Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2014 12:56 Martin Re: Zoidik
Já ho právě chci barevné a kdybych se měl rozhodnout jen pro jedno velké hejno, tak si to akvárko nikdy neudělám :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2014 12:40 Muž Zoidik [2194] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Martin
Ano, tato poučka se využít dá, ale ono těch 112litrů je hrubý objem. Odečti sílu skla, dno, kořeny, rostliny, topení, filtr a jsi někde cca 80-90 litrů, lepší počítat míň, než víc. Další věc je, že obecně tetry jsou hejnové ryby. Jinak se ti budou chovat dvě hejna tetr po deseti kusech a jinak se ti bude chovat hejno s 20 kouskama jednoho druhu. Když jsem ještě kdysi míval 10 neonek, 10 hokejek, tak akvárko vypadalo docela barevně, ale když jsem měl hejno 40 neonek, tak to bylo taky úplně o něčem jiném a pohled na tuto větší skupinu byl hezčí, než na dvě menší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2014 11:24 Martin Re: maryn
Mě se líbí neonky i ty fantomky a nejsem schopen se rozhodnout, tak jsem volil obě :-D četl jsem, že je poučka 1cm rybky= litr vody :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2014 11:21 Muž maryn [40] Re: Martin
Jenom bych tam dal jen jedno ale o to větší hejno, určitě to bude vypadat lépe...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2014 11:15 Martin Re: Zoidik
Díky, tu sestavu tam chci, jen jsem nevěděl, jestli to nebude moc :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2014 10:40 Muž Zoidik [2194] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Martin
Pancéřníček 8×
Čichavec 2×
Neonka a fantom po 15× nebo jednen druh většího hejna.

K čichavcům by se taky mohl uvažovat razborky nebo dania
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2014 10:36 Martin – Kolik rybek do 112l akvária?
Zdravím, mohu do 112l akvárka (80*35*40cm) dát tuto sestavu rybek: 4x pancéřníček skvrnitý, 4x čichavec zlatý, 10x neonka obecná a 10x fantom červený? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 17:12 R Muž romant [28043] Re: Jakubk
Ty máš 100 litrový akvo a toho s drž. ;-)
Edit: rybicky.net/atlasryb/okounovec_mosambicky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 17:10 Jakubk Re: Martin736
No, mám tam jen 3 mčovky a vím například o člověku, který chová tlamovce mosambická s mečovkama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 17:09 Martin736 Re: Jakubk
Jakubk napsal: Dobrý den, potřeboval bych radu mám 3 mečovky s jedním ancíkem. Chci si koupit tlamovce nebo tlamouny, prosím kdyby byl někdo tak hodný a nevěděl by o nějakém druhu. Tvrdost vody mám 0,6 °dGH.
Děkuji za každou odpověď :-) .

tlamovce bych k mečovkám moc nedával hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2014 17:07 R Muž romant [28043] Re: Jakubk
Do tvého akvária bych žádný tlamovce nedával, je to o podmínkách a ty u tebe nebudou mít vhodný. Stačí mrknout do atlasu, třeba na prostorový nároky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2014 17:02 Jakubk – Dotaz
Dobrý den, potřeboval bych radu mám 3 mečovky s jedním ancíkem. Chci si koupit tlamovce nebo tlamouny, prosím kdyby byl někdo tak hodný a nevěděl by o nějakém druhu. Tvrdost vody mám 0,6 °dGH.
Děkuji za každou odpověď :-) .

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 21:35 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: palko150
No ja som ti dva krát napísal, aby si sa sústredil na rastlinky no a ty zase po svojom. Ako chceš, aby ti niekto poradil, keď rady použiješ vždy ako sa ti hodia?
Kúpiť rastlinky ešte neznamená, že sa ujmú a budu prospievať, čo potom? Odhnivajúce listy môžu byť rovnako veľkým problémom pre rybky :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.09.2014 19:05 Muž Zoidik [2194] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: palko150
palko150 napsal: ved som aj rastlinky kupil co sa jedujes?

Protože píšeš jenom o rybách. Nikdo tady není věštec aby věděl, jestli krom ryb, jsi koupil i rostliny nebo ne. nimcéně jak jsem již psal, nejdřív zaplevelit, nechat zaběhnout a teprve potom ryby....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   23.09.2014 17:21 R Muž Silent [5951] Re: palko150
Kombinace bojovnice, tedy pokud se jedná o klasickou závojovou formu, a parmičky nebude dělat dobrotu. Je dost pravděpodobné, že parmičky bettu "ukoušou", protože umí být docela potvory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 17:18 palko150 Re: Zoidik
teraz som si dokupil 1 bojovnicu a niakeb 2 cierne akoby gupky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2014 08:00 Muž Zoidik [2194] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: palko150
Jaké ryby by se ti líbily? V prezentaci máš už vypsané parmičky čtyřpruhé, nepodceňuj je a doplň je ještě do většího hejna. Koukni po podobných velikostech akvárií s touto rybou co mají k nim, jsou to poměrně divoši. Každopádně ale pořádně zaplevel akvárko. Jinak abys dostal i konkrétní odpověď na tvoji otázku, víc jak 30 ryb bych nedával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 17:49 Muž Zoidik [2194] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: palko150
Jednu závojnatku NEBO dvacet parmiček čtyřpruhých NEBO padesát menších rasborek.

Jestli je to akvárko, které prezentuješ jako "moje nové akvárko", tak než začneš zarybňovat, tak ho zaplácej zelení a nech pořádně zajet. Do té doby se asi pořádnou radu nedozvíš, možností je do tohoto objemu spousta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2014 17:33 palko150 – kolko ich tam mozem dat ?
cawte mam 130L akvarko kolko ryb tam mozem dat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:46 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Filip
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:43 Žena Turbínka [2559] Re: Filip
Občas na ancíky funguje past vyrobená z PET lahve s krmivem (popátrej na googlu), spíš než otíky bych přidala ty pandy, problém je v tom, že jak otík tak pancéřníček jsou ryby hejnové a čím větší hejno chová tím se cítí lépe. Pokud chceš nějakého řasožrouta podívala bych se klidně po plžích - takový clithon sp. je schopný poradit si i s ruduchou a všemi typy řas a narozdíl od ancistruse neohobluje s řasou i rostlinu. Zase trochu pozor na přitápění, pro pandy je horní hranice okolo 25 °C, když budeš udržovat tuhle teplotu v rozumné míře, tak nějaká mnou zmíněná labyrintka by mohla vedle nich dlouhodobě prosperovat. Při pravidelné a správné péči o akvárko více čistotných ryb to zvládne :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:35 Filip Re: Turbínka
Vím,ancik je bordelar,ale chytit ho je skoro nemozny.S teplotou neni problem pritopime a pandy taky muzem dokoupit.co vymenit anciky za otiky a v jakem poctu.Uz ted se mi zda akva na hrane a jeste dokupovat pandy?!pripadne otiky nebo tam hodit par okruzaku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:29 Žena Turbínka [2559] Re: Filip
Já bych nejspíše zrušila ancíky nebo nechala max. jednoho, je to docela bordelář a ostatní ryby jsou čistotné. Přidala bych pár pand, ať mají větší hejno, budou se cítit lépe tak na 6-8 kusů. Ohledně nějaké dominantní ryby, u tebe je dost problém s teplotou - 23 °C je málo jak pro bettu tak třeba pro nějaké možné menší čichavce (medový, zakrslý).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:25 Filip Re: Turbínka
Rasbora klinoskvrnná 14,ancici 3,pandy 4.Myslim si,že akva je na hrane,ale kdyz maj rasbory v akva vetsi rybu jsou pekne u sebe a paradne vyniknou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:19 Žena Turbínka [2559] Re: Filip
Ono bez počtu kusů a specifikace druhu razbor těžko radit zda je již akva na své kapacitě nebo zda by ještě nějakou rybu sneslo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2014 22:15 Filip
Ahoj.Mam dotaz.Brzo prijdeme o betu a chtel bych se zeptat,jestli je nejaka nahrada.Mam na mysli jeden kus do 85lakva, kde uz jsou Rasbory,ancici a pandy.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2014 22:34 Žena Turbínka [2559] Re: Zlatacek
Já se stavím na stranu Romana, i kdybys přidal rostliny a to hodně, tvé akva by si je opravdu zasloužilo, tak spíše čichavce ne-e. Už tak tam máš dost ryb, spíš bych se zbavila razbor a posílila pancíky, i když na tento druh se mi zdá tvé akva malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2014 21:52 Muž jiri609 [91] Re: Zlatacek
a tu nádrž musíš mít dobře zarostlou, z vlastní zkušenosti - sameček dokáže být dosti agresivní, samička musí mít možnost úniku a schování....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2014 21:43 R Muž romant [28043] Re: Zlatacek
Ta nádrž je na dvě hejna malá a jak píšeš se dít nebude. Bude to stále vypadat rozstřeleně a ani čichavci na tom nic nezmění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2014 21:36 Zlatacek Re: romant
Díky za názor.Nejáke rostliny pridam příští týden.a Dám aktualní fotku akvaria.MYslel jsem že by se po přidaní vetsich ryb tetry drzely vice c hejnu .a čichavci by tam vynikli
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2014 21:28 R Muž romant [28043] Re: Zlatacek
Tak dalo by se, ale nesedí mě ty dva hejnový druhy, osobně bych tam měl jenom ty razbory v náležitým počtu, v tomto složení nevyniknou ani ony, ani ty tetry, který bych dával do o kapánek většího akva. Určitě by si to zasloužilo více zazelenit, což čichavci ocení, budu se více cítit v pohodě a mít možnost se uchýlit do klidu rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2014 21:26 Muž Zoidik [2194] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Zlatacek
Za mě určitě ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2014 21:23 Zlatacek – čichavci
Myslíte že při současném stavu osazenstva mohu do akva přidat pár čichavců zakrslých nebo medových? Nebo už by to bylo moc ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.09.2014 20:00 R Muž romant [28043] Re: 3CK
40
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2014 19:59 Muž 3CK [49] – Kolik razbor?
Zdravím, kolik razbor klínoskvrnných by jste nejvýše umístili do 100 L? Žádnou jinou osádku (krom šneků) nemám zatím v plánu. Děkuji! ano (edit: typo)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 15:07 R Muž romant [28043] Re: maryn
Oni jsou to rybky docela barevně podobný a bude se to tlouct a nevynikne nikdo z nich, tedy podle mě. Dal bych 12 hlavý hejno od jednoho druhu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 15:02 Muž maryn [40] Re: romant
Když mě se líbí oba dva druhy a nemůžu se rozhodnout :)) jde mi ale o to, abych neměl přerybněno a aby měly rybky dost prostoru. Takže pokud tomu dobře rozumím, můžu tam dát 8 ks od každého druhu, nebo i 16 od jednoho z nich....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   31.08.2014 14:25 R Muž romant [28043] Re: maryn
Osobně bych volil buď jedny, nebo druhý a to náležitě početně posílený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 14:22 Žena Turbínka [2559] Re: maryn
Tihle menší pancéřníčkové se drží více ve středním sloupci vody než v dolním, pokud by ti to nevadilo proč ne :-) A těch oťasů klidně taky 8 - čím větší hejno tím větší paráda :-) Za mě dobrý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2014 14:18 Muž maryn [40] – dotaz
Co by jste doporučovali k mým tetrám ohnivým do akva v prezentaci? Přemýšlel jsem o kombinaci:

Pancéřníček třískvrnný - cca 8 ks
otík - cca 4 ks

Co vy na to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 23:02 Muž michalt [740] - MiniakváriaRe: MonterMonty
Ano, to bych chtěl zkusit. Ale můj experiment s vylíhlou artemií se nepovedl. Je vhodná pro dospělé ryby? Dlouhodobě a pravidelně?

Jestli někde seženu násadu grindálu, zkusím ještě ten. Ale jinak asi mé možnosti pravidelné živé stravy končí. Je ještě něco, co by bylo vhodné pro tetry měděné a bettu, co moc nesmrdí a dá se to nějak dochovat v paneláku? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:57 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: michalt
nabídni jim třeba třikrát týdně živou žábrožku , po té se můžou utlouct .. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:53 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: michalt
Měděnky se třou na večer , a pro mě opravdu impozantím způsobem , jinak samičky se natřásaj snad neustále , jediné co jejich skotačení přeruší , je snad jen krmení :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:49 Muž michalt [740] - MiniakváriaRe: romant, MonterMonty
Tak fajn, díky. V krátké době tedy pořídím sedm otíků, už se těším.

MonterMonty: Ano, opravdu se každý večer nahánějí po celé nádrži a zjevně jsou ještě hravější než přes den. Betta někdy uplave, někdy prostě počká, dokud je to přejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:35 R Muž romant [28043] Re: Arthas
Měl jsem je i na nižších teplotách, k čemuž nevyzývám a těch 25 bych viděl jako dobru hodnotu. Výluhy chválím, to je dobrej pomocník zvláště v Hradecký vodě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:32 Muž Arthas [60] Re: Arthas
Dík za vysvětlenou i tip. Ramky se mi líbí přeci jenom víc. Kolik doporučuješ optimální teplotu pro ně? V současné době udržuji 25 stupňů. Tak počítám, že budu tak o dva zvedat na těch 27? Hodně lidí píše, že jsou teplomilné, tak proto ten dotaz. Myslím pro chov. Odchov je s mojí velmi tvrdou vodou bez šance. Neonkám přilepšuji ještě Amazonem od Dajany (rašelinný výluh). Jinak nic neupravuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:25 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: romant
tak na to bych se chtěl koukat každej večer potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.08.2014 22:22 R Muž romant [28043] Re: MonterMonty
Má jich 27 a už to hejno jednou nastavoval. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:19 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: michalt
Kolik těch měděnek máš ? vono, jsou to potvory votravný hop , chvíli neposeděj na místě , chce to aspon deset a více kusů, pak si jinejch rybek moc nevšímaj a zaobíraj se samy sebou , zase ale na večer když dostanou chut se třít ,předvedou ti úžasnej cirkus
edit: to jejich otravování , alespon co jsem u sebe odpozoroval je neškodné, "vystartujou" na rybku a ta pokud začne pelášit pryč, tak ji proženou, když je má na "salámu" tak je přestane bavit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 22:12 R Muž romant [28043] Re: michalt
Jasně, nečekal bych žádnej zásadní problém a co se týká teploty, je obecně známo, že vyšší teploty než jsou doporučované můžou působit na zkracování života, ale zase bych z toho nedělal nějakou vědu a těch 26 st. nepovažuji za neskousnutelný. Jinak měděnky, jsou měděnky, ale o tom jsme tuším už před časem diskutovali. ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 186

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 202198x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-stredniho-akvaria-51-150-l-?od=3393