Emerzní pěstování rostlin
1 11.04.2019 10:20 jamajcan –
Re: Maq Ty takový znalec nepoznáš emerzní formu H. p.?
Prosím, piš k tomu názvy rostlin. Ty jsi to určitě už někde psal, ale člověk to pustí z hlavy a hledat to v historii...
Konkrétně nepoznávám rostlinu na druhé fotce. Co to je?
Starší reakce
Ak je dostatočne vysoká vzdušná vlhkosť tak neuschne.
To asi zkresluje,ale to je do poloviny ve vodě...ale doliju ..
Takhle ti to asi uschne chce to celé potopit a postupně dávat hladinu níž. nebo spíš nechat na hladině a počkat až nad ní vyrostou sami.
Ok mesiac ale listy stále potrebujú vysokú vzdušnú vlhosť,čo v byte alebo dome nemáte.
Vydrží, mám ho měsíc na suchu, ale kořeny musí mít ve vodě.
Emerzní anubias var. nana
Ve vodě strádal ale už obráží i novými výhonky
Starší reakce
Dneska jsem jí tam zasadil, vždycky jí trochu povytáhnu za pár dní.
Nemáš ji moc zahrabanou v substrátu?
Řídím se akvaristickým pořekadlem.
Leze leze po železe, kde je dírka emerz vleze.
Prosím tě, to máš doma tolik místa? Kam to pořád dáváš?
Kolik máš už těch emerzních truhlíků?
Takto mi porostlo microsorium 'windelow' borovicovou větévku.
Který druh to je? Že Ti roste takhle odkrytý a nad radiátorem...
Tak to je ideálne. Pridám si kamienok s nimi do skleníkču ku kryptokorynám
Pošlem fotku, kryptokorynám sa darí
Roste rychle tedy alespoň mně. A to i v zimě. Stačí zavařovačka nebo skleníček a přilepit ji na kořen jde to i za vlhka a nebo jen zasadit do substrátu. Vyndat ji můžeš hned žádné snižování hladiny nepotřebuje. Ale velmi vysoká vlhkost je potřebná. Začne pouštět kořeny a roste rychle.
Rastie ale rýchlejšie?
Edit: vyskúšam a uvidím
Kdysi jsem to zkoušel. Jde to, ale hnědovka si nikdy nepřivykne na sníženou vzdušnou vlhkost, musí být vždy maximální.
I tak roste dost pomalu, ale je pěkná.
Já nevím jak postupuješ ale je to většinou stejné, postupné snižování hladiny a pak vysoká vzdušná vlhkost.
Trebárs postup ako u kryptokorýn by fungoval?
Neomezený přístup k CO2 je vždycky znát. Trochu problém je přechod z vody na souš ale to by jsi měl zvládnout.
Ahoj! Máte niekto skúsenosti s pestovaním hnedovky emerzne? Chcem si ju predpestovať do druhého akvária, a myslím že nad vodou rastie rýchlejšie. Je to pravda?
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
Zatiaľ stratila pôvodné listy a vytvorila si nové v skleníku. Postupne ju nechávam bez krytu na dlhšiu dobu, na parapetu na slnku je to na ňu ešte moc - ale je to otázka času a zvykne si
Keď si rastlina zvykne na emerz môže byť aj bez krytu? (Kryptokoryna)
Ahoj myslel som to asi takto - voda ostáva buď v kvetináči alebo maximálne kondenzovaná stečie do misky
Až se ti ten kryt zevnitř orosí, bute voda stékat na parapet.
Áno, je na tesno
Super, akorát bych se zeptal, jestli ten kryt leží přímo na květináči nebo ne.
Ďakujem! Inak čo vravíš na moje kryptokoryny?
Fotka dá za tisíc slov.
EDIT- dinosaura si nevšímej, měl jsem dneska umělecký souboj se synem.
Akú má konzistenciu? Droli sa? Je pevný?...?
Takovýhle domácí miniskleník/pařník používám.
1 03.03.2019 15:54 Maq Tak pro všechny,které to zajímá
. Nejdůležitější je pro rostlinky přechod ze submerzu do emerzu, aby to nebyl pro ně až tak velký skok. Já používám substrát pro vodní rostliny a trochu ho doplním liaporem. Rostlinku přesadím do akvária a substrát mám celý zalitý vodou. Potom musím zajistit velkou vlhkost a to docílím tak, že každý den rostlinku rosím rozprašovačem (ze začátku klidně vícekrát) a celé akvárium přikryji průhlednou potravinářskou fólií. Potom celé akvárium postavím buď k oknu, nebo mu dopřeji trochu světla od lampičky. Po nějaké době začnu pomaličku snižovat vlhkost v akváriu tím, že buď udělám do fólie malé dírky, nebo udělám malou mezeru kudy bude proudit vzduch. Tímto začínám rostlinku zvykat na normální pobyt v květináči, kde mu stejně ze začátku dopřávám každodenní rosení.
Klidně se kdyžtak ptejte, velmi rád vám odpovím, když budu vědět.
rybicky.net/fotogalerie.php…
rybicky.net/fotogalerie.php… Ahoj, pokiaľ nemáš voľné AQ alebo niečo podobné dá sa to spraviť aj takto
- do kvetináča / bez dierok aby nevytekala voda / dám na dno trochu zeminy a na to do substrátu / štrk/ zasadím požadovanú rastlinu
- toto položím do misky ktoré sa používajú pod kvetináče / alebo na starý tanier/ a zalejem to doplna vodou z filtra
- prázdnu nádobu z veľkého Heliol oleja odstrihnem, vyčistím a kvetináč prikryjem
Potom stačí len čakať - v takto vytvorenom skleníku sa vytvorí dostatočne vlhké prostredie, keď vyrastie pár nových listov občas vyvetrám.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 32 33
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 46117x