Vmontovat tam nejak (?) treti zarivku a na kazde strane vyriznout kruhovy otvor pro odvetravani?
Fakt diky

Uz jsem akvarium mela pred par lety, ale prevzala jsem ho od cloveka, ktery ho mel kompletne zalozene a vyresene. Ovsem jsem se prestehovala na jiny konec republiky a v te dobe bych ani akva nemela kam dat, takze zustalo tam, kde bylo...a nejspis uz ani neni

Tlumivka má výrazně vyšší spotřebu stejně jako zářivka, EP tak 2W, šetří zářivku ... ale ta cena je vyšší
0 17.02.2010 20:27 grimmi – Re: AiZ
Tlumivka-předředník, omlouvám se. V elektroinstalacích jsem analfabet.
Každopádně pro začátečníka bez větších ambicí se jedná o dobrou volbu za dobrý peníz. Jen skutečně vyměnit filtr. Z toho bych necouvl.

0 17.02.2010 20:26 Sirah diky za rady a reakce, no je to uz holt objednane...nicmene, snad ten kryt nebude tak strasny problem, hlavne aby bylo OK akvarko a stolek...V pripade volby jineho krytu, mam kupovat jiny a nebo je to zalezitost, kterou zvladne nejaky kutil? Vyrobit proste nejaky vlastni kryt - akvarium ma vypouklou predni stenu, takze i ten tvar je trosku atypicky....
Tak já ho mám v pohodě, jinak je tam tlumivka a ne předřadník, ten nehřeje. Odvětráváni jsem i u Hagenu musel řešit vykroužením otvoru na bocích protilehlých stran, aby to pekelně nehřálo, ale jasně, je to odpovídající kvalita za tu cenu. Já to jen uvádím proto, aby se Sirah nebála, že koupila nějaký extra šunt. Teď si jen uvědomuji, že ten plast na rohovým akvu je jinej kvalitnější materál než ten co jsem viděl na 80l v barvě dřeva
Mrkněte tady a od jen od pohledu to nejsou sestavy k zahození, je to firma s 30 letou tradicí, tak snad nejsou padlí na hlavu
www.diversa.info.pl 
0 17.02.2010 20:19 grimmi – Re: Sirah
Děsit nechci. Sám raději vybírám sety, jde mi především o kryt, spodní rámeček, většinou ihned dostupný stolek atp. Techniku si dávám vlastní. Mám 54l set Diversa a měl jsem i 112l, ten jsem však celej zase se ztrátou prodal při vyhlídce nákladnosti nutných změn. V těch setech je filtr Hailea bez regulace a vždy příliš naddimenzovaný. V akva je to pak jak v nějaké horské bystřině. Topítko je relativně nejlepším dílem příslušenství. Kryt je prostě jen výlisek z celkem měkkého plastu s holou zářivkou bez reflektoru a zakrytování. Ani krmicí otvor nemá dvířka v pantech, jen položený další kus plastu. Kryt nemá odvětrání, zespodu se velmi rosí a tam kde je uložen předřadník vzniká takové teplo, že se mi po pár měsících plast mírně zdeformoval. Zářivka neměla zrovna ideální svit, nahradil jsem jí brzo jinou a původní je jako záložní. Stolek je dobrý. Samotné akva také výborně zpracované. Tolik mé zkušenosti se sety Diversa, osobně už bych ho nebral. Co jsem měl možnost vyzkoušet, třeba sety Aquaszut jsou kvalitou mnohem dál a přitom také levné.
Kuchání je jednoduché, pokud máte doma trafopájku s očkem, sice to smrdí, ale je to vcelku za chíli pryč

Buď v klidu, já si bral od diversy rohový komplet za cca 7.000 přímo v Polsku tady seženeš nejlevnější od Juwelu za cca. 18.000. Plastový kryt není nějaký extra super plast, ale pokud to budeš chtít předělat, tak z toho vyhodíš tlumivky, který taky pěkně hřejou a lehce přidáš další zářivku navíc, když to zapojíš na předřadník. Já mám kryt na 60tce od Hagenu a teplota krytu s 1x15W je stejná jako na krytu od diversy, kde je u mě 2x15W. Teď čekám na materiál na předělání obou krytů. Viděl jsem i 80l od Diversy a taky žádný problém. Pokud budeš chtít nějaký extra super kryt, tak originál vyhodíš a uděláš komplet nový. Hlavní je kvalita akva a spojů, což je v pohodě. Neřeš tady ty diskutující, taky jsem měl s Diversy na základě netu strach a je to v pohodě. Jen by mě zajímalo, kolik lidí tu Diversu vidělo, ta je k mání totiž na severu naší vlasti nebo v Polsku

0 17.02.2010 20:07 Sirah koupila jsem rovnou cely set, akva, stolek, kryt se zarivkama...da se do krytu pridat jeste jedna zarivka krom tech dvou? Pak uz jedine koupit jiny kryt a nebo poprosit nejakeho kutila, at mi nejaky vyrobi...
Do některých krytů diversy parabolu nedostanete (konkrétně do 80*40) se ta Juwelácká parabola nedostane, nad sv. zdrojem je jen cca 5mm místa kvůli zešikmení krytu Též jsem musel tento kryt od Diversy kuchat, jsou tam příliš mělké prostory pro hadice k externímu filtru, ohebná hadice by se v tom prostoru "zlomila". Nevím jak ostatní kryty od diversy ale ta moje je jednohubka, k elektronice se člověk nedostane je to zatavena a zanýtována. Takže až odejde tlumivka nebo jiný elektronický "pajšl" co je vevniř tak pápá, nebo kuchat řezat pižlat.....Celkově nejsem moc spokojen....
0 17.02.2010 18:30 Sirah – diversa 112 l
mam objednanou diversu 112l s vypouklym sklem v akci za 3.163,- Komplet obsahuje topitko, filtr, akvarko, stolek...i v pripade dokoupeni ucinnejsiho filtru si myslim, ze tato cena je good, akorat pokud by tento komplet mel byt sunt, tak by me to docela mrzelo. Kryt je samozrejme plastovy se zarivkami 2x 18w - jestli to postaci se dotazuji uz v jinem vlakne...
Naopak, na kompletu se dá slušně ušetřit, pokud vím, co chci. Na druhou stranu lze taky hodně prodělat. Levné kryty například mohou být do budoucna drahý problém. Další věc je, když prodejce napálí zákazníka tím, že do kompletu propašuje neúčinný, nebo příliš poddimenzovaný filtr. Levné zářivky jsou další příklad. Chce se to poradit a vědět, co chci.
Všechny komplety nemusí být nutně vyhozenými penězi! Člověk musí vědět, co chce, pak si může vybrat dobré řešení i mezi komplety.
0 17.02.2010 14:40 Sirah – komplet Diversa
prave vcera jsem si objednala Diversa 112 l s plastovy krytem, tak me nedeste, ze je to takova hruza s tim krytem...

Já bych vám za 1. doporučil rozmyslete si to vypouklé sklo (na živo jsem to viděl

) a musím 100% souhlasit s ostatnímy.
A za 2. bych popřemýšlel zda by nebylo ekonomičtější koupit akva + stul + kryt s osvětlením + filtr zvlᚍ. Po mé osobní zkušenosti s setem (a nejen mé je tu na foru o tom psáno dost) bych rozhodně šel do té varianty 2
tot muj nazor (pokud nemate možnost podpultove ceny)

0 16.02.2010 18:28 pozdek – pozdrav
Já mám akvarijní komplet cca 200 litrů,rovněž vypouklé sklo...ale další akvárium už bych si s vypouklým sklem nekoupil.Esteticky to sice vypadá zajímavě,ale to je asi tak vše.Vypouklé sklo zvláštně láme světlo a už jsem se několikrát přistihl,že je mi příjemnější dívat se do nádrže z boku.Filtr bych doporučil vnější,je méně práce s čištěním,někdy může být problém s velkým prouděním vody(některé filtry mají velký výkon),ale všechny jsou vybaveny škrtícím ventilem.Přeji hodně zdaru při výběru...
0 16.02.2010 10:35 opall – Re: akvaristik
tiez som sa pri kupe rozhodovala medzi tymito dvoma znackami. bol mi odporuceny juwel . mam 350 s vnutornym filtrom, ktory je uplne v pohode, je ukryty za panelom a kedze mam v aqa pozadie aj na tomto filtry tak to nerusi a s udrzbou nie je problem....je tam lahka manipulacia. je pravda, ze to vypukle sklo miestami trosku skresluje ale pri vyslednom efekte tohoto aqa je to uplne nepodstatna malickost. aj ploche sklo nie vzdy je idealne a moze mat vady ktore skreslia pohlad dovnutra. mam ho sice iba tri mesiace, ale som stopro spokojna. takze odporucujem.
pri tej druhej znacke, vraj bolo viacero reklamacii a uz sa im stalo, ze komplet museli vratit vyrobcovi...
je to na teba pre ktoru variantu sa rozhodnes, toto je moja skusenost

Souhlasím, vypouklé sklo není úplně ideální z akvaristického hlediska. Designově je sice pěkné, ale vždy trochu zkresluje.
Zkuste ještě popřemýšlet. Nebo lépe - zkuste se někde podívat na takové akvárium v provozu. To vypouklé sklo vám bude jednou pro vždy "tlačit" na oči...
Určitě doporučuji vnější filtr, ať už je k jakémukoli akváriu. Doporučuji se kouknout i na akvária Aquatlantis - jsou velmi pěkná a MP EHEIM - osvědčená německá kvalita... Při tomto akváriu také hraje roli osvětlení, mělo by být dostatečné a nejlépe T5.
0 15.02.2010 23:35 Jaroslav Bartůněk – akvarijní set Hagen 260 nebo Juwel 260
Chci si pořídit akvárium s vypouklým čelním sklem a nemohu se rozhodnout mezi kompletem Hagen 260 s venkovním filtrem a Juwelem 260 s vnitřním filtrem .Jaká značka je lepší a co filtry??Hagen má akva naspod provrtany a Juwel vnitřní se asi bude zas blbě čistit??
Moc děkuji za rady.

Starší reakce
0 06.02.2010 16:51 misfa14 – Re: Vašek
Starší reakce
pro nenáročné určitě postačí.
Jediné slabší místo je osvětlení, jinak kvalitní výrobek osazený kvalitní technikou za slušnou cenu.
0 29.01.2010 15:52 waw – Petra
Né já ho mám na plno akorát jsem dal do té komory kde mám ty keramické kroužka takovou malou hubku co je na nádobí koupil jsem jí v Fille a ta my trochu brzdí tu vodu aby tam nabyl tak silný proud při výtoku.Jak je to kolínko tak ho mám vytočené směrem na zadní stěnu akvária.Já to mám poskládané je tam nakovej černej rošt ten mám dole na něm mám v té první komoře takovou jako kdyby drátěnku a na ní filtrační vatu.V té druhé mám jenom tu vatu a na ní mám nasypané keramické droužka.Vše bylo u setu kromě té hupky na nádobí.Na hnojení používám CO2 burčák.Rostlinky my rostou pěkně
Máš ten filtr nějak uškrcený nebo používáš plný výkon nebo jsi nějak upravil filtrační media?Já to měřil plný výkon je tak asi 400l za hodinu. Media ve filtru mám to černé pod ním bílé a v druhé komoře bílé a nahoře keramické kroužky.A co rostliny rostou dobře přihnojuješ?
Mě to šlape dobře a čistím ho tak jednou za 3 měsíce myslím ten filtr
Jak jsi spokojený s filtrací.Já mám taky toto akvárium zatím teda asi 25dní ,ale ta filtrace mi nejde nijak moc seštelovat.Navíc už mám po tak krátké době zanesené filtry a občas mi to přetéká přes střední dělící příčku a to mám ubráno na zhruba na 40% výkonu čerpadla.
Resun SM 800 akvarijní komplet za 2470,-... Co říkáte na tohle???
ale to jo, jen sem tu nechtěl zmiňovat žádný názvy značek a tak sem to podal takto obecně

Sem spiš měl na mysli Ria.
tiež mám uvedený set z hornbachu, síce v staršej verzii, ale zatiaľ úplná spokojnosť.

...pro začátek asi ten set z Hornbachu. Parametry má dobrý a cena až někdy poloviční, než od předních výrobců...
Ten mnou zmiňovaný set od MP (součást fy. EHEIM) byste mezi přední výrobce nezařadil?

pro začátek asi ten set z Hornbachu. Parametry má dobrý a cena až někdy poloviční, než od předních výrobců. A jestli ti v něm půjdou rybičky a kytky? Když se budeš starat a bude v něm co tam podle parametrů akvaria a techniky má být, tak jo

1 28.01.2010 16:22 petr – pegy42
Přidávám se k Sidovi, ta 126 l (80 x 35 x 45) z Hornbachu je za ty peníze OK. Kryt 2x 20 s trubicema, topítko Jagger, CO2 souprava, startovací chemie a jídlo. Mám ji připravenou, až bude skřínka pod akva. Truhlář je trochu pomalý... Filtr už běží na zabíhající se 70 litrovce. A snaží se. Na tu 126 použiju vnější Eheim. Myslím, že bude vhodnější.
Už aby to běželo...
Starší reakce
0 14.01.2010 16:00
Kacoo [10] - Cichlidy Když si zajdeš do OBI nebo Baumaxu tak ti nařežou lamino na rozměr přesně dle tvého přání. Pak už stačí jen koupit nažehlovací hranu a pár kolíčků a můžeš se do toho pustit. Jen pokud nemáš zkušenosti tak to dělat s někým kdo to umí ...
podlemě je to dost, skoro celá vejplata
Díky, ještě to pořádně prostuduju, ale jinak to zatím nevypadá, že bych sehnal levněji jak těch 9500,-
Ta cena je dle vás přiměřená?
0 13.01.2010 22:03 R
Silent [5949]
0 13.01.2010 21:59 Vašek – Akvarium + skříň + kryt
Scháním akvárium na skříni s krytem (z lamina, né plast), šíře 100cm, ostatní rozměry cca 40-50cm. Cena v kameném obchodě byla 9500,- sice vzhledově moc pěkné a celkem velký výběr dekorů.
Ta cena mi přijde dost. Raději bych se vrhnul na výrobu skříně sám, ale bojím se krytu, tak pěkně zaobleně mi to nikdo nenařeže a abych si to sám řezal přímočarkou a pak lepil hranu na to bohužel nemám při svém pracovním vytížení čas.
Znáte někdo stránky na výrobce takovýchto kompletů? Je mi jasné, že zaplatím víc, než si to dělat sám. Sám jsem našel jen koplety akvárií RIO a ta cena byla ještě výš díky výbavě jako topítko, filtr a osvětlení. Toto já nechci, tuto výbavu objednám zvlášť a kvalitnější a podle svých představ. Děkuji každému kdo poradí
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [37] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41640x