Akvarijní set
Pravdu máš jsem slepej

Tak to jsem blázen, protože tady
www.akva-tera.cz/… píšou, že: "varianta 100 má stejné osvětlení jako řada Advance - kombinace LED teplá a studená bílá" , a i to co mají v eshopech na obrázku, tak Easy LED není. Máš tam i modrou?
Podle výrobce by tam mělo být toto:
www.aquatlantis.com/… Souhlas a ještě doplním že ta krabice je neťesná a čerpadlo tudíž nasává vodu i jinudy než přes média.
Koukal jsem teď na to své světlo a je tam toto
www.rostlinna-akvaria.cz/… - studená bílá , teplá bílá , červená

i když je teda pravda že já ten set kupoval za jinou cenu ( dražší ) a to to byl loňský předvánoční doprodej s akční cenou.

Nápodobně. Nač si to dělat složité
Já měl Biobox mini 2. Tam je čerpadlo pod kazetami a pod přepážkou, takže pro jakoukoli manipulaci s čerpadlem (čištění, nastavení průtoku) se musí všechno vyndat. Navíc je čerpadlo na přícuckách, které většinou zůstaly vevnitř. Při tom mi dost často odpadly přícucky ze skla/filtru (jsou oboustranné). Nicméně se to dá řešit. Přícucky z čerpadla sundat a podložit molitanem, průtok nastavit na maximum a regulovat ho ventilem na výstupu. Co se náplní týče, s trochou šikovnosti se dá odříznout víčko kapsle a náplň nahradit, dá se nahradit teploměr nějakou předfiltrací jak psal LeRi. Já si s ním takhle hrál rok a pak ho vyměnil za čerpací hlavu a molitan

Ale tam taky podle výrobce není to světlo, na které jsi dával odkaz. To je v řadách Aquatlantis Fusion a Aquatlantis Elegance. Ty tam máš stejné světlo, jako má řada Advance.
Myslím, že to tebou zmiňované světlo nabízejí jen do těch větších modelů. U těch nižších je to o poznání horší

Jen aby si nikdo nemyslel, že si koupí Aquatlantis Advance 60 a bude tam mít světlo za tisíce. Takže za kvalitu se platí, jak píšeš

Ano set aqutlantis patří k těm nejlepším už jsme ti to psali a mám ho také

, světlo je tam opravou špičkové a tak se i ceny těch setů odvíjí spíš od toho osvětlení.
www.rostlinna-akvaria.cz/… Filtr obsahuje originál kazety ( proforované plastové krabičky s náplněma ) které jsou předražené na výměnu a tak je lepší při výměně vyplnit filtrační prostor zakoupením neoriginálních ( i lepších ) , když vyndáš topítko a dáš ho na sklo získáš další prostor využitelný pro filtrační hmotu.

Má 100 cm délku a přední i zadní stěnu mám vypouklou také , strach mít nemusíš , myslím že to má více či méně každý je to normální.
To vim, ze existuji takove sety, ale otazka je, jestli v nem bude dostacujici svetlo a filtrace.. Nerada bych koupila neco, co ve finale budu stejne vymenovat..
A muzu se zeptat cim je neprakticky a jak jak jsi naplne vyplne vytunil? Ja jsem prave o aquatlantisu cetla, ze jako set je nejlepsi. Mozna je fakt, ze bych tu filtraci vymenila za Atmana, jak mi tu radili..
Ano to jsem cetla ale nevim jak bych je tam dala to se jako ty pasky daji koupit a nejak prilepit? No v mensim akva mam hemianthus a pekne roste tak jsem myslela to a pak echinodory a ludwigii repens a echinodorus spis jednodussi. Na youtube jsem nasla video kde toto akvarium pan zaklada s jednodussima kytkama a vypada to moc pekne jde mi spis o rybky. Kytky samozrejme bych chtela pekne taky ale nic narocneho. Dik
1 je málo, pokud se nechceš omezovat jen na nenáročné druhy rostlin typu kapradina apod. Ale ve specifikaci píšou, že můžeš mít až 3 osvětlovací prvky.
Ahoj chtela bych si poridit vetsi akva asi 110litru. Videla jsem akva set Juwel primo 110 moc se mi libil. Jen nevim co s tim osvetlenim je tam ten led pasek nikdy jsem to nemela je jen jeden staci to ?
Ahoj,taky se vložím do debaty.Mám set
www.rostlinna-akvaria.cz/… oproti těm co tu uvádíte je o dost levnější jako ty co tu řešíte a taky to tak asi vypadá.Zítra na radu LeRi měním filtr za atman s kostkou.Světlo je 16w a po celé délce krytu ne jak na obrázku u výrobku(nevím jestli je dostačující).Topítko pevně nastaveno na 25 takže když bylo zaplé tak voda měla někdy i 27.5. stupně.Ale co mě nejvíc děsí je(to jsem zjistil minulý týden),že přední a zadní sklo je uprostřed asi o 4mm vypouklé.Sklo je silné 5mm a po konzultaci s eshopem mě bylo sděleno že to je v poho že f.Aqael je největší evropský výrobce a že to má určitě dobře spočítané.Ale stejně mám ted strach aby se něco nestalo

.Asi začnu zase šetřit a na jaro pořídím něco jiného poskládaného(pokud do té doby toto vydrží.

Je a neni (v "61"). Je tam sice spousta zbytečně prázdnýho prostoru na úkor filtračního matroše, na druhou stranu je to hezky zabalený do jedný bedýnky i s topením a na černým pozadí prakticky neviditelný...
Souhlas

, akorát ten filtr je prostě velká krabice i v té 160.
Přesně tohle mě štvalo nejvíc, sundávání krytu s vestavěnými světly. Takže teď mám kryt, který je na akváriu trvale (lze ho sundat, ale proč bych to dělal), na něm mám položenou osvětlovací rampu a celé je to zakryté vyklápěcím víkem, které se dá při údržbě aretovat na krytu ve svislé poloze (na zadní stěně). Už nevím kde jsem to celé koupil, ale mám tuhle sestavu cca 3 roky a z pohledu údržby je to dokonalé.
Já jenom chci poukázat na to, že budou vždycky lidi, kteří se nebudou chtít pinožit se scháněním jednotlivých komponentů samostatně, všechno má svý pro a proti, současná debata na mě dělá trošku dojem jako že si prodejci kvalitních setů nezaplatili tak dobře PR oproti sestavovatelům sólo.

Není špatný, mám ho taky doma, ale při údržbě teda nic moc přístup... A bez krytu to není na tu údržbu bez světla to pravé ořechové

Když jsem kupoval akvárko tak jsem taky dlouho přemýšlel jestli koupit kryt nebo ne. Strávil jsem hodiny procházením galerie a nakonec jsem to vyřešil jednoduše. Koupil jsem světlo Chihiros A series a k tomu krycí skla za 300,- Řekl jsem si, že než se pustím do výroby krytu tak tomu dám šanci s krycími skly. Světlo stejně případně použiju v krytu, tak bych na tom tratil maximálně za ta krycí skla. No a jak jsem akvárium uvedl do provozu tak bylo rázem jasno, že už kryt nechci. Je do něj lepší přístup a nestane se mi, jako u krytu, že když ho při údržbě sundám, tak že nebudu mít akvárium osvětlené... Ale samozřejmě dle vkusu každého...

Věř, že pokud bys vše koupila v SETu najednou, tak dříve nebo později by Ti začaly některé věci vadit, hlavně filtr a osvětlení a stejně bys koupila něco jiného. Teď to vypadá složitě, ale přemýšlením na začátku si ušetříš si čas, penízky a nervy.

Tak vsem moc dekuju a mam teda o cem premyslet

Prijde mi to strasne slozity, dat dohromady akvarko se vsim vsudy, aby fungovalo jak ma..
Prakticky to nedam ani nahodou

Jsem takovej technickej antitalent. Koukala jsem na netu na kryty a jestli jsem to pochopila dobre, tak si koupim samostatny kryt a osvetleni do toho zvlast? Ale je fakt, ze ten kryt na tom akvarku Juwel vypada krasne.
Teoreticky můžeš vzít někde v Hornbachu děrovanou desku sololitu, zespodu ji po obvodu oblepit dřevěnou lištou, na které to celé bude držet (zadní stranu bych vynechal, ať to líp větrá). Koupit ukončovací laminátovou hranu a nažehlit ji na to, jako dekor dřeva. Nahoře natřít černým lakem a zevnitř nějakým organic-friendly lakem pro styk s vodou (zároveň překryje chemoprén).
Výsledek bude simulovat toto:
www.destination-pet.com/…
Nebo prostě obětuješ nějakých 1.800 Kč a koupíš komerční kryt.
Taky moc dekuju

Ten stolek pod akva se mi nechce otevrit..
No to nevypda zle

Moc dekuju

A nejakou variantu s krytem (nemyslim sklem)? Me se ty ktyty totiz fakt libi

Akvárko může mít ještě o pár stovek levněji, třeba u Flotisu:
www.flotis.cz/… - 1.200 Kč za 160 litrů.
Max. rozpocet 7000kc, ale samozrejme cim min, tim lip

Napiš sem svůj maximální rozpočet a třeba Ti něco doporučíme.
To akvárium z odkazu má výstuhy podél přední a zadní stěny můžeš si nechat uříznout krytí skla a položit na ně.
hele... všechny příspěvky na které bych ráda reagovala jsou momentálně označené jako off topic... takže... založíme nové téma, nebo se s tím mám jít zahrabat?

Co třeba nové téma Akvarium vs kočky?
Mám totiž momentálně 2 akva, v plánu třetí, vše bez krytu... a na, to akva které je pro mně momentálně nejdůležitější, se ani kryt při nejlepší vůli dát nedá, kvůli kořenu co ční vysoko nad hranu akvárka... no a do toho nejspíš přijde kočka (nebo dvě...)
Znamená to že má akvaristiku zabalit, a aspoň ty akvárka kam se kryt nevleze rovnou vzdát??? !
No prima, tak nejprve rozmluvene akvarka, ktere jsem chtela, ted uz i kryt, vy mi to zarizovani teda ulehcujete

Kdyz jsem kryt nemela, potvory mi vyskakovaly, takze bych ho chtela
A navic me ditko vymysli takovy bejkarny, ze bych se ani nedivila,kdyby s rybickama v akva plavaly i jeho hracky.. Takze kryt

Jsou i nejsou. Někdo si neumí akvárium bez krytu ani představit a jiný by kryt nechtěl ani zadarmo. Poradil jsem ti že jo.

Od Atmana mam filtraci i ted a je fakt, ze si memuzu stezovat. Rampu mam taky, ale abych rekla pravdu, vic se mi libi, kdyz je akva cele zakryte. Kryty nejsou dobra volba?

Vy mate vylozene komody, ja jakoby police a to se obavam, ze nevydrzi. Musim to jeste poresit. Kazdopadne moc dekuju za nazory, rady a tipy

Tak si to tady pročítám a řeknu ti svůj názor. Koupil jsem si taky set a už je originál jen akvárium a skříňka. Seskládej si to sama a nakonec ušetříš peníze a zbytečné starosti. Mimochodem i to mé akvárium se skříňkou budou muset uvolnit misto větší nádrži.

Tak je to pořeba vždy přepočítat na čistý objem vody. Takže cca 70 l (Aquatlantis) vs. cca 90 l (Diversa). Tudíž já bych měl hned jasno

www.rataj-spk.cz/… Komoda IKEA

Špičkové osvětlení , perfektní zpracování , akorát možná časem vyměníš filtraci

Udržel

Na tomhle
www.ikea.com/… jsem měl 126l akvárium a v pohodě

Dokonce myslím, že tady před časem někdo psal, že má na tom postavený ještě větší objem...
Já mám ten Juwel na komodě z Ikea

Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 45 46
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 41639x