Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
0 16.06.2009 19:37 Alligator – Re: jufo
Vypadá to jako nějaká ploštěnka
(latinsky Planaria)
sice jsem jí ještě neviděl, ale podle obrázků by to tomu odpovídalo
0 16.06.2009 19:13 xx – Re: jufo
Něco jako pijavice
.
Zdravím,
v krabičce jsem měla nějakou dobu přebytky rostlin a když jsem všechno vyndala, tak jsem na dně našla přilepené toto. Nechala jsem to tam (na suchu), protože jsem musela odjet a za dva dny se podívám a už to tam nebylo. Zajímalo by mě co to je. Díky za odpovědi
Starší reakce
0 13.06.2009 18:03 0 Ani , když byl u těchto larev přítomný potěr , nedocházelo ke ztrátám rybího potomstva.
Je to jako dát kančíka s karáskem. Nesežerou se, ale...
0 13.06.2009 17:56 0 – Re: Johan
Čekal jsem Jendo přesně tuto Tvou reakci. Mohu z pozorování konstatovat , že rybičky mi nikdy nelovily , spíš ryby loví je.
neškodné šidélko? Neživý se náhodou také dravě?
0 13.06.2009 17:46 0 Larvy pravých dravých vážek s druhovými odlišnostmi vypadají úplně jinak.
Není dobře vidět zakončení larvy , pravděpodobně jde o neškodné šidélko.
0 13.06.2009 17:15 kmotr ahoj, to je larva vážky, je dravá a může někdy napadat i malé rybky, ale je to moc zajímavý sledovat její vývoj.
Taky jsem nepsala, že by sežrala kapra
, ale pidirybky do malých akvárek by v bezpečí určitě nebyly.
0 13.06.2009 14:27 Joecz – Re: bluedream
zas tak moooc velký dravec to není, z hlavy ti vyjmenuju 50 ryb, pro které by to mohla být potrava
Je to hlavně moooc velký dravec
. Řekla bych, že s mýma galaxy v krevetárku by byla hotová raz dva
0 13.06.2009 13:38 Calfína – Re: Semtex
a kde to nalovim
vzdyt to neni takove velke aby to sezralo rybu..nebo je?
to víš že dá, stačí pravydelný přísun rybiček....
0 13.06.2009 13:26 Calfína – larva
Me se to libi?
neda se to chovat ???
0 13.06.2009 13:18 pecek – Re: Semtex
No jo, už je to dávno
Jak se mi ale dostala do akva, to nechápu..
Jdu ji lovit, dík chlapi
0 13.06.2009 13:11 dodmo – Re: Semtex
Je to zcela jistě larva vážky a to znamená problémy pro ryby,malé může sežrat větší může dosti ošklivě potrhat a způsobit tím smrt,rozhodně co nejdřív sní ven
0 13.06.2009 13:03 pecek – Neví někdo co je to za živočicha?
V akva se mi objevili 2 kousky těchto živočichů, nevíte někdo, co je to zač?
Starší reakce
bude to larva asi vážky ale to bych hádal
Při dnešním okalování jsem odsál toto zvířátko, délka cca 1 cm. Poradíte co to je za stvůru? Jestli to v akvárku škodí či prospívá.
Díky.
Starší reakce
Typický syndrom nově nebo znovu založené nádrže. Najdi si něco o nálevnících či hlísticích což pravděpodobně bude příčina tvého zákalu.
JJ, asi hlístice. Objevují se u nově založených akvárek a při překrmování. V akvarku je má asi každý, ale přemnoží se jen při překrmování. Stačí rybkám naordinovat dietu a ony si s nima poradí
Neškodné hlístice, je tu o nich napsáno opravdu hodně. Chce to trochu hledat.
V akváriu jsem už několikrát zahlédl plout podobné zvíře jako nítěnka ale je to bílé, cca 4 mm dlouhé, nedá se to vyfotit. Rybky to sežerou a za chvilku vyplivnou, někdy i polknou. Nevíte co by to mohlo být? Zahlédl jsem to včera, když jsem čistil sklo, tak se trošku zvířilo dno. Plave to jako had.
Ja som dakde cital - ze keby to bolo velke ako pes tak to zozere aj cloveka - nesrandujem je to velky dravec na svoju velkost.
Tak díky,myslela jsem si to.To jsem ráda,že jsem to nakonec vylovila.
Jo,díky a bylo by to krevetkám nebezpečný?
Ahojky,
minulý příspěvek se nějak nepovedl editovat,tak ještě jednou.
Včera jsem objevila ve svém mini akvárku,do té doby prázdném,tuhle potvoru.Je to larva vážky?
Zrovna včera jsem totiž do akva přidala krevetky a potom objevila tohle.Tak jsem hned uspořádala lov,protože jsem nevěděla,co to je.A asi jsem udělala dobře,podle toho,co jsem četla níže.
Je to tak?Asi bych mohla mít do rána po krevetkách,i když zrovna rychlá ta potvora nebyla a asi bude brzy po ní.
Vodu vozím ze studánky,takže jsem si to přivezla odtud.
Danio choprai.
j určitě ti nějaká rybička udělala mladý- je to normálně malá rybka- ale druh nepoznám! Tak ji hlavně nezabíjej!
Vypadá to na malá dánia.
0 26.04.2009 22:34 Lukša [18] 4
Žije to především u dna. Podařilo se mi je najít když jsem odkaloval akvárko a hledal jsem omylem nasáte malé krevetky.
Prosím o identifikaci. Vůbec nevím co to může být. Nachází se to v akvárku Crystal Akva. Moc děkuji za pomoc.
A proč to zabíjet, když to ničemu neškodí?
A proč?Nechat žít?Je to chráněný?
je slusna sance ze je to chvostoskok, Collembola
fotka spis ke konci stranky:
www.planetinverts.com/…
"... Harmless and cute." - neskodni a roztomili
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [74] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x