Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Starší reakce
mrkni na tuhle krevetku,pokud je stejná,tak to je red nose
jde u tu krevetku na tigřikem
už mlčim už mlčim ... (o krevetách nic nevim) ... snad se někdo ozve
ježiš marjá , já mám obyč. mrzáka DSC-P73, to se nedá srovnat
, v době mojí koupě stál skoro 9 tis. a to je moje horní hranice na koupi takového přístroje.
A vůbec ....ptala jsem se na ty krevety...
Hele Horáci, hergot buď to to poznáš , nebo si vem brejle...Jsem ráda , že jsem to vyfotila aspoň takto. Mám foťák sony, ale zjistila jsem , že to je dobrá značka tak na TV, či věž. Detaily s tím prostě kvalitně neudělám ani za zlatý prase...
no tak krevetkáři...co to je..Caridina simoni simoni ?? Nebo něco jiného?
Starší reakce
Tak to pak nevím, třeba někdo poradí, ale určitě bych taky ke krevetkám necpal chemii
to by bylo horší asi než kdejaká rybka
0 22.01.2008 19:55 rolandmynar Nechci na to nasazovat žádné rybky, protože mám dvě těhotné krevetky, aby mě nějaká rybka nepřipravila o potomstvo krevet. To je sice dobrá metoda a na ploštěnky v jiných AQ mi to fungovalo, ale nechci rybky dávat ke krevetkám.
A nějakej malej tlamovec by asi nešel co??
0 22.01.2008 19:50 rolandmynar – Re: chicko
To je sice fajn, ale kde já vezmu potěr živorodek?
Taky se mi to po založení krevetkária objevilo, nasadil sme na to potěr pavích oček a za den to bylo pryč. Budu tohle preventivně dělat pokaždé když budu mít nějakej potěr(živorodek-čichavce bych asi neriskoval
)
0 22.01.2008 18:35 rolandmynar – PLOŠTĚNKY U KREVET
Chtěl bych se tady zeptat, objevil jsem tyhle červíky u Krevet, kde nejsou žádné rybky, jen šneci (okružáci a plovatky) a ti je jak vidno nekonzumují. Ploštěnky se množí, na sklech je jich čím dál více, ale není tam predátor, který by je vyčistil. Poraďte prosím co s tím? Krevetky vůbec nekrmím, takže na potravě to neparazituje. Zmizí to samo? Myslím ale osobně, že ne, neboť zatím se spíše rychle množí.
0 21.01.2008 16:43 Michaela Šimonová 11 let – nezmar je
nezmar zeleny dorusta asi15mm je zeleny s asi 6-12rameny vzdy kratsimi nez tolo.Je dravy zivi se vodnim planktonem.Vyskytuje se vetsinou ve stojetych a mirne tekoucich vodach......
0 20.01.2008 18:46 rolandmynar To se objevilo kde komu, mě nevyjímaje, a než jsem to stihl řešit, tak to zmizelo. Rybkám to náramně chutná. Nic nebezpečného to není a zmizí to samo. Co to je ale nevím a ani jsem to, jako všichni, moc neřešil.
Něco podobného se mi objevilo taky, ale po nasazení rybiček zmizelo, měli spestřený jídelníček.
Ahojte, mám nove založené akva (malawi). Voda tam je asi tyden a pul, zatim mám bez ryb. A dneska jsem objevil na stenách akva nejaky malý bíly červíky, tak pul mm tluste a 1-2 mm dlouhe, netusim co to je. Když jsem prošel tadyto forum, tak většina lidí říkalo nepřekrmovat, jenomže já nekrmím vubec, pže nemám co krmit....přikládám hodne mazle a zaostřene foto, jak se toho zbavit? Díky
Starší reakce
0 12.01.2008 18:16 Chrostík Něco na ně budu muset vymyslet.
honky, jejich vejce vypadají asi trochu jinak. Já bych řekl, že to co je na fotce jsou jejich vejce. Tam kde projedou zůstává toto..
buďto počkat až nebudu mít tolik žrádla, ale sami si jí nesežerou, musíte jí nějak redukovat vy. třeba míň žrádla.. a nebo snížit ph a tvrdost, což je podle mě nejúčinější.
0 12.01.2008 17:51 Chrostík johane, to je sice pravda, jem kdyby těch hajzlíků nebylo tolik. Oni jsou už všude kam se podívám. Snad mi to jednou od řasy vyčistěj tak, že se jejich počet upraví na snesitelnou mez.
ale přeci jenom člunice sežere mnohem menší řasy než parmička
chce to prostě nemít řasy a to v akva moc nejde.. a zbavit se šneků a nechávat řasy a detrit na rybách a akvaristovi je podle mě bytečná práce.
0 12.01.2008 16:22 honky jé, pardon za ten caps lock
0 12.01.2008 15:12 rolandmynar – Re: Alofok
0 12.01.2008 15:08 Alofok – Re: johan
Acha-děkuju...
to ste trochu ulítla.. například medůzka sladkovodní žije ve sladké vodě též
tak co kdyby ste zkusitl teď chvíli nekrmit a začas, třeba za týden krmit je tak co do dvou minut rybky sežerou.. tak když má šnek potravu, tak se rozmnožuje, když ji nemá, tak umírá..
0 12.01.2008 14:38 Alofok – Re: nezmar
jj a jako jedinej z žahavců žije ve sladké vodě
0 12.01.2008 13:56 nezmar Xara napsal: Nezmar patří mezi žahavce(stejně jako medúza),ale je to polyp=žije přisedle na rostlinách,kořenech..Naše nejznámější druhy-nezmar hnědý,nezmar zelený(10mm).Má vakovité úzké tělo a na vrchní části kolem ústního otvoru má 6-8 chapadel.Vnašich vodách je hojný nezmar hnědý.Prodávat sem ho nikde nevidela,ale v akwa se dá taky chovat(ten hnědej je myslim trochu větší)
0 10.01.2008 22:11 Chrostík – :-)
Díky moc. Když tedy neškoděj, tak je tam nechám žít (
)a budu je používat jako indikátory kvality vody
Kamomil je myslim kulatejsi, s malicko vetsi spickou. Ale tohle je jeste moc malinke, aby se daly delat zavery, a krom toho je to fakt jedno.
já v tom vidím spíš kamomila.. ale co to je je asi jedno. ale jisté je, že oba dva plži jsou dosti ciliví na kvalitu vody a podmínky v nádrži. signalizují, že máte prostě "špičkovou" nádrž co se týká vody. buďte za ně rád
v žádném případě neškoděj
0 10.01.2008 11:31 rolandmynar Mno nejvíce šneků je tam, kde je nejvíce řas a přebytků potravy. Po desinfekci stačí, aby přežil jeden z tisíce a poku je to zrovna hermafrodit, tak jsou jich za chvilku zase spousty. Jen ale pokud mají co žrát.
0 10.01.2008 11:28 Chrostík – :-)
By mě zajímalo, kde se to všechno bere. Písek, rostliny i kořeny jsem řádně opláchl, proplách a dezinfikoval a a během pát týdnů jsem tam měl okružáky, levatky a nově člunice.....ještě čekám, kdy se vyhrabe ze štěrku nějaká piskořka
. Člunice mi zas až tak nevadí, jeno mám obavu, že se mi příliš přemnoží. Už nyní když se po ránu podívám na zadní tmavou stranu akvárka, tak jich tam mám desítky. Se divím, že jí nevadí mejch 29st. co tam mám, když je to plž evropskej.
0 10.01.2008 10:54 Sid – Re: filipsi
Zbavuje akva řas.
A to může být problém k uvztekání...
Ja v tom clunici vidim. Proc zbavit, necim te zlobi?
0 10.01.2008 10:33 Chrostík. – FOTO
a tady přidávám ještě jedno foto. Tak ty hajzlíci vypadají z druhé stany.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [82] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x