Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
0 08.10.2013 16:32 2110Majka Ahoj všem,
prosím poraďte mi co by to mohlo být. Na hladině akvárka mám jakoby červené "pidiblechy"-prostě malinkaté potvůrky které skáčou. Nedají se ani vyfotit jak jsou pidi. Co by to mohlo být? Možná mi to přišlo s jávským mechem-mám ho tam asi týden, ale ty breberky se objevily až dneska
To bude Ploštěnka
rybicky.net/atlasostatnich/plostenka_potocni
já je mám ráda, chovám je v malém akvárku se šneky - když nemají strach, plavou i po akváriu, jinak jsou to oblezy..V akva s rybami bohužel dlouho nepřežijí..
Prosím netušíte co je to zač..? Je to malinký, vyfotil jsem to s krevetkou pro porovnani. Je to celkem rychlý. Vyleze z kamínků a je to pryč schovaný..
Starší reakce
No jestli je to ono, pak se v mistnim atlase pise, ze se to da pouzivat jako krmeni pro ryby
. Ale jist si tim co to je stale nejsem, byla to moc rychla akce.
Taky jsem cumel jak puk, najednou si to ve vlnovkach sneruje vodou had, asi tak 3cm dlouhy. A tak jsem to chtel vylovit, jenze nez jsem to skoro chytil, doplavalo to do rohu na dno a sup, a bylo to v pisku.
Ja to tipnul na:
rybicky.net/atlasostatnich/zizalice_pestra
Jenze doted nevim, jestli spravne a jestli Zizalice umi takhle plavat, ty vlnovky co to dela jsou uchvatne. Videl jsem to v akvarku prvne.
0 28.09.2013 12:58 Aforte [573] Jak had se to vlnilo ve vodě. Velikost to mohlo mít 1-2cm
Mělo to takový tvar:
www.google.cz/…
Možná to byla hlístice.
0 28.09.2013 12:22 radim tipnul bych nějaký druh hlístice...
že se to hýbalo je mi jasné
ale jakým způsobem? plazilo? píďalkovitý pohyb? umělo to plavat? atd...
velikost?
trochu ho popiš, když už není foto...jinak se tu z toho stane zase věštírna
www.google.cz/… ???
Starší reakce
přijde mi to jako larva vážky, nejspíš Leucorrhina, ale může to bejt i jiná
mrkni třeba sem jestli ji najdeš
www.dragonflies.eu/… , jestli tam máš malé ryby tak může bejt nebezpečná, velké ji zas rády uloví
0 14.09.2013 19:51 masa21 – Co to je?
Dnes jsme v akváriu načli tohoto tvora, neví někdo co je zač?
Podle mě to je náká larva ale nevim čeho.
Živim krmením nekrmíme tak nevim jak se to tam dostalo.
Viz.foto
co kdybys koukla na 3 příspěvky níž?Psali jsme o jepici před pár dny
0 14.09.2013 12:26 VendyxH – Jak se jich zbavit?
Dobrý den, dnes při čištění jsem objevila pravděpodobně larvy jepice. Mám se bát o své rybičky nebo jsou nijak neškodné? Případně jak se jich zbavit?
Děkuji mockrát
Starší reakce
A umi nadherne plavat, dela vlnky jako had. Kdyz se dostane k pisku, zajede do nej. Jednoho jsem u sebe videl taky a odhadl jsem ho na:
rybicky.net/atlasostatnich/zizalice_pestra
Jenze jist si tim zdaleka nejsem, takze se k dotazu pripojuji.
0 09.09.2013 12:28 threat – Co to je zač?
Dnes jsem si všiml v komoře nasávání tady toho "červíka" dlouhého max. 5cm. při natáhnutí,jinak kolem 3cm. a širokého 1-2mm.,to dle toho natáhnutí.
Ještě jedna fotka se mi povedla, dneska se daří.
Tak to v miničku strádat nebude
.
Tak to je ok
pro krevetky není nebezpečná, žere rostlinnou potravu a řasy.
Kolik to má na zadečku těch štětinek? Pokud 3,tak je to larva jepice, pokud dvě, tak je to něco jiného.
Ale překvapují mě tak dlouhá tykadla, to jsem u larev jepice neviděl. Obvykle mají mnohem kratší.
Dík! Roste a je docela rychlá. Na návštěvu k rybám ji nedám, baví mě ji sledovat.
Tohle bude larva jepice
Starší reakce
Však uvidíš, až tam nasadíš rybí osádku, situace se jistě změní.
Když se mi objeví u krevetek, vždycky tam na nějakou dobu nasadím několik malých elegansek a zanedlouho je po lasturnatkách. V akváriích s rybama se mi lasturnatky nevyskytujou, potože jsou snězený
Romant říká totéž, teď jen ještě najít způsob, jak se jich zbavit. Lasturnatkové vlákno nepomohlo
Podle popisu mi to připomíná lasturnatky. Zkus prohledat fórum něco tu o nich již bylo napsáno.
Martin Honzejk
Starší reakce
díkec. Vidím to na houbu rybniční...jak to zlikvidovat?
Starší reakce
Jen pro zajimavost se ptam, co je to za cervika. Kdyz plave, dela vlnovky asi jako kdyz plave had a je droboucky, asi tak 5mm dlouhy, bily. Bohuzel Vam ho nemohu ukazat, pac ho drive nez ja stihla urcit 1cm velka Ramirezka, ktera rikala, ze je to "papu"
. Nicmene treba mi nekdo napise, co by to mohlo byt.
Starší reakce
0 26.07.2013 17:44 Mikmiku – Parazit
Dobrý den, na trubce od filtru která je nad vodou, se mi neco objevilo a nevím co to je. Poradími někdo co to může být? Děkuji za odpoved
s pozdravem Mikmiku
Starší reakce
Dík, dnes jsem deset krevetek koupil. Koreta půjde na exkurzi ke skalárám
.
Ano, je to koretra. Dospělou krevetu nesežere, ale nějakou malou si chytit dokáže.
Je to koreta? Neublíží krevetkám?
Podle mýho malý bílý mršky na skle
Ale přikláním se i k názoru že hlístice
Podle mě to jsou hlístice.
Mám jednoduchou otázku, co jsou ty malý bílý mršky na skle?
Tak podle tý fotky bych to fakt nepoznal, ale podle tvaru a popisu to tipuju na ploštěnku. Je to jen dohad ta fotka je fakt hodně mizerná.
Martin Honzejk
Cau, tak jsem to skusil jeste vyfotit, ale jen mobilem. Takze zadnej zazrak. Melo to vylozene tmavsi predke a zadek nebo zadek a predek ;)
0 13.07.2013 20:52 MAk – Parazit v malem akvarku?
Budte dobri,
mam dotaz, v nasem malem 30 l akvariu (nekolik neonek a 2 parecky pavich ocek + ted 4 jejich mladata) a banda asi 10 cca 4mm velejch sneku jsem dneska pri cisteni filtru objevil jakeho si "parazita?". Byl to takovej cervik s cernym prednim i zadnim dilkem, asi 4-5mm dlouhej. Na tele pod mikroskopem bylo videt takove cerne vodorovne prouzky. Rybky krmime obcas mrazenymi pochutinami (posledni dobou to byly tusim larvy komaru). Muze to s tim nejak souviset? Pripadne ma cenu se toho nejak obavat? Rybky se zdaji ok.
Diky MAK
Starší reakce
0 07.07.2013 12:22 richie v nano krevetkariu sa mi objavilo postupne mnozstvo inych potvor (asi som malo premyl rastlinky z hornbachu)
potvora c1. (vid obrazok) co je to ?
Starší reakce
Takže tam už nic víc nebude?
Co s tím máš dělat? Už jsi udělal, vyhodils to..
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... [43] ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58680x