Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

Ještě jedna fotka.

Koupil jsem v Olomouci v SUPER ZOO 4 Tylomelania towutensis. Po dvou dnech jsem si všim, že jeden má na sobě nějakou černou pijavici nebo co. Je to cca.0,5mm velké a celkem rychle se plazící, jde vidět, že je to na šnekouši zakouslý. Teda bylo to zakouslý dokud jsem to nesundal pinzetou !

Chci se jen zeptat jestli to znáte a co je to za parazita, popř. co na ně platí. Mám totiž strach, že je to na dalších obyvatelích(měchýřovkách). Přikládám fota, ale vzhledem k náročnosti focení nejsou příliš kvakvalitní. Děkuji za odpovědi.

0 24.12.2008 14:06 Usine – Re: Radek
Hm, šidélko co přežije var je celkem průlom v biologii

0 23.12.2008 20:33 Usine – Re: Radek
Mě z akva vylétlo 6 ks vážek takže na rostlinách, myslel jsem že i z krmení to může být, ale od té doby se to nestalo, tak krmení jsem vyloučil a rostliny desinfikuji a prohlížím.
www.odonata.cz/… 
Jsou věci mezi nebem a zemí...
No, i v knížkách bývá hafo "blbůstek". Jsou to dravci a malý krevetky budou určitě vítanou kořistí.
0 23.12.2008 18:54 Joecz záleží o jaký druh se jedná, některé větší druhy mohou být nebezpečné pro potěr a menší ryby
a pokud vím, tak larvy važek jsou dravé a ne parazitují
(Vím, že larvy vážek parazitují.)
Na čem?

Prosím o identifikaci živočicha na fotce. Délka cca 25mm, 3 páry nohou, "ocas" tvořený třemi symetricky rozmístěnými útvary. Ve vodě má mléčně bílou barvu.
Starší reakce
Díky

Je tohle lasturnatka?
Starší reakce
i to je celkem dost ja myslim ze idealni je 20-24
0 06.12.2008 06:35
DrBolíto [254] - Rostliny 
Jj to budou hlístice, měl jsem je dvakrát z krmení, jednou z vločkového a podruhé z tablet.
V obouch případech bylo krmení navlhlé, stačilo položit na radiátor a nechat proschnout.
Hlístice se vytratili samy do týdne.

To je rukama a ne foťákem...

Také bych se přikláněl k hlísticím,na to by mělo stačit několik dní nekrmit,a myslím,že i rejnoci by to měli vyčistit.Běžně jsem je měl u Ancistrusů v chovné,nedal jsem jim pět dní nažrat a bylo po problému.Ta fotka má velmi malé rozlišení,špatné zaostření,nevím jak a čím komprimuješ,ale předpokládám,že za ty peníze máš zrdcadlovku,a tou jdou fotky jak z partesu.Já jsem na focení diletant,a i přes to je to koukatelné...Foceno Nikon D-50.
0 05.12.2008 22:08 xx – Re: sokar
Když je to tak velké proč to nechytíš a nedáš to pod lupu? Pak nám můžeš udělat náčtek, ať je trošku legrace.
Něco tak velkého se dá dát mimo vodu a vyfotit, zvládne to obyčejný digitál s ručním zaostřením.
0 05.12.2008 21:49 sokar – Re: bigV
Ne e.
Jsou to fakt takový bílý nitky tak okolo 4mm.
Já vím že fotka stojí za houby.Blbej foťák za 25tisíc to nedokáže vyfotit.

0 05.12.2008 21:30 sokar Díky.
Zkusím něco takovýho pohledat.
Všem díky za ochotu a informace.

Nic nesolte. Zbytocne si rozhádzete chémiu vody, mne také biele malé cervíky zrali platy a levatky. Ak sú to neskodné hlístice, tak vsetky ryby ich budú zrat a slimáky. Tak skuste rybu nejakú vacsiu, co sa nezmestí tej Vasej potvore do papule, ale to by musela byt ozaj vacsia he he
0 05.12.2008 21:16 sokar Respektive jaká ryba mě ty nitky sní a zároveň tu rybu nesní moja arowana??
0 05.12.2008 21:14 sokar Oni ty nitky nejsou přilepený na skle.Prostě se hejbou ve vodě.
V akva nejsou žádný zbytky jídla, pač je všecko hned pryč.
Něco sem o nitkách našel.Přisolím vodu.Co Vy na to?
Jo a nitky jsou z nesnědenýho krmení ... granule, vločky aj.
na ty fotce jsou videt jen ty bily nitky a o tech je tu nekolik temat

Ak by sa Vám nieco mohlo rozmnozit, tak asi len ten prísavník. Ak som dobre pochopila máte Krunýřovec síťovaný. To, co som si o nom zatial precítala, ze sa zahrabáva aj do piesku a tam moze naklást ikry, tak by to aj mohlo byt.
Hlístice ale nemajú hlavicku a chvostík.

0 05.12.2008 20:55 sokar – Re: Mrakoplash
Ahoj.
Však já sem nejdřív pohledal, než sem založil tohle téma,ale nikde sem nenašel nic co by vypadalo jak to, co tam mám já.
Přemýšlím že bych tam dal sůl,nebo něco, co by to snědlo a nesnědla to arowana či rejnoci.
tak trosku pohledej

pac to tu ve foru uz je (hlístice, ploštěnky...)
0 05.12.2008 20:32 sokar Mám v akva 4 rejnoky,jednu arowanu,jednoho gibicepse.Žádný jiný ryby by to tam asi moc nedali.
Tak to vyzerá, ze Vám sa este ziadne ryby nerozmnozili, inác takto vyzerajú malý pancerácikovia, ale tých tam on nemá, ze

A co ten ancík, ale ako vyzerajú malí ancíkovia to fakt neviem, no a vázne to myslím a som o tom aj dost presvedcená
Vy si to asi predstavujete, ze komár sa zahrabal do piesku a nakládol tam ikry, nie?

Archa napsala: Nechajte to tak, asi sa Vám rozmnozili ryby,
to snad nemyslite vážně
.... spiš bych pohledal ve foru
Bez fotky ti těžko někdo poradí...........
0 05.12.2008 19:41 sokar – Bílí pulci či něčí larvy.PROSÍM O POMOC!
Ahojte.
Minulý týden jsem si začal ve velkym akva všímat, že je zde vidět několik bílých jakoby "spermii".Připadá mi to jako něčí larvy.Snad komára.
Dnes sem dojel a po výměně vody jak se rozvířil písek díky rejnokům jich je v akva obrovské mračno.Fakt nevim co s tym nebo jak to zlikvidovat.Některé ty bílé věci se hýbou některé sou asi kaput.Nekrmím nítěnkama,ale jen masem.
Děkuju za všecky rady.

Starší reakce
jj omlouvám se hledal sem špatně, místo hlístice jsem tam dal hlístnice. Jedno n navíc a jsem tu za vola

Baktopurem sem nic neléčil , Kdyš sem zadal hlístnice tak se tam oběvili jen tři články. jj hold sem blb

0 28.11.2008 22:28 xx – Re: Sakul
A proč jsi chtěl abtibiotiky zabíjet hlístice? Jak by jim ten baktopur direkt měl ublížit, copak to jsou bakterie?
Tenhle druh hlistice na rybach neparazituje.Objevi se v akva vetsinou kdyz prekrmujes.Staci 2-3 dny nekrmit a ryby se o ne postaraj.
Co se tyce toho BD co jsi s nim lecil?.
Přidat reakci
1 ...... [77] ...... 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59315x