Emerzní pěstování rostlin

Áno, je na tesno
Super, akorát bych se zeptal, jestli ten kryt leží přímo na květináči nebo ne.
Ďakujem! Inak čo vravíš na moje kryptokoryny?

Fotka dá za tisíc slov.
EDIT- dinosaura si nevšímej, měl jsem dneska umělecký souboj se synem.

Akú má konzistenciu? Droli sa? Je pevný?...?

Takovýhle domácí miniskleník/pařník používám.
1 03.03.2019 15:54 Maq Tak pro všechny,které to zajímá

. Nejdůležitější je pro rostlinky přechod ze submerzu do emerzu, aby to nebyl pro ně až tak velký skok. Já používám substrát pro vodní rostliny a trochu ho doplním liaporem. Rostlinku přesadím do akvária a substrát mám celý zalitý vodou. Potom musím zajistit velkou vlhkost a to docílím tak, že každý den rostlinku rosím rozprašovačem (ze začátku klidně vícekrát) a celé akvárium přikryji průhlednou potravinářskou fólií. Potom celé akvárium postavím buď k oknu, nebo mu dopřeji trochu světla od lampičky. Po nějaké době začnu pomaličku snižovat vlhkost v akváriu tím, že buď udělám do fólie malé dírky, nebo udělám malou mezeru kudy bude proudit vzduch. Tímto začínám rostlinku zvykat na normální pobyt v květináči, kde mu stejně ze začátku dopřávám každodenní rosení.
Klidně se kdyžtak ptejte, velmi rád vám odpovím, když budu vědět.
rybicky.net/fotogalerie.php…
rybicky.net/fotogalerie.php… Ahoj, pokiaľ nemáš voľné AQ alebo niečo podobné dá sa to spraviť aj takto
- do kvetináča / bez dierok aby nevytekala voda / dám na dno trochu zeminy a na to do substrátu / štrk/ zasadím požadovanú rastlinu
- toto položím do misky ktoré sa používajú pod kvetináče / alebo na starý tanier/ a zalejem to doplna vodou z filtra
- prázdnu nádobu z veľkého Heliol oleja odstrihnem, vyčistím a kvetináč prikryjem
Potom stačí len čakať - v takto vytvorenom skleníku sa vytvorí dostatočne vlhké prostredie, keď vyrastie pár nových listov občas vyvetrám.
Podľa toho čo mi afc1886 napísal:
1. Danú rastlinku umiestni do priesvitnej nádoby (ideálne akvária) so substratom aký je v akváriu. Hovoril že výživný substrát zasypaný pieskom bude fungovať.
2. Zaleje substrát vodou ale rastlinu nechá nad vodou, rosí a nádobu prikryje fóliou
3. Postupne rosí menej a menej a odkrýva nádobu.
4. Po troch týždňoch je pripravená na kvetináč
Dúfam že som pomohol

Doufám, že ho napíšeš sem. Taky bych to někdy prubnul.
Napíšu ti později můj postup
Aj ja by som rád vedel....
Ako postupujete keď vytiahnete kryptokorynu z akvária a chcete ju pestovať v kvetináči? Rád by som to skúsil s wendtii green

dle mě by v každém akvariu měl být aspoň jeden roh/kout kde je hustě zarostlá hladina a temno.
Není v tom akváriu kvůli tomuto druhu temno? Vypadá to, že je důkladně porostlá hladina.

Další z rodu pupku....
Snažím se ho udržet pod sklem ale syčák si vždy najde skulinku

Ani nevím co to roste...... ale roste to.

Darí sa

Mám i menší kousky..až dorostou do větší velikosti, tak je vyměním

Zrovna tebou vybraný druh je poměrně velká rostlina

Čekal bych něco menšího na ten kousek větve, který ti bude koukat z nádrže

Díky za tipy, zkusim i klasický javák

Jakýkoliv, ale spíš bych ho dal do místa jakoby na "břeh" toho kořenů. Aby byl zčásti ve vodě a zčásti na suchu.
Tak to zkusím, orchideí mám doma dost

. A ty mechy bych mohla použít jaké?
Kořeny nemusí mít ve vodě. Rosit taky nemusíš z odparu bude mít vlhkosti dost. Pokud nebude mít kořeny ve vodě tak bych ji jednou za 14 dní polil vodou i z akvária.
A ta by měla mít kořeny také ve vodě? A musí se rosit?
Ano, já myslím že se jí bude dařit
Anubias, ale musí mít kořeny ve vodě; orchidej; tilandsie; různé mechy; kapradiny(microsorium).
0 26.02.2019 10:13 Andaska – Rostlinky nad hladinou
Ahoj, když bych připevnila na boční sklo akvárka větev, která by byla pod vodou a vyčuhovala i ven z akva, dá se na tu část nad vodou připevnit nějaká rostlinka, která bude růst emerzně? Děkuji

Starší reakce
Menší druhy anubias a pak bych si vybral nějaké tři vzácnější s pěknými listy. Max do 15-20 cm výšky.. ale když by stačilo denní světlo, tak by stačila i jedna 18W zářivka na 50 l box
Tak to taky trochu záleží jaké rostliny chceš emerzně pěstovat. Třeba ti bude stačit denní světlo.
Zdravím, chtěl bych množit a pěstovat emerzně tři až čtyři druhy rostlin v plastovém boxu 60cm dlouhý, 50littu. Stačí 1x18W zářivka nebo raději 2x? Předem děkuji za odpověď

Starší reakce
Nechat akvárium bez krytu, nebo přímo pěstovat rostliny emerzně je už úplně jedno.
Stačí si rastliny nechať vyrásť von z akvária

jenze ja musim mit v byte, kdyz zacne -5 stupnu venku, zapnuty odvlhcovac, protoze vnitrni vlhkomer hlasi 75% vlhkost a pak mi vlhnou i zdi a plisen...s odvlhcovace, kdyz se dostanu na 55% jsem rad.
Právě proto by si to měl zkusit

vyšší vzdušná vlhkost je potřeba a v panelákových bytech nedostatečná veličina
Daj si do vázy hlinu a zasaď. Stačí to rosiť a zakrývať potravinárskou fóliou. Polozis na okno a hotovo

Zrovna Pupečníky rostou emerzně velice dobře

Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 33
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 46501x