Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
Něco málo jsem četl ale vůbec nevím co prostě mám dělat co mám změnit atd.vyměnil jsem vodu pomohlo to jen na chvíli a zase se zhoršila a nevím co tak mě někdo pls napiště co bych měl všechno změnit,proč se tam nehodí ta kytka,proč je špatný dno a co s rybkama?
Vsechny ryby na hladine? Ted uz nic necti, pulku vody ven a dat novou, hned! A vecer znovu.
Az tu vodu ted vymenis, muzes pak do vecera studovat... a nad nicim ted nevahej, rychle na tu vodu.
Pardál tam nepatří! 4 ancáci jak by smet. Na živorodky je to malé. Umělá kytka je hnus. Nevhodné dno, žádné rostliny...
Prostě shrnu-li to, všechno špatně... Najdi si vlákno "začátečník" a čti, jestli to s akvem myslíš vážně...
0 15.02.2014 10:40 VojtaBatman – akva
Moje akva
0 15.02.2014 10:36 VojtaBatman – Akva
Mám tohle akva:http://www.akva-tera.cz/akvaristika/akvarijni-set-pacific-cat-gato-60-akvarium-60x30x30-s-vybavou-dajana-tropica-basic-zdarma-1478.html
mám tam 10 Black Molly a 30 neonek,1.Pardála a 4 obyčejný měnil jsem půlku vody a voda byla čistá ale po 3 dnech byla zase dost špinavá a dneska mě pochcípalo 10 neonek a všechny ryby se drží na hladině tak já fakt nevím co s tím, jinak ten odkaz to tam všechno v tom akvárku je jenom jsem si ještě přikoupil vzduchovací motorek to je vidět na fotce ta hadička,opravdu už nevím co s tim je jestli koupit jiný filtr nebo něco poraďte jsem už bezmocný :/?
Starší reakce
Víš opravdu se špatně radí,když nic nevidíš to,že napíšeš nějaké údaje je fajn,ale po té co se vlákno posun,ne každému se bude chtít hledat ty informace zpětně.Pokud bude prezentace,tak každý koukne a informace jsou okamžitě k dispozici a na jednom místě
Tak to zítra dotáhni do úspěšného konce
Bohužel dneska nejsem už doma,mám jedině starou fotku, kdy akva bylo v perfektním stavu a jedíná změna je v tom že jsem odebral jeden velký šutřík a jednu umělou rostlinku,ale zítra klidně vyfotím a hned to jsem dám
Chceš dát solidní radu,ale řekl bych že neposloucháš co ti někteří říkají. Udělej si prezentaci,nikdo neví jaké máš akva co v něm je v jakém stavu. Jedna fotka dokáže napovědět víc než 20 kusých informací. Jestli se bojíš ukázat akva,dejme tomu,že víš,že není vše jak má být,tak se nemáš za co stydět,vše se dá napravit a učený z nebe nespadl
0 11.02.2014 19:57 VojtaBatman – rybka
závojnatku jsem dal pryč,volal jsem známému jestli by ji do akva nechtěl, ale nezvedal to tak uvidíme zítra jinak zajedu do zverimexu a Betu jsem dal do menšího akva tak ji tam nechám nějakou dobu než se mi akva trochu líp pročistí a uvidim
A závojnatku dám pryč zkusim jí zítra odvést do zverimexu,a ty black molly a neonky by mohli zůstat spolu ne?A časem vrátit zpět Betu
Nechal bych tam ty neonky, bojovnici a max. 3 molly. Zbytek dej pryc. Z vlastni zkusenosti vim, ze bojovnice chteji cistou vodu a zavojnatky a zivorodky jsou prasatka.
Ne, já se tě snažím dokopat ke komlexnějšímu řešení tvojí nádrže. Jestli rozumíš psanému textu, mělo by to docvaknout.
Jinak ano, zachránit odlovením do lepších podmínek, to beťákovi prospěje.
V první řadě bych dal pryč závojnatku, která v tak malém akva nemá co dělat.
takže co by jsi mi poradil co mám provést,dát betu pryč?
Stále vycházím z informace, že je to 60 litrový akvo a tudíž tam nepatří ta závojnatka a molly, to je smrtelnej koktejl bordelářů a neonky a betta jsou čistotný a čistotu vyžadující ryby. Ta betta se podle mě chová agresivně, neb to v čem musí přebývat je dost eklhaft prostředí.
Takže betu mám dát pryč,mám menší akva kde by mohla být sama?
Nepřidávat do akva kde jsou již ryby jenž do něj nepatří ješte betu.
Tak co mám udělat když jsem měl neonky a závojnatku a molly vše bylo ok a od ty doby co mám betu tak dostavají neonky dost naprdel?
To se nediv, je to bramboračka, bude hůř. Závojnatka a molly tam nepatří.
Mám tam 10 neonek,Betu a závojnatku a 10 black molly a vše bylo ok ale ta beta se do nic nějak pouští
Mě beťák honí tetry černý,nechápu sice proč,ale nikdy jim neublíží.Jenom je vyhání ze svýho teritoria,jiných ryb si ani nevšimne.Ono záleží na jeho povaze.
Až přiznáš po pravdě co v tom 60 litrovým akváriu máš, třeba se i relevantní odpovědi dočkáš. Já bych byl velmi zdrženlivý v nějakých doporučeních ve smyslu přidávání rybek, to co jsem zaregistroval rozhodně nebudí mojí důvěru. Vytvoř prezentaci, to bude nejlepší řešení pro všechny zúčastněné.
A že mám neonky a jednu Betu a dneska jsem sledoval že beta do nich docela utočí
Ano může v pohodě
0 11.02.2014 17:09 VojtaBatman – rybky
Ahoj může být Beta s neonkama?
Jasně díky
Je to bordelář a zbytek je čitotnej a ty počty jak jsem napsal, to je tak nějak úměrný tomu jednomu ancákovi.
Ten ancák vadí???Toho bych mohl dát pak do druhéhé akvaria mezi tlamovce až budou
Za předpokladu, že ta nebude ten ancák, tak 8-10 kousků.
Jasně a těch krunýřovců jednopruhých?
Já nejsem zastáncem míchání, osobně bych nechal jenom jeden druh a ten v počtu 10-12 kousků, aby to byla kompaktní parta.
A těch pancéřníčku kolik?Dík
Mřenky ty jsou jasný, ty tam nepatří. Panc. posílit do větší party, rozhodnout se buď pro neonky, nebo tetry černý a to hejno náležitě rozšířit, kolem 20 kousků a když by se mělo dát uvažovat ještě o něčem dalším, tak pryč ancáka a nahradit třeba otíkama.
Ahaa tak kolik jich můžu mít teda já?
Nemám je z akvaristiky
Tak je vrať zpátky do akvaristiky, kde jsi je kupoval
Já bych rád ale nevím co sněma :/
Hlavně se zbav těch mřenek.
To záleží na litráži, současných obyvatelích a hustotě osázení živým rostlinným porostem.
0 09.02.2014 10:16 hanzys – Dotaz
Zdravím chtěl bych se zeptat kolik ryb můžu ještě přidat do mého akva a jaké by ste mi poradily nějaké pěkné ale nechci žádné živorodky sem rád že sem se jich zbavil šíleně znečišťovaly akva
Děkuji za rady, vybral jsem panceřnička malého i teplota vody je vyhovující.
Kolegyně trpělivě radí a já jenom připodotknu se při tom výběru zaměřit na panc. do teplejší vody, tedy vzhledem ke stávající osádce.
Asi se budu opakovat. Vypsala jsem ti pár tipů v příspěvku níže: pancéřníček malý, pancéřníček nejmenší, pancéřníček drobný a jako posledního pancéřníčka pandu. Projdi si atlas pancéřníčků, které se ti líbí a koukej hlavně na velikost v dopělosti, většího než 5 cm nebrat
Osobně by se mi tam hodně líbilo hejno tak 6 pancéřníčků malých
jake ty panceřníčky konkrétně, ono je jich na výběr moc
Naprostý souhlas
.A dno vypadá,že je pro panďoury jak dělaný
.
Pokud by byl ten ancík pryč, nebála bych se nějakých malých pancéřníčků, hejno 6 kousků třeba malý, nejmenší, drobný jako strop bych viděla asi pandu a jeho 5 cm v dospělosti, ale větší bych tam nedávala. Na otíky mi přijde akvárium málo zarostlé, navíc ve srovnání s pancéřníčkem je jeho chov obtížnější, je háklivý na kvalitu a prokysličení vody. Nebála bych se přitlačit na rostliny, zadní část dosázet dalšíma stonkovkama a v popředí máš taky dost místa, na kořen můžeš třeba přidat mech
to jsem přemýšlel že bych toho ancitruse dal pryč, pak teda by šlo ještě co přidat ? Přiložil jsem foto, připadně další rada třeba doosazení kytek?
Přidat reakci
1 ...... 184 185
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 199773x