Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Přejít na předchozí stránku 39 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2014 17:06 Rade – A ještě jedna fotka
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2014 17:03 Radek – Co je to za parazita
Fotka k příspěvku Prosím,nevíte,co je to za parazita?Rybička to nevydržela.Děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 21:30 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Quetzalcoatl159
Vzhledem k tomu, že píšeš, že se to nehýbe, tak jsem to tipl na vajíčka nějakého plže. A ve svojí prezentaci máš uvedeno, že máš Neritiny, tak bych to tipl na jejich vajíčka. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   02.04.2014 21:30 Muž Horác [3942] Re: Quetzalcoatl159
řekl bych, že vajíčka neritin :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2014 21:23 Muž Quetzalcoatl159 [0]
Fotka k příspěvku neviete čo je toto? mám ich okolo 40...nehýbu sa
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 15:56 Žena Nicky [195] - LabyrintkyRe: MarekP
Ty by mě v akva asi tolik netrápily, vzhledem k životnosti :-D tohle budou horší potvůrky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 15:25 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Nicky
Stejné potvůrky mám i já. Co to je nevím, ale mám je s krevetkami a malé krevetky vidím, takže by jim to "asi" ublížit nemělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2014 15:14 Žena Nicky [195] - Labyrintky
Zdravím, objevily se mi v akva maličké bílé breberky, vypadají, jako když zrnka hladké mouky, lebedí si na kořenech a občas plavou (je to taková tečka s maličkým ocáskem). Nevíte, co by to mohlo být (zavlečené asi s kořenem od jiného akvaristy) a jestli to neuškodí rakům, krevetkám a otíkům, případně jak se toho zbavit a nezabít krevetky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 15:02 BadaBum
To bude pravděpodobně zooplankton. Může a nemusí být nebezpečný. Jeho nebezpečnost spočívá v dravosti jistých druhů či příležitostné dravosti při nedostatku potravy zooplanktonu (zejména dravé buchanky jsou nebezpečné plůdku). Zooplankton je také přenašečem rybích parazitů, ale příčina úhynu se těvhto jak říkáš vodních blech nemusí vůbec týkat. pak bych byl naopak rád, že ho mám v akváriu, protože je potravou pro rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2014 18:58 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Prasivec
Zkus se mrknout sem, jestli na něco nepřijdeš - rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2014 18:32 Prasivec – Neznami drobny zivocich
Fotka k příspěvku Ahojte, neviete nahodou ake su to zivocichy.Behaju mi po dne akvaria na drevach,strk volnym okom su tazko viditelne.Su asi 0,2 mm velke (fotene macro objetivom).Dakujem
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 20:56 Muž zervan [1123] - Rostliny
Vďaka za tip s japonskými krevetkami, fungujú mi v mojom akváriu! :)

Ale k novému problému: V akváriu (nie mojom) sa v poslednej dobe objavilo všeličo. Najskôr rovnaké červy v dne ako mám ja, potom likvidačná krupička, larva vážky (Šidlo), potom malé krevetky (Red Cherry) no a dnes sme si všimli 2 drobné živočíchy / parazity. Obe sa javia ako biele bodky - jedny sú veľmi maličké a vyskytujú sa hlavne na zlých lístkoch Egeria densa, tie som mal kedysi aj ja, ale potom zmizli, ale viac by ma zaujímali tie druhé:

Sú väčšie, skoro 1 mm, v akváriu sa pohybujú netrhaným pohybom zväčša popri skle. Oproti tmavému pozadiu (koreň, substrát, ale i listy) sa (možno zospodu) javia ako svetlé / biele. Pri výmene vody sa v kýbli prekvapivo ukázalo, že nie sú biele, ale tmavé - najskôr som myslel, že to je iný živočích, ale po vylovení pár tých "bielych" z akvária do pohára bolo jasné, že to je to isté. Pri pohľade zvrchu oproti svetlému pozadiu sú tmavé (skoro čierne) so žltými bodkami. Asi ako čierna mini-lienka (mini-beruška) so žltými bodkami, aspoň tak sa to javí pri pozorovaní lupou. Žiadne nožičky nevidno. Vedel by prosím niekto aspoň z takéhoto opisu dať tip, čo by to mohlo byť? Odfotiť by to bol asi problém, mám síce makroobjektív, ale kým by som presne zaostril, bolo by to úplne inde, dosť sa pohybuje.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 14:47 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: radim
Noo, to by snáď šlo! Molucká krevetka mi pripadala ako veľký autobus a vytrhávala mi drobné rastlinky, Red Cherry boli príliš malé a lovili ich Tetry čierne (pri tých mojich by som radšej ani nedúfal, že by sa raz mohli spriateliť, ony sú neskutočne nenažrané a aktívne), ale japonské krevetky by mohli byť rozumný kompromis. Asi skúsim kúpiť jednu pokusnú - viem, že kupovať jednu krevetku je veľmi divné, ale ak bude všetko ok a nikto ju nezožerie / nezmrzačí / nebude desiť, pridám. Ono nejde ani tak o jedenie červov, ale údržbárov by som potreboval. Vďaka za tip!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 13:59 radim Re: zervan
multidentaty tetry ustojí jak prd, pokud by šlo jen o tu údržbu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 13:58 amrtin Re: zervan
Tetry cerne se u me po case s krevetkama spratelily,ze zacatku je sice zraly ale dneska je nechavaj na pokoji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 13:46 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: radim
Hm, napadla mi jedna vec: asi pred týždňom som dočasne dal preč dvoch prísavníkov (Ancistrus). Keďže som predtým tieto červy nejako nebadal (resp. len 2 razy jediného), môže to súvisieť. Hmm... Ono prísavníkov mám v obľube, lenže teraz "vymýšľam" s trávničkom Eleocharis a Marsilea, tak museli dočasne preč, lebo mi marili moju snahu. Dúfam, že keď sa zakorenia, tak odolajú prísavníkom. Ak nie, budem musieť riešiť veľmi ťažkú dilemu: trávniček alebo prísavníci :-O A to som chcel chovať i krevetky (tie si vedia zo zeme vytiahnuť červy, pozorovali sme to po kŕmení Grindalmi), ale nejde to kvôli Tetrám čiernym...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 13:37 radim Re: zervan
až pak jsem se podíval na složrní rybí osádky hmm škoda, že nemáš např. pancéřníčky, ale to by ten dotaz asi ani nepadl :-D budou to nějaké neparazitické hlístice - tipuju X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 13:22 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: radim
Menej kŕmiť? To v mojom prípade asi nepôjde, kŕmim toľko, čo zjedia do pár sekúnd, mám mimoriadne nenažrané rybky. Ale mám Neritiny a tie veľa kakajú (majú, žiaľ, dosť rias na jedenie). Keď si taká Neritina dá dlhšiu prestávku napr. na koreni, tak po pár hodinách je pod ňou pekná kôpka hnoja, našťastie rovnako hnedej farby ako je substrát a koreň. No a po čase sa pod touto kôpkou objavia aj červy. Mne sa to páči - riasy Neritiny premenia na trus, ten spracujú červy, nimi sa (aspoň teoreticky, keďže moc nevychádzajú) nakŕmia rybky. Čo viac si želať? :) Ako som písal, nemám nič proti nim a nemusím ani vedieť presne, čo to je (žiaľ, hoci mám slušnú fotovýbavu, fotiť takéhoto červa, navyše zalezeného v substráte, je dosť náročné, ale možno sa odhodlám). Len by som rád tipy na konkrétne červy, ktoré by predstavovali nebezpečie.

Deathbull: Vďaka, to ma celkom upokojilo. Žížalica to rozhodne nebude podľa opisu i fotiek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 12:59 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Nebezpečné to vhledem k velikosti nebude, jediná běžnější hrozba je žížalice která umí rybám perforovat střevo i břicho až ven a ta to nebude. Měl jsem takové červíky v krevetárku a jak se mi třeli choprae :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 12:26 radim Hlístice
bez fotky s takovýmto popisem je to docela hádání. Každý to vidí a popíše trochu jinak, ale jedna jednoduchá rada by byla: MÉNĚ KRMIT ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2014 11:24 Muž zervan [1123] - Rostliny
Existujú nejaké v akváriu žijúce červy, ktoré by mohli predstavovať riziko pre rybky, keď ich zjedia? (že by napr. prežili zjedenie a škodili vo vnútri rybky) Mám totiž v akváriu akési červy, žijú v substráte, niektoré majú v natiahnutom stave aj 4 cm, sú veľmi tenké biele, nemajú viditeľne nič hrubšie (hlavu alebo čo). Občas vyjdú von, vtedy plávajú ako had vo vode (vlnia sa) a videl som, že prídu na hladinu pri skle a po skle vylezú von z vodu - nie z akvária, ale nad hladinu. Keď som skúsil červa chytiť a dať doprostred akvária, rybky ho zjedli, čiže mi v podstate nevadia a nie je nutné pre mňa vedieť, čo to presne je (áno, pozeral som nejaké články, ale fotky bývajú slabé, nie je poriadne vidno, o videách ani nehovorím - tam zväčša ani nevidím, kde je akože ten červ) - pokiaľ nemôže škodiť. Ak existuje niečo nebezpečné, tak by som mal len preveriť zhodu a prípadne zakročiť (i keď neviem ako).

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 08:35 Muž LiborSprysl [9015] Re: Terklish
Tak když plavou, tak to nebudou. Vaše první trefa bude asi správná...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 07:21 Terklish Re: LiborSprysl
Toto sice není moje fotka,ale tuším,že je to to stejné - akorát jen řekla bych o něco kratší. www.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 07:19 Terklish Re: LiborSprysl
Podle obrázku to ploštěnka nebude,jsou bílí - když "plavou" po akvárku,tak skoro průhlední (jak se natáhnou).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 06:29 Muž LiborSprysl [9015] Re: Terklish
Nebo také o ploštěnky a to moc dobré není pro čerstvý potěr...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 06:09 Terklish – Bílí červíci na stěnách akva
Dobré ráno,předem budu neskutečně vděčná za jakoukoliv radu. Mám 54 l akva, předevčírem se mi v něm vytřel páreček rájovců (kromě nich byli obyvatelé ještě 2 pancéřníčci a 1 ancitrus - ty jsem vylovila,když jsem zjistila,že se rájovci snaží třít). Včera večer/v noci se začal potěr rozplavávat - zatím jen u hnízda,volně ve vodě je ještě vidět nebylo,odlovila jsem tedy i posledního rájovce - samečka. Dnes ráno jsem se s očekáváním běžela podívat na rozplavaný potěr a místo toho jsem po delších stranách akva našla jakési bíle parazity. Při stěně jsou malí,řekla bych okolo 2 mm,volně ve vodě se ale mrskají a jakoby se při tom natáhnou do délky tak 5-6 mm.Mám pocit,že jsou citliví na světlo - ze začátku,když jsem rozsvítila jich tam byly desítky teď už jen pár. Myslela jsem,že potěr nepřežil,ale pár ocásků se tam ještě mrská. Filtr jsem vypnula, už když si rájovec stavěl pěnové hnízdo. Moc vás prosím o radu.Z obrázků jsem identifikovala,že by se možná mohlo jednat o hlístice,ale nejsem vůbec rozumná z celé této situace....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.02.2014 19:38 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Lublon
Že by nítěnky? ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 15:33 Muž Lublon [3]
Ahoj, našel jsem v akva nějaká červíky, kteří vykukují ze dna, esovitě se vlní jakoby nahoru, při pokusu o odsátí zmiznou. Nevíte někdo, co to je?
Video v profilu pod názvem "Cizinci!". Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.02.2014 23:59 Žena sivon [1694] - PlžiRe: luckyway
Jsou zcela neškodné, čistí sklo od řas (dle svých možností). Jen při větším množství jsou "neestetické". Pokud jich bude moc, prostě je rozmáčkni prstem o sklo, o zbytky se rády postarají ryby i krevetky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 21:50 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: kofejn
Děkuji. Ano, mohla by to byt ta lasturnatka. Budu to dál pozorovat, ale nijak akutně to řešit nebudu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 21:31 Muž kofejn [963] Re: michalt
Nemohla by to být lasturnatka? Měl jsem je v akvárku po založení. rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 21:28 Muž michalt [737] - Miniakvária – Co mi běhá v akváriu
Ahoj a omlouvám se za příliš neurčitý opis. Bohužel, nemám objektiv na to, abych to mohl nějak kloudně vyfotit.

Dnes jsem v akváriu uviděl něco, co vypadalo jako hodně zmenšená dospělá levatka. Ne větší než 2-3 mm. Na těle to má nějakou kresbu a to tělo vypadá to trochu jako ulita. Opravdu moc rychle to běhá po dně. Mnohem rychleji, než se dokáže pohybovat třeba zmíněná levatka. Taky jsem si to všiml na dvou listech rostliny myriophillum, dokonce to skáče z jednoho listu na druhý (chápu, že pojem skáče může v akváriu znít bizarně, ale to je asi nejlepší, k čemu by se ten pohyb dal přirovnat). Zatím jsem viděl asi tři živočichy, ale možná jich je víc.

Jestli máte nějaké tipy, co by to asi mohlo být, budu Vám za ně moc vděčný.

Akvárium má hrubý objem 128 litrů, je založeno přesně měsíc, doposud s ním problém nebyl. Filtrace funguje, většina rostlin vysázena při založení a zakoupena v pěstírně. Jsou tam okružáci, piskořky, levatky. Až do dnes v akváriu nebyla žádná rybička. Do akvária koukám od jeho založení většinu času co jsem doma a všiml jsem si toho až dnes.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 20:15 Muž luckyway [5] Re: Aforte
To jsem ale jelen :-D , kde se mi tam vzala? V atlasu jsem o ni nic moc nenasel, ma nejaky vliv na chod aqua, at uz kladny ci zaporny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2014 16:02 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: luckyway
Ano je to člunka. Člunka v akváriu = čistá voda. Buď rád :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 15:51 cartimandua Re: luckyway
Zajímavé, já to mám v akva taky, ale nikdy jsem si nevšimla, že by se to pohybovalo. Takže asi je to ta Člunka. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2014 15:46 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: luckyway
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2014 13:58 Muž luckyway [5]
Fotka k příspěvku Poradite mi, co je to za zivocicha? Dnes rano jsem nasel na skle dve male (asi 1x2mm) bile tecky. Myslel jsem ze to je nejake rybi vajicko, ale lezlo to po skle. Takze jsem dosel k zaveru, ze by to mohla byt piskorka. Pres lupu jsem vydel dve tmave tecky vedle sebe a melo to ovalny tvar. Neritina to asi nebude, ty se nerozmnozuji. Nepodarilo se mi "to" lepe vyfotit. Dik
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 17:58 Muž kofejn [963] Re: rudolf
Tak to se omlouvám za mystifikaci. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 17:01 Muž rudolf [4681] Re: kubric01
To jste našel zcela správně. Navzdory přesvědčení předchozích určovatelů je živočich na vaší fotce larva motýlice. To v praxi znamená rozdíl ve výživě, protože zatímco larvy jepic se živí převážně rostlinnou potravou, larvy motýlic jsou dravci. Otíkům nic neudělá, ti už jsou na ni velcí, s krevetami jsem nikdy larvu motýlice pohromadě neviděl ;-) , ale tipoval bych, že dospělci jsou taky velcí, čerstvým mládětem bych si jist nebyl. Ale je to larva a larvy se nerozmnožují, takže když ji odchytíte, případně nějakou další, která tam je, tak se vám tam rozhodně další motýlice nevylíhnou.
Jaroslav Hofmann
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 16:44 Muž kofejn [963] Re: kubric01
Když odlistuješ k 6.9.2013, tak zjistíš, že jsem se ptal na to samé a odpovědi tam jsou :-). Breberky žily v pohodě s krevetkama a byly jediné, které přežily otravu mědí a zvýšení teploty.
Teď jimi krmím, ale nějaké jsem dal i do restartlého krevetárka (zatím bez krevet).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 16:08 kubric01 Re: kofejn
V akva jsou jen otíci a budou tam krevetky, pokud tam je toho více, bude to osazenstvu nebezpečné?
Apropo: našel jsem (tu na foru), že to někdo dříve identifikoval jako larvu motýlice. To by případně znamenalo co?
Děkuji za pomoc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 16:03 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: kubric01
Jak píše kofejn. Co tam máš za miniryby, že ti to nesežraly? Ryby je milují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.01.2014 15:48 Muž kofejn [963] Re: kubric01
Larva jepice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 15:40 kubric01 Re: kubric01
Takže vše zpět, dnes chyceno. Pokračování zde: rybicky.net/forum/17684 potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 15:39 kubric01 – co to je? a proč to tam bylo
Fotka k příspěvku Dobrý den, tohle jsem včera objevil v akváriu. A dnes konečně chytil a vylovil. Nevíte co by to mohlo být, případně stihlo se to namnožit??
Děkuji za reakce
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2014 13:30 kubric01 – Něco divného v prckově akva
Dobrý den, před pár dny jsme založili klukovi akvárko. Spíše ze zbytků, ale má z něj obrovskou radost. Pak jsem přivezl 5 otíků, z čehož dva umřeli (měli propadlá bříška). Tři přeživší jsou v pohodě a čilí. Jen pro info - použil jsem do toho akva zaběhnutý vnitřní filtr, který do teď běžel v našem "velkém" akva v obýváku. Proto se nebojím hned vysadit ryby. Teď se čeká na krevetky.
Nic méně k dotazu, dnes jsem se šel na akvárko podívat a na tabletě pro otíky bylo něco divného. Vypadalo to jako ohlodaná páteř rybky. Tak si to tak prohlížím a hledám otíky a najednou se ta páteř vlnivými pohyby vytratila. Taková rychlost to byla coze Takže nějaký nevítaný host :-( Co jsem tu prošel, tak bych to snad i tipnul na rybicky.net/atlasostatnich/zizalice_pestra , ale tohle bylo spíše do hnědočerna. No prostě divné. Jo a na skle vedle filtru je takový cucek plný bílých teček. Myslel jsem si, že je to od šneků, ale teď si tak jistý nejsem.
Nevíte, co by to mohlo být. Nerad bych za pár dní vypustil krevetky a sledoval, jak je něco likviduje. A otíci, to asi těžko sežerou, když jsou to bíložravci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 19:39 Žena barcatt [5] – nieco v akvariu
Fotka k příspěvku tak mam konecne moznost dat sem nafotenu tu vec z akvaria
makroskopicky: vyzera to ako biely cervicek - tak 0,5 mm x 0,1 mm najrv som si myslela ze je to rovnake ako buchanky ale tie skakali a toto sa vyslovene plazilo po skle. cisto biele.
mikroskopicky viz foto a pripadne video ak pojde spustit
video: www.dropbox.com/…

prosim o rady co by to mohlo byt a ci by to mohlo byt nebezpecne pre krevety
plostenka je vsade na obrazkoch vyobrazena s trojuholnikovitou hlavou a nenasli sme nic vacsie vsetky biele veci boli rovnako mrnave - ale vsimli sme si to tam prvy krat, nevylucujem ze do tyzdna nenarastu.
Dakujem.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 13:27 radim Re: cezarmilan
toto není ono
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2014 21:00 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [39] ...... 86

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 57563x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539-co-je-to-za-zavleceneho-skudce-parazita?od=1901