Emerzní pěstování rostlin
jo tak, já to v rychlosti prolít... no pročtu si to
Pozor, já si myslím, že to přikrytý má, jen to odkryl na focení.
Autor těch fotek píše "lidded container" - nádoba s víkem.
Třeba ale časem půjdou otužit?
Mít tohle na okně by bylo moc krásný...
ty jo
to je hodně pěkný, tak do toho se asi pustim, divim se že to nemá zakrytý..
tim líp ale
Pro ty naše, co pěstuje, to je jedno. Ale neutrálním podkladem se nic nezkazí.
Nezkoušela jsem to, ale taky si s tou myšlenkou pohrávám
V přírodě jsou mechy často i na kamenech a kůře stromů, a tak to asi jednou zkusím já, ale podle tvojí fotky to asi fakt nebude až tak podstatné
Mrkni na fotky v odkaze - musí se pro ně srolovat dolů
www.ukaps.org/… máte někdo šajn v čem pěstovat mechy? záleží na substrátu? asi moc ne co..
zkoušel někdo?
img.tapatalk.com/…Starší reakce
Rybky z odchovničky žiaľ nemám, lebo pokapali. Ale v tom asi 10 litrovom akvarku mám 5 malých rybiek. Tú rastlinku, čo tu spomínam som dala tam tak, že polovica je pod vodou a polovica trčí. Kúsok som z nej odrezala s korienkami a zasadila do veľkého akva - čiže je celá pod vodou. Uvidíme, čo sa bude diať.
Tak ona začas vydrží pod vodou.A ked toho bude mať dosť? - tak sa "vypýta" von.
Reineckia tu moc "neletí".Ale Acorus,Ophiopogon,Chlorophytum... dosť často.
Ked ide o tú dobu "pobytu"? - tak vyhráva asi Acorus.
No ja mám niektoré akvária nízke kvôli pestovaniu echinodorov (cez zimu) do jazierka a tým pádom by som ju zasadil tam. Trčala by z vody ako má
V prezentácií máš odchovničku, máš ešte niečo také? Tak šup s ňou do keramického-klasického črepníka, kde dáš na spodok hrubší piesok či kamienky, potom vrstvu ílu-hliny, zasadíš a tú vrstvu zase zasypeš pieskom-štrkom po vrch črepníka. Črepník môže byť vyšší, aby rastlinke trčali listy z vody. Budeš mať z nej rovnako filter ako aj okysličovač. Rastlinka nad vodou oveľa rýchlejšie odburáva z vody neželané látky
Keby si nebola na druhom konci republiky, vymenil by som
V akváriu bude živoriť, má rada listy nad vodou
Kúpila som dnes túto rastlinku
rybicky.net/atlasrostlin/reineckia_carnea . Predávajúci mi povedal, že sa dá v pohode pestovať v akváriu, ale tu som čítala, že v žiadnom prípade. Máte s ňou niekto skúsenosť, prípadne vie poradiť? Môžem ju tam dať, alebo radšej do črepníka? Dik
Starší reakce
Dnes jsem si akorát četl časopis akvárium č. 15, na stránkách 11-15 je krásně popsané emrzní pěstování kryptokorýn, ale vesmě s je to to samé, jinak pokud bych chtěl, tak si přečti i článek co je zde na rybičkách
jak mám pěstovat emerzně rostlinky a v čem? ..jaká zem a hodí se např.: šípatkovec,ceratopteris thalictroides a další rostliny co mám v akva?
děkuji
Já to mám v substrátu pro vodní rostliny.
Jiné kytky mi v tom rostou velmi dobře.
Musí mít vyšší vlhkost vzduchu a to stále. Zasadila jsem emerzní rostlinku anubiasu z akvária (kde ale rostl nad vodou) do květináče a listy do druhého dne uschly.
Možná, pokud bys vlhkost postupně pomalu snižoval, stačily by dorůstat odolnější listy.
já to vidím že udělám velkou vlhkost. a mám ho zasadit do hlíny? nebo písek? nebo jen tak?
Mám stejnou rostlinku. Před dvěma dny byl submerzní, teď je v emerzním. Žádné zastřihávání lístků. Prostě jsem ho tam šoupnul. Ovšem mám velkou "vzdušnou vlhkost". Nějakých 90%. Zatím se anubias nijak zvlášť neprojevuje.
Omlouvám se špatně jsem to pochopil obráceně to jde podstatně hůře musí být velká vzdušná vlhkost nebo opatrně snižovat hladinu vody jinak rostlina uvadne.
On ho chce do emerzu. To je pod vodu?
já ho mám ve vodě(submerz) a chci aby rostl nad vodou(emerz)v hlíně
Strč ho prostě pod vodu a nic nestříhej.
Starší reakce
Super. Moc děkuju za snahu.
Teď jedu domů, tak kouknu, co tam mám za zajímavé nízké kytky a něco se pokusím přinést...
Áno, máš recht.. Nejsem zatím tolika zkušen emerzním pěstováním..
Pokud by jsi našel ten liliovníček, byl bych moc rád.
Uvědomuješ si, že se tu mluví o emersním pěstování? Sagittaria pusilla a subulata jsou emersně naprosto stejné a totéž platí i o běžně pěstovaných eleocharisech.
Nepleť si velikost emersních a submersních rostlin.
0 24.10.2013 13:51 Aforte [570] Sagittaria je taky hezká, ale zase u moc velká.. Chci něco přisedlejšího..
Jo jo, ten lilionvníček se mi moc líbí. A ten puškovorec taky nevypadá vůbec zle.. Uvidím, na co narazím na burze.. Zkusím zeptat a uvidím.
Tak liliovníček taky celkem ochotně roste
no a nebo pak pažitka
Acorus gramineus pusillus?
Přesně něco takového jsem měl na mysli.
Něco jako liliovníček brazilský?
A něco takového trošičku menšího, co se drží spíše u země by jsi v zásobě neměl?
Ahoj,
nenapadne někoho nějaká pěkná "trávovitá" kýtí, podobná např. Blyxa japonica, která by se dala pěstovat emerzně?
Starší reakce
podbnou zkušenost mám, ale s mokřankou trojkvetou
a bakopu určitě zkusím, sice né miniory ale carollina
Pri emerzoch sinice v podstate ani nevadia.A majú v podstate ideálne podmienky.Voda stojí a z Kristalonu maju dostatok fosforu.Ono by to chcelo trochu upraviť pomer N:P.
Ale ako píšem pri emersoch som to ani ja neriešil.V akvarku su sinice neporovnatelne horši problém.
Přidat reakci
1 ...... [17] ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 46117x