Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Ahoj,
zkouším ještě jednou, jestli někdo nemáte nápad.
Chvostoskoci to nejsou, na wiki udávají velikost od 0,5 mm výše, tohle je ještě menší, téměř neviditelné. Pokud se na to zblízka nezaměřím, tak ani nezahlédnu.
Co by to mohlo být, jak se mi to mohlo dostat do akvárka? Škodí to?
Dík
Starší reakce
na webu píšou velikost 0,5 - 4 mm, tohle je ještě menší, i když to nemohu exaktně změřit...
Ahoj,
objevil jsem na hladině, naprosto miniaturní nevyfotitelné tvory, něco jako vodní blechy. Sedí na krmítku a když s ním pohnu, odskočí do vody a pak se zase vrátí. Jsou naprosto miniaturní, viditelné pouze velmi zblízka.
Nevíte, co by to mohlo být a zda to případně může nějak vadit? zatím jsou pouze v akvárku a na nikoho z rodiny nepřeskočily
Starší reakce
Vytvořte prezentaci akvária. A doporučuji vám pořádně přečíst témata o zakládání a záběhu akvária. Nezačala jste nejšťastněji.
Vyměnit 1/2 vody. Vypadá to na otravu.
0 16.09.2022 22:20 Nikol0159 –
Re: Sha Ide o to ze zahadne mi zacali kapat rybky najprv jedna dalsi den dve a nakoniec prisavnik.. cele akvarko mam mesiac .. pridala som tam 5 rybyciek zivorodky a krevetky a odvtedy zacali kapat.. niektore maju aj biele bodky na tele.. niektore: trhavo plavaju, rychlo, ine zas cúvajú chvilu hm...
Toto vypadá nejspíš jako šnek, že? Seznamte se s kružníkem.
0 16.09.2022 21:47 Nikol0159
- jednoduší forma určení, je odchyt a detailní foto
Před nedávnem jsem objevil pijavice. Zde si jsem celkem jist. Vylezly při léčení FMC.
www.youtube.com/…
A potom jsem ještě objevil tohle v substrátu. Bojím se, že je to to stejné. Co myslíte?
www.youtube.com/…Starší reakce
Jestli máš na mysli "to", co na videu tak "rychle" plove -budou nejspíše lasturnatky
www.youtube.com/… Je to malinkaté, je to z 8cm. To samé je v umělohmotném jezírku, kde lovím komáří larvy.
Takhle z dálky?
No zavěštíme
U nás nejhojnější potápník,buchanka, perloočka a dafnie.
Snad to nejsou larvy "větších potvor"
Přeji hezký den, ve své mininádrži, kde se snažím odchovat dvě neznámé pidirybičky jsem objevil velmi živé tvorečky. Nevíte někdo co jsou zač ? Dikec...
www.youtube.com/…
Je to nálevník, přesněji plazivenka obecná
Tak podľa videí na YT som to asi vymyslela. Asi nejaký druh Rhabdocoela. Vyzerá a pohybuje sa to dosť podobne
youtu.be/… Fotka nic moc plus moje špatné oči, ale nemůže to být nějaký druh chobotnatky?
Máš pravdu ale při intenzivním zamoření jsou venku i přes den.
"oči" som nevidela, ale tie potvory sú fakt malé, takže to môže znamenať len to, že mám blbý zrak
Skôr mi nesedí, že sa zdržujú na časti skla, kde svieti svetlo najintenzívnejšie. Ploštenky, som myslela, že sa svetlu skôr vyhýbajú.
Pokud to má na širším konci dvě tečky, které vypadají jako oči (ikdyž to nejsou oči), tak to jsou Ploštěnky.
Ano, může. Že je to Ploštěnka jenom tipuji.
Myslím že jsou to Ploštěnky
Také si myslím, že kružník, dělá mi to taky
tak su to teda hlistice? a nie plostenky? Tak to mi odlahlo
Nevím. Ale velmi mě ty stopy zaujaly. Je to možné. Každopádně třeba se tu ozve nějaký expert na chůzi/žraní šneků. A pokud ne, beru toho Kružníka
Ten objektiv má asi nějakou minimální vzdálenost, na kterou je schopen ostřit. Takže pokdu byste to paradoxn někdy v budoucnu ještě něco fotil, tak doporučuju z větší vzdálenosti(třeba 20cm+). Ono se to potom digitálně dá nazůůmovat nebo použít optický zoom a je to lepší, než teď tyto fotky.
Nedělal bych si s tím hlavu. Měl jsem hlístice i pijavice a jinou haveť a samo to nějak potom zmizelo. Některé rybky to třeba uvítají jako zpestření jídelníčku.
Zase mi popojela řasa na předním skle po dni, kdy se svítilo asi 13hodin. Ale uhodnete, co za stopy v řase způsobilo za živočicha?
Ano s Krevetkami přichází často i Ploštěnky
Ano, to o ploštěnkách píšou. Ale v praxi se mi to nepotvrdilo. Večer se zjeví pravda. Ideální by bylo manuální ostření nebo zaostřit na nějaký předmět, který dáš ke sklu jako pomoc ostření.
Kde se vzaly, tu se vzaly. Zpravidla rostliny, byť údajně invitro. Pochybuji, že přijely na Otících nebo krevetách. Ale možné to je.
Jejich vajíčka jsou velmi odolná, tak se přenáší snadno.
vecer to skusim vyfotit zrkadlovkou. Mobil mi to nechcel zaostrit. Cital som ze plostenka nema rada svetlo a tomuto cudu nevadilo. akvarko je zalozene mesiac jedine ze by som nieco dovliekol s otikmi alebo krevetami. tie mam doma tyzden
Na ploštěnku mi to přijde malé, ale ta fotka stojí za prd. Náznak hlavy je, těžko říct... Chtělo by to ostřejší detail...
Podle hlavy Ploštěnka. Fotka není dost jasná.
Ten clanok som cital. Su malinke max do 5 mm. Bal som sa aby to nebola Plostenka. Svetlo im nevadi, rastlinky som kupival INVITRO.
Asi hlístice, z těch fotek těžko hádat. Koukni do článku z odkazu nahoře v modrém rámečku...
Ahojte, cez vikend osm nebol doma a vcera som nasiel na skle male cerviky tenke ako vlas. Co by to mohlo byt? mam sa strachovat? akvarko je zalozene dnes presne mesiac. V akva su zatial len 4 prisavnici, 2 otikovia a 6 kreviet japonica.
Starší reakce
Hltanovka bahenní
Jojo taky mam v akváriu, zbavit se jich nemůžu, někdo doporučuje malé ráčky.
www.youtube.com/…
No vyzera,ale to asi nie,je to tak 5cm dlhe a neustale to "tancuje"
Vypadá to jako žížala alias dešťovka.
0 22.06.2022 20:14 maacho – Neviete čo to je?
Nejaké červy,trčiace zo dna a neustále "tancujúce". Ryby si ich nevšímajú. Vyzerájú desivo. Neviete čo to presne je a ako sa toho zbaviť? Ďakujem za odpoveď
Starší reakce
Těžko říct, co to je. Mohou to být třeba smutnice, ale ty by byly o něco větší. Chtělo by to detailnější popis nebo foto. Každopádně mušky ryby těžko ohrozí.
0 09.06.2022 20:43 Lil – Mušky v akvariu
Když otevřu akvárko, vylétá spousta drobných, ca 1 mm , malCh mušek. Kde se berou, škodí něčemu? Spousta jich plave i na hladině.
Starší reakce
Ty brďo. To je fakt ono. Měl jsem za to, že lasturnatky jsou šneci.
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
Přidat reakci
1 ...... 86 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 58683x