Akvarijní set
honzaprouza77 Máte stím otvíráním zkušenosti ?
No blbě. Nevím jak to popsat, ale je spousta jiných krytů, kde se to víko otvírá mnohem lépe. Navíc to hlučné otvírání děsí ryby a to zavírání není taky žádná výhra. Musíš ho zacvaknout a to dělá dost hluk, což taky pro ryby není dobrý.
A jaké by jste mi doporučili vy ?
na to ti řeknu jen jedno-nevím

Měl by jsi si zjistit, jaký je to filtr a topitko!
Na toto akva bych doporucil _EHEIM aquaball 130l popr. 180l
topítko-nevím
Ale kupujes zajíce v pytli, když tam není napsána znacka. Aby ti nepřivezli vzduchovací motorek s molitanem a topítko na 50l akva
A to se otevírá jak ?

Já bych nebyl spokojený s tím otevíráním krytu, já bych chtěl nějaký praktičtější, tohle otvírání nestojí za nic. Jednou jsem ho zkoušel v akvaristice a málem jsem to urval jak jsem to nedokázal otevřít

.
to já spíše čekám až se to nějak naučím a atd. koupim si set na 112l
daj se sehna velmi pekné a kvalitni se ty do 3000Kč

No já se právě vrhám na mini nádrž 15 litrů a pozděj bych chtěl ještě jedno. Chci totiž chovat víc druhů krevetek. A všechno i akvárum kupuji samostatně. 2000,- se mi za takový malý akva nechce dát, to už bych si radši pořídil další stolitrovou nádrž.
jo no denerle nanocube za 4k

lepsí je si vzít větší, já chtěl původně také nano do 20l, to mi máma povolila, a pak se vrátim z prázdnin a překvapení 54l

ten botník bod tim vychází na mm přesně

to máš s tím krytem pravdu !

Já bych si asi taky vybral spíše set, protože tě vyjde levnějš a občas je to lepší než jakákoli koupě

mnohdy vyjde kryt na víc jak akvárko v setu.(kryt s osvětlením)
no, záleží na velikosti. Většinou tě koupě zvlášt vijde víc. V hornbachu mají docela pekne ceny na sety a mají i akce, já mám 54l od tetry za 990Kč a táta tam třeba koupil v akci EHEIM set, což je jedna z nej. značek na kavaristiku.(180litrovej)
Ahoj chtěl jsem se zeptat co máte radši sety nebo jestli si koupíte radši zvlášt akva, filtr, topítko, osvětlení, atd. ?

Podla popisu by sa malo jednat o podny filter, ktory ako filtracny material pouziva samotne dno akvaria (strk).
K ostatnemu sa nebudem vyjadrovat, asi na "dizajn" akvaria mame iny nazor

Ahoj, tak slovo úvodem bych zvolil že se chci stát akvaristou od letošního štědrého dne

Dostal jsem od stromkem od přítelkyně sadu Hailea fc200.
Koupili jsme písek, rostlinky (Alternanthera rosaefolia, Anubias barteri var. Pelite)kus sklaky.
Nasázeli a založili AQ podle tady psaných rad.Do vody přidaly Akvaregulátor a Plant Pro výživu.
AQ funguje dnes již 2dnem.
Svítím zatím 12hod.(9-21h)
Zatím žádný problém až dneska sedím před AQ a říkám si že ve filtraci asi něco bude chybět

Ten průhlednej válec co jde k moturku asi má být něčím naplněný aby to byl vlastně ten filtr

A to potřebuji poradit co tam mám dát aby to jen nehonilo vodu
Jinak zdá se mi že to má velký proud to je správně? až tam bude nějáká ryba aby jí to nevadilo, nebo rostlinám?
Díky za rady
Starší reakce
K setům tohoto typu bylo již napsáno dost, takže já jenom k té tloušťce dodám, že se nejedná jen o to zda-li vydrží zatížení vodou a dekoracemi. To asi ano. Problém vidím spíše v nebezpečí poškození akvária při manipulaci s ním. 3 mm se mi zdá už hodně málo u lepeného výrobku.

koukal jsem juwel dela i 5mm ale je to zase noveho,koukni na tohle
www.forpet.cz/… Tyhle rozměry se dělají jak z 3mm tak 4mm. Trojka sklo je na hranici. Spodní lištu bych tam snad ani nedával. Tvoje obava, že když bude trojka ve vzduchu a naplněná substrátem a dekoracemi může časem prasknout se mi zdá oprávněná. Leda tu plochu něčím vypodložit.
Nevim to musi kdo ma stim vetsi zkusenost,ja mam tlousku 6mm!ja ho nasel i se svetlem!http://www.shopakva.cz/akvarijni-set-diversa-startup-set-40-p-3295.html
a bejt tebou volim vetsi akvarium

Hele ja myslim ze tomi nic nevadi,mam porizeny akvarijni set diversa ale vetsi je to 112litru,vse je v pohode jen co mi vadi je slabe osvetleni a filtr co k tomu davaji.to je asi jedina nevyhoda.Je to muj nazor treba ti nekdo rekne neco jineho

Dobrý den,
koukal jsem na (neznačkový) akvarijní set Diversa Startup 40. A měl bych dvě technické otázky:
1) akvárium má objem 25l (40*25*25) a tloušťka skla je pouze 3 mm, není to málo?
2) akvárium má ze sporu plastový rámeček - vypadá nějak takhle:
www.aquapage.cz/…
takže akvárium je po stranách podpíráno (asi 1,5 cm vysoká podpěra) a střed akvária je jakoby "v prostoru" (1 cm nad podložkou) - nebudou na střed akvária působit příliš velké síly, když se tam dá kořen, kámen, apod.? Nebo to u takto malého akvária nevadí?
děkuji
Starší reakce
0 11.12.2011 19:50 janopalo Tak, iba pre informaciu - Fluval Roma 90 v bezkonkurencnej akcii na
www.exo-eko.cz/…
a Ferplast Cayman 60 professional tiez v akcii
www.pet24.sk/…
celkom fajn ceny. Neviete o niecom takom aj pri mp aquapro 60 xl? zeby sme to doplnili ako moze ist cena nadol

...už mi to vychvalování jedné značky setu krká(jak někdo může hodnotit to co doma nemá). Stejně si to lidi řeší podle sebe a hlavně podle financí to mi nikdo nevymluví.

No tak bych to úplně v tomto konkrétním případě neviděl. Použiji zase to přirovnání s auty. Pokud si koupím Mercedes v kompilaci AMG, tak nebudu asi moc "tunit". Pokud si pořídím hezký VW, tak tady již nějaké možnosti existují. Pokud to bude Dacia, tak si budu muset hodně vyhrát, abych snížil spotřebu a zvednul výkon. Pokud to bude Tata, tak to už vysypu pořádný balík, abych v tomto vozítku přežil český provoz.
Edit : Haimdol rychlejší a stručnější.
Špatné shrnutí. Opět házíš všechny sety do jednoho pytle. Stačí si umět vybrat a i za rozumné peníze se dá pořídit fungující set bez dodatečných nákladů.
0 09.12.2011 22:44 jogr – Shrnutí
Takže jsi to shrneme:Akvarijní sety jsou opravdu velmi předražené za to co nabízí,(čemu se divit jsme v česku)a stejnak pak všechno z toho setu vyhodí a nechá jen akvárium takže Akvarijní sety nekupovat

0 09.12.2011 22:43 HaDaS – Re: Haimdol
Haimdol napsal: ... Na našem trhu vidím velký problém v tom, že Ferplast tu nemá pobočku ale pouze obchodní partnery.
Takže i cena bude do značné míry zatížena výší marže některé z poboček v cizině a zprostředkovatele u nás. Pokud se nabízí i obdobný servis jako v cizině, tak si jej musí zprostředkovatel tvrdě platit, a to externě. Tím se mnohé vysvětluje, ale stejně by mne ten propočet zajímal, nyní již vím, o jaké položky jej musím rozšířit. Díky.
Myslím, že jakýkoli propočet vyjde v neprospěch těchto setů. Nevím jak je to ošetřené u nás, ale v Itálii nebo Německu pokud se ti s těmito luxusními sety něco stane je oprava a servis zajištěný výrobcem do 24 hodin od nahlášení poruchy. Ručí za těsnost nádrže a pokud se něco stane a nádrž vlivem vadného výrobku stane výrobce plně hradí škodu. To se týká servisu. Další věci které se promítají do ceny těchto setů je vlastní vývojové a designové centrum ve Vicenza v Itálii. A hlavně naprosto špičkové materiály a technologie. Na našem trhu vidím velký problém v tom, že Ferplast tu nemá pobočku ale pouze obchodní partnery.
0 09.12.2011 22:32 jogr – Hmmm :-D
Už se docela stydím za to, jak s Tebou souhlasím. Ale zdá se, že pokud budu pročítat stejná fóra jako Ty, tak mi nic jiného nezbývá ani do budoucnosti. Taky rád srovnávám s autíčky, a tady je to docela trefné.
Ale stejně, i přes můj souhlas, bude propočet docela zajímavý. Zajímá mne totiž, kolik platím za značku a servis, pokud si takovýto výrobek koupí. Pokud má někdo zkušenosti nebo vědomosti, týkající se servisu, záruky atd., sem s tím.
Hmm, tak to je docela zajímavý. To se na to pojedu snad zítra podívat, abych si to ohmatal. Pokud si toto lidi kupují, tak si snad ke svým aktivitám přidám výrobu kvalitních akvarijních setů. Třeba se chytím

. Zítra provedu kalkulaci toho nejkvalitnějšího co mne napadne a hodím to sem. Pokud někdo chce, tak udělejte taky vlastní propočet a podělte se s námi o to. Ale musí se jednat pouze o top řešení. Nebo přivítám jakékoliv návrhy, co by mělo sladkovodní akvárium okolo 300 litrů obsahovat, aby bylo opravdu luxusní.
Samozřejmě, že se do této produkce nepustím, ale jedná se o potenciálně zajímavou analýzu cenotvorby

.
Pozn.: U skříňky se ceně nepodivuji, ta je mnohdy i o řád vyšší, pokud se jedná o kvalitní práci.

Já to vidím takhle. Každý si taky nekoupí BMW X6 ale vystačí třeba s Kia Sportage. Nemá prostě potřebu nebo možnost vypláznout několikanásobnou cenu za něco co ho taky dopraví z bodu A do bodu B. Jiný si prostě splní sen a za předpokladu, že na něj má si udělá radost a to BMW si koupí. Myslím, že se to zbytečně moc řeší.
0 09.12.2011 22:04
Vstrom [82] - Malawi Dnes v Pet Center na Černém Mostě jsem viděl ten zmiňovaný Ferplast i s tím filtrem. Bylo to 200-240L velké a cenovka 45000,-. Stálo to na stojanu a na něm bylo 27000,-. Takže ať je to třeba ze zlata atd, určitě bych si to nikdy nekoupil za tak malé akvárko. Klidně se tam běžte podívat. Ani mě to designově nenadchlo:(
Asi to nakonec bylo tohle, ale tamto vycházelo okolo 70tis
www.spokojenypes.cz/… Původní dotaz uživatele hostbob byl na akvaset který chtěl doplnit o jistý vnější filtr. Pak se diskuse trochu promíchala s filtry a akvasety takže se obávám, že přesunutí některých příspěvků by způsobilo jen větší zmatek v tomto i ve fóru kam by se příspěvky přesunuli. Ono se to zase uklidní a vrátí do správných kolejí. Proto doporučuji se vrátit k tématu a filtry řešit ve správném fóru, protože jinak budeme muset příspěvky označit OT.
Přesuňte se s diskuzí o filtrech, které s akva sety až tolik nesouvisí, na jiné fórum.
Nehledě na to, že přesně toto se tu již nespočetně krát řešilo

.
Možná by redakce mohla příspěvky reagující na dotaz od uživatele hostbob přesunout do patřičného fóra.

jj to je jako se vším ... smůla na výběr zboží... to znám..

Proč ne. Já jen mluvil o vnější stránce. Jaké má či nemá náplně vůbec. Já jsem koupile Eheim Prof 3 600 a druhý jsem už koupil za 1/3 ceny a to JBL e901. Takže nezatracuju ostatní značky, jen jsem bral kvalitu zpracování
Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41639x