Akvarijní set
0 01.01.2010 20:39 Malinovka ja si nemyslím že 14 litrovka sú najmenšie
Mě stím jde točit do kola jde to i vytáhnout ven
a jak jsi to otocil na sklo to bylo uz tak puvodne??
Já mám atman AR-620 já mám otočený vývod na sklo a vrchem jak proudí ta voda tak jsem tam dal kousek molitanu není to už tak silný proud

prave ze to nejde nijak namirit jde to dopredu dolu voda vytyka z krytu sama
0 31.12.2009 17:10 listicka80 Tyhle sety jsou i zadarmo drahý. Pochybuju, že se dá zredukovat průtok u těchhle setů.Kam máš namířený vývod z filtru, že tě to zvedá kamínky na dně? Co ho namířit na sklo akva?
moc vas prosim koupil jsem akva na krevetky a kdyz jsem je zpustil tak je tam moc velky proud ze mi to zveda kaminky ze dna a skoro rve rostlinky tak se chci zeptat jestli ma nekdo zkusenosti s timto setem a jestli filtr u nej jde nejak snizit aby nedelal takovy proud dekuji moc.http://www.akva-tera.myeshop.cz/cs/kategorie100122/detail33275.html
Starší reakce
Má to jednu výhodu,líp se s tím manipuluje než se skleněnou klasikou.Další výhody to nemá.Dcera si koupila do práce ten větší set 21l.Musela vymněnit moc silný filtr,koupit topení a předražené světýlko.Výbava je celkem na nic.Za ty peníze by bylo parádní skleněné akva,ve kterém by mohla mít pořádné rybičky.Umnělé kytky jsou ale bezva,mám je v terárku a užovka se o ně drbe,když svlíká kůži.Moc se jí líbí.

Co máš s těma umělejma rostlinkama? Nejsou pěkný ani jako dekorace, nechápu vůbec účel.
Já mám v 16 l nádržce Eleocharis parvula a nějaký mech. Možností, jaké kytky použít do miniakva, je ale mnoho. Umělé kytky by jen bez užitku zabíraly místo a pro "Microrasbory Galaxy" (Celestichthys margaritatus) je taková nádržka malá.
0 25.12.2009 17:24 Malinovka sid ved napíš aj niečo porad niaké rastlinky atd
...rastlinky dať tie umelé poprípade pár živých určite niakí malý koreň nechať dobre zabehnúť cca 14 dní potom dať rybky +krevetky...

0 25.12.2009 09:15 Malinovka podla mňa tam môže byť rasbora galaxy v pohode 6 kusov niaká tá krevetka paráda
0 24.12.2009 22:19 Lin v razborkách se (zatím) nevyznám, ale jsou v plánu a protože jsem zvědavá (a tady mě ještě přiučili

), tak ani ty bych tam nestrčila, protože:
Dop.počet ryb: Alespoň 10 kusů.
Min.vel.n.: 30 litrů.
osobně bych si to nechala tak maximálně jako karanténu (pokud by mi to někdo daroval)
možná tak nějakou menší samičku bojovnice....ale nevím, nevím, i na tu je to malé.
neříkám, že to není pěkné.
0 24.12.2009 17:22 Malinovka ludia pre niaké malé rybky dobrý domček mikrorasbora galaxy paráda každému sa páči niečo iného
klidně, ať to maj v sortimentu, ale ať to má zavařenej horní kryt a uvnitř ať je umělá ryba. taky by se tam hodil velký nápis, jako je na cigaretách, že akva není určené pro živé organismy.
Osvěta se hodí po celý rok - tyhle hrůzy NEKUPOVAT

Já mít akvaristiku tak tyhle obludária vůbec nemám v sortimentu.
Pozdě, ale přeci? :o) ... (Téma bylo založeno v lednu 2009! :o)
je to des..

krikľavé akvárium,..načo? ide o obsah nie o kriklavkový kryt...:( ..račej si kúp pekné jednoduché sklenené akva a k tomu si už zvolíš či chceš kryt...aké svetlo atď...
0 24.12.2009 10:46 honza – akvarium set marina
no kryt k tomu je ale světlo musíš dokoupit.je to marina led ja koupil roztrojku se zdrojem a ktomu jsem ještě koupil 2 světla bílé a 1 modré a svíti to docela pěkně
Starší reakce
Já mám jeden set od firmy atman má kolem 100l a sem snim spokojen i rostlinky dobře rostou
0 12.12.2009 11:08 Maťa – Re: martina
Ahojky, taky jsem si koupil set od této firmy (www.pet.cz)a to přes net.-dodávka osobně firmou až do domu (poštou to neposílají a PPL a jiným dopravcům prostě nevěří..)

Zatím jen samá spokojenost
Mám 112l (panorama) viz moje nádrž (Maťova 112)
Měl jsem strach, že mi "nepůjdou rostliny", ale trápí mě spíš pravý opak..(musím je vyhazovat vidlema oknem)

0 12.12.2009 10:50 martina ahoj, zrovna řeším podobný problém. já jsem se zamilovala (i cenově) do setu od fy Diversa
www.zverimex-rybarske-potreby.com/…. Kromě toho, zda bude dodávaná technika adekvátní řeším, jak je vhodné či nikoli objednávat akvárium přes net (má někdo zkušenosti s toutu firmou, příp. dodavatelem? objednáváním přes net?) bez toho, aniž by člověk viděl (nemluvě o možnosti reklamovat v případě potřeby). ohledně tohoto konkrétního setu mě utěšuje, že e-shop existuje i v kamenné podobě (v Chrudimi a Náchodě, takže pokud je to pro tebe schůdné, můžeš zajít tam). obdobný set mi včera nabídli u nás ve zverimexu za 4 000 bez vybavení, což přimyslím-li ještě všechny další menší či větší položky, které člověk při zakládání akvária musí vynaložit, překračuje moje aktuální možnosti :((( každopádně přeju šťastnou ruku a hodně zábavy, Martina
0 12.12.2009 10:20 Baku – Re: Sid
Velice děkuji za první rady. Ještě nějakou chvilku počkám zda se ještě někdo s nějakým tím tipem ozve a pak se rozhodnu.
Jj, na to, že jde o sety, jsem spokojen dost.

100 lt akva, plastový kryt se dvěma zářivkami s reflektory. Výrobce - "MP", (EHEIM), aktuálně za 2990,- v Hornbachu.
Pak bych se temer jakehokoli setu s cca 40w svetla nebal. Projdi podobna temata. Sice kazdy doporucuje skladani, ale ja myslim, ze na zacatek, kdyz clovek fakt nevi, tu techniku v ruce nedrzel ... udela se setem lepe. Nestoji to majlant, pozdeji upravi a povymenuje, az bude vedet co a jak.
Myslim, ze sid ma v profilu nejake 100l sety, s kterymi byl spokojen?
0 11.12.2009 21:41 Baku – Re: filipsi
Nejdříve běžne společenské akva ...
A co od akva ocekavas? Jaky typ tam chces vytvorit, vice s durazem na rostliny (takovou akvazahradku), neco typu tanganika, bezne spolecenske akva ...?
0 11.12.2009 21:28 Baku – Výběr vhodného setu
Ahoj, chci si založit akvárium

. Pročetl jsem různé články a rady na netu. Do začátku bych si chtěl koupit nějaký set o velikosti cca 112 l. Do budoucna při rozšiřování bych si chtěl dát takový set dohromady sám. Ale jelikož začínám, obracím se na Vás zkušené o radu. Chtěl bych se zeptat, zda někdo máte nějaké zkušenosti s nějakým setem. Nejlepší by byl přímo nějaký odkaz na nějaký obchod s určitým setem se kterým máte zkušenosti. Ale i jiné tipy jsou samozřejmě vítány. Pokud v setu bude třeba nevyhovující filtr nebo něco jiného, tak zakoupím jiný. Možná že jsem náročný, ale byl bych nerad, aby mi díky špatně vybranému setu umřeli rybičky.
Předem děkuji za případné návrhy a za čas věnovaný tomuto textu.
Jo to jsou právě ty dobré rady na obalech téhle firmy

V návodu vám to tam napíší a ještě k tomu máte umnělou rostlinku,barevný písek,jakousi tekutinu na úpravu vody,a krmivo pro ty závojnatky.Tak se nedivte,že to začátečník může brát vážně.Jinak ty barevné krabičky a dekorace mi pro děti připadají celkem fain.Je to lepší než proslavené lahve od okurek.Dobré návody dává ke svým akva setům Sera.Viděla jsem letáčky,kde mají uvedený biotop,popsané rybky a rostlinky.Konkrétně do studenovodního akva doporučují kolem 40l pro závojnatku.Vím co za paseku udělají závojnatky při tření a jak jsou někteří samci nesnášenliví,takže to naprosto odpovídá.Ale tenhle přístup je dost ojedinělý.On kdo chce dekoraci ten si koupí cokoli a nacpe tam taky co se mu prostě líbí,no a kdo se o ta svoje dekorační

zvířátka zajímá,tak si něco načte nebo se poradí.Jenže ten pak nekupuje každých 14 dní nové ryby.
ta závojnatka je ale bohužel skutečná
Dcera si koupila něco podobného do práce,protože se s tím plastem dobře manipuluje.Má v tom malé pancéřníčky a dvě poněkud zakrnělé samičky bettek,kořen,mech a nějakou rostlinku.Aby to fungovalo musela přikoupit topení,odstranit zbytečně silný filtr a dokoupit osvětlení.Takže se ten komplet docela prodražil.Má ten největší tohohle typu od Mariny,výrobce ho doporučuje pro4

závojnatky

což je týrání.Tenhle výrobce má podobná doporučení u všech výrobků.Tak to prosím nikdo neberte vážně a podívejte se do atlasu.Asi se jim ty rybičky na ty obaly dobře tisknou

Co se teď nevymyslí.. A ještě jako bonus tam dají závojnatku..

Starší reakce
Ještě než cokoli koupíte, pročtěte toto:
rybicky.net/forum/5453, zejména pak příspěvek "Anonyma" z 10.01.08 02:19:57.

jestli nejsi příliš zběhlá tak jdi raději do setu.vypadá hezky,vše máš v jednom a většinou pro standartního akvaristu bez velkých nároků v pohodě stačí.jinak jestli půjdeš kupovat solo bez toho abys věděla co chceš tak z tebe prodavačka vytáhne balík a pak spláčeš nad tím co sis nechala vnutit.
Nejdriv musis vedet, co chces. Co od akva ocekavas, a jak ho budes provozovat. Pak se ti bude lepe rozhodovat, jestli set nebo poskladat sama. Kdyz to nevis, neco lepsiho nez set stejne samostatnymi nakupy tezko vytvoris.
Takze nejdriv premyslej a vybirej sama, az budes mit trochu jasno, mrkni se, jestli to, co ocekavas, nejaky set nabizi.
Pak se muzes poradit s jasnym zamerem o pripadne volbe. (techniku nepopisujes ani v soucasnem akva, a na provoz akva ve stylu v jakem je soucasne, staci kazdy set, i s mene vykonnym osvetlenim)
0 01.12.2009 21:12 hanuša – Re: Dusyk
prave ohledne toho filtru a osvetleni jsem uz slysela hodne kritiky, ale hlavne mi to kritizovala pani prodavacka, ktera usilovala o kseft kdy mi nabizela jen akvarkos krytem

tak si rikam ze bude lepsi slyset vice nazoru od zkusenych lidi
0 01.12.2009 21:00 Dusyk – Re: hanuša
No ide aj o kvalitu aku kúpiš. Sú aj kvalitné aj nekvalitné. Väčšina setov má poddimenzované osvetlenie a nedostačujúce filtre. Ja so volil všetko zvlášť.
0 01.12.2009 20:45 hanuša – akvarijní set, vše zvlášť nebo lepit?
mam dotaz ohledně akvarijních setů, mám rybičky v 45 llitrovém akváriu a chtěla bych jim dopřát větší, původně jsme jim chtěli koupit akvarijní set (akvarium, osvětlovací kryt, topítko, teploměr... atd), ale slyšela jsem, že s tím někteří mají špatné zkušenosti, že to není příliš kvalitní, každopádně kupovat akvarium i kryt zvlášť je finančně podstatně náročnější, tak bych ráda věděla, jestli někdo máte s nějakým setem jakoukoli zkušenost? anebo ještě by bylo řešení akva nechat slepit? co vy na to?
Starší reakce
Odkud jsi? Jestli to nemáš daleko do Jablonce nad Nisou doporučuji firmu Brilant a skříňku i s krytem ti udělá každý truhlář a ještě si budeš moct vybrat dezén, který se ti hodí do obýváku

No podívat se na to nechá.Ale mám to třista kilometrů.A to se mi nechce jet.To se zase prodražuje.
Jo ten plastovej kryt je celkem řešení ale není to úplně ono.No budu muset pátrat a bud přitlačit nebo zvolit kompromis.
Co se týče osvětlení , jaké intenzity je tak ideální na akvárium 120x50x50?
Kryty vyrábí celá řada firem a nejen hliníkových.http://www.pet.cz/cz/produkt/plastovy-kryt-klasik-120x50-cm-cerny/
Na obrázku to vypadá dobře, dizajn je hezky. Jenže když si to nemůžu prohlídnout a ošahat, tak bych to jen tak z netu nekoupil.

Je to pravda.Asi jsem se nechal moc unést tou cenou.Ale na to nejsem přece tak bohatej ne?
Asi se vrátím k původní verzi 120x40x50 nebo 120x50x50 třeba od sklorexu , mají dobré ceny , a skřínku taky urči

tě seženu.Jinak ty hliníkové kryty jsou teda za pěkný palety.
Přidat reakci
1 ...... [38] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41640x