Akvarijní set
0 16.02.2010 10:35 opall – Re: akvaristik
tiez som sa pri kupe rozhodovala medzi tymito dvoma znackami. bol mi odporuceny juwel . mam 350 s vnutornym filtrom, ktory je uplne v pohode, je ukryty za panelom a kedze mam v aqa pozadie aj na tomto filtry tak to nerusi a s udrzbou nie je problem....je tam lahka manipulacia. je pravda, ze to vypukle sklo miestami trosku skresluje ale pri vyslednom efekte tohoto aqa je to uplne nepodstatna malickost. aj ploche sklo nie vzdy je idealne a moze mat vady ktore skreslia pohlad dovnutra. mam ho sice iba tri mesiace, ale som stopro spokojna. takze odporucujem.
pri tej druhej znacke, vraj bolo viacero reklamacii a uz sa im stalo, ze komplet museli vratit vyrobcovi...
je to na teba pre ktoru variantu sa rozhodnes, toto je moja skusenost
Souhlasím, vypouklé sklo není úplně ideální z akvaristického hlediska. Designově je sice pěkné, ale vždy trochu zkresluje.
Zkuste ještě popřemýšlet. Nebo lépe - zkuste se někde podívat na takové akvárium v provozu. To vypouklé sklo vám bude jednou pro vždy "tlačit" na oči...
Určitě doporučuji vnější filtr, ať už je k jakémukoli akváriu. Doporučuji se kouknout i na akvária Aquatlantis - jsou velmi pěkná a MP EHEIM - osvědčená německá kvalita... Při tomto akváriu také hraje roli osvětlení, mělo by být dostatečné a nejlépe T5.
0 15.02.2010 23:35 Jaroslav Bartůněk – akvarijní set Hagen 260 nebo Juwel 260
Chci si pořídit akvárium s vypouklým čelním sklem a nemohu se rozhodnout mezi kompletem Hagen 260 s venkovním filtrem a Juwelem 260 s vnitřním filtrem .Jaká značka je lepší a co filtry??Hagen má akva naspod provrtany a Juwel vnitřní se asi bude zas blbě čistit??
Moc děkuji za rady.
Starší reakce
0 06.02.2010 16:51 misfa14 – Re: Vašek
Starší reakce
pro nenáročné určitě postačí.
Jediné slabší místo je osvětlení, jinak kvalitní výrobek osazený kvalitní technikou za slušnou cenu.
0 29.01.2010 15:52 waw – Petra
Né já ho mám na plno akorát jsem dal do té komory kde mám ty keramické kroužka takovou malou hubku co je na nádobí koupil jsem jí v Fille a ta my trochu brzdí tu vodu aby tam nabyl tak silný proud při výtoku.Jak je to kolínko tak ho mám vytočené směrem na zadní stěnu akvária.Já to mám poskládané je tam nakovej černej rošt ten mám dole na něm mám v té první komoře takovou jako kdyby drátěnku a na ní filtrační vatu.V té druhé mám jenom tu vatu a na ní mám nasypané keramické droužka.Vše bylo u setu kromě té hupky na nádobí.Na hnojení používám CO2 burčák.Rostlinky my rostou pěkně
Máš ten filtr nějak uškrcený nebo používáš plný výkon nebo jsi nějak upravil filtrační media?Já to měřil plný výkon je tak asi 400l za hodinu. Media ve filtru mám to černé pod ním bílé a v druhé komoře bílé a nahoře keramické kroužky.A co rostliny rostou dobře přihnojuješ?
Mě to šlape dobře a čistím ho tak jednou za 3 měsíce myslím ten filtr
Jak jsi spokojený s filtrací.Já mám taky toto akvárium zatím teda asi 25dní ,ale ta filtrace mi nejde nijak moc seštelovat.Navíc už mám po tak krátké době zanesené filtry a občas mi to přetéká přes střední dělící příčku a to mám ubráno na zhruba na 40% výkonu čerpadla.
Resun SM 800 akvarijní komplet za 2470,-... Co říkáte na tohle???
ale to jo, jen sem tu nechtěl zmiňovat žádný názvy značek a tak sem to podal takto obecně
Sem spiš měl na mysli Ria.
tiež mám uvedený set z hornbachu, síce v staršej verzii, ale zatiaľ úplná spokojnosť.
...pro začátek asi ten set z Hornbachu. Parametry má dobrý a cena až někdy poloviční, než od předních výrobců...
Ten mnou zmiňovaný set od MP (součást fy. EHEIM) byste mezi přední výrobce nezařadil?
pro začátek asi ten set z Hornbachu. Parametry má dobrý a cena až někdy poloviční, než od předních výrobců. A jestli ti v něm půjdou rybičky a kytky? Když se budeš starat a bude v něm co tam podle parametrů akvaria a techniky má být, tak jo
1 28.01.2010 16:22 petr – pegy42
Přidávám se k Sidovi, ta 126 l (80 x 35 x 45) z Hornbachu je za ty peníze OK. Kryt 2x 20 s trubicema, topítko Jagger, CO2 souprava, startovací chemie a jídlo. Mám ji připravenou, až bude skřínka pod akva. Truhlář je trochu pomalý... Filtr už běží na zabíhající se 70 litrovce. A snaží se. Na tu 126 použiju vnější Eheim. Myslím, že bude vhodnější.
Už aby to běželo...
Starší reakce
0 14.01.2010 16:00 Kacoo [10] - Cichlidy Když si zajdeš do OBI nebo Baumaxu tak ti nařežou lamino na rozměr přesně dle tvého přání. Pak už stačí jen koupit nažehlovací hranu a pár kolíčků a můžeš se do toho pustit. Jen pokud nemáš zkušenosti tak to dělat s někým kdo to umí ...
podlemě je to dost, skoro celá vejplata
Díky, ještě to pořádně prostuduju, ale jinak to zatím nevypadá, že bych sehnal levněji jak těch 9500,-
Ta cena je dle vás přiměřená?
0 13.01.2010 22:03 R Silent [5949] 0 13.01.2010 21:59 Vašek – Akvarium + skříň + kryt
Scháním akvárium na skříni s krytem (z lamina, né plast), šíře 100cm, ostatní rozměry cca 40-50cm. Cena v kameném obchodě byla 9500,- sice vzhledově moc pěkné a celkem velký výběr dekorů.
Ta cena mi přijde dost. Raději bych se vrhnul na výrobu skříně sám, ale bojím se krytu, tak pěkně zaobleně mi to nikdo nenařeže a abych si to sám řezal přímočarkou a pak lepil hranu na to bohužel nemám při svém pracovním vytížení čas.
Znáte někdo stránky na výrobce takovýchto kompletů? Je mi jasné, že zaplatím víc, než si to dělat sám. Sám jsem našel jen koplety akvárií RIO a ta cena byla ještě výš díky výbavě jako topítko, filtr a osvětlení. Toto já nechci, tuto výbavu objednám zvlášť a kvalitnější a podle svých představ. Děkuji každému kdo poradí
Starší reakce
0 01.01.2010 20:39 Malinovka ja si nemyslím že 14 litrovka sú najmenšie
Mě stím jde točit do kola jde to i vytáhnout ven
a jak jsi to otocil na sklo to bylo uz tak puvodne??
Já mám atman AR-620 já mám otočený vývod na sklo a vrchem jak proudí ta voda tak jsem tam dal kousek molitanu není to už tak silný proud
prave ze to nejde nijak namirit jde to dopredu dolu voda vytyka z krytu sama
0 31.12.2009 17:10 listicka80 Tyhle sety jsou i zadarmo drahý. Pochybuju, že se dá zredukovat průtok u těchhle setů.Kam máš namířený vývod z filtru, že tě to zvedá kamínky na dně? Co ho namířit na sklo akva?
moc vas prosim koupil jsem akva na krevetky a kdyz jsem je zpustil tak je tam moc velky proud ze mi to zveda kaminky ze dna a skoro rve rostlinky tak se chci zeptat jestli ma nekdo zkusenosti s timto setem a jestli filtr u nej jde nejak snizit aby nedelal takovy proud dekuji moc.http://www.akva-tera.myeshop.cz/cs/kategorie100122/detail33275.html
Starší reakce
Má to jednu výhodu,líp se s tím manipuluje než se skleněnou klasikou.Další výhody to nemá.Dcera si koupila do práce ten větší set 21l.Musela vymněnit moc silný filtr,koupit topení a předražené světýlko.Výbava je celkem na nic.Za ty peníze by bylo parádní skleněné akva,ve kterém by mohla mít pořádné rybičky.Umnělé kytky jsou ale bezva,mám je v terárku a užovka se o ně drbe,když svlíká kůži.Moc se jí líbí.
Co máš s těma umělejma rostlinkama? Nejsou pěkný ani jako dekorace, nechápu vůbec účel.
Já mám v 16 l nádržce Eleocharis parvula a nějaký mech. Možností, jaké kytky použít do miniakva, je ale mnoho. Umělé kytky by jen bez užitku zabíraly místo a pro "Microrasbory Galaxy" (Celestichthys margaritatus) je taková nádržka malá.
0 25.12.2009 17:24 Malinovka sid ved napíš aj niečo porad niaké rastlinky atd
...rastlinky dať tie umelé poprípade pár živých určite niakí malý koreň nechať dobre zabehnúť cca 14 dní potom dať rybky +krevetky...
0 25.12.2009 09:15 Malinovka podla mňa tam môže byť rasbora galaxy v pohode 6 kusov niaká tá krevetka paráda
0 24.12.2009 22:19 Lin v razborkách se (zatím) nevyznám, ale jsou v plánu a protože jsem zvědavá (a tady mě ještě přiučili
), tak ani ty bych tam nestrčila, protože:
Dop.počet ryb: Alespoň 10 kusů.
Min.vel.n.: 30 litrů.
osobně bych si to nechala tak maximálně jako karanténu (pokud by mi to někdo daroval)
možná tak nějakou menší samičku bojovnice....ale nevím, nevím, i na tu je to malé.
neříkám, že to není pěkné.
0 24.12.2009 17:22 Malinovka ludia pre niaké malé rybky dobrý domček mikrorasbora galaxy paráda každému sa páči niečo iného
klidně, ať to maj v sortimentu, ale ať to má zavařenej horní kryt a uvnitř ať je umělá ryba. taky by se tam hodil velký nápis, jako je na cigaretách, že akva není určené pro živé organismy.
Přidat reakci
1 ...... [37] ...... 45
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41021x