Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 48 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomas Enderson Re: Ičin
Sorry tak to jsem měl za bublinky. Tohle by mohly bít lasturnatky. Jinak ta roducha tam na té druhé fotce je. Bohužel ty fotky nejsou až tak kvalitní a můj monitor taky ne. :-D

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ičin
Ruducha neleze ;) asi myslí ty puntíky na listu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomas Enderson Re: kahua
Tohle vypadá na zdárně začínající roduchu.

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kahua
Fotka k příspěvku Ještě jedna fotka...

Reagovat na tento příspěvek 0  - kahua
Fotka k příspěvku Zdravím, potřebovala bych poradit, co to asi tak může být. Je to proužkované, asi 2mm velké, leze to po kořenech a listech. Všimla jsem si toho dnes. Děkuji moc za jakékoli postřehy ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 8  - -Re: WARENKOREN
Prvá foto isto iste špinavá riasa.Chodia sa tam pásť. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Johan Re: WARENKOREN
možná sinice - Nostoc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - WARENKOREN Re: WARENKOREN
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - WARENKOREN – Co je to?
Fotka k příspěvku Dneska ráno jsem zjistil, že mám tohle v rohu akva. Byla u toho i neritina. Nevíte o co se jedná? Co jsem četl, tak vajíčka má přece neritina ty bílý puntíky všude po dně kolem a tohle je jako od měchýřovky, ale ty nechovám. Ještě tam jsou 3 brotie, ty už mám téměř rok ale nic podobného jsem u nich nepozoroval.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - Johan Re: Kocour
Buchanka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Dwarfy
Vířník teda určitě nee...spíš lasturnatky...no raději je nebrat...:-) Já je teda fakt nerad... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dwarfy Re: Kocour
Tipla bych si vířníky. S tím by si rybky měly poradit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kocour – Bile tecky ve vode
Fotka k příspěvku Zdravím,
kamarád mi teď dovezl 10 anciku. Mam je jeste stale v sacku a koukam, ze u nich ve vode plavou nejake bile potvory. Jsou opravdu miniaturni, odhadem tak 0,5-1 mm celkove i s ocaskem. Co alespon dokazi rozeznat okem, tak vypadaji obdobne jako spermie a asi i s drobnyma rohama. Celkova delka je max. 1 mm. Je jich tam opravdu hodne a pohybuji se takovymi sekavymi priskoky.
Nevite nekdo, co by to mohlo byt, zda-li je potreba to nejak resit, pripadne co s nimi. O ty anciky bych nerad prisel, ti vypadaji v pohode.
Diky za rychlou radu.
Zkusil jsem je nejak vyfotit, ale nevim, jeslti to pomuze. Jsou hodne male...
Diky m.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Cinka
Je to ploštěnka mléčná, natuty:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: Jitka18
Dvě základní otázky: Hýbou se ty tečky? A máš v akva neritinu? A jinak má Adam pravdu, prezentace nádrže a fotka záhadných teček by hodně pomohly.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ad@m Re: Jitka18
Fotka + prezentácia nádrže.
Pomýlila si si vlákno.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jitka18 – malinktaté bílé tečky
Ahoj,
chtěla bych se vás zeptat. V akva se mi najednou objevili malinkatí bílí živočichové čico to je. nejdřív jich tam bylo pár a myslela jsem že je rybky zblajznou. Nezblazly :-( tet je jich plné dno a nevím co s tím.
Víte nekdo co by to mohlo být a jak se toho zbavit??
Dekuju všem za radu :-*
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Jára
Cyklóp je bežná potrava rýb.No ak nie je z overeného zdroja,môže byť prenášačom ochorení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jára – buchanka
Je buchanka nebezpečná pro ryby ? Asi sem si jí zavlékl s potravou. Jak se jí zbavit ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: MP
Já bych se přikláněl k názoru Sivon - druhé, tedy přisedlé stádium sladkovodní medůzky rybicky.net/atlasostatnich/meduzka_sladkovodni
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: MP
Skús vorticella alebo epistylis.Ak nevidno pohyb.(u nezmara sa dá pozorovať okom)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: MP
To vypadá na nezmara. Asi bych to neřešil časem zmizí sám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MP
Fotka k příspěvku Ještě jsem vyznačil. Lépe to vyfotit nejde - velikost od 0,2 do 0,5 cm.

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Johan
Ale Jeníku...vem bejle, já mám smich je to podle mne to cosi vlevo od zelené skvrny...vskutku to bude asi nějaký žahavec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sivon Re: MP
Přisedlé stadium sladkovodní medůzky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Toník Re: MP
Udělejte lepší fotku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MP Re: Toník
To se tomu hodně podobá, ale to moje v akváriu má velmi tenkou nohu, zatímco ta mechovka ji má hodně mohutnou. A navíc se nijak nehýbou. Kdyby to byl nezmar, tak se jedná o nějaký neobvyklý druh, nezmarů jsem viděl už hodně a toto je něco jiného.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Toník Re: MP
Zkuste si vygúglovat výraz mechovka plazivá (Plumatella repens).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ičin
Na fotce de vidět prd ale podle popisu nezmar
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MP – Nezmaři?
Fotka k příspěvku Dobrý den, po sklech celého akvária mi rostou/žijí tito tvorové s mnoha bohatě větvenými rameny a velmi slabou nožkou. Nejeví známky pohybu při dotyku. Někde jsem našel, že je to plíseň, ale to se mi nezdá.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - MaurikRe: Maurik
Omlouvám se, ale asi po hodinovém výslechu dětí, jsem z nich dostal, že tam jeden z nich hodil takové dvě dekorativní kuličky cca 2-3 mm, které se ve vodě zvětší. Dává se to většinou do skleněných váz atp.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Maurik – Průhledné bílé koule
Zdravím.
Dnes jsem přišel po noční domů a ještě před automatickým rozsvěcením akvária, jsem na dne viděl takové malé bílé a průhledné koule. Kazda na jiné straně akvária, tedy viděl jsem zatím pouze dvě. Nevíte co to je? Děkuju

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - radim – kapřivec
Je kapřivec schopný parazitovat i na krevetě?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - DanielGrogerRe: LiborSprysl
Jo... už sem si to vyhledal, tak to radši seženu. Ještě jednou Díky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: DanielGroger
No vajíčka naklást mohl...hubí jej Cyprinopur
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DanielGrogerRe: Haimdol
To by mohlo být ono, jenže nepoužívám ani živou, ani mraženou potravu. Všechno je ze zverimexu, nebo z burz. Jinak sem ho vylovil a doufám že jich tam nebylo víc. Dík za odpověď.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: DanielGroger
Jeví se mi to jako kapřivec. www.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DanielGroger – Vetřelec
Fotka k příspěvku Ahoj. Nepoznal by jste někdo co je tohle, a co s tím mám dělat? Prohlížel sem si akvárko a jedna tahle potvora tam plavala. Vyndal jsem jí a mam jí ve sklenici. Na fotce to není dobře vidět, ale je to strakatý, a má to nějaký panožičky, srašně rychlý.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: glumča
Jestli máš s eleganskami nezmary a ploštěnky, tak bych víc důvodů úbytku viděl tady...Malé nezmar zmaří hravě a velké se s ploštěnkami také nemají moc rády...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: glumča
Kde je jeden, může být chrostíků i víc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: malyLibor
spíš potěr,ty větší mi zůstaly,ale taky ne všechny.Tak doufám,že tam nemám v té džungli ještě jednoho nezvaného návštěvníka.Kromě nezmarů a ploštěnek jsem si za ta léta nic z přírody nedotáhla..Snad tam rybek bude víc,aby se mi znova namnožily
Vyzkoušejte
A to byl potěr, nebo dospělé rybky??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: malyLibor
tak já ho vylupovat nebudu smich ..ty elegansky jsem našla v akvu zatím 3,asi z 20,tak jsem to dala za vinu tomuhle návštěvníkovi..
tak uvidím,co se vyklube ano
No, já nevím.... jako děcka jsme se chrostíků nasbírali, vždycky jsme ho vyloupli z toho domečku a šup na háček, krásně na ně brali pstruzi.... Vím, že měl kusadla, ale ne nijak velká. A ani podle toho, co jsem o nich četl, si nejsem vědom, že by sežral rybku.... možná potěr elegansek, ten je maličký, ale větší rybku snad ani ne....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: Johan
jojo,teď jsem si našla,že i ti chrostíci mají na hrudi kráčivé nohy.tak to nejspíš bude ono.
S těma krevetkama,to netuším, jestli nějaká chybí,ale rybky mi ubyly razantně.
Každopádně jsem to dala do jinýho akva a počkám,co se z toho vyklube ano
díky za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: glumča
Pokud nezlikvidoval krevetky, tak proč by měl ryby.
Ano, podobné schránky si staví chrostíci. Dal bych ho k větším rybám, frajera. By si na něm smlsli.... teda, já vlastně žádnou tak velkou rybu, která by byla schopná ho spolknout, ani nemám :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: Johan
díky,mě to jako červ (chrostík) ve vodě nepřišlo...spíš jako larva vážky s nabaleným listím..Nejdřív jsem si myslela,že se jen zamotala krevetka do rostlin.
A chrostík by mi takhle zlikvidoval rybky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: glumča
Nejspíš nějaký chrostík.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: glumča
Fotka k příspěvku druhé foto

http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [48] ...... 87 88

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 60295x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539-co-je-to-za-zavleceneho-skudce-parazita?od=2351