Akvarijní set
Jasně, jenomže, když si pak budeš do toho aq dát i jiné rybky, tak nebudeš mít 8l, ale aspoň to 20l. Podlému mně je to výhodnej set!

0 20.02.2013 18:55 minifish –
Re: Ria Ne!

Teprve aq až potom bettu.

A ty už toho beťáka máš??
Já si to uvědomuji, ale chci ho teprve nechat zaběhnout, a nějak se rozběhnout s tou akvaristikou, pak, když náhodou zemře, pořídím si asi jiné rybky. Tak děkuji za odpověde, jsem ráda, že je to dobrá značka!

Značka i vybavení toho setu je kvalitní, ale uvědom si, že tohle akvárko je opravdu maximálně na jednoho beťáka. I když, dalo by se použít i pro zajímavější rybky... ale to už by bylo na jiné vlákno.
Set bývá cenově lepší ... pokud ovšem koupíš takový, který nevyžaduje upgrade :o) ...
Věci sem už naštudovávala, 50l se mi nikam nevejde

. Nevíte jestli tam věci fungují, jak mají

??? Nebo myslíte, že existuje jěšte nějaký lepší set nano (jiná, lepší značka, dobrá cena, pokud možno set)???

Když jde o ten substrát a tak, ptala jsem se jen proto, abych vědela, co se Vám tam osvědčilo, nebo co je tam dobrý dát. Děkuji za odpověde!!!
souhlas s Karlos, s 10/20 litry jsem bojoval dost dlouho nez jsem je rozjel ke sve spokojenosti..

Myslím, že je to v pohodě dostačující, ale podle tvé další otázky usuzuji, že jsi začátečník a tyto malé nádrže jsou určené pro zkušené akvaristy. Těžko se tam daří držet stabilita a nejsou určeny pro ryby (až na vyjímky), ale pro krevetky.
Začni minimálně s 50-ti litry (set 60x30x30) na dno dej substrát obohacený (nemusíš) a navrch třeba říční písek. Zasaď rychlerostoucí kytky (bahnatka, egerie, mokřanka, atd.), zalej vodou, zapni filtr ..... měň vodu, a počkej s rybkama aspoň měsíc.
Nejlepší je si přečíst tohle -
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
0 19.02.2013 22:09 Ria – Set diversa nano led
Ahoj, nemáte někdo náhodou skušenosti s tímhle setem
www.chovatelske-potreby-animalsdream.cz/… ???

Fungují tam všechny věci ok, nebo ne??? Je to postačující ( termostat, osvětlení, atd...)??? Co ste dali na začátek (substrát, kytky, rybky, násady bakterii, nebo tak) ???

Děkuji za odpověď!!!

Starší reakce
Já tam mám tenhle:
www.tmart.com/…
ale jde jakýkoliv, zalitý v silikonu, ten hustě osázený. V elektru ti ho cvaknou +/- na míru. Musíš mít adaptér (napájecí zdroj) 12V, dostatečně výkonově dimenzován.
Pásky jsou samolepící.
akvarko je moc pěkné. Můžu se zeptat co je to ten led pásek a jak se uchycuje? Akvarko jsem si teď právě objednala tak budu čekat až přijde a začnu

Já Pacific mám - viz moje prezentace "Karolína".
Filtr - má malý objem filtrační hmoty, ale je spolehlivý a tichý. Já ho vyměnil za Hailea RP-400.
Světlo 15W - slabé, ale pokud budeš praktikovat metodu málo světla, málo živin, nenáročné kytky - budeš mít akva relativně bez řas a v pohodě. Já přidal LED pásek.
Topení vyhovující, kvalita celkového provedení akva - perfektní.
Já ten set doporučuji s pozdější případnou výměnou filtru.
děkuji všem za rady, ale mám i finančí limit do 1500,- nevadí, když časem budu postupě kupovat lepší vybavení, ale nemůžu dát tolik peněz najednou. A ty sety vyjdou finančně dobře pro začátek by to stačilo a pak postupně pokud nebude vyhovovat vyměním děkuji za rady a těším se, že budu mít stejně krásné akva jak máte všichni v prezentacích

To netvrdím. Já reagoval jen na tvou poznámku "já bych si set nekupovala vůbec" jinak v celku souhlas. Kvalitní sety se na trhu dají pořídit už i za poměrně slušné ceny (Eheim, Hagen, Sera, Ferplast).
hardy napsal: kdyz bych si mel vybrat tak to prvni ma lepsi svetlo,tetra je sice znacka ale ma horsi svetlo a to je celkem dulezite.
Souhlasím. Mám 15W a i tak musím mít rostliny nenáročné na světlo...
Když já bych neřekla, že Dáša měla jeden z odkazů na kvalitní set

Když koupíš kvalitní set a uzpůsobíš tomu biotop tak nemusíš v setu nic měnit a můžeš mít parádní nádrž.

A já bych si set nekupovala vůbec, po vlastní zkušenosti vím, že z toho polovinu vyměníš, protože to nevyhovuje...
kdyz bych si mel vybrat tak to prvni ma lepsi svetlo,tetra je sice znacka ale ma horsi svetlo a to je celkem dulezite.
0 07.01.2013 20:47 Dáša – jaký akvarijní set
Starší reakce
No hele jestli nechceš vyloženě vepředu ohýbané sklo a líbí se ti klasicky slepená kostka, tak ten Aquael mi nepřijde špatnej, mně všechno funguje. A co mám doma už roky od Aquaelu dva filtry, tak pořád šlapou dobře. Nebál bych se toho.
diky moc koukal jsem ale chtel jsem neco levnoho,ale kdyz chces kvalitu musi se zaplatit

jeste rozmyslim jestli ho koupim ale chci jen malej setit ta max do tech 30l
No já už to někde psal...světlo mi zatím svítí v poho, ale tak mám ho zatím od listopadu. Dá se vyklápět jen vertikálně, ale tak stačí to. I když jsem docela zmlsanej Dennerle, tam se dá odklápět i vertikálně, což je docela šikovný.
Akvárko jako takové OK, bez škrábanců, bublinek, slepené i vcelku precizně, vypadá to i na pravé úhly. Topítko nemá regulaci, mám ho zapnuté nonstop, udržuje 26C, filtr je velice tichý, molitanová kostka se dá klidně vyměnit za větší, já mám původní. Má dva stupně regulace, hodně a málo

Mám ho na málo a pokud tam nepotřebuješ proud jak v mořském akvárku, tak stačí. Krycí sklo je poměrně natěsno, vepředu držátko na lepší manipulaci při odklápění. Mám tehle set v práci a jsem za ty peníze spokojený. Není to tak vychytané jako např Dennerle, ale substrát a písek snadno dokoupíš zvlášť.
Podívej se i na sety od firmy Blau, taky nevypadají zle, mají vepředu ohýbané sklo...zase dost lidí si stěžuje na světlo.
Starší reakce
Moc děkuji a omlouvám se za prosíka

Osobně bych to viděl na tu první variantu. U akar to bude chtít použít nějaký tuholistější rostliny(Anubuiasy, Microsoria,Echinodorus) a na ty to osvětlení bude postačovat.
0 11.12.2012 08:50 Terisek Dobré ráno,
v létě bych ráda předělala svoje staré stávající akvárium (je dosti staré už pár let bylo doma a předtím bylo z "druhé ruky", sice je teď nedávno znovu slepeno, ale ..) Přemýšlím o pořízení setu, o kterých sice vím, že mají nevyhovující filtr, osvětlení atd .. jenže když bych koupila samostatné akva a k tomu kryt, tak mě to vyjde skoro na stejno. Proto jsem přemýšlela, že najdu set, který mi bude vyhovovat osvětlením, a do kterého dám stávající filt Atman At-201. Ten set by se mi zamlouval tento:
www.azchov.cz/…, stačilo by to osvětlení (2x30W)? Vím, že jsou různé druhy světel, proto se ptám jestli máte s tímto už někdo zkušenosti a jestli vyhovuje. Kdybych ale kupovala samostatné akva přemýšlela jsem o tomto krytu:
www.rostlinna-akvaria.cz/…, ale nevím jestli není předražený, či jestli nemá jiné nedostatky. Vzhledem k tomu, že v akva budou "bydlet" pouze akary, bojím se, aby nebylo světlo zbytečně silné, když hrozí že kytky stejně vytrhají. Omlouvám se za délku příspěvku, ale skutečně si nevím rady. Vlastní kryt si vyrobit nedovedu. Nejsem nijak manuelně zručná xD
Děkuji za jakékoli názory a ještě jednou se moc omlouvám za délku

Starší reakce
S filtrem bych problém neviděl. Koupil jsem Atmana CF-600 za devět stovek tuším v
www.akvateraexo.cz, což mi přijde jako velmi slušná cena.
Světla mi zatím na vše stačily, i když jsem se nikdy nepokoušel o hodně náročné kytky. Pokud by k tomu došlo, "pajšl" v krytu by nebyl problém předělat. Nedalo mi to a kryt jsem rozdělal, abych se koukl co je vevnitř. Popřípadě k zářivkám dolepit led pásky.
Když to shrnu, plus mínus za tenhle set, přijde mi to v poho.
I když dnes bych si skříňku udělal sám, akvárko nechal slepit ve sklenářství a kryt bych taky zbastlil..
Ale vůbec nelituji těchto utracených peněz.

"Bez práce" mám pěkné fungující akvišo.

No právě..filtr je právě to, co vyhodíš vždy. Co se týče toho světla, tak to je na dolní hranici...vím že to jde, ale v takovém akva bych měl minimálně 2x 24w T5...mám rád hodně zarostlá akvária a když si začnou kytky stínit, jako když to světlo "navíc" najdeš.
Trošičku odbočím. Mám set MP 98 litrů z Hornbachu za tři tisíce. Akvárko s krytem 2x18W a jednoduchým stolkem.
Jak napsal "Sid" v jiném vlákně:
"Jak píše Haimdol - MP je součást fy. EHEIM, takže o kvalitu strach nemějte.
V Hornbachu by měli mít v nabídce s ohledem na osvětlení příznivější rozměr akva MP, a sice 80*35*35cm.
Za 2990,- CZK dostanete kromě akva a vámi uvedeného krytu se dvěma zářivkami (a reflektory) i jednoduchou skříňku.
V tomto nižším akva se dají pěstovat i "náročnější" kytky bez nutnosti úprav osvětlení...
Víc tady:
rybicky.net/nadrze/8037
rybicky.net/nadrze/6254 "
A já nemůžu nesouhlasit. Pouze jsem vyměnil zářivky, taktéž na Sidovu radu a povedlo se mi vypěstovat bars co...
Jen jsem tím chtěl říct, že ne všechny sety stojí za prd. I když u toho mého nebyl filtr..
S kostkou od Dennerle souhlasím, lampu už další mám

Jen přemýšlím a větším filtru, nějak mám pocit, že ten malý nestíhá

Ale set o 54 l apod. bych taky nedoporučila. Stejně ve finále člověk skončí na penězích, které ze začátku dát nechtěl

4 30.11.2012 17:56
Deathbull [1928] - Cichlidy Napíšu jen jedno...pokud set, tak jedině u větších akvárií renomovaných výrobců, tam už se dá vybrat a člověk nevyhazuje špatnou a nepotřebnou techniku. Co se týče setů pod 112 litrů...tak tam je to skoro vždy prů*er

Snad jedinou vyjímkou jsou kostky od Dennerle, tam se nevyhodí nic..akorát u každé to chce přikoupit jednu lampu navíc.
Co se týče úpravy plastových krytů 54L setů, tak možnosti jsou vykuchat původní předřadník a dát nový co zvládne o zářivku navíc, nebo doinstalovat LED pásek jak tady padlo, nebo pokud člověk jako já nechce mít nic s společného s elektřinou...koupit nějaký set předřadníku, kabelů a objímek.
Raději nepíšu které to jsou, zase bych to schytal od Matlaly.))
Já mám podobný set, ale z pet centra. Stál stejně tak, ale musím říct, že zářivku mám sice pořád stejnou, filtr už jiný. Ten původní byl jen honič vody. Na nenáročné kytky osvětlení stačí. Pokud dáš světlejší dno, bude to lepší. Já mám tmavé a hodně to světla pohltí. V Hornbachu jsem si koupila stříbrnou tapetu a nalepila na spodní stranu krytu, je to o něco lepší. A plánuji dokoupit led pásek, pak už to snad bude použitelné dle mých představ

Ale popravdě, znovu bych do setu nešla.
No on ten set od Eiheim právě už má nějaký reflektorek u zářivky, takže předpokládám, že vylepení alobalem nebude potřeba/nepomůže.
Neplánuji pěstování nějakých náročných kytek, spíš mi jde o to, aby normální druhy přežívali v pohodě a já měl co možná nejméně práce s akvárkem.
pri tomto rozmere neviem, ono da sa aj s 15W len budete mat dost obmedzene moznosti co sa rastlin tyka. ide to trochu zlepsit vlepenim alobalu do krytu.
Z těch nabízených světel/krytů mi přijde vhodný snad jenom ten dřevěný za 120€, vše ostatní předpokládá jako kryt akvária nahoře sklo

.
Bohužel máme doma kočku a tak je možné, že by chtěla na akvárku nahoře zaparkovat, proto mi sklo jako kryt nepřijde vhodné.
Máte tip na nějaký jiný celkový kryt? Nebo tedy nějaký vhodnější set, který jak říkáte existuje?
Kyd napsal:... .Kouknout se snad jen před samotným nákupem na osvětlení zda bude možné ne jen vyměnit zářivku ale i případně předřadník nebo startér je li součástí dle typu druhu osvětlení (pozor tedy na zatavený předřadník v krytu samotmém bez možnosti výměny bez poničení krytu).
Výměna osvětlení v akvarijních setech je téměř nemožná, hlavně proto,že vyšší wattáž zářivky zároveň znamená delší zářivku....Takže na zvýšení osvětlení specielně v umělohmotných krytech u setů zapomeňte ( pokud nejste extrémní kutil, nebo do toho nechcete investovat částku, převyšující cenu celého kompletu...)
Jsou sety, kde je osvětlení vyhovující, ale není jich mnoho...
Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41640x