Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 51 - 150 l (střední akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Prochy91Re: michalt
No dobre tak dejme tomu ze dam pryc ty molly je pravde ze serou jak vysinuty ! Tak co misto nich kdybych si poridil toho betaka ? Rozhodne dokoupit ty pancerniky ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - michalt Re: Legioix, Prochy91
Neonky a tetry mají taky rády čistou vodu, takže ty gold molly tam kazí společnost. Taky máš z každého druhu příliš malý počet ryb (jsou to hejnové ryby). Jestli ty neonky nejsou modré, tak je to pro ně taky příliš krátká nádrž, ony rády plavou a nerady se hned otáčejí u bočního skla. Tohle všechno dohromady dává docela dobrou šanci, že v tom akváriu vznikne zdravotní problém i bez beťáka. Řešil bych tu osádku dokud jsou ryby v pohodě a nečekal bych na výskyt nemoci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - koikapor Re: Prochy91
Beťák sa páči tebe, ale jemu by tam dobre nebolo, keby tam tie molly neboli, tak by tam mohol byť. A pancíkov bez strachu aspoň 6.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: Prochy91
Beták má rád čistou vodu což se neslučuje s těmi Gold molly, které dělají docela bordel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Prochy91Re: koikapor
Pancernicek venezuelsky to je a jako vypada to ze rybky v pohode fakt by tam ten betak nemohl byt hrozne by se mi tam libil je pravda ze tech pancernicku by melo byt asi vic
 Reagovat na tento příspěvek 0  - koikapor Re: Prochy91
No, takto, tie počty rýb tam nemáš moc dobre, pretože tetry, pancierničky by nemali byť po dvojiciach, treba skupinku, takže beťáka isto nie a poriešiť počty rýb, ktoré tam už máš. Nedávaj dva druhy tetier, daj len tie neónky, zopár ich prikúp a posilni partiu pancierničkov, ešte otázka, aké pancierničky máš?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: Prochy91
Už ted je to taková směska. Nic bych tam nepřidával a soustředil se na to co tam je. Kdybys dal pryč ty Gold molly, tak by to možná šlo. Stejně je to pro ně malé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Prochy91
Zdarec , chci se zeptat,mam akva 54l. Mam tam 6 neonek ,4 gold molly,2 tetry medeny a dva pancernicky muzu mezi ne pridat jeste jednoho beťáka ? Nebude to moc ?akva mam dobre zarostle
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: monny
Ne skaláry ne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Designer
Mám zkušenost, že právě ty skvrnitý snášejí a ani nikterak neodnášejí vyšší teplotu velmi dobře a při 27 st. prosperovali více jak 3 roky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - monny
Nechci byt otravna, ale muj muz prisel s tim, ze by chtel hejno neonek a 4-5 skalar.Samozdrejme sneka a betta k tomu. Je i tohle vhodna kombinace?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: romant
Pancernicek a vyssi teploty, je to vhodne?
Nemíchej dvě hejna dohromady, spíš jedno větší, vypadá to posléze daleko kompaktněji. ;-) Pancéřníčka jednoho ne, ale partu ano, jsou to ryby hejnový. Beťáka k tomu ano, teplotu ne nižší než 25 st.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - monny – Re: romant
romant napsal: Já bych ty parmičky do toho už nekombinoval, mrkni třeba na rybicky.net/atlasryb/tetra_cervena v počtu 20 kousků.
Tetry jsou taky moc pekny...A co tak 15 neonek modrych, 15 teter cervenych, snek a betak?Nebo vice kusu,nebo pridat treba pancernicka, ci jiny druh?
My zrovna red diskutujem s chlapema a vymyslime co a jak, takze opravdu moc dekujeme za reakce.
Já bych ty parmičky do toho už nekombinoval, mrkni třeba na rybicky.net/atlasryb/tetra_cervena v počtu 20 kousků.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - monnyRe: romant
Dekuji za odpoved :)
A ty parmicky zlate by se k neonkam nehodily?Jako rybicky se nam libi moc a mame svetle modre pozadi, tmavy podklad, tak jsme chteli i nejakou kontrastni vyraznou rybicku k tem neonkam.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: monny
Mrkni na rybicky.net/atlasryb/cichlidka_thomasova , nenarocna a vdecna ryba, akvarium by pro ne stacilo ;-) .

A radeji vhodneho sneka, pac jestli cisticim sumeckem myslis rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny , a mas rada rostliny, poridis si jiste i nejaky Echinodorus a pribyde dotaz, kde se v nem berou ty diry :) . Navic nadela svinciku vic, nez jakehokoli uzitku.
Třeba pořádnou partu neonek modrých rybicky.net/atlasryb/neonka_modra (30 kousků) a na dno skupinku pancéřníčků rybicky.net/atlasryb/pancernicek_skvrnity (8 kousků) a jako ty čističe partu rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy (8 kousků) no a toho beťáka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Antarra Re: MrKolouch
Co sekavci? Celkem nenároční a moc rozšířený asi nejsou..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - monny
Dobry den, moc prosim o rady, MAME s manzelem 120 LITROVE AKVARIUM, jsem zacatecnik, uz mam mnojo nastudovano, akvarium pripraveno k oziveni, jeste ristoinky a rybky a bude to.Jenze, nevime porad jake rybky.Chceme nejake spise nenarocne druhy,jenze nevime jake a kolik.Poradite prosim.Jedinna podminka je, ze tam bude bud cistici sumecek, nebo snek a mela by tam byt i jeden betta samecek, na paradu :-)
Dekejeme za rady :-) :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Katchi Re: lojzalojzovic
A ja bych tam mozna nedavala ty zivorodky, ale pridala par kousku bornejek, aby bylo vetsi hejnicko...ale libi se mi i ten puvodni navrh... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Legioix Re: lojzalojzovic
Já myslím, že je to OK. Jen bych kvůli těm Otíkům držel teplotu okolo 25 stupnů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lojzalojzovic Re: lojzalojzovic
jestli mohu ještě jednou poprosit o posouzení osádky.

díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wayn Re: zdenekps
Ideální je zaplnit akvárium od spodku až nahoru. Dole budeš mít pancéřníčky, uprostřed razbory a nahoru dej bojovnici nebo malýho čichavce, třeba medovýho. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenekps Re: romant
Ok,ale dík za radu. Promyslím to. Přemýšlím co k těm Klínoskvrnnejm no. Ale určitě bych toho penceřnička a pak ještě něco ale zatim fakt nevím co.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: zdenekps
Bude to bramboračka, akvo není objemově na více než jedno slušný hejno. Jinak řečeno, každej pes, jiná ves. Množstevně sice hodně, ale pohledově roztřel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenekps Re: romant
A proč nekombinovat více hejnových druhů? Jedno druhého hejna by se bály?
Nekombinoval bych více hejnovejch druhů, tedy ty razbory s tetrama, buď a nebo, tedy podle mě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenekps
Ahoj. Koupil jsem po založení 10 razbor klínoskvrnných, jedna bohužel uhynula (byla poraněná), chtěl bych si k nim dokoupit 5 ks pancéřníčků panda a 6 ks Tetry ohnivé. Hodí se tyto tři druhy ryb k sobě?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lojzalojzovic – sestava
Zdravím,
dolaďuju osádku dceřiny 63l nádržky a rád bych četl vaše připomínky.
plán je následující
5-6 otíků
12-15 rybicky.net/atlasryb/razborka_bornejska
6-8 rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova

a dva navzájem se nekřížící druhy krevetek

díky

nádrž k vidění zde: rybicky.net/nadrze/22199
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - j0hny Re: deck
Myslim si to iste.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deck Re: GagaRush
No podle mě závojnatka ve sto litrech být muže, ale nepříde mi to moc pěkné ne Koukat do akva s jednou rybou (pokud tam bude závojnatka, tak už nic se tam nevejde), mi nepříde nějak pěkné. No ale to má každý jinak.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Turbínka Re: GagaRush
Ani samotnou závojnatku v těch sto litrech :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: GagaRush
Ne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GagaRush – Zavojnatky neonky
Zdravím chtěl bych se zeptat muzu mit zavojnatku s neonky dohromady akva velké 100-120l :) diky za odpoved
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lubosc Re: patrik3332
hlavne nezapomen ze urcite pocitas sve akva 112l jako hrubej objem ale vody tam bude asi méně ale jinak bych se toho mnozstvi ryb nebál .Případně u panceřníku zvoliš menší druh .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: patrik3332
Problém s teplotou nebude, ale přes léto to stejně na těch 24 neudržíš. cm/litr neřeš pokud budeš mít vše tak jak má být.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patrik3332Re: wayn
byl by u kardinálech čínských problém s teplotou 24°C? Určitě nemohu jít níž, kvůli ostatním obyvatelům nádrže a rostlinám :-D

viděl bych to na 10 parmiček, 6 pancéřníčků a 8 kardinálek = 120 cm ryb, ale já mám jen 112l akva, a kardinálky mají být v hejnu.....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lubosc Re: zdenekps
no v jednom malym mam modre neonky a super jen jsou plachý (asi me nemaj radi :)))
kdybych delal další tak bych asi chtel Razbora Hengelova nebo ty ohnivky :)
Ta klinoskvrnna mi prijde dost velka už na tak male akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wayn Re: j0hny
Plně souhlasím. Když jsem je míval, tak žádný takový problém nebyl. Může se ale vyskytnout agresívnější jedinec a když to jednou zkusí, tak už nepřestane a ostatní to odkoukají. Pak nezbývá, než je rozsadit...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Legioix Re: wayn
Tak neonky do 54l určitě ne....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - j0hny Re: patrik3332
Opravte ma ak sa mylim, ale v dostatocnom hufe si tie 4 pruhe parmicky ostatne rybky velmi nevsimaju. Vyblaznia sa medzi sebou ak maju aspon 80cm na sprinty.
A uz vobec niesu dotierave k inemu dostatocne velkemu hufu. Okrem levatiek, stacilo ze 1 parmicka v mojom predoslom akvarku do levatky zo zvedavosti spravne "dobla" a sli sa o ten kusok slizu pozabijat, ked ich bolo viac levatiek pri sebe, v tom zhone zacli okusovat vsetky :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wayn Re: zdenekps
Třeba parmičky duhový nebo neonky obecný.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wayn Re: patrik3332
U parmiček je toho na výběr: perleťové, duhové, pětipruhé... Nebo kardinálky, razbory...
U těch bys rozhodně žádného okusování nebál.
Jenom cvičně, píšeš o Razborách klínoskvrnných, což je jinej level než ty razborky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zdenekps Re: MonterMonty
Jasně, že chci Razborky, ale kdybych je nesehnal chtěl jsem nějakou alternativu. Tetry ohnivý vypadaj ale taky pěkně palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: romant
Nic proti romantovi, ale sehnat ohnivky v Plzni, to už si rovnou můžu říct o perpetum mobile nebo o návod na perfektní život. Ale ohnivky do 54 l proč ne, s tím problém nemám :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patrik3332Re: Urtman
ok děkuji, ten skvrnitý se i docela líbí...
a nemáte nápad na další druh? třeba i nějakou parmičku...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: zdenekps
nic proti romantovi stydim ale do 54 litrů bych raději volil razborky , to nejsou takoví plavci
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: patrik3332
Oba dva jsou zcela běžní. Jsou to jedni z nejrozšířenějších a běžně dostupných corydorasů, jak panda, tak skvrnitý. S jeho sehnáním by jsi neměl mít problém...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 186

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 202488x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/120-ryby-do-stredniho-akvaria-51-150-l-?od=3093