Emerzní pěstování rostlin
Podľa toho čo mi afc1886 napísal:
1. Danú rastlinku umiestni do priesvitnej nádoby (ideálne akvária) so substratom aký je v akváriu. Hovoril že výživný substrát zasypaný pieskom bude fungovať.
2. Zaleje substrát vodou ale rastlinu nechá nad vodou, rosí a nádobu prikryje fóliou
3. Postupne rosí menej a menej a odkrýva nádobu.
4. Po troch týždňoch je pripravená na kvetináč
Dúfam že som pomohol
Doufám, že ho napíšeš sem. Taky bych to někdy prubnul.
Napíšu ti později můj postup
Aj ja by som rád vedel....
Ako postupujete keď vytiahnete kryptokorynu z akvária a chcete ju pestovať v kvetináči? Rád by som to skúsil s wendtii green
dle mě by v každém akvariu měl být aspoň jeden roh/kout kde je hustě zarostlá hladina a temno.
Není v tom akváriu kvůli tomuto druhu temno? Vypadá to, že je důkladně porostlá hladina.
Další z rodu pupku....
Snažím se ho udržet pod sklem ale syčák si vždy najde skulinku
Ani nevím co to roste...... ale roste to.
Darí sa
Mám i menší kousky..až dorostou do větší velikosti, tak je vyměním
Zrovna tebou vybraný druh je poměrně velká rostlina
Čekal bych něco menšího na ten kousek větve, který ti bude koukat z nádrže
Díky za tipy, zkusim i klasický javák
Jakýkoliv, ale spíš bych ho dal do místa jakoby na "břeh" toho kořenů. Aby byl zčásti ve vodě a zčásti na suchu.
Tak to zkusím, orchideí mám doma dost
. A ty mechy bych mohla použít jaké?
Kořeny nemusí mít ve vodě. Rosit taky nemusíš z odparu bude mít vlhkosti dost. Pokud nebude mít kořeny ve vodě tak bych ji jednou za 14 dní polil vodou i z akvária.
A ta by měla mít kořeny také ve vodě? A musí se rosit?
Ano, já myslím že se jí bude dařit
Anubias, ale musí mít kořeny ve vodě; orchidej; tilandsie; různé mechy; kapradiny(microsorium).
0 26.02.2019 10:13 Andaska – Rostlinky nad hladinou
Ahoj, když bych připevnila na boční sklo akvárka větev, která by byla pod vodou a vyčuhovala i ven z akva, dá se na tu část nad vodou připevnit nějaká rostlinka, která bude růst emerzně? Děkuji
Starší reakce
Menší druhy anubias a pak bych si vybral nějaké tři vzácnější s pěknými listy. Max do 15-20 cm výšky.. ale když by stačilo denní světlo, tak by stačila i jedna 18W zářivka na 50 l box
Tak to taky trochu záleží jaké rostliny chceš emerzně pěstovat. Třeba ti bude stačit denní světlo.
Zdravím, chtěl bych množit a pěstovat emerzně tři až čtyři druhy rostlin v plastovém boxu 60cm dlouhý, 50littu. Stačí 1x18W zářivka nebo raději 2x? Předem děkuji za odpověď
Starší reakce
Nechat akvárium bez krytu, nebo přímo pěstovat rostliny emerzně je už úplně jedno.
Stačí si rastliny nechať vyrásť von z akvária
jenze ja musim mit v byte, kdyz zacne -5 stupnu venku, zapnuty odvlhcovac, protoze vnitrni vlhkomer hlasi 75% vlhkost a pak mi vlhnou i zdi a plisen...s odvlhcovace, kdyz se dostanu na 55% jsem rad.
Právě proto by si to měl zkusit
vyšší vzdušná vlhkost je potřeba a v panelákových bytech nedostatečná veličina
Daj si do vázy hlinu a zasaď. Stačí to rosiť a zakrývať potravinárskou fóliou. Polozis na okno a hotovo
Zrovna Pupečníky rostou emerzně velice dobře
Ja vam tak zavidim tohle emerzni pestovani, bydlime v byte, kde je pres zimu vyssi vlhkost, tak nemohu nic otevreneho pestovat
Starší reakce
Starší reakce
Děkuji, už jsem koukala... je toho spoustu, myslím, že vyberu variantu - květník, v tom zemina pro vodní rostliny + liapor + písek, nastrkané do truhlíku a zalité cca 1 cm nad úroveň substrátu v květníku. Bude to ok? (inspirace u afc)
Podívej se na starší příspěvky.
Zdravím, prosím, poradil by mi někdo, zda se dá takhle pěkně emerzně pěstovat jen v obyč květníku s podmiskou na okně, nebo musí být nějaké terárko (vysoká vlhkost vzduchu)? Jde mi o to, když si třeba koupím emerzní Echinodorus, zda ho můžu šoupnout rovnou za okno. Děkuji mnohokrát
Starší reakce
Starší reakce
Jendo, bude to fungovat
Anubáče jsou tak nenáročný rostliny, že vydrží i tohle
Nakládaný anubias?
Jo
Dal bych to za okno a přidal nepatrně hnojiva
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 46117x