Emerzní pěstování rostlin
Přesně tak, až vysemení (teda jestli vůbec), chtěl bych jí zkusit vypěstovat ze semen. Máte s tím nějaké zkušenosti?
Tak předevčírem, nebo před dvěma měsíci? Nějak se v tom neorientuju, ale každopádně přeju ať roste.
Edit: přebral jsem si to v hlavě a nakonec to chápu tak, že dva měsíce roste a předevčírem jsi z ní nadelal několik řízků. Jestli se nepletu.
Docela improvizuju tak mě nekamenujte
Předevčírem jsem ji ostříhal a vrcholové řízky rozsázel. Foto původní Alternanthery (takové mám celkem 2).
Květináč jsem přikryl průhlednou dózou, aby měla dostatečnou vlhkost. Takhle roste zhruba 2 měsíce.
Starší reakce
no takze vyriesim to asi tak ze do alej prisvitnej naodbky ktoru dam dam na spodok trochu vaty a do nej zamotam korene neaeho Microsoria ktoreho mam neviem presny nazov a na vrch tej vaty da strk co nato hovorite??a sacok navrch
0 20.01.2008 14:21 zaciatocnik ae ja to skusim asi ajtak posvojom chcem to vyskusat proste
nadoba alebo pohar alebo mini akvarko na dno dam strk ktory bude mokry lebo tam bude do vysky strku voda.....a tam dam cryptocoryne becketti a na udrzanie vlhkosti dam na vrch sacok....ale do neho dam enake ale dierky
a takle vykvetla...
tohle je fotka stara necelej pulrok... nektery stonky se nechytly ale jinak roste dobre...
asi to nebude nejidealnejsi ale funguje to... kytka mi chradla v akvarku tak nez ji vyhodit sem zkusil kvetinac a funguje to
nerosim ptz nemam cas... jsem doma jen od patku do nedele takze prijedu zaleju, a pred odjezdem kdyz nezapomenu tak zaleju taky... jinak s ni vubec nic nedelam...
uz dyl jak pul roku pestuju alternathera rubra v kvetinaci za oknem... zalevam 2x tydne... a dokonce i vysemenila a ted tam mam minimalne 20 novych kyticek a jeste urcite pribudou
0 19.01.2008 23:15 zaciatocnik tak ja ich chcem tak pestovat len preto ze to chcem oskusat a netvori sa na nich riasa
ale ako casto ich mam striekat s vodouu?
zatím se na něm učím, a jelikoš je dělanej na rychlo po vánocích, tak jen říční písek s trochou kalu z akvária. a světe div se, roste to=))
0 19.01.2008 14:26 Usine – Re: zaciatocnik
Samozřejmě že to jde. Nejprve by rostlina musela přejít postupným snižováním hladiny do emerzní podoby a potom ji můžeš nechat potopené jen kořeny a pěstovat ji hydroponicky. Musíš ale dodržet teplotu a velkou vlhkost.
tak poradte mi neakou moju rastlinu ktoru mam v pestovat napriklad tie co mam v mojich akvariach-prezentaciach ale ja by som to ohol urobit napr tak ze do kelimka by som dal ratslinu kamene a vsetko nalial vodu a navrch dal sacok a prepichol paru dierok
Takto muzete pestovat tak maximalne Acorus,Alternatheru.Je dobre si o tom neco precist -zapatral bych na netu-vlhkomilne,bahenni rostliny....Cryptocoryny jsou bazinne kytky s pravidelnym zaplavovanim.Musel bys mit pudu s kyselou reakci,mekkou vodu a temer 100%vzdusnou vlhkost a teplotu 20 a vice. Ve skleniku lze takove podminky vytvorit,ale v kelimku za oknem tezko. Si radsi kup v kvetinarstvi kapradinu a mas to.
0 19.01.2008 14:11 kastanek – Re: zaciatocnik
s tim zkusenosti nemam, a je to emerzni pestovani rostlin
moje kamaradka ma takovy figl, do maleho kvetinacku s obyc hlinou a piskem da rostlinku, vrch poradne prekryje papirovym filtrem (treba ten, co se pouziva do kavovaru), ale nechava je takhle normalne v akva, a rostlinky rostou jako dive
taky se to chystam vyzkouset
dobry den rad by som chce zacat pesotovat rastliny v kelimku ktory by som naplnil strkom a zalial vodou doplna .......chcel by som tak pesotvat cryptocorine becketii .chce sa opytat ako casto by som ich musel pomocit rozprasovacom a co to vyzaduje ..a ako sa to vola pstovanie sumberzne alebo emerzne?mne sa zda ze submerzne
Přidat reakci
1 ...... 32 ...... [33]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 46117x