Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
0 06.04.2008 05:22 zanek zdravim, mam uplne to samy

, bily necelej mm velky poskakujici u hladiny, jedna plovouci rostlina a kolem ni se jich mota asi tak 150. chtel bych se zeptat jestli by je nežral potěr nebo naky mensi druhy ryb??? diky
No jo, takových potvor je spousta.. Ale já si trochu zjednodušuju život, protože když to nechci odchovat tak to pro mě zůstává larva šidélka rodu Coenagrion. Jednak kvůli literatuře, protože bez ní se dá těžko něco určovat a jednak proto, že ani v mém akváriu to nejsou vítaní tvorové

Tak oni jsou i menší druhy potápníků (ale to Ty jistě víš) ... nebo taková larva příkopníka, ta je taky taková nedomrlá ...
jj, to jsme dělali stejný věci, taky jsem jich prá měl. Larvy dokázaly ulovit a sežrat více jak 5cm ryby.
Dravé jsou, to nepopírám. Jako kluk jsem choval larvy i dospělého potápníka ...
Docela uvažuju o tom, že bych si na starý kolena dal repete

...
To jsme dobry co ?

Já neříkám že jsou stejný ... já říkám, že na tý fotce je prd vidět

...
No, mě teda stejný nepřídou. Ale jsou si podobní, ale to na věci, že je to dravé, nic nemění!

0 04.04.2008 16:23 Usine – Re: karelpavel
Mě se vylíhlo 6 vážek v akváriu, vajíčka jsem přinesl asi na rostlinách.

Docela dobrá otázka, taky by mě to zajímalo.
Tyto larvy jsou v lovu opravdu dobré. Ulovit mladou rybku, třeba půl cm, není problém. Samozřejmě záleží na velikosti. Šidélka můžou mít až pět cm (myslím), ale 2cm také dokáže něco zbaštit. No, své jsem napsal, že je to dravá potvora

a pokud to chcete risknout a zkusit, tak si jí tam klidně nechte. Skvěle redukuje paví očka.
No v tom horsim pripade ukousnuti prstu pri odkalovani

. V tom mene strasnem uloveni malych rybek.
Necekej, nebo si to odlov zvlast do okurkace.
0 03.04.2008 22:37 karelpavel 
jako jak drave - co by mi hrozilo ?? - nemam jeste nejakej den vydrzet co se s teho vyklube ? dík

a jeste jedna fotka
Je to dost rozmazané, ale doporučuju vyhodit!! Myslím, že to je larva šidélka nebo podobné "vážky". Je to dravé.
0 03.04.2008 22:24 karelpavel – co je to za tvora ???

poradí prosím někdo co se mi to objevilo v akvariu ????
Zatím díky

Starší reakce
Dík,snad to moc nebude vadit plovoucím kytkám.(musej to vydržet)

Rozvířit hladinu ... filtrem stačí ho jen trošku povytáhnout fukarem těsně pod hladinu a on už ti z haldiny udělá moře, le jen na pár dní pak ho dje zase do původního stavu

, aby nedošlo k narušení rovnováhy
Starší reakce
Díky!

Nechtělo se mi to hledat...

Některé se kříží, některé ne.

Gúgl - křížení krevetek.

Starší reakce

mrkni na tuhle krevetku,pokud je stejná,tak to je red nose

jde u tu krevetku na tigřikem

už mlčim už mlčim ... (o krevetách nic nevim) ... snad se někdo ozve

ježiš marjá , já mám obyč. mrzáka DSC-P73, to se nedá srovnat

, v době mojí koupě stál skoro 9 tis. a to je moje horní hranice na koupi takového přístroje.

A vůbec ....ptala jsem se na ty krevety...

Hele Horáci, hergot buď to to poznáš , nebo si vem brejle...Jsem ráda , že jsem to vyfotila aspoň takto. Mám foťák sony, ale zjistila jsem , že to je dobrá značka tak na TV, či věž. Detaily s tím prostě kvalitně neudělám ani za zlatý prase...

no tak krevetkáři...co to je..Caridina simoni simoni ?? Nebo něco jiného?
Starší reakce
Tak to pak nevím, třeba někdo poradí, ale určitě bych taky ke krevetkám necpal chemii

to by bylo horší asi než kdejaká rybka

0 22.01.2008 19:55 rolandmynar Nechci na to nasazovat žádné rybky, protože mám dvě těhotné krevetky, aby mě nějaká rybka nepřipravila o potomstvo krevet. To je sice dobrá metoda a na ploštěnky v jiných AQ mi to fungovalo, ale nechci rybky dávat ke krevetkám.
A nějakej malej tlamovec by asi nešel co??
0 22.01.2008 19:50 rolandmynar – Re: chicko
To je sice fajn, ale kde já vezmu potěr živorodek?

Taky se mi to po založení krevetkária objevilo, nasadil sme na to potěr pavích oček a za den to bylo pryč. Budu tohle preventivně dělat pokaždé když budu mít nějakej potěr(živorodek-čichavce bych asi neriskoval

)

0 22.01.2008 18:35 rolandmynar – PLOŠTĚNKY U KREVET
Chtěl bych se tady zeptat, objevil jsem tyhle červíky u Krevet, kde nejsou žádné rybky, jen šneci (okružáci a plovatky) a ti je jak vidno nekonzumují. Ploštěnky se množí, na sklech je jich čím dál více, ale není tam predátor, který by je vyčistil. Poraďte prosím co s tím? Krevetky vůbec nekrmím, takže na potravě to neparazituje. Zmizí to samo? Myslím ale osobně, že ne, neboť zatím se spíše rychle množí.
0 21.01.2008 16:43 Michaela Šimonová 11 let – nezmar je
nezmar zeleny dorusta asi15mm je zeleny s asi 6-12rameny vzdy kratsimi nez tolo.Je dravy zivi se vodnim planktonem.Vyskytuje se vetsinou ve stojetych a mirne tekoucich vodach......
0 20.01.2008 18:46 rolandmynar To se objevilo kde komu, mě nevyjímaje, a než jsem to stihl řešit, tak to zmizelo. Rybkám to náramně chutná. Nic nebezpečného to není a zmizí to samo. Co to je ale nevím a ani jsem to, jako všichni, moc neřešil.
Přidat reakci
1 ...... [82] ...... 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59316x