Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
aha ok tak nieje ich vela a male sa mozu skryt vo velkom trse javskeho machu...takze snad sa tam nedostanu
Ja mam s krevetkami spoustu mensich zivocichu a tam, kde nekrmim vice, nez je pro bezny chov zdravo se plostenky nikdy nenamnozili do skodlivych rozmeru. Je ale pravda, ze plostenky ve vetsi mire dokazou krevetkam pekne zavarit... ale opravdu az ve vetsi mire...
Predevsim by bylo dobre presne determinovat to, co Ti v akvariu beha. Potom bych se rozhodoval, zda to je pro akvarium zivocich, ktery "skodi" a az potom bych sahal po nejakych lecivech. Z leciv bych vybiral ty, ktere jsou ucinne a volne k dispozici. Az nakonec bych uvazoval, zda tam budu lit neco, co je na lekarsky predpis ( a sem patri treba ten flubenol).
jako pokud je plostenek malo tak by snad malym krevetkam nemely tolik skodit, jak jich bude vic tak sehnat No planaria (ale blbe se shani) a nebo flubenol (ten ale v kramu taky nekoupis - zkus inzerat nebo veterinare .)
aha... a kde to zozeniem??? a viete mi povedat ako to davkovat aby som nezabila krevetky??? mam 30l... a potom som zacala hladat na nete a to je nieco pre macky a pre psy?
...lebo mi vyskocilo nieco zo s mackami a psami
Flubenol skodi jak krevetkam tak buchankam. Pri spravnem davkovani ale krevetky nezabije. V Hornbachu ale nic podobneho nesezenes.
no tam na tom dne nic nieje tak ale ok nabuduce okkalim dnes som akurat menila vodu...no a tie buchanky su fajn to mi odlahlo...ale ta nitenka je brutalne tenucka...je to fakt nitenka??? mozno je mlada ?... no a co znaenalo to na planaria lebo si nesom ista...pojdem coskoro do hornbachu sa pozrem na ten flubenol..a neskodi to krevetkam ani tym buchankam?
1) buchanky (vodni blechy) - v krevetarkach uplne normalni
2) plostenky - to uz je horsi, muzou atakovat male krevetky (no planaria, nebo sehnat flubenol)
3) nitenky - pro krevety neskodny, spis jen znecistujou dno, zkus odkalovat
mam 30 litrove krevetkarium vid. prezentaciu a teraz po 1. pokuse s zihlavou ktory bol uspesny sa mi objavili v akva take male chrobaciky...ja ich ani nemozem popisat pretoze su nenormalne male a ani keby som blizky zaber mala tak neviem ci su to oni lebo strasne male su..a potom su tam este asi plostenky...neviem bolo to bez ulity ale bolo to hnede a zaliezlo to do diery v kameni... a este nieco ako mali jemnucky korienok ...len to nieje korienok a dost sa to vrti...neviete mi povedat ci to moze byt nebezpecne mam totiz mlade red cherrynky a nechcem o nich prist...snazit sa to zabit chemiou je vylucene pretoze to zabije aj krevetky...tak ako?
Starší reakce
OK, asi novej druh, každopádně je už zpátky v nádrži. Jméno navrhuju Beatea Letfiea. Novým potvorám zdar
Po více jak půl roce musím konstatovat, že to asi bude Johanem zmíněná hltanovka. Piskořím se vůbec nedaří. Pořád nacházím prázdné ulity - malé, velké.... Budu muset mrchu zlikvidovat.
Aha, ono je to takhle malinké... Tak to bude asi nějaká podobná potvůrka
Ta mi přijde trochu jiná, aspoň ty fotky co jsem našel, ale ono jich bude asi hodně druhů. Jinak teda pohybuje se to podobně jako znakoplavka..
0 13.07.2010 10:38 PaDa [6079] - mřenky a sumci Tak tohle jsem nevědomky odkalil, velikost cca 1,5-2mm. Už to je v akva aspoň 2 měsíce, k vidění jen v noci při baterce (při pozorování piskořic
). Poradí někdo co to je? Ať to můžu v klidu vrátit do nádrže.. anebo
Starší reakce
0 29.05.2010 21:55 Csorky môžu člnky nejak poškodzovať akvarko? ja tam nejake mam ale zatial som to neriešil...existje nejaky tvor čo ich vychytá?
takové bílé blešky? nic to není. jak už psali, nejspíš plankton. perloočka možná
0 29.05.2010 12:21 Pavol [0] - Raci, krabi, krevetky prosim mohli by ste mi pomoct??
uz som aj ohladom toho pisal ale nic skuste poradit
rybicky.net/forum/14125…
je to velmi male dost to plava a drzi sa to na skle
volnym okom nevidim ziadne nohy ani nic cim by sa to mohlo hybat a predsa to ide na svoju velkost ako drak
Starší reakce
0 24.05.2010 18:09 Pavol [0] - Raci, krabi, krevetky tak tu to mas na porovnanie s javskym machom a ludwigiou repens
je to fotene 25 cm od tych tvorov(bliysie som uz nesiel aby som fotak nenamocil)
To bude nočenka.Je tam tma jak v...
0 24.05.2010 15:24 Pavol [0] - Raci, krabi, krevetky tak tu je to nektore su vacsie ine mensie na fotke su prevazne male
neviete co by to mohlo byt?? je to na skle a vie to aj plavat
Starší reakce
Tak mrkněte na lasturnatky.
No nepohybují se tak sekavě...apíš jakoby plavou... a žerou všechno krmivo, co hodím do akvaria
takové blechy?
zkus mrknout na perloočku. jestli je to ono, tak to vůbec neškodí, taky jsem měla strach, ale je to jen plankton
Zdravím, využiju tohoto tematu... poslední dobou se mi v akva vyskytují divní živočichové...řekne mi nekdo pls co je to zač, jestli škodí nebo ne ? a jak se jich popřípadě zbavit...jsou všude na sklech, plavou po celem akva...tady je foto, nachytal jsem je na okurku(sry za kvalitu, lip to nešlo)
Starší reakce
Starší reakce
Kapřivec má taky 10 nožiček ?
hele baku, jestli vona nebude od milky
...pories to hned
rybicky si na tom pochutnaju
0 05.05.2010 09:25 Fredy ... a je to nějaký problém a nebo to nemusím vůbec řešit ?
Dážďovička pestrá ??? - to treba upravit to SK
Nitěnka?
0 04.05.2010 13:15 Fredy Yirka: tak okolo těch 5cm
Musíš to nějak velikostně popsat. Může to mí 5mm zrovnat tak jako 5cm.
0 04.05.2010 11:22 Fredy Prosím vás co to je. Připadne mi to jako žížalka, ale nevím. Předělával jsem akvarium a propíral písek a v něm našel tohle
Bylo jich tam více....
Shrimpnow neodpovídá nikdo, je to divný, copak je to jediná krevetka na světě ?
Venca musíš si udělat v akvárku pořádek a dát jich pár zvlášť, aby bylo z čeho pak selektovat
Dnes kdy jsou krávy fialové a vlk už nehoní červenou karkulku po lese, kdo se v tom má vyznat ?
Co to je za druh? To neznám?
rekl bych ze to je pekna samicka krevetky a ne kralicice (ramlice)
Co řeknete na tuhle krevetku ? Jo Venca má velký krevetky.
To je maso co ? Prostě ramlica jako prase.
Starší reakce
0 19.04.2010 14:55 Patik – Re: Moucha
Děkuji za radu. Měj se fajne
0 19.04.2010 14:55 Patik – Re: Kalupinka
Tak to jsem rád
Moc díky za radu. Měj se.
jsou to mali potvurky ktery dokazou prezit vsecko mozny, jsou hodne uzitecny, mesice mohou bejt v substratu a tak se vydat na sklo a rosliny... likviduji rasy, moc se nemnozi
Tohle ti neublíží. Klidně to tam nechej.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [67] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x