Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 62 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2011 22:35 Picasso – Bílá miniaturní potvora
Fotka k příspěvku Dobrý den,
obracím se na zkušené akvaristy o radu s identifikací tvora, který se mi objevil ve 30l akva. Možné je, že jsem si jej do akva "zatáhl" při vpuštění nových krevetek společně s rostlinami, které byli součástí dodávky.
V současné době mám celé akva zamořené tímto miniaturním čilým tvorem. Ostatní obyvatelé akva (krevetky)viditelně netrpí přítomností těchto tvorů.

Díky za vaše názory a odpovědi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2011 18:59 Ondrejadam Re: sivon
Děkuji moc. To mě hlava nebere, protože živým krmením nekrmím a naposled co jsem dával do akvária byl klacek na kterým je mech, ale ten už tam je asi rok, od té doby nic. Každopádně oba vylovím a dám je do jezírka k letknínům, ale snad jim ten teplotní rozdíl vadit nebude. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2011 18:54 Žena sivon [1716] - PlžiRe: Ondrejadam
Pokud to vypadá takto, je to larva vážky. Je to dravec a uloví menší ryby. Ještě vyroste - až 4 cm podle druhu. Vylov ji a odnes do blízkého rybníka, jezírka atd. Asi sis ji přinesl s něčím z volné přírody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2011 18:48 Fugee Re: mistrela
4 dny a už jsou tam ryby? Moc brzy.
Z obrázku není vůbec nic poznat, chce to ostřejší fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2011 18:42 Ondrejadam Re: sivon
Děkuji za obrázek. Vypadá to podobně, má to akorát víc buclatější tělo, našel jsem to jako vážku. Je to vážka, je to opravdu vážka? Může ublížit šnekům nebo rybám?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2011 18:39 Žena sivon [1716] - PlžiRe: Ondrejadam
Fotka k příspěvku Vypadá to takhe?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2011 18:21 Ondrejadam – Brouk
Dobrý den, v akváriu se mi objevily dva nějací brouci, jeden má asi 2cm a ten menší kolem 1cm, hlavu mají jako vosa nebo něco takového, tělo to má členitý, má to 6 nohou a je celý černý, jen velký vykulený hnědý oči. Bohužel foto dodat nemohu. Nevíte prosím Vás někdo od popisu co to je? Je to nebezpečný? Děkuji Pokorný

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 00:16 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidyRe: kakaoo
Myslím, že to bude spíše naopak, krevetky si na ních nejspíše slupnou, takovéto různé bílé individua se často objevují v akva, které jsou méně udržované,kdy vlívem méně časté údržby jako např. výměny vody atd. dojde k přemnožení všelijakých mikro organismů, které pak všemožné lozí po skle nejvíce za nočního času. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.04.2011 22:01 kakaoo
Dobrý den, objevily se mi v akváriu malé bílé tečky které se hýbou jsou asi 0,5mm myslíte jsi že by to mohli být bílé blechy a krevetkám ublížit? Díky za odpovědi

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2011 09:03 Muž kortezhugo [983] Re: Marek
...ak krmis zivou alebo mrazenou potravou tak si vajicka lahko domov donesies
nie je potrebne mat doma zivu lietajucu vazku X-) :)
a ak chces? -tak uz staci len cakat :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2011 08:36 gringo Re: Marek
Myslím, že larvy vážky jsou dravé, co nejdřív odchytit hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2011 08:19 Marek – Co je to?
Díky za odpovědi. Zkusím se toho zbavit, ale vždycky se to tak dobře schová, že to nemůžu najít. Nikdy jsem si nevšiml, že by nám doma lítala vážka a pak nakladla vajíčka do akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2011 07:53 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Marek
Ty fotky jsou hodně rozmazané, ale asi to fakt bude larva vážky. Každopádně to radši z akvária vyhoď, některé larvy můžou být pro menší ryby nebezpečné!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.04.2011 00:13 Muž kortezhugo [983] Re: Marek
larva vazky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2011 00:09 Marek – Co je to?
Ještě dodám, že akvárium mám cca 3 měsíce a doteď se tam nic podobného neobjevilo. A je tam toho víc kusů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2011 00:06 Marek – Co je to?
Fotka k příspěvku Přikládám druhou fotku.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2011 00:05 Marek – Co je to?
Fotka k příspěvku Zdravím, dneska jsem objevil v akváriu podivnýho živočicha a nenapadá mě, co by to mohlo být zač. Přikládám se fotku, není moc kvalitní, ale lepší se mi pořídit nepodařilo. Jen dodám, že je to dlouhé asi 1 - 1,5 cm, má to asi 6 nohou, chodí to po dně, ale dokáže to i přeplavat celé akvárium, když to trochu popostrčím. Přidám ještě jednu fotku. Předem díky za odpovědi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2011 22:51 mistrela – Čo to je????
Fotka k příspěvku Ahojte, nejaké 4 dni mám doma 30L akvárium a dnes z dvoch rýbiek vyšlo niečo ako húsenica a roztrúsilo sa to po akvarku, sú to vajíčka? Alebo čo to môže byť?

Nižšie posielam foto, ďakujem

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2011 20:18 Muž Dejmon [64] Re: kofola789
Bez fotky se to těžko určuje, ale vypadá to na nezmar, podle nožiček :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2011 19:44 kofola789
Nazdar lidi mám otázku v akváriju na skle sem zhlídl takovou žížalku která je cca tenká jako vlas a má to mini nožičky mohli by jte poradit co stím a jak nato nebo co ot asi je díki moc
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 19:00 Muž D@n!€L [74] - LabyrintkyRe: DaNiEl
a za jak dlouho asi budou mali sneci?? uz jsem ho nevidel asi 3 dny, takze ty 3 dny jsou tam vajicka minimalne... ten snek je nejspis rybicky.net/atlasostatnich/levatka_ostra, akorat trochu tmavsi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 18:40 Muž D@n!€L [74] - LabyrintkyRe: Chalybda
diky.. ale ten snek nekam zmizel :-O :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 18:36 Žena Chalybda [55] Re: DaNiEl
jistě, průhlednej rosol s tečkama jsou šneččí vajíčka... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2011 18:21 Muž D@n!€L [74] - Labyrintky
Fotka k příspěvku Ahoj ahoj
asi pred mesicem sem si donesl s rostlinkama sneka.. dnesk jsem nasel jekejsi "bilej, prusvitnej chuchvalec slizu s bílíma teckama".. myslite ze by to mohli byt vajicka??
v nadrzi jsou s nim akorat krevetky, ancistruc, pavi ocka

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 14:21 Muž bezoadam [6] - Labyrintky
to sa stavalo aj mojim krunirovcom ked som cerstvo zalozil akva, dal som uhorku alebo list a sa to zlepsilo ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 23:00 Mira
Fotka k příspěvku tady ještě fotka pár rybiček, které to mají.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 22:57 Mira
Fotka k příspěvku dalsi foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 22:54 Mira
Fotka k příspěvku Tady přidávám fotku výkalů cucáka (krunýřovce), který to má už déle než půl roku. A teď už to není aktuální, ale podle návodu na tom savu se proti bakteriím a infekcím používá 3% roztok, znamenalo by to dva litry sama na 65 litrů v akva. Je to přiměřený množství :-D ??

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 22:47 Muž wexli [-4]
ahoj miro mam v jednom akva podobny problem,akorad jsem entizol nenasadil jeste,jediny projev je u ryb bile vykaly, nic vic.a uz cca pul roku.rad si prectu namety od ostatnich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 22:43 Mira
Ten článek jsem četl, diskusi si procházel jenom do půlky, je to pořád to samé. Hlavně mi není jasné, jestli se ti paraziti musí léčit, když se tam píše, že ti bičíkovci jsou běžnou součástí střev a ryby nevykazují žádné jiné příznaky kromě výkalů, jsou v pohodě. A neupřesňuje se, jestli ty hlístice jsou taky normálně ve střevech a dělá to problémy jen u oslabených ryb nebo jestli se léčit musí. Je možné, aby mi entizol nezabral vůbec ? Dávali jsme ho podle postupu, minimálně 14 dní a nevšimli jsme si žádné změny. Taky se tam psalo, že bílé výkaly znamenají, že je ryba už "odepsaná", že to je rozvinuté stadium. Ale moje ryny to mají už dlouho a jak říkám, nic jiného jim není.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2011 11:07 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Mira
Pokud je akvarium bez ryb (a samo i jinych chtenych zivych organismu), da se pouzit Savo original. Bezne se tim dezinfikuji nove rostliny, nekdo v tom pere Anubias od rasy, takze pri rozumnem davkovani rostlinam neublizi. Navic se zhruba po pul hodine ve vode zneskodni samo, pouziva se i pro dezifekci pitne vody a asi takove davkovani bych pouzil - myslim ze je uvedeno primo na lahvi.

Je to drasticky zpusob, vyhubi i nitrifikacni bakterie ve dne a ve filtru, akvarium se bude znovu zabihat, takze urcite nedoporucuji vseobecne, ale az po zrale uvaze jako jednu z moznosti, jak se v akvariu zbavit infekce, kdyz tam nejsou ryby. Kdyz tam ryby jsou, da se Savo proti nekterym vecem pouzit taky, ale to uz jsme jinde a tohoto pripadu se to netyka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2011 18:27 R Muž romant [28001] – Re: Mira
Přečti si tenhle článek a budeš vědět víc.
rybicky.net/clanky/525-vnitrni-paraziti-u-tercovcu
EDIT: Tohle vlákno je tomu taky věnovaný rybicky.net/forum/5089
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2011 18:07 Mira – Paraziti????? :-(((
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, už poměrně delší dobu mají moje ryby podivné výkaly. Jsou přerušované a spojené něčím, co bych přirovnal k vláknu pavučiny. Na některých místech je ta bílá pavučina zacuchaná jakoby do spirály. Chytá se to na kmen a vlaje to jak babí léto. Zkoušeli jsme rybám dávat entizol na parazity, ale asi jsme napoprvé zkazili dávkování nebo nevím, nezabralo to. Ryby bez problémů žerou, ploutve se jim nerozpadají, navenek vypadají v pořádku. Jsou to tedy vnitřní paraziti ? Jestli jo, tak jsem někde četl, že ryby by se s nimi měly časem vypořádat sami, platí to u všech druhů ? Krmili jsme dřív ryby mraženými nitěnkami, nemohly to dostat z toho ? Tento problém byl v obou mých akvárkách, tak jsem všechny ryby přesunul do jednoho, kde je chci případně léčit a to první jsem se pokusil zderatizovat tím, že jsem důkladně vypral kameny, omyl skalky, vše nechal den přeschnout, znova omyl, dokonce opláchl kytky, ale bojím se, jestli to na nich stejně nějak nezůstalo. Tak jsem se chtěl zeptat, pokud by tam náhodou zůstali, vydrží tam bez ryb ? Jestli ne, jak dlouho mám počkat, než nakoupím nové osazenstvo. Nechci do tohoto akvárka už dávat léky, kytky dostaly značně zabrat už entizolem.
Nešlo by je třeba vyhubit tím, že bych využil toho, že tam nemám ryby, vypnul filtr a nechal puštěné CO2 ? Ale kytky stejně asi vyrobí dost kyslíku. Díky :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2011 19:55 Muž bezoadam [6] - Labyrintky
takze som sa trochu nestrefil :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2011 17:50 pavel.bartek – Re: Steda
Uznávám,asi to bude on ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2011 17:42 Muž Steda [2]
Pseudotropheus crabro ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2011 17:38 pavel.bartek – Re: Coje to za rybičku???
Hrozná fotka,nevím jistě,ale tipuji to na Cynotilapîa afra (Tlamovec africký),chtělo by to lepší fotku.Ti ostatní jsou na 100%Labidochromis yellow
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   06.03.2011 16:53 Muž bezoadam [6] - Labyrintky
nie je to kančík? niesom odbornik moc ale zda sa mi ze hej
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2011 16:03 Coje to za rybičku??? – Jak se jmenuje????
Fotka k příspěvku Ahoj ,ahoj ,ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo zvás tady newí co je todle za rybičku ??????, díky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 19:33 gringo – Re: Kajka99
V moji prezentaci u krevetek mám pár fotek živočichů ve složce "co žije u krevetek" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 19:24 Žena Kajka99 [229]
No já vám nevím, nepřipadá vám, že většina neškodných organismů v rubrice Co je to? by bylo úplně parádní mít taky v akváriu? Jasně, když se přemnoží, vniká problém, který ale stejně akorát poukazuje na to že předtím bylo v akva něco špatně, ne? Já jsem měla docela radost když jsem v akva uviděla ploštěnku (konečně taky vím, jak to vypadá) ale třeba takový nezmar, to musí být zábava pozorovat, což? :-) Nebo taky jsem viděla fotky jak se někomu v akva udělala houba, která vypadala jako jinovatka...škoda že člověk nepozná jestli je to škodlivé nebo ne a někdy i zbytečně hned vyšiluje...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 18:20 Žena MajkaK [50] - Raci, krabi, krevetky – Re: gringo
Taky se hlásím jako zájemce. :-D Budu mít co pozorovat. ;) Koukat na to pod mikroskopem, to je teprve něco! ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 18:14 gringo – Re: Kajka99
Namnožím, pošlu poštou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 18:06 Žena Kajka99 [229] – Re: gringo
jů, to chci taky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.03.2011 17:58 Žena MajkaK [50] - Raci, krabi, krevetky – Re: gringo
Já bych to typla na buchanku... Pokud si matně vzpomínám. Kdysi jsem tohle stvořeníčko zkoumala mikroskopem. :-D Ale 100% jistá si nejsem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 17:21 gringo – blecha
Fotka k příspěvku Přátelé, mám na vás dotaz. Je to buchanka, nebo perloočka? Nebo něco jiného? Mám je u krevetek a při focení to byly bílé tečky. Je to asi mamka s miminkem hmm :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 12:34 R Muž romant [28001] – Re: mory
Všechno špatně. Takhle o ně příjdeš.
rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska
Přečti si jejich nároky na prostor a ostatní a jistě pochopíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 12:31 mory – potřebuju poradít
Ahoj a zdravím vás
mam problém mam v akvárium 30l dve závojnatky a poslední den polehávají po dně nevíte co jim muže bejt jsou to moje první dve rybky a nerad bych o ne přišel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2011 12:12 Usine – Re: dvorak
Jsou to neškodné hlístice, ryby si s nimi rychle poradí, krevety zřejmě ne. Jejich výskyt bývá spojen s překrmováním. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 22:19 Žena Kajka99 [229] – Re: dvorak
ahoj, já je ve svém nano mám taky, občas se mi vznáší ve vodě. Myslím, že to jsou nějaké hlístice, nevím to přesně, ale krevetky se mi každopádně množí jak divé,a mrtvolky nevidím, takže se asi o parazita nejedná. Nemyslím si, že škodí. Já osobně zastávám názor, že do akvária patří i takovíto červíci, ploštěnky, nezmaři, prostě všechno. Problém vzniká když se přemnoží, ale to zároveň poukazuje na nějaký problém či nerovnováhu v akváriu.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [62] ...... 86 87

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539-co-je-to-za-zavleceneho-skudce-parazita?od=3051