Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
Dík! Roste a je docela rychlá. Na návštěvu k rybám ji nedám, baví mě ji sledovat.

Tohle bude larva jepice

Starší reakce
Však uvidíš, až tam nasadíš rybí osádku, situace se jistě změní.

Když se mi objeví u krevetek, vždycky tam na nějakou dobu nasadím několik malých elegansek a zanedlouho je po lasturnatkách. V akváriích s rybama se mi lasturnatky nevyskytujou, potože jsou snězený

Romant říká totéž, teď jen ještě najít způsob, jak se jich zbavit. Lasturnatkové vlákno nepomohlo

Podle popisu mi to připomíná lasturnatky. Zkus prohledat fórum něco tu o nich již bylo napsáno.
Martin Honzejk
Starší reakce
díkec. Vidím to na houbu rybniční...jak to zlikvidovat?

Starší reakce
Jen pro zajimavost se ptam, co je to za cervika. Kdyz plave, dela vlnovky asi jako kdyz plave had a je droboucky, asi tak 5mm dlouhy, bily. Bohuzel Vam ho nemohu ukazat, pac ho drive nez ja stihla urcit 1cm velka Ramirezka, ktera rikala, ze je to "papu"

. Nicmene treba mi nekdo napise, co by to mohlo byt.
Starší reakce
0 26.07.2013 17:44 Mikmiku – Parazit

Dobrý den, na trubce od filtru která je nad vodou, se mi neco objevilo a nevím co to je. Poradími někdo co to může být? Děkuji za odpoved
s pozdravem Mikmiku
Starší reakce
Dík, dnes jsem deset krevetek koupil. Koreta půjde na exkurzi ke skalárám

.
Ano, je to koretra. Dospělou krevetu nesežere, ale nějakou malou si chytit dokáže.

Je to koreta? Neublíží krevetkám?
Podle mýho malý bílý mršky na skle

Ale přikláním se i k názoru že hlístice

Podle mě to jsou hlístice.

Mám jednoduchou otázku, co jsou ty malý bílý mršky na skle?
Tak podle tý fotky bych to fakt nepoznal, ale podle tvaru a popisu to tipuju na ploštěnku. Je to jen dohad ta fotka je fakt hodně mizerná.
Martin Honzejk

Cau, tak jsem to skusil jeste vyfotit, ale jen mobilem. Takze zadnej zazrak. Melo to vylozene tmavsi predke a zadek nebo zadek a predek ;)
0 13.07.2013 20:52 MAk – Parazit v malem akvarku?
Budte dobri,
mam dotaz, v nasem malem 30 l akvariu (nekolik neonek a 2 parecky pavich ocek + ted 4 jejich mladata) a banda asi 10 cca 4mm velejch sneku jsem dneska pri cisteni filtru objevil jakeho si "parazita?". Byl to takovej cervik s cernym prednim i zadnim dilkem, asi 4-5mm dlouhej. Na tele pod mikroskopem bylo videt takove cerne vodorovne prouzky. Rybky krmime obcas mrazenymi pochutinami (posledni dobou to byly tusim larvy komaru). Muze to s tim nejak souviset? Pripadne ma cenu se toho nejak obavat? Rybky se zdaji ok.
Diky MAK
Starší reakce
0 07.07.2013 12:22 richie 
v nano krevetkariu sa mi objavilo postupne mnozstvo inych potvor (asi som malo premyl rastlinky z hornbachu)
potvora c1. (vid obrazok) co je to ?
Starší reakce
Takže tam už nic víc nebude?

Co s tím máš dělat? Už jsi udělal, vyhodils to..

Tak to byla na 100% pijavice.A kde se vzala?No,nejspíš sis jí s něčim přitáh(kořen,krmení,...),ale ono stačí i jenom její vajíčko,to dokáže přežít dlouho i na suchu.
Koukal jsem se na fotky a možná, že to byla opravdu pijavice.. Co s tím mám dělat?
Ne už jsem to vyhodil.. a kde by se tam vzala?
Není to pijavice?A co takhle foto by nebylo?

Ahoj dnes jsem odkaloval.. A když tu najednou jsem viděl jakéhosi červa když jsem to vyndal z akva vypadalo to jako žížala, ale posouvalo se to jako stonožka co to je?? A co mám udělat proto aby v akvárku nic podobného už nic nebylo..
Starší reakce
Je to vodní roztoč ze skupiny vodulí (Hydrachnellae, Hydracarina), je jich u nás zastoupeno více než 30 čeledí, blíž se to určit nedá. Velmi hojná je třeba vodule krvavá (Hydrachna cruenta), ale červeně zbarvených jich je spousta.
Jaroslav Hofmann
Co to může být ta červená tečka? Prý má průměr 2mm
uloz.to/…
Děkuji za pomoc vyřešení akta x
Starší reakce
Flubenol u veterinára.No.Planaria si objednaj z netu.
noo toto je to čo nemôžem vôbec tu u nás zohnať a sa mi zda že som ešte aj flubenol niekde čítal
Ještě mi napadá, že do těchto nádrží nikdy nepřišlo živé krmení a už vůbec ne z volné přírody. Maximálně zelenina ze zahrady. Takže, kde se tam vzaly?
Formy dravého cyklopu se vyskytují povětšinou brzy na jaře a ty opravdu potěr dovedou umořit, ovšem jak je tomu u krevetek to mě není známo, určitě se ozve nějaký znalec.
Pěkné, takže jsou to buchanky. V různých zdrojích píšou, že mohou být nebezpečné pro malé ryby. Má někdo zkušenost jestli ublíží mládým krevetám?
0 16.06.2013 10:55 wiku – Buchanka nebo Vírník?

Co je to? Oválné tělo, ocásek stejně dlouhý jako tělo, někdy rozdvojený. V předu do stran trčí dvě tykadla. Poskakuje to po skle i volně ve vodě v krevetkáriích.
Více fotek zde
wiku.rajce.idnes.cz/…#
Starší reakce
Samozdřejmně tak jsem to myslel

Tak ti děkuju a to by bylo asi vše

Ano, v obráceným gardu, nejdřív ryby, potom chemii(i když šetrnou), třeba nebude potřeba.

Ok, tak já buď nasadim to proti ploštěnkám a nebo tam pustim grupky. Nebo tak něco, aby to vyzobali.
Tak s tím Molucidem bych si nezačínal, je to přípravek na hubení šneků a tam předpokládám přítomnost mědi a to je pro krevetky neslučitelné a ještě ke všemu to z akvária vyrobí mrtvou zónu, protože bude ničit nitrifikační bakterie, takže samá starost, žádná radost.

No, teď otázka co z toho to je za havěť..:( Pokud by to byla ta hlísnice, dal by se použít ten produkt dajana molucid? A neublíží to krevetám?
Taky možnost a to už je u krevetek horší, tam je nejlepší použít No Planaria dočteš se v tom vlákně na nějž dáváš odkaz.
Přidat reakci
1 ...... [44] ...... 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59316x