Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Tak to byla na 100% pijavice.A kde se vzala?No,nejspíš sis jí s něčim přitáh(kořen,krmení,...),ale ono stačí i jenom její vajíčko,to dokáže přežít dlouho i na suchu.
Koukal jsem se na fotky a možná, že to byla opravdu pijavice.. Co s tím mám dělat?
Ne už jsem to vyhodil.. a kde by se tam vzala?
Není to pijavice?A co takhle foto by nebylo?
Ahoj dnes jsem odkaloval.. A když tu najednou jsem viděl jakéhosi červa když jsem to vyndal z akva vypadalo to jako žížala, ale posouvalo se to jako stonožka co to je?? A co mám udělat proto aby v akvárku nic podobného už nic nebylo..
Starší reakce
Je to vodní roztoč ze skupiny vodulí (Hydrachnellae, Hydracarina), je jich u nás zastoupeno více než 30 čeledí, blíž se to určit nedá. Velmi hojná je třeba vodule krvavá (Hydrachna cruenta), ale červeně zbarvených jich je spousta.
Jaroslav Hofmann
Co to může být ta červená tečka? Prý má průměr 2mm
uloz.to/…
Děkuji za pomoc vyřešení akta x
Starší reakce
Flubenol u veterinára.No.Planaria si objednaj z netu.
noo toto je to čo nemôžem vôbec tu u nás zohnať a sa mi zda že som ešte aj flubenol niekde čítal
Ještě mi napadá, že do těchto nádrží nikdy nepřišlo živé krmení a už vůbec ne z volné přírody. Maximálně zelenina ze zahrady. Takže, kde se tam vzaly?
Formy dravého cyklopu se vyskytují povětšinou brzy na jaře a ty opravdu potěr dovedou umořit, ovšem jak je tomu u krevetek to mě není známo, určitě se ozve nějaký znalec.
Pěkné, takže jsou to buchanky. V různých zdrojích píšou, že mohou být nebezpečné pro malé ryby. Má někdo zkušenost jestli ublíží mládým krevetám?
0 16.06.2013 10:55 wiku – Buchanka nebo Vírník?
Co je to? Oválné tělo, ocásek stejně dlouhý jako tělo, někdy rozdvojený. V předu do stran trčí dvě tykadla. Poskakuje to po skle i volně ve vodě v krevetkáriích.
Více fotek zde
wiku.rajce.idnes.cz/…#
Starší reakce
Samozdřejmně tak jsem to myslel
Tak ti děkuju a to by bylo asi vše
Ano, v obráceným gardu, nejdřív ryby, potom chemii(i když šetrnou), třeba nebude potřeba.
Ok, tak já buď nasadim to proti ploštěnkám a nebo tam pustim grupky. Nebo tak něco, aby to vyzobali.
Tak s tím Molucidem bych si nezačínal, je to přípravek na hubení šneků a tam předpokládám přítomnost mědi a to je pro krevetky neslučitelné a ještě ke všemu to z akvária vyrobí mrtvou zónu, protože bude ničit nitrifikační bakterie, takže samá starost, žádná radost.
No, teď otázka co z toho to je za havěť..:( Pokud by to byla ta hlísnice, dal by se použít ten produkt dajana molucid? A neublíží to krevetám?
Taky možnost a to už je u krevetek horší, tam je nejlepší použít No Planaria dočteš se v tom vlákně na nějž dáváš odkaz.
0 08.06.2013 15:35 Fil – Co to je za tvora?
Pokud to jsou skutečně hlístice, tak si s nima poradí méně krmený ryby a když jsme u toho krmení, tak dopřávání krmiva obyvatelům akvária se na jejich namnožení spolupodílí, takže střídmě.
Super, tak to se mi tam dostalo přes hlávkovej no
a teď jak se toho zbavit? Mam tu možná doma někde Dajana Molucid..já to sice nepoužívám, ale pokud by to nešlo jinak asi mi nic jiného nezbide..ale aby to nemělo vliv na mé krevety..
Mrknul bych na pojem hlístice.
0 08.06.2013 12:51 Fil – Co to je za tvora?
Ahoj, včera sem dorazil z hospůdky tak trochu v náladě a v seděl sem 3 hodiny u krevetária a zíral do něj
a všiml sem si tam na skle úzkých malých potvor..Tak jsem si řekl že sem toho moc vypil a že se mi to zdá..no, ale teď jsem vztal a je to tam furt. Nevim jak to popsat..jsou dlouhé od 1mm do 3mm a úzké hodně..jezdí to po skle docela rychle..Do akvária jsem od založení nic nového nepřidával..např. rostliny..a jinak hodil sem tam cca 3x3 hlávkový salát, přímo ze zahrádky..opláchunut v teplé vodě...okurčičku též opláchlou v teplý, ale koupenou v marketě..
Starší reakce
Vyšťouráno tužkou.
Pravděpodobně to bude zbytnělá kulička osmocote. Vnitřek má slanou chuť, trochu jako KNO3 (studí). Konzistencí je to jako písek s vodou.
Rozříznuto žiletkou.
predator3313 napsal: A před zničením to vyfocené nemáš?
Dnes už ano.
Starší reakce
Drží dlouho, ale nakonec opadají samy.
Komu by se ale chtělo furt vytahovat všechny kořeny a drhnout je?
já jsem si je raději nechal porůst mechem...
a vajíčka nejdou vidět
Nic znich není- to znamená ze jsou neoplodnena?
Já to mám v nano a šel jsem na to s žiletkou....to nedoporučuju =Dničemu to neškodí...dokonce mi je neritiny nakladly i na brotie
jo to bude ono, díky
Jestli máš v akváriu Neritinu, tak to budou její vajíčka, drží fest a nic z nich není.
Ahoj, nevíte někdo co jsou ty bílé cosi na kořenu? Jsem z toho celkem zmatený.
fakt ti ho tam dekuju...3 krat.............
Fakt nemáš za co...to bylo jasný na první pohled a přečtení dotazu
Udělejme to jinak. Zařiď si prezentaci a uveď tam co nejvíce informací o daný nádrži ať je tzv. z čeho vařit a jenom tady netipujeme a nedomníváme se.
Neviem čim to bude, pretože filter bol ako 'prislušenstvo'. Ak vieš o niečom lepšom, alebo čo by si mi vedel odporučiť, pripomen mi správou ako to tu chodí.
Som študentka, nemám toľko peňazí aby som mohla rybkám kupovať tak veľa druhov krmiva. Keď im dám tu dietku, prisavničkovia to vydržia s nimi? Lebo obvykle papkajú to čo veľké žrútky zabudnú. Vyskúšam to, a vodu menit budem jasné
hádam prestane vyvádzať.. (momentalne je uplne v poriadku, neviem prečo, iba niekedy to robí.. väčšinou ma vyľaká)
Dve krmivá je dosť obmedzený zdroj výživy.Pár dňová diéta, rybke prospeje.Nič sa jej nestane.A nezabúdať meniť tú vodu.
Pokud musíš filtr po týdnu čistit je do Tvého akva neodpovídající. Podporuj jeho činnost intenzivnější výměnou vody, 2-3x týdně 1/3 objemu akva a důsledně 1x týdně odkaluj dno. To bych považoval za základní opatření k udržení dobrých podmínek v daným akváriu, protože si stále myslím, že jde o ten problém s plynovým měchýřem, jenž s kvalitou prostředí může velmi úzce souviset.
0 23.05.2013 18:58 Sion – Re:prasan
Stiredam dve krmivá (vločky a crisps pre goldfish, kŕmim iba večer a filter čistim tak raz za týždeň. Prišla som dnes domov a rybku už nič na hladinu neťahá (podobne ako včera poobede). Nerozumiem čo jej môže byť. Diéta im v žiadnom prípade nemôže uškodiť? Je pravda že mám na ne malé akvárium, no väčšie si nemôžem dovoliť a dať ich preč mi je veľmi ľúto nakoľko sa o ne už dlho starám a filter čistím usilovne a pravidelne zakaždým keď jeho bublanie zoslabne (cca ten týždeň)
Skús zmenu krmiva.Prípadne diétu na pár dní.Ako často a čím vlastne kŕmiš? No môže to byť i problém s plávacím mechúrom ako píše romant.
0 23.05.2013 13:09 Sion – Re:plynovy mechur
Rybke sa to stava uz asi nejaky ten polrok a su dni ked je v pohode a su dni ked nie. A robi to iba jedna z nich. Skusim tu vodu menit viac ako doteraz..
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [44] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x