Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Klidně pokud je to opravdu on, nebo ho hodit do nejbližší vody. Hlavně si ho nedávejte do akvária je to dravec.
Takze ho muzu vylovit a nechat na suchu? Nechci ho zabit ale bazen se bude vypoustet
Zřejmě potápník tihle brouci umí létat.
0 25.03.2021 09:31 Maya [30] Zdravim
po dlouhe dobe;)
Prosim vas, mame bazen, je v nem plno spiny a listi. Dneska jdu kolem a vidim jak tam plave neco cerneho cca 2cm velke cerne neco. Nevite co by to mohlo byt? V bazenu
? Kdyz me spatril plaval ke dnu se schivat do listi
Dekuji
Pokud by to bylo to co na videu, tak to jsou lasturnatky.
rybicky.net/forum/10066 Nožičky nemají, to co z nich trčí jsou tykadla (antenuly). U krevetek mi problémy nepůsobily a vymizely postupně samy. Takže jsem je ani likvidovat nezkoušel. Ale prý záleží na konkrétním druhu lasturnatky. Byl tu případ, kdy lasturnatky zdecimovaly chov Sulawesi krevetek.
To by mohlo být ono, jen je to asi menší, U těch mých nožičky vůbec nevidím, jen to jsou bílé pohybující se tečky. Škodí krevetkám? A jak se toho zbavím?
Leze to po skle, kořenech a když to chce, tak to dobře plave ze skla na kořen a naopak.
Nevíte někdo co by to mohlo být?
Starší reakce
Když založíš akvárium bez ryb vždycky tam bude časem něco plavat, lézt nebo poskakovat.
Díky, no asi by mohly být, je to z toho všeho nejpodobnější
Tady se mi to ještě podařilo nafilmovat v pohybu
youtu.be/… Lasturnatky
podívej se na příspěvek ze dne 09.02.2016 16:28
Ahoj všichni, v novém akvárku se mi objevilo tohle zvířátko. Je to malinká bílá "kulička" s ocáskem, ty největší mají okolo 0,5mm, pohybují se trhaně (trochu mi to připomíná myš), "lezou" po skle i dekoracích, ale i plavou. Předpokládám, že až pořídíme rybky, tak si s nimi poradí, ale podle obrázků se mi nedaří najít, co by to mohlo být. Docela by mě to zajímalo, poradíte?
Starší reakce
Předpokládám nějaký druh roztočů nebo chvostoskoků.Setřít vlhkou mycí houbou a spařit,pro akvarijní prostředí jsou neškodní.
0 01.03.2021 12:17 Vilo – Čo je to a ako sa toho zbaviť
Kúpil som nové akvárium a zatiaľ je prázdne . Všimol som si že sa po ňom niečo pohybuje. Je to menšie ako 1 mm ako zrnko krupice a je to biele Akvárium aj stolík je tím posýpane. Nevie niekto čo to môže biť?
Starší reakce
Zdravím, soudím že hlístice
. Jako krmení pro ryby jsou v pohodě
.
V kbelíku s dafniemi a buchankami se mi objevili nějací podivní červíci.
Mobil
photos.app.goo.gl/…
Zvětšení asi 50x
photos.app.goo.gl/…
Umí slušně plavat, jsou asi 15mm dlouzí. V podstatě bílí. Už je tam pozoruju asi týden a zdá se, že se tam množí. Takže i když jsem do toho kbelíku hodil nějaké zbytky piškotu od grindalu, ten to není. Navíc je to mnohem větší. Co to je? Nitěnky nebo žížalice jsou větší a nesedí barva.
Nevím jestli to můžu použít jako krmení. Zatím to, zdá se, ožírá rostlinné zbytky, ale nejsem si jistý, jestli se z toho nevyklube parazit, když narazí na ryby nebo krevetky.
Starší reakce
Škodit nemají jak, maximálně si jimi nějaká ryba zpestří jídelníček.
Hubit jsem je nezkoušel, protože mi ničím nevadili a měl jsem je v míře sotva zaznamenatelné. Když jsem přestal krmit grindalem, se časem přestali objevovat.
Čus a co je,škodí to nějak,jak to zahubit?
Proč vtip? Já tyhle potvůrky měl a skákalo to po hladině jako blechy.
Edit: Takhle nějak to vypadalo:
www.youtube.com/… Honzo ahoj,to je vtip,nebo je to co jsi napsal?
Miroslav napsal: ....na klidné hladine skákaly takové pidi bílé potvůrky.Co to je ?? Chvostoskoci?
Ahoj kluci,prosím vás o radu,typ atd.co to může být.Vymenoval jsem půl vody z akva a všiml jsem si,když jsem dopouštěl hadici tak na klidné hladine skákaly takové pidi bílé potvůrky.Co to je ??Dík za rozumné odpovědi.Mira
Taky možnost. Ještě to večer prohlídnu líp a líp to vyfotím.
Ale ke krmení to nebudu dávat. Sice ohledně nitěnek je v odkazu v záhlaví mimo jiné "V akváriích se používá jako krmivo pro většinu ryb (živé, mražené nebo sušené ", ale pak jsem našel vlákno Nitěnky, kde řada z vás varuje před krmením v akvárku ať už živými nebo mraženými.
Jestli je to přímo nítěnka nevím, ale občas to vytáhnu z biomolitanu ve filtru a rybičky to zlikvidují. Jinak v akvárku jsem to taky nepotkal
Ahoj všem, mám dotaz, zda jde o nitěnky. Už podruhé se objevily v podmisce jednoho květináče.
V akvárku je nevidím, v ostatních květináčích taky ne. Záléváme vodou z akvárka.
Podle všeho by to měly být nitěnky a dal bych je jako žrádlo rybičkám. Ale chci se ujistit...
Jsou to vajíčka neritin nebo clithonů.
To je možné tu taky máme.
Ještě jednobližší foto.
Že by vajíčka šneka neritiny?
0 25.01.2021 12:51 Lebandurka – Co pak to může být.
Dobrý den,
ráda bych se pozeptala, co že se nám to lepí všude na kameny a kořeny v akváriu. Nikam to neleze, jen je to takové divné.
Starší reakce
Věřte mi, že na mladých krevetkách by si smlsly.
S chovem krevetek začínám, tak vyloženě malý nemám a ostatní se schovaly. A i když jsem parmičky pár dní nekrmil tak po krevetkách nijak nešly.
Fakt? A malé krevetky ti nepoziraji?
Noo, ja jsem zkusil dát do krevetárka dvě menší parmičky čtyřpruhé aby mi zredukovali ploštěnky a od té doby jsem lasturnatku nepotkal.
Tak dekuji... doufam ze se toho nejak zbavim protoze co jsem si cetl jsou na to dost ruzne nazory...
Pravděpodobně opět lasturnatky.
rybicky.net/forum/10066 Ale z těchto fotek to určit jednoznačně nejde. Musíš porovnat sám.
Starší reakce
Přijde mi, že na první fotce vidím antenuly pro tyhle tvorečky typické. I ta hbitost odpovídá. Podle mě má Sid pravdu a lasturnatka to je.
Barvou bych se moc neřídil. Je hodně druhů a taky záleží, co zrovna sežerou. Zrovna tady jsem našel jednu celkem podobnou
bugguide.net/…
Každopádně škůdce ani parazita bych je neoznačil.
To bych neřekl. Podle fotek na googlu je lasturnatka takova průsvitná. Tento brouček průsvitný není. Zkusím vyfotit lépe, ale technikou kterou mám a jeho hbitostí to nebude lehké. Ale děkuji
Ahoj všem.
Blbě, ale přece se podařilo vyfotit. Vypadá to jako nějaký brouček. Neplave, ale rychle se pohybuje. Na šnekovi je náhodou. Nevíte co je to za tvora? Mimo jiné jsem tam objevil i ploštěnky.
.
Krevetky vypadají spokojeně.
Děkuji za reakce.
Starší reakce
No jo, příště to budu vědět. Jenže když ji vidíš poprvé a nevíš, jak určit, co to je....
Škoda jí, je to krásný hmyz. Měls ji vrátit, odkud jsi ji vzal. Kdyby se daly chovat tak snadno jako gupky, neváhal bych ani na okamžik, čemu dát přednost.
užitečný odkaz.
Tak za mě, jak si to pamatuji, určitě ta motýlice. Ten zadeček přesně odpovídá, na mé fotce není úplně dobře vidět.
Už ale proletěla odpadem....
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x