Akvarijní set
0 23.10.2008 15:58 NNNTomas – Re: filipsi
No ale pokud člověk chce přesně ty věci které v tom setu jsou, tak je set levnější.

Jasne, clovek se pri skladani leckdy dostane o dost nad cenu setu. Ma pak komplet lepsi nez set, ale drazsi.
A cloveku, co o tom nema moc poneti, bych skladani bez nejakeho opravdu dobreho naseptavace vubec nedoporucil. Muze se lehce stat, ze bude mit set horsi, zato drazsi.
Kuteni domaci typu "drat a zarivky mam v garazi, predradnik donese kamarad z prace, vikend plny pajeni, a mam to zadarmo" neberu v uvahu, ne kazdy je ten typ, a ne kazdeho vytvory jsou bezpecne a koukatelne. Komu cest, tomu cest, ale tohle se neda srovnavat s cenou koupeneho.
Tak si to zkusme zpočítat.
Akvárium: cca 1500
Kryt s osvětlením: cca 4000
Skřínka: 3000 (možná i více, ale nevypadá, že by to bylo buví co)
Filtr EHEIM: cca 1800
Topítko: 600
Dohromady to dělá: 10900
Mozná jsem na něco zapomněl, možná nikoliv. Každopádně mě ta cena setu zas tak přemrštěná nepřipadá.
Určitě je to každého volba, každý jen trochu zkušený akvarista však má velmi dobrou představu kolik by ho to stálo, když nakoupí jednotlivě. Troufnu si říci že hoodně hluboko pod 10 000 CZK.
0 23.10.2008 14:03 apinek já bych si nikdy předraženej komplet nekoupil,ale nevadí
180l je pro mě dost malé akvárium....
0 23.10.2008 13:21 deathfoe Navíc 180 litrů není malé akvárium

.
Máš predstavu koľko stojí podobný Juwel?
mp je klassa a má zabudovaný vonkajší filter EHEIM 8W (klassa), Jäger (klassa).
0 23.10.2008 12:53 apinek no ale stejně je to dost na tak malý aq.....
0 23.10.2008 12:47 deathfoe – Re: apinek
V českých korunách to bude asi nějakých 12700,-

.
0 23.10.2008 12:08 apinek uffff,14 000,to je docela dost na tak malý aq.....

Neviem, či si sa už rohodol a ani neviem odkiaľ si, ale na predajni mám veľmi pekný ešte nevybalený nemecký komplet mp Classic 100 (100x40x45) 180l v prevedení buk (stolík, akva, praktický kryt s osvetlením 2x30W T8, filter vonkajší Eheim 2213020 s vložkami a dvojkohútmi, ohrievač Jäger, sieťka na ryby, tepomer) v zvýhodnenej cene 14990,-Skk. Možná doprava.
4 23.10.2008 09:05 Pavel – Re: Miso

Pohled na "kvalitu" je subjektivní. Juwel má velmi kvalitní výrobky, ale jako každý výrobek, vyhovuje pouze určité skupině lidí. Mám RIO 180 a až na trochu malý objem filtru jsem s ním spokojen a stále používám originální filtr. Rostlinky rostou, světlo je pro všechny mé rostliny dostatečné.
Ony problémy s komplety mnohdy bývají z neznalosti akvaristy - prostě své problémy mají na co svést, jako když si dáte v restauraci tatarák a oni vám přinesou tepelně neupravené maso, které jste nečekali
foto: RIO 180, vše originál Juwel i filtrace. Akvárium založeno před 4 měsíci.
Pokud trváš na koupi kompletního setu a nechceš si to radši skládat sám, tak já teda doporučuju Waterhome Professional

0 22.10.2008 21:48 Miso – Kvalitny akvariovy komplet
Zdravim,poradte prosim,ktora znacka sa radi medzi top kvalitu v akva kompletoch? Chcel by som si zalozit akvarko, tak do 200 l. Rozmyslal som JUWEL RIO, ale po precitani recenzie
www.klub.akva.sk/… som sklamany. Ten filter a ta ziarivka nad filtrom je podla mna fatalna chyba, ked sa na to pozeram z pohladu zakaznika na produkt firmy ktora vyraba akvarka.. Mozno som moc narocny, ale pytam sa ktore znacky, co vyrabaju komplety su fakt kvalitne? Dikes.
Starší reakce
Teď pořizuju akvárko stejných rozměrů (120 x 40 x 40) a cenově mě vychází na nějakých 1500 +/-. Ale je to přes známého, takže cena je o něco nižší.
Velmi mě zaujala nabídka akvarijních setů na
www.pet.cz. Vypadají velmi dobře, co se týče vybavení, osvětlení, filtrace ale hlavně ceny. No uvidíme. Myslím, že je to dobrá koupě.
Měl jsem stejně vybavený set, a nakonec jsem ... světlo taky přidával.
Přidával jste k 4*30W?
Tak jsem si myslel, že tu jsem jediný extrémista přes světlo...
Už bych do toho nešel, pouze jednotlivě. Vyjde to cenově stejně (při troše šikovnosti).
Vás musí bastlení hodně bavit.

Souhlas.

I já jsem rád.
Tento komplet vypadá hodně pěkně, hliníkový kryt je nadstandard, stejně jako filtr i osvětlení 4*30W...
Nemyslím si, že by se "poskládáním" takové sestavy dalo výrazně ušetřit.

Jak kde, myslím by to mělo být kolem 2500,-.
0 12.09.2008 14:35 Akát Kdyz uz jsme u tech cen,kolik tam muze stat akvarium o rozmerech rekneme 120x40x40(cm),ktere by si clovek nechal slepit u sklenare? Diky
I pokud byste sháněl jednotlivé srovnatelné komponenty (samozřejmě hotové) nedostanete se výrazně pod cenu tohoto setu. Výrazně levněji by se dal pořídit jen použitý set či vlastní výroba.
Pokud hodláte pořídit celý komplet, je to dobrá volba .
Uvedený vnější filtr používám bez problémů (sice jen krátce - půl roku, ale zatím je vše OK).
0 12.09.2008 13:35 Akát Vypada to pekne,ale ta cena

. Ja si radeji necham slepit akvarko na miru,jediny problem bude sehnat horni cast stejnych rozmeru

. Jestli to nevykoumam,tak mi asi take nezbyde nic jineho,nez koupit nejaky set (tedy jen akvarko + priklopka)

.
Jsem rád, že jsme se shodli. :o) Nedávno se mě na tento komplet někdo ptal v mé "poradně" a já mu ho také odsouhlasil. Napsal jsem:
"Sety bývají zavrhovány především kvůli nedostatečnému osvětlení (které navíc mnohdy nejde posílit) a nadměrně vykonnému vnitřnímu filtru (s malým množstvím filtrační hmoty a bez regulace výkonu). Obě tyto námitky se tohoto kompletu netýkají, takže PROČ NE. Druhou otázkou je cena resp. výhodnost koupě. Ale s tím Vám bohužel neporadím - nemám přehled."
Pokud chcete minimum starostí s pořízením akviška - u mě je to dobrý kup.

0 12.09.2008 11:05 LopoCz – Koupě nového - prosím o rady
Zdravim,
chci si poridit nove akva. o objemu cca 200L. Na internetu jsem prolezl opravdu hodne prodejcu a vyrobcu akvarii a jedno z nej. kvalita vs cena je podle meho nazoru
www.pet.cz/….
Jsem zacinajici akvarista a tak bych chtel znat nazor vice zkusenejsich.
Starší reakce
Ničeho zvláštního jsem si nevšiml.
Pokud šplouchnou, zářivky + příslušenství jsou horké, voda se odpaří a pára je odfouknuta ventilátorem.

0 08.05.2008 20:53 Usine – Re: NIKO
A co třeba tví pancéřníčci rádi pěkně šplouchají když se jezdí nadechnout k hladině.

Vzhledem k tomu, že svítím "dost", mám spolu se světlem zapnutý chladič (ventilátor), takže (snad) ke kondenzaci vody nedochází. Aspoň doufám.

(A taky jsem si nevšiml, že by se někde voda srážela.)
V "nevětraných" krytech tomu ale může být jinak.

Nedělá pak problém vlhkost?
Já ten kryt sundávám.

(Máte-li tedy na mysli "rozptylovací plexi" na podlinkových světlech.)
Řekl bych, že nevýhodou tohoto řešení je, že spoustu světla rozptýlí a zbrzdí kryt světla.
0 08.05.2008 06:13 Oslík Ještě k těm zářivkám, cena obou DOHROMADY se pohybovala kolem 500kč.
0 08.05.2008 06:12 Oslík Přidávám se k většině

. Jsem naprostý amatér a s přítelkyní jsme založili akvárium teprve nedávno (tuším únor, nebo březen). Už na první pohled se mi nelíbil omezený výběr setů a především nemožnost konfigurace vybavení v setu, nemluvě o ceně. Koupili jsme si -nevím přesně- něco mezi 70-80l. Do něj mix obxčejného štěrku v původních barách - ne modré či růžové zrůdnosti

ten nevyšel draho. Krycí sklo mě dodatečně vyšlo ve sklenářství asi na 70kč. Bohužel z hlavy nevím cenu filtru, ale na požádání to zjistím

. Přiznám hřích - ze začátku jsme naprosto nedostatečně vyřešili osvětlení - posloužila obyčejná stolní lampička. Mezitím jsme hledali vhodné řešení až jsme na něj narazili v hypermarketu Globus. Jedná se o zářivky nad kuchyňskou linku v různých délkách. Tím se směruji i dotaz, protože nejsem odborník

. Výkon zářivek vedle sebe se sčítá, nebo ne? Jelikož je to nad linku, jsou slabé, každá 13w, ale pokud se sčítají, je to již 26 .. Jsou kvalitně a precizně vyrobené a dost vydrží. Cena obou se pohybovala kolem 500kč. Pokud si vše člověk postaví sám, vyjde ho to dokonce podstatně levněji než set. Nevýhoda je, že to obnáší plno běhání, zjišťování a porovnávání. Určitě to ale stojí za to. Mimochodem budem si pořizovat velké akvárium a když jsem oběhl celou řadu sklenářství, dostal jsem se na bezkonkurenční ceny a kvalitní práci.
Přesně tak, záleží na tom, co od nich člověk čeká. Pokud si člověk vybere nenáročné rostlinky, tak těch 15W na 54l bude stačit - máme v práci stejný objem a osvětlení a protrháváme jak diví! Roste i Althernathera...

A pokud se neosadí akvárium velkým množstvím ryb, tak i filtr postačí, i když je to velkej honič. Akvárium může fungovat velmi dobře. Pokud ale vím, že budu chtít pěstovat i náročnější rostlinky, budu chtít mít jejich větší výběr, tak budu muset pořídit silnější světlo. Pokud nebudu chtít čistit filtr v kratších časových intervalech, a aby tolik nehonil vodu, budu muset koupit kvalitnější...atd.
Jde o to si vybrat, jakou cestou se dám...

0 07.05.2008 16:31 kraken Pro začátečníka to bohatě stačí, dělám akvaristiku dlouho a teŤ jsem ho kupoval švagrovi na
www.akvarko.eu Hodně záleží na tom co člověk od toho čeká.
Starší reakce
0 10.03.2008 13:51 deCORF OBRAEN – RE: TomášB
, jinak osvětlení je docela dobrý ale budu kupovat zířivku flora glo..

ak ti možem doporučiť nekupuj žiarivku Flora-Glo

zbytočne vyhodené peniaze

Radšej si kup Philips 840 za par korún a nedaj sa nahovoriť drahými žiarivkami v akvaristikách

...jinak osvětlení je docela dobrý ale budu kupovat zířivku flora glo...
Copak? Vám nevyhovuje "
docela dobrý osvětlení", že budete kupovat Flora GLO?

0 10.03.2008 07:20
TomášB [12]
0 09.03.2008 22:56 Pepa Jak se tedy sestavuje ten kryt ze dřeva nebo s přetavených petlahví do formy?
Starší reakce
Taky zrovna koukám na Aquarium set Waterhome Professional 84l
prozviratka.eobchod.com/…
Je tam zhruba to co, bych pořizovala tak jako tak, ale vyjde to v důsledku levněji, měl s tímto setem někdo nějaké problémy?
Starší reakce
Dlouho cti a patrej, a sloz si ho. Treba muj set ma ale filtraci docela dobrou, svetlo jsem ale pridaval. Az budes mit jasno, nech si vyber vybaveni treba tady schvalit. Me bylo jasne, ze se v tom budu vrtat a rad, a nechtelo se mi dlouho skladat. Nenapsala si, jak velke chces.
Osobne bych ho slozil tak, ze bych nepouzil takovy ten plastovy kryt, ale stojaci rampu a kryci skla. Nechtelo by se mi osvetleni bastlit. Filtr bud cerpaci hlava + molitan, nebo prosty bublifuk.
Přidat reakci
1 ...... ...... [44] 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41639x