Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
0 11.08.2009 10:02 Wejcza Jj dík, může toho být v písku víc, ach jo. Nejspíš celé akva rádně ,,vydezinfikuju"
0 11.08.2009 08:34 Mrakoplash – Re: Wejcza
Už to tu v jednom tématu kdysi proběhlo. Tipnul bych si na šidélko. každopádně to z akvária odstraň jestli máš ráda svoje rybky.
0 11.08.2009 07:24 Wejcza – Co je to za breberku?
Dobré ráno všem.
Včera jsem při kompletním čištění akvária našla na dně tuhletu potvoru. Máte někdo zdání, co by to mohlo být? Díky moc!
Nemáte nějakou zavedenou praktiku ?
0 07.08.2009 18:39 Bexi pokud chcete čolky tak jsou u nás celkem běžně k dostání čolek ohňobřichý a východní
0 07.08.2009 18:12 Joecz – Re: Jarmil
To byli nejspíš nejací exotičtí čolci, kteří určitě budou taky v jejich domovině chránění...
0 07.08.2009 16:23 Jarmil – Re: datura
Ja tyky videl prodavat ruzne druhy colku,takze sem nepredpokladal ze jsou chraneni vsichni...no tak z kseftu seslo..
)
mimochodem neni trestny je i vypoustet do volne prirody??
) to by jsi byl Patas byl v pekne pasti.)
0 07.08.2009 16:21 PatasRS tak to sem nevedel..videl sem v akvariich uz jiné druhy čolků a tudíž jsem si myslel že některé druhy jsou vyšlechtěné a tudíž nechráněné..omlouvám se tedy za tento, jak vy říkáte hnus..a odcházím poučen. čus
chránění jsou všichni. a navíc je to prostě hnus bez ohledu na ohroženost živočicha.
no tak kšeftování s čolkama - to si děláte srandu pánové?
0 07.08.2009 15:55 PatasRS je to Čolek obecný..běžně se vyskytující v ČR a tedy chráněný druh..k čemu je potrebujete?
4 07.08.2009 15:48 Jarmil – Re: PatasRS
par stovek asi,zalezelo by na cene a taky si nejsem 100 procentne jisty o jaky jde presne druh a jestli neni tedy chraneny..vite o tom uz neco vic??
0 07.08.2009 15:39 PatasRS kolik kusu cca
5 07.08.2009 15:29 Jarmil – Re: PatasRS
Jestli jich mate opravdu hodne nechtel byste mi nejake levne prodat??muj tel 773624 023diky
0 07.08.2009 14:50 Joecz ale proč se nepokusit je v bezpečí bez predátorů dokrmit a pak vypustit na vhodných lokalitách
Souboj Titánů!
Chobotnatka vs. Helena!
Žádný tam nemám
Jedině Helenu
Patří mezi pijavice. V akváriích by jí měly nejvíc chutnat okružáci a spol.
Já myslel že je to Planarie
0 06.08.2009 16:09 PatasRS dik lamo ;)
0 06.08.2009 07:55 Vak8 – Re: grizly
V AQ to moze byt zaujimave pozorovat
2 05.08.2009 20:52 datura [104] sázím na chobotnatku plochou.
images.google.cz/…=
je to velmi běžný, neškodný tvor, živí se drobnými vodními živočichy, krev nesaje
Já to našel taky, při odkalování se zachytil v trubici, mám to nějak řešit?
Je to nedospělec čolka.Dá se krmit roupicema,nitěnkama nebo malíma červíkama.Do akvária bych ho nedával,protože mam dojem že je to chráněný živočich.
0 04.08.2009 21:14 PatasRS 0 04.08.2009 20:59 PatasRS Je jich tam tisíce, od uplne mini, tj. zhruba 2-3mm az po male ktere maji tak 2cm... akorat nepoznam co je to přesně za druh. Čím to mám tedy krmit v akvariu?
1 04.08.2009 20:32 koblihcz – Re: PatasRS
Podle toho popisu se asi odpovědi nedočkáte
. Nebýt řeč o kádi, tak bych hádal malého bobra s rozčepýřenou srstí na hlavě
.
0 04.08.2009 20:24 PatasRS – Nevím co to je za živočicha..
Zdravím, včera jsem objevil v kádi mnoho malých živočichů. Foto bohužel nemám, tak se vám to pokusim popsat. Má to čtyři nohy jeden dlouhý ocas svisle sploštělý a na hlavičce to má takové malé vysupky ktere se na konci rozvetvuji... Nevíte někdo co by to mohlo byt, v atlasu uz jsem hledal ale nenašel.. Děkuji moc
Starší reakce
1 12.07.2009 22:38 0 Při lovu živého krmiva na zarybněných vodách si jej lze snadno dovléci do akvária i jezírka , což se mi sice dávno , ale přece jen stalo. Naštěstí jsem si toho doma včas všiml a parazita zlikvidoval. A v současnosti lovím plankton pro ryby v periodických loužích a ve svých zahradních jezírkách.
Cizopasníci mohou být i na rostlinách donesených z rybníků , takže nedoporučuji tak činit.
0 12.07.2009 20:20 sokar Kapřivec je řádná potvora.
Já ho měl na rejnokách.
Je potřeba mechanicky odstranit.No žádná sranda.
Tak se vše vysvětlilo,byla chyba na mé straně,že jsem upravoval příspěvek,protože jsem tam zapomněl šoupnout "foto" a v té době už jsi reagovala a já nahrával foto
.Co píšeš je pravda ,ale i tak chci vidět zdravé ryby a né osipané parazitama.
to ani žádná narážka být neměla, příspěvek jsem psala v době, kdy tam žádné fotky vložené nebyly a mě to mrzelo
o tom, že by z něj nikdo nadšený nebyl, se nehádám, to je jasný
ale i tak je to přece článek potravního řetězce a podílí se na rovnováze v přírodě. kdybych si chtěla rejpnout, řeknu, že se mi i docela líbí
(což je pravda)
0 12.07.2009 19:48 Venca [25] 0 12.07.2009 19:39 datura [104] proč hnusného?
já kapřivce respektuji, zvolil jen jinou cestu
mě by spíš zajímaly ty tvoje fotky
PS. - aha, byla jsem moc pomalá
Starší reakce
Zvířátko na přiložené fotografii (foceno v objektivu mikroskopu při zvětšení cca 10x): Mám ho v akvárku, je to chvostoskok?
Starší reakce
to nevim, ale v akváriu bych to mít rozhodně nechtěl
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [73] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x