Designer napsal: Ohledne tech kelimku, kdyz tam misto nich udelas patro z kusu korene (nebo silnejsi jeste vydlabes, at do nej muzes dat substrat), muze to vypadat dost prirodne. Zrovna uvazuju nad tim, jestli koren pripevnit na kus svisleho plexi, ....
Není nutné z toho dělat takovou vědu. Přesné složení hnojiva je možná důležité při submerzním pěstování. Při emerzu dávej cca polovinu doporučené dávky, která je uváděna na obalu. Já používám "plod a květ", ale se "startem" také nepochybíš, bude však více zelené hmoty.Obecně platí u echináčů stejná zásada jako při truhlíkových květinách: při rozjezdu /nárustu zelené hmoty/ start, ve fázi nástupu do kvetení a dál plod a květ.
Vhodné rastliny (izbové) sú Spathiphyllum, Asplenium nidus, Šachor rozložitý, Fitónia verschaffeltova, Spathiphyllum- Lopatkovec, Pilea cadierei , najviac sa mi páči Calathea rufibarb. Proste je ich dosť. Treba však rátať s tým, že koreňová sústava sa neuspokojí so spomínanými kelímkami. Časom korene prerastú a bujnejú. Rovnako ako i samotné rastliny, tak ako to mám v kanclu pri okne. Už sú nad "rámec" 
Možná budu mít příležitost mít ještě jedno akva a chci něco míň tradičního.
Kristalonem také neublížíš, echinodory si doslova "chrochtají" i po zálivce vodou, kterou stáhneš při odkalování z akvária. Možností je řada, chce to nebát se a zkoušet. 

Ja pouzivam osmocote,zelatinove tobolky kupis v lekarni a naplnis.popripade len tak volne do dna rozsipat pred sadenim.
rybka ahoj. pači sa mi to veľmi ako to máš spravene a tuším to takto vyskúšam aj ja. ja mám všetko v kvetinačkoch alebo v nadobach ako vyžšie na obrazku, no keď rastlinky vyrastaju pekne z vody ako u teba na videu, tak to vizera super...
dovolím si připomenout, že nám pomalu začíná období vhodné k dalším pokusům s emerzním pěstováním akvarijních rostlin.
Tak chladu sa báť nemusíš absolútne. Prezentoval som už tu v tomto vlákne, že echinodor mi v rybníčku dobre znášal teploty tesne nad nulou. Viď. podľa opadaných listov (neskorá jeseň) Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 46757x