Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akvarijní set

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Akvarijní set
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2025 20:04 Muž Jozef [390] Re: Rybar
Máš pravdu, neporozumel som tomu. Keď si napísal "rostliny rostly tam problém nebyl akvárium hustě zarostlé" tak som problém nejako čakal inde (v technickom setupe súvisiac s kritikou navrhovanej zostavy). Nejako som nepochopil, že ním boli iné doplnené rastliny, ktoré si spomínal :) To si napísal jasne až teraz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2025 18:52 Muž KarásekLut [114] Re: Leja
Tak v odkazu je jenom stolek a akvárium. Mám v plánu ještě dokoupit filtr Aquael turbo 1 000, jemný písek frakce 0,1 - 0,3 mm a nějakou dekoraci. Co jsem četl tak axolotl nepotřebuje silný světlo protože většinu rostlin ožere (snad jen kromě Anubiasů), takže z tohoto pohledu může být setový osvětlení. Co se týče dekorací tak nevím co tam dát ale určitě něco kde se může schovat. A víc věcí tam nepotřebuje. jelikož bydlíme v paneláku tak nějaká krutá zima nehrozí, spíš bude u topení ale v mrazáku budeme mít nachystaný petky s vodou na zchlazení vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2025 15:59 Muž Rybar [-29] Re: Jozef
Proč neustále vytrháváš věty z kontextu ? To že jsem si koupil jeden set za život ,ten druhý jsem dostal od spolupracovnice a použity ,tak jsem popsal, jak dopadli po letech používání . Jinak proč bych měl podle tebe kupovat set ,když bych tam měl hned něco měnit? Samozřejmě že po čase narazí člověk na to že chce něco víc, ale musí změnit i to akvárium . A tak když jsem změnil i to akvárium neměl jsem dostatek stejných rostlin . Proto ty problémy . Ale to jsem psal já jsem změnil jenom délku akvária a sám uznáš že mít akvárium 27 l nebo 100l je rozdíl na počet rostlin . A to byl ten problém , kterému nerozumíš . Protože tím , že jsem tam dal jiné rostliny vznikl ten problém .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2025 10:00 Muž Jozef [390] Re: Rybar
Až nato, že tie komponenty sa menia kvôli ich limitom (ako si sám písal) a nie životnosti, o ktorej si nič nepísal. Ťažko s tebou keď meníš pravidlá hry za pochodu.
A áno, ja na navrhovanej zostave nič zlé nevidím (okrem toho, že Sunsun by som si už nekúpil, ale to je osobné). Na stavanie hniezda potrebuje časť kľudnej hladiny. Nie je problém správne nasmerovať výtok, prípadne priškrtiť a použiť rastliny dosahujúce k hladine. No nie som odborník na bety. Tým si ty (aj keď si ich dal do veľkého, kde ti to nefungovalo). Tak keď vidíš nejaký problém, ho konkrétne pomenuj a nezovšeobecnuj do jedného slova - nezmysel + kopa balastu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2025 02:01 Muž Rybar [-29] Re: Jozef
A to navržené akvárium bude na věky funkční ? Nebude se tam nic kazit nebude se tam nic měnit i kdyby šel vývoj dopředu ? To tam nikdo nenapsal . Já jen napsal že každá věc má nějakou životnost . A když se pokazí je možnost jí nahradit . A v tomto případě není ani akvarijní set nesmrtelný. Tedy když jsem set kupoval tak tam byla v krytu trubice T5 18 w . Dnes tam mám led trubici 7,2 w . Vyměněny filtr a další věci . A pokud začátečník neví jak začít ,tak je to nejjednodušší cesta . Ale pokud někdo udělá to ,že se první poradí co je dobré koupit je jiná. To že poskládá někdo něco jiného je v pořádku . Ale dotyčný dál i najevo co tam chce pořídit . Tedy souhlasíš s tím co navrhl je v pořádku ? A ta ryba bude žít v dobrých podmínkách ? Samotný samec nemůže mít jikry . Jen pokud v akváriu sám od sebe nebude stavět hnízdo jedno za druhým je indikace , že je něco špatně . A používat argumenty ,že druzí to tak mají je předce nesmysl ! . Je třeba předat jen to co máš sám odzkoušené a tedy funkční . Tvrdit ,že tomu nerozumíš ,ale máš zkušenosti je smutný . Kdybych ty Betty neměl doma ,tak mlčím ani nedutám . A kdyby se dotyčný k tomu tématu nevrátil ani bych tom nevěděl . Jak jsem psal rady by měli být užitečné a ne ,aby tvořili problémy .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2025 22:51 Muž Jozef [390] Re: Rybar
"S tímhle tim jsem zde v diskuzi dříve narazil ." - Ty si narazil vždy z úplne iného dôvodu :)
Keď užívatelia, napíšu svoju skúsenosť a názor, že vyskladané akva vyjde lacnejšie a väčšinou ponúka aj viac muziky. Že pri sete sa časom často komponenty menia. Ty to v jednej časti príspevku potvrdíš tým, že ti zo setov pôvodné skoro nič nezostalo, no v druhej časti si vymyslíš, že tu niekto tvrdí niečo o úplnej nefunkčnosti (nejakej viere) a označíš to za nezmysel. Slovo nezmysel tu používaš jediný vždy neoprávnene len v súvislosti s tým, čo máš iba v hlave. Tak ako som nič nepísal o stavaní hniezda, ale že žiadne ikry zbierať nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2025 22:07 Muž Rybar [-29] Re: Jozef
Pokud někdo tvrdí ,že akvarijní sety jsou nesmysl ,tak by se nevyráběly. A neprodávali . Ale set pod 100 litrů je nesmysl . Tedy set 96l je první z možností , které bych doporučil . Pokud někdo dá konkrétní posouzení na konkrétní akvárium a ještě pro určitý typ ryby . Tak je třeba zvážit všechny možnosti . V atlasech je uvedeno, že je 6 cm dlouhá,je labyritka . A překonávat neustále 30 cm vodní hladiny je nesmysl . Proto komerčně vyráběné akvária v tomto případě nejsou v hodná .A to ze samec nestaví hnízdo ,když je v nádrži sám je nesmysl . Ale nepostaví ho ve špatných podmínkách . Pokud tedy zvolím špatné prostředí ,tak ryba bude trpět. A ani plně zarostlé akvárium není zárukou dobrého chovu pokud tedy budou zvoleny špatně druhy rostlin .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2025 21:10 Muž Jozef [390] Re: KarásekLut
Len upozorním, že set nemá filter a pri dokúpení externého možno bude treba upraviť kryt. S vnútorným to nebude problém, len výkon bude inde. Pri axolotlovi nejak extra riešiť svetlo asi nemá význam - nepôjde asi o typicky rastlinné akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2025 19:47 Muž Jozef [390] Re: Rybar
"A na to si reagoval . Něco takového řešit je holý nesmysl." - Čo je nezmysel? Tých 35 (pôvodných) resp.51 (navrhovaných od lypif-a) litrov pre jednu betu? 35cm výška, keď sa (jedna) rozmnožovať nebude a neunaví sa zbieraním ikier? Alebo?
"Bety jsou labyrintky nepotřebují kyslík ve vodě ." - Ale správne fungujúce akvárium áno. Ale to je mimo tému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   04.12.2025 08:05 Muž Jarry [1453] Re: Tojsouvěci
Od doby, kdy jsem viděl první nádrž od Brilantu na vlastní oči (a zrovna to byla poměrně komplikovaná nádrž, různá frézování, výstupky na držáky světel apod.), jsem si nenechal lepit zádné akvárium pro sebe jinde. Designová a domlouvací fáze bývá trochu na delší dobu, člověk se musí obrnit trpělivostí (ale také jak kdy), ale výsledek stojí za to a popravdě moc nerozumím jejich cenové politice, podle mě kdyby to dělali o 30% dráž, budou pořád cenově pod většinou konkurence za bezkonkurenční kvalitu :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2025 04:41 Muž Rybar [-29] Re: lypif
V tom květnu ,ale kolega napsal :,,Sháním něco kolem 35l pro jednu Bettu." A na to si reagoval . Něco takového řešit je holý nesmysl. A ještě to celé předělávat. Už jenom samotné akvárium bude problém . Bety jsou labyrintky nepotřebují kyslík ve vodě . Proto je dobré krycí sklo potřebují nízký vodní sloupec spoustu rostlin v tak malém akváriu bych filtr ani nedával. A rostliny , musí fungovat tak ,aby to vyhovovalo rybám . Tuhle věc, ale začátečník nikdy nepochopí ! S tímhle tim jsem zde v diskuzi dříve narazil . Proto že to co funguje po staletí začátečník změní za 5 minut . Ale dám ti příklad v malém akváriu ,kde jsem měl rodinku beťáků jen s kapradinami . A to akvárium fungovalo , tak jsem to předělal do většího . Ale rostliny byly pouze na třetinu akvária a tak jsem z jiných akvárií doplnil zbytek ,ale jiné druhy. A začaly problemi rostliny rostly tam problém nebyl akvárium hustě zarostlé,ale samci netvořili pěnové hnízda a ryby se ztrácely za celý rok jsem nebyl schopen rozmnožit jeden pár bett. A tak jsem se vrátil zpět k osvědčenému akváriu . Z toho velkého akvária jsem odebral část kapradin dal jsem tam samici ,která mi zůstala za dva dny jsem jel koupit samce . Dva dny se nic nedělo třetí den postavil hnízdo a dnes tam jsou rodiče i mládí a už hlídá :-P další hnízdo . Co se týče světel svítím buď 5 hodin nebo 10 podle ročního období a plným výkonem osvětlení .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2025 20:48 Muž lypif [271] Re: Rybar
A já reagoval na Tvůj :-) V původním příspěvku kolegy z května byl dotaz, jestli ten konkrétní set je dobrý nebo je to předražená bída. Zároveň se rovnou ptal, zda krycí sklo umožňuje nahradit vnitřní filtr závěsným nebo externím. Já mu chtěl jen názorně ukázat, že akvárium o obdobných rozměrech včetně lepší techniky sežene i za lepší cenu, když si to poskládá sám. Přiznám se, že bettu jsem vůbec neřešil (dotaz zněl jinak, než "je tento set vhodný pro bettu?") a jen se snažil co nejvíce přiblížit jeho původním představám...
A ano výška akvária 35 cm je pro bettu skoro na hraně, ale i tak si nemyslím, že by to nemohlo "fungovat", což ostatně dokládá mnoho zdejších prezentací. Nevím, jak jsi to myslel s těmi rostlinami (občas to s nimi není jednoduché, pravda), ale mít silnější světlo, klidně stažené na třetinu výkonu, považuji za jednoznačnou výhodu. To platí i o externím filtru, který rostlinám nezabírá místo v nádrži a poskytuje mnohem větší prostor pro filtrační materiály, než vnitřní.
Howgh
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.12.2025 20:30 Muž Tojsouvěci [4188] - Kytky s čudlamaRe: Lada50
Fotka k příspěvku Kvalita,cena Top 1.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2025 18:42 Muž Rybar [-29] Re: jab63
Ale cena byla někde 3 roky zpět ? To by odpovídalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2025 18:34 Muž Rybar [-29] Re: lypif
Já reagoval na komentář Vlka. To vlákno z května jsme našel i to k čemu mělo sloužit to akvárium. Z mého pohledu to je nesmysl . To co jsi doporučil , taky nedává smysl . To akvárium na Bety by mělo mít jiné rozměry ,aby to fungovalo. Taky s rostlinami to není jednoduché . Tam je víc problémů a více práce ,jak by si člověk přál .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.12.2025 18:32 Muž Lada50 [214] - RostlinyRe: Rybar
Brillant není obchod ale kvalitní výrobce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.12.2025 18:19 Muž jab63 [1991] - BorneoRe: Rybar
Brilant:
Pool-Akvárium 120x40x25 cm (délka x šířka x výška), bez horních výztuh, síla skla 8 mm, 3 stěny z extra čirého skla Diamant (přední + obě boční), lepeno transparentním silikonem

Cena 1.799,-- Kč bez DPH (2.177,-- Kč vč. DPH)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2025 18:03 Muž Rybar [-29] Re: Lada50
To je cena za kvalitní sklo a práci . Taky je to z 8 mm skla . A cena za tento typ akvária byla vždy stejná . A pokud kupuješ klasické akvárium v obchodě ,tak je to úplně něco jiného než ty akvária na zakázku . Věřím tomu, že mě ne natáhl nemá důvod nebylo to první .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2025 14:12 Muž Lada50 [214] - RostlinyRe: lypif
Stačí hledat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2025 12:59 Muž lypif [271] Re: Lada50
Akvamex nabízí aktuálně 80x35x40, klasika float sklo, lepená černým silikonem za 1350,-
www.akvamex.cz/…
Stejné rozměry v optiwhite provedení za 2290,-
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2025 12:50 Muž lypif [271] Re: Rybar
20.5. jsme v tomto vláknu řešili výhodnost pořízení setu 35l od Dennerle. Původní odkaz ve vláknu od Gimlona už není platný, ale jednalo se o tento set www.juwelakvarium.cz/… za 4.899,-
Po chvíli bádání na netu jsem mu sestavil nabídku z jednotlivých komponent, která by ho vyšla o víc jak tisícovku levněji a s podstatně lepšími parametry (optiwhite sklo, 2x silnější světlo, tichý externí filtr místo vnitřního...) nebudu to tady znovu vypisovat, stačí se vrátit o stránku zpět :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.12.2025 12:24 Muž Lada50 [214] - RostlinyRe: Rybar
Nevím kde jsi přišel na cenu 2500,-Kč za stolitrové akvárium.Mám z brilantu JBC akvárium
80x40x40 a platil jsem za něj asi 1500. Zekia UH nabízí akvárium 80x35x40 za 1176,-Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2025 11:42 Muž Rybar [-29] Re: lypif
Jen pro doplnění akvarijní set 96 l plně funkční k provozu stojí 2800 Kč . Když si nechám slepit 100l akvárium, na zakázku ,tak to vyšlo na 2500 Kč ze známosti a to jsem měl jen sklo . Tak to je ten rozdíl co mnozí nepochopí. A jak píšeš narazí na problémy .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2025 11:59 Muž Rybar [-29] Re: lypif
Samozřejmě ,že v daném akváriu jsou stanovené limity . Ale ty jsou stanovené v každém akváriu ,které si pořídí. Jestli tedy kopím set už hotový nebo si to podkládá sám ,tak je tam konečná a pokud bude chtít jít dál ,tak bude muset časem něco změnit . Pokud tedy nezná všechny nároky rostlin a ryb protože je začátečník a nevěnuje tomu pozornost, tak stejně i poskládaný set mu nebude časem vyhovovat . Za nás sety neexistovali a tak jsem vše skládal postupně . Tak jsem těch akvárií prošel taky dost . V poslední době jsem si nechal i lepit akvária na zakázku protože je na trhu nikdo nenabízí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.12.2025 11:14 Muž Jarry [1453] Re: KarásekLut
Asi bych vybíral hlavně podle toho, zda se tam vejde chlazení, pokud nebude akvárium někde ve sklepě :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2025 10:15 Muž lypif [271] Re: Rybar
Rybar napsal: Jen je třeba dodržet určité parametry vůči rybám a rostlinám . A koupit set takový ,aby tomu odpovídal .
Souhlasím. Z toho vyplývá, že set by si měl pořizovat spíše zkušenější akvarista, který předem ví, že pro jeho specifickou potřebu bude vybavení setu dostatečné. Dopředu ví, že to bude po celou dobu provozu low-tech akvárko, kde bude pěstovat jen nenáročné rostliny a chovat omezené množství ryb, protože na víc poddimenzované osvětlení a filtrace nebude stačit. Tam ten set může splnit svůj účel.
Bohužel realita bývá jiná. Sety si kupují většinou začátečníci, kteří nemají jasnou představu o tom co by tam chtěli pěstovat/chovat a obvykle dříve či později začnou narážet na limity těchto setů. Potom se začnou poohlížet po upgradu světla a/nebo filtrace a v důsledku zaplatí víc peněz, než kdyby si to rovnou poskládali z jednotlivých komponent.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2025 05:29 Muž Rybar [-29] Re: vlka
Každá věc je potřební zboží . A tak a i akvarijní set není na věčnost. Z prvního setu mi zůstal jen spodní rámeček a horní kryt . Z druhého , který byl koupen už použitý mi zůstaly taky plasty + topítko. Naštěstí se dá vše nahradit . Věřit tomu , že ty sety jsou nefunkční je nesmysl . Ty splňují základní požadavky na to ,aby akvárium fungovalo . Jen je třeba dodržet určité parametry vůči rybám a rostlinám . A koupit set takový ,aby tomu odpovídal .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2025 11:42 Muž vlka [3631] Re: Leja
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD To je pravda pravdoucí, původní filtr Asap jsem nahradil hlavou od Eheimu a molitanovou kostkou a do krytu přidal další trubici, ta ovšem slouží jako rozsvěcovací a stmívací, před zapnutím a po zhasnutí hlavní - původní - trubice. Ta bohatě stačí, ovšem jen na ,,nenáročné,, rostlinky. Takže časem se nějakým úpravám nevyhnete a je na zvážení, zda set, nebo samostatné komponenty...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.11.2025 09:45 Žena Leja [71] Re: KarásekLut
K setům asi tolik: Z mé osobní zkušenosti se nakonec lépe vyplatí poskládat akvárium z jednotlivých komponentů než koupit set, jelikož dříve či později z něj stejně zůstane akorát sklo (ve Vašem případě asi i skříňka). Filtr nestíhá, takže pořídíte jiný. Poté zjistíte, že světlo je slabé a musíte ho vyměnit, ale jste limitován krytem, takže nutno koupit obojí. Nebo kryt zrušíte úpně a zvolíte osvětlovací rampu. Takže set sice může na první pohled vypadat jako levnější a jednodušší řešení, nicméně ve výsledku Vás bude stát víc než samostatě poskladané akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2025 16:56 Muž Yirka [9279] Re: KarásekLut
Myslím, že všechny požadované informace najdeš v atlasu.
rybicky.net/atlasostatnich/axolotl_mexicky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2025 12:50 Muž KarásekLut [114] – akvárium se skříňkou 112 l
Zdravím akvaristy. Přemýšlíme že synovi pořídíme axolotla, tak jsme přemýšleli nad akváriem 80x35x40 (dxšxv) ideálně ať je v jedné ceně i se skříňkou. Má někdo zkušenosti zda by to mohlo stačit? Nechceme do toho vrážet majlant ale myslím si že by tohle mohlo dostačovat. Odkaz na konkrétní kus který bych koupil dávám níže.

www.raj-akvaristiky.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2025 09:12 Muž Shimi [696] Re: lukys101aaa
Zkušenost mám s jejich stolkem, konkrétně Solid 150x50x75 a můžu v klidu doporučit. Obrovská výhoda je, že má plná "záda" na rozdíl od Juwelu, u kterého člověk otevře boční dvířka a kouká do zdi :-) Zase na druhou stranu má ten Solid menší nevýhodu v tom, že zadní otvory na hadice nejsou tak velké, pokud se člověk "rozšoupne" s technikou. Ale to se dá případně vyřešit svépomocí. Jinak celkově zpracování naprosto v pohodě, všechno perfektně lícovalo a celková stabilita stolku na jedničku. Co se týče akvárka, tak to jsem si raději nechal slepit v Brilantu (Jablonec nad Nisou) a v tomhle případě, jestli můžu něco doporučit ne na 100%, ale na 1000%, tak je to právě Brilant. Věřím tomu, že i akvárko od Diversy bude OK, ale víš jak, sichr je sichr. Potom už jenom záleží jestli chceš klasický kryt se všemi výhodami a nevýhodami nebo krycí skla (nejlépe šoupací) a standardní světla "posadit" na ně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2025 08:42 lukys101aaa – 960 litru set
Ahoj, chci se zeptat zda někdo z vás má zkušenost se sety Diversa.
Chci si od nich pořídit set 960 litrů. Ted mám set od Juwelu 540 l a max spokojenost.
Nevím kdo jiný prodává tak veliké akva v setu za +- 50 000 Kč.
Pořizuji z důvodu větší nádrže pro geophagy.
Moc děkuji za radu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2025 20:05 Muž vlka [3631] Re: Gimlon
Jo a zaoblené hrany dost zkreslují, to bych nikdy nebral...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.05.2025 16:04 Muž lypif [271] Re: Gimlon
Souhlas s vlka. Sety obecně většinou pokulhávají ve filtraci a osvětlení, což se týká i tohoto případu. Když to poskládám z jednotlivých komponent, budu na tom s parametry i cenou podstatně líp. Osobně bych to poskládal následovně:
Akvárium: Optiwhite 50 x 30 x 35v / 52 litrů www.akvamex.cz/… cena 1.790,- (s příplatkem 200,- za provedení bez vnitřního fabionu)
Pokud bys trval na zaoblených rozích (za mě teda není moc o co stát), tak rozměrově nejblíže je asi Dennerle Nano Cube 60 l www.rostlinna-akvaria.cz/… cena 2.097,-
Filtrace: SUNSUN HW-603B vnější filtr pro malá akvária www.rostlinna-akvaria.cz/… / cena 809,-
Osvětlení: Chihiros LED B45 29W 45-65 cm s kontrolérem www.rostlinna-akvaria.cz/… / cena 1.190,- (pokud bys volil akva od Dennerle, tak vybrat menší Chihiros LED B30 21W 30-50 cm s kontrolérem za 999,-)
Kryt: zbyl mi kus 5mm plexiskla o rozměrech 50x30 ;-)
Náklady celkem 3.789 (resp. 3.905,- s Nano Cube) + nějaká doprava = do 4.000,- by jsi se měl vejít...

Btw. docela mě pobavily tech. parametry u Dennerle Nano Cube na juwelakvarium.cz.
Píšou, že materiálem je float sklo, odolné proti poškrábání...
Ehm, doma mám verzi 30 l a je to snad nejpoškrábanější akvárium v celých Košířích :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2025 15:51 Muž Gimlon [3] Re: vlka
A je to předražená bída nebo drahá kvalita ? Protože nemůžu sehnat nic jiného se zaoblenýma rohama v podobném rozměru...

Jen samotné světlo přijde na 1500 takže se mi to tak moc nezdálo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.05.2025 15:20 Muž vlka [3631] Re: Gimlon
Je to předražené, darda jako prase...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2025 15:01 Muž Gimlon [3] – Dennerle 35l
Ahoj, jaký máte nàzor na tenhle set ? Je dobrý nebo je to předražená bída ?

Nemáte ho někdo doma ? Nevíte někdo jak je velké krycí sklo ? V případě že bych chtěl dàt externí filtr jestli se mi vejde závěsný.

www.juwelakvarium.cz/…

Sháním něco kolem 35l pro jednu Bettu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2025 20:52 Muž vlka [3631] Re: Maddmaxx010
Hezké mají i Juwel Rio, Eheim, Aquael, Diversa a další. Spousta velikostí, barev a vybavení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2025 19:52 Maddmaxx010 Re: Elektronikar
Ahoj, díky za reakci. Vybírám set ke kterému se dá právě koupit i ta skříňka. Jako to třeba měla Volga nebo to má FINE a tak.Aktuálě žádnou skříňku nemám, ale rád bych aby to k sobě pasovalo :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2025 14:56 Muž Elektronikar [157] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: Maddmaxx010
Neuškodilo by poslať rozmery tej skrinky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2025 11:56 Maddmaxx010 – Akvarijní set pro syna
Ahoj všem, vybírám akvárko pro syna. Já jsem jako dítě měl pár let, ale nikdo z rodiny moc nevěděl co a jak, takže po pár letech se akvárko zrušilo. Na synovi vidím, že ho to zajímá, sleduje videa na youtube a jeho nejoblíbenější pořad v TV je Akvária na míru, jak dělají ve Vegas. Můj plán je akvárko někde kolem 120-150L. Měl jsem vybraný set Volga, ale ty se prý již neprodávají, tak vybírám jinou variantu. Je tam tedy varianta Splendid - to nejmenší akvárko je spíš víc vysoké, nevím jestli to nějak ovlivňuje následný výběr rybiček a rostlinek. Také mě zaujala serie Fine, ale četl jsem tu, že to je druhá liga. Je mi sice jasné, že já i syn jsme v podstatě nováčci, ale když už do toho jdeme, tak bych rád, aby to mělo nějakou úroveň, že když se tomu bude věnovat v což věřím, tak vydrží a třeba do budoucna pořídíme další. Teď je tedy cíl vybrat akvarijní set, aby pasoval na skříňku ideálně. Tak bych rád poprosil o doporučení setu. Pak se asi budu ptát dál :-) Chci aby se syn podílel pak na přípravě akvárka, nechci aby jenom přišel k hotovému a jenom koukal a dobré je, že on to tak chce taky. Případně kdyby bylo nějaké doporučení na knihu pro začátečníky, kde je přehledně vše, tak klidně doporučte také. Moc díky a všem fajn den

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2025 14:40 Alesak Re: Blahos
Zatím se mi líbí krycí skla. V létě se mi dost ohřívá dům (často i na 30C) a pařit to v zavřeném akváriu asi není uplně ono. Na druhou stranu v zimě skla mohu nechat a to zas pomůže udržet teplo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2025 13:18 Muž Blahos [58] Re: Alesak
Doplním jen, že kryt je možné si vyrobit, záleží co od toho očekáváte i esteticky (jak psal Sha). Každý má jiné požadavky/podmínky. Chtěl jsem otevřené akvarium i z důvodu zvýšení vlhkosti v bytě, ale 1) vadilo mi světlo při pohledu zespodu (z gauče :) ), 2) ochrana proti úniku krevet, šneků, vyskočení. Kryt mám slepený z překližky, vrchní víko je rámeček se síťkou proti hmyzu uprostřed, odvětrání je dostatečné, světlo se neorosí. Je to i levné.
Když už uvažujete co by bylo dobré vyměnit v setu, volil bych poskládat z komponent.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2025 11:45 Muž lypif [271] Re: Alesak
S výrobci skříněk neporadím, protože si je vyrábím sám. V Hornbachu si nechám nařezat a opatřit ABS hranami 19mm lamino desky. Potom si to pomocí šablony předvrtám, nakolíkuju (kolíky 40x8mm) a slepím. Je tam tedy spousta vrtání kolíků, pantů, průchodek a nožiček + nějaké dodatečné řezání. Ale s trochou zručnosti se to dá vyrobit za víkend :-)
Skříň pod akvárium 120x50 mě vyšla na cca 5000,-
Skříňky pod akvária 60x30 a 30x30 dohromady na cca 3000,-
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2025 11:34 Muž lypif [271] Re: Alesak
Největším kamenem úrazu bývají u setů zejména osvětlení, a většinou i nedostatečný vnitřní filtr, který navíc zabírá místo v nádrži. Za mě tedy sety nebrat a radši si to poskládat z komponent dle vlastní potřeby.

Co se týká nezakrytí akvária, má to své výhody i nevýhody. Jednoznačnou výhodou u akvárií bez krytu je estetický faktor. Podle mě nezakryté akvárium (ideálně ze skla optiwhite) bez zbytečných rámečku dole i nahoře působí mnohem čistším a elegantnějším dojmem. Navíc umožňuje nechat vyčnívat nějaký kus hardscapu nebo rostlinstva nad hladinu, což dá akváriu další rozměr. Další výhodou je možnost kdykoliv pozorovat dění v akváriu i ze shora + pohodlný přístup do akvária při pravidelných údržbách nebo v případě potřeby z akvária něco rychle vylovit (odumřelý list rostliny). Nevýhodou je mnohem rychlejší odpařování vody z akvárií a s tím spojená i vyšší vlhkost v místnosti. A samozřejmě riziko vyskočení/úniku ryb, krevetek a šneků z akvária. U ryb s labyrintním dýcháním navíc hrozí (nejen) v zimních měsících riziko onemocnění z dýchání příliš rozdílné teploty vzduchu.

Osobně mám otevřené tři ze svých pěti akvárií. Ta dvě mám zakrytá kvůli skokanským dovednostem jejich obyvatel. Čtverzubec už mi vyskočil dvakrát a dvakrát jsem ho naštěstí zachránil (z toho jednou po neuvěřitelných více jak třech hodinách strávených na suchu). Pak mám ještě zakryté 60 l akva, kde mám tetry červenoústé, které jsou hrozné "plašanky" a taky rády vyskakují.
Pokud se tedy rozhodneš pro akvárium bez krytu, je dobré zvolit i vhodnou rybí osádku, případně chovat takový počet ryb, aby se v hejnu cítily bezpečně a nebyly zbytečně vystresované.
Ať se daří ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2025 19:02 Alesak Re: Sha
Zatím fakt váhám. Pokud jsem si rozpitval set na kvalitní komponenty tak se skládačka jasně vyplatí protože spoustu věcí bych kupoval zbytečně (a co pak s nimi že?) - třeba lepší světlo, externí filtr apod.

Máte někdo zkušenost s otevřeným akváriem? Nebo je lepší mít krycí skla? Kdybych už si to akvárko koupil po částech je všude hafec recenzí a parametrů v kterých se dá orientovat (a podle kterých vybrat) ale hodně to chybí u skříněk. Máte s nějakým výrobcem (značkou) dobrou zkušenost?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2025 13:20 Muž Sha [589] Re: Alesak
Finančně se asi vyplatí skládání. Esteticky, aspoň podle mého názoru, set. Volgu 240 mám i se stolkem. Světlo je silné dost, pakliže nemáte chuť na akvascapingovou zahradu. Středně náročné kytky porostou. Externí filtr normální velikosti se do skříně vejde i s CO bombou a reaktorem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2025 12:49 Alesak – Dotaz
Ahoj,

co se víc vyplatí? Finančně i esteticky:-) Poskládat si akvárium sám nebo si koupit set?

Celkem se mi líbí toto: www.rataj-spk.cz/… ale dal bych přednost silnějšímu světlu a externímu filtru.

Když si akvárium skládáte sami jak řešíte kryt? (krycí skla?) a jak stolek pod akvárium který je asi vždy dělaný na rozměry setového akvária?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2025 23:29 R Muž Anthrax [5110] Re: Mischo1984
Určitě to větší... Litry jsou základ :) Ale nepíšeš o jaké akva chceš zakládat, takže těžko hodnotit...

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 46

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 42193x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12588-akvarijni-set