Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 13:19 artemisterra – tlamovci
Ahoj, v prosinci jsme vypustili 20 tlamovcu (dospelych) do nasi nadrze a ted jich mame pulku. Postupne hynou a netusime proc, je to cca 1 ks za tyden az 14 dnu. Moc zkusenosti z chovem nemame. Mame zebry. Muze to byt i tim, ze delame neco spatne? Nebo to by uhynuly naraz? Nebo ze nam prodali stare ryby a umiraji starim? Moc dik za rady

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.08.2014 14:59 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: ludvik
Vono , jestli už je 8mi litrový , nebo 10ti litrový už asi celkem jedno , jde o to prostě tu vodu děnně měnit , a jak už se tady na fóru 100 000X opakuje , je běžné měnit 1/3 až 1/2 objemu vody
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2014 14:46 Muž ludvik [1082] Re: Designer
Co je kyblík? Já když ve své 64l vyměním dva, tak mi tam nezbude místo pro ryby. A to mám jen rasborky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2014 12:59 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Ted bych byl mnohem drsnejsi. Je to 54l, takze vymenit dva kybliky je houby prace. Vymenil bych 2 kyble hned a kazdy dalsi den kybl, klidne i tyden v kuse, a az pak najel na neco mene.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 20:02 R Muž romant [28001] Re: Zlatacek
Přitlač významněji na výměny vody a měň klidně polovinu co týden i častěji. S největší pravděpodobností se bude jednat o to počáteční načnutí, nebo-li pobyt v nevhodnějších podmínkách, což zanechá na rybách mnohdy tzv. skryté vady a začnou odcházet při dalším zhoupnutí vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 19:56 Zlatacek Re: romant
Před uhynutím má snahu plavat ale je jako ochrnutý nemuze plavat a jenom se motá a dýcha až umře.vousky maji normální.Udržba 1 za 14 dní výměna cca 10 litrů vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 16:20 R Muž romant [28001] Re: Zlatacek
Jak ty uhynulý kusy vypadají? Mají normální vousky, nemají zarudlou tlamičku? Jakou barvu mají žábry? No a samozřejmě podstatná otázka je směrem k té údržbě. Jak často a kolik vody je měněno? Neodkaluješ dno společně s čištěním filtru a tento ji od založení již čistil?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 20   13.08.2014 14:37 radim Re: Štefan
Pokles kyslíku v nočních i jakýchkoliv jiných hodinách, by tyto ryby snášely z
osádky nejlíp ;-) Příroda jim nadělila možnost přilepšit si
atmosferickým kyslíkem. Toto bude ten klasický začátečnický průšvih s
brzkým zarybněním nezaběhlého akva a nedostatečnou údržbou, která musí
být při takové zbrklosti velmi poctivá, jak už je psáno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 11:24 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Zlatacek
K tomu všemu co napsali kolegové , bych ještě vřele doporučil pročíst pozorně témata pro začátečníky , hodně ti to napoví co a jak se v té vodě děje , jak se ryby chovaj když je voda víc zatížená , koukni k ostatním do profilů ,co všechno maj vyplněno o nádržích ,vedení deníku v prezentaci taky není od věci , víš kdy si co čistil - měnil , jak na to akva zareagovalo .....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 11:17 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Zlatacek
mohlo by se jednat o pokles kyslíku v nočních hodinách. Zkusil bych výměnu 50% vody třeba obden, na noc bych zapojil kamínek ze vzduchem a uvidíš, jestli to bude mit nějaký efekt. Jinak souhlas s Montym, hodně rybek, málo rostlin.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   13.08.2014 11:14 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: MonterMonty
Koukám, že u všech ryb máš v seznamu stejné datum přidání. Pokud se to shoduje i s reálným přidáním do akvária, tak bych to přisuzoval zvýšenému NO2, protože jsi do malého objemu přidal moc ryb zároveň, čímž jsi hodně zatížil tak tak zajetý filtr. Ryby se mají přidávat postupně. Co se týče filtru, viděl bych ho jako relativně slušný i když akvacit mohl být ještě o něco větší. jednoduchá rada. Následující týden měň denně 1/3 vody, další týden obden stejné množství. Pomůžeš tím filtru a úmrtí ryb by měly přestat. Mezitím zredukuj počet ryb cca na 15 kousků. Tento počet bych viděl jako hraniční pro toto akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 11:14 Zlatacek Re: MonterMonty
Stěrk ostry není měřil jsem jen PH.měsic a půl byli v pohodě až ted se to děje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.08.2014 11:08 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Zlatacek
První co mě kopne do očí , na ten objem vody v akva 40L těch ryb tam máš moc , málo kytek , o filtraci není zmínka ,stejně tak o údržbě akvária , co dusíky , měřil jsi někdy aspon orientačně hodnoty ? , není ten štěrk moc ostrý ? pancíkům ostrej nevyhovuje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2014 11:01 Zlatacek – páncéřníčci
Dobrý den mám pánceřníčky skvrnité.Přes den jsou v pohodě ale rano vždy nadu jednoho mrtvého bez jakekoliv příčiny.Už jsem přišel o dva. Ostatním rybám nic není Nevíte nekdo příčinu ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2014 06:45 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DANMAZUR
Ja bych to tady nechal. Mnoha lidem ryby odesly, protoze jim nefunguje nitrifikace.

Az tam nainstalujes ten biomolitan 10x10x20cm a zabehnes ho, uvidis jak Te to vsechno prestane zlobit a zacne mnohem vic bavit, kdyz tady nebudes muset resit problemy, ale naopak zacnes ukazovat, co se Ti povedlo. Presne v ten moment pochopis, ze i kdyz to nekdy vypada ze jsme zli, ze to s nami tady pretrpet stalo za to ;-) .

Ackoli stari mazaci dokazi provozovat akvarium i jen s honitkem vody (jak uz zde nekdo prezentoval), stejne nakonec zjistis, ze prave vetsina takovych lidi jde na jistotu, a ze jen honitko vody ma u nich mnoho ale - treba minimum ryb, dno s lepsimi nitrifikacnimi schopnostmi atp., takze ac to tak nemusi vypadat, co poddimenzuji vzdycky necim dozenou tak, ze o poddimenzovani nemuze byt ani rec, spis naopak.

A kdyz se nebudeme bavit o superborcich, ale o normalnich akvaristech jako jsem treba ja, ve 200l mam rybicek, ze se nejspis vsechny vejdou do krabicky od sirek, ale podcenit filtr si ani tak nedovolim. Nedovol si to taky a ono to pujde ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 22:07 Muž DANMAZUR [20]
Takže to musí být na stojato.Nevadí mokranka rtrojkvětá to zaroste.Takze koupim ten biomolitan a týden budu měnit 1/3vody každý den a příští týden 1/3 obden a celkově 4-6 týdnu nebudu odkalovat dno a málo krmit.Tak díky.Mě to trvá než se vyvztekam z bídné situace než se mi to ulezi v hlavě a než nad tím více zauvazuju a promyslim to.Tak dík.Můžete to dát jako OT od doby kdy řešíme biomolitan.Přece jen to patří spíš do jaký filtr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 21:36 R Muž romant [28001] Re: DANMAZUR
Ta hlava, nebo-li ten vršek ze stávajícího filtru býti musí(proudění a dodávání kyslíku nitrifikačním bakteriím) a na šikmo to býti může.
Edit: Ano, hlavu do molitanu a hlavu těsně pod hladinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 21:32 Muž DANMAZUR [20] Re: romant
Tak dobře koupím tu 10x10x20 až teď mě napadlo že to můžu dát nalezato :-D A musí být ta čerpací hlava EDIT:Omyl jsem to odeslal.Takže musí být ta čerpací hlava zapichla do biomolitanu"?PrProtoze v návodu v setu stálo"filtr umístěte 1cm pod hladinu,,.Nevím co je na tom pravdy,ale dodrzuju to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.05.2014 21:14 R Muž romant [28001] Re: DANMAZUR
Žádný koše, nic než ten molitan a na to nasazená ta čerpací hlava, žádný kouzla, ono se to zašpiní a barva bude univerzálně hnědá a čím větší tím lepší, velikostí akva pro nějž to je určený se nenech zmást, mít nějakej ten centimetr prostoru pro nitrifikační bakterie navíc, se vždycky hodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 21:08 Muž DANMAZUR [20]
Zašel jsem do obchodu co je tady kousek takový malý krám ani zvířata nemají a mají tam dva biomolitany 16x8x8 a zelený 20x10x10,ale uprostřed trubka jenže já bych tu trubku neměl kde připojit,takže bych musel ty dva výstupky co připojím k té nádobě(veklu)bych musel propíchnout.A ještě u toho miomolitanu bylo napsané že je pro 100-200litrů vody,já mám 40litrů a prostředí nemá být moc sterilní a nikdo tak velký miomolitan nemá tak si říkám jestli nebude stačit 16x8x8?jestli je to opravdu málo tak bych musel vzít ten 20x10x10.No nevím nevypadalo by to moc hezky a nikdo tak velké nemá a všem to funguje a říkali jste že 16x10x10by mohlo být akorát místo 10cm bych měl 8cm.Možná že 20x10x10 by se vešlo kdybych koupil větší koš.Kdybych to 20x10x10mel zabidlešlo by to vidět i ten bordel nebylo by to hezke.Ale jestli se větší koše které nejsou moc široké a drahé prodávají.A nebo 16x8x8cm stačí.I když u toho velkého 20x10x10 sem nikoho neviděl mít bez koše by to i stim bordel to šlo vidět a navíc je to na 100-200litrů vody,ale vy říkáte že to stačí I když je to na více vody a nikdo to nemá,ale vy jste zkušenější i když to nikdo nemá a problémy nemá asi těch 16x8x8 stačí?Nebo ne?Každopádně je to lepší než mojich 6x3x4xcm,ale nemusí to být dostačující.I když tak velké nikdo nemá a problémy taky nemá.Už mi jde z toho hlava kolem.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 19:58 Muž DANMAZUR [20] Re: Štefan
Tam jsem byl mají jen pro svoje filtry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 19:24 R Muž romant [28001] Re: DANMAZUR
Když to seženou, tak si to objednej. Vono to nebude zase taková tragédie. Když budeš měnit vodu, budeš fungovat i se stávající sestavou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 19:21 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: DANMAZUR
Měl si jít do Hornbachu, tam mají 6 půlek molitanů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 19:04 Muž DANMAZUR [20] Re: romant
Fotka k příspěvku No nesehnal jsem ho,ale v nějaké akvaristice 8km od baráku mají plno aivarek a vybavení..Právě oni zásobují teh zverimex o kterém mi poradily a ci nemají to seženou.Cestou domů jsem přemýšlel a to se mi tam nevleze.Akva je vysoké 30 vodní sloupec 23cm.viz foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.05.2014 17:41 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DANMAZUR
DANMAZUR napsal: Vezmu ten 20x10x10.Jak jsem to zmacknul zjistil jsem že se to tam vejde.
Nemyslis tim doufam, ze bys ten biomolitan namackal vsechen do toho spodniho dekliku od filtru? To by totiz bylo k nicemu. Asi ne, ale ja jen pro jistotu, at to neresis zbytecne na pokracovani ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 17:30 R Muž romant [28001] Re: DANMAZUR
Prostě tu kostku bodneš do dna, na dno, tzv. na stojáka a na to nasadíš tu čerpací hlavu, tak aby byla potopená a když nee, tak to přikrátíš, jak jsem ti psal a bude to v lati. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 17:24 Muž DANMAZUR [20] Re: romant
Vezmu ten 20x10x10.Jak jsem to zmacknul zjistil jsem že se to tam vejde.A jen pro zajímavost jak jako že filtr by byl normálně u hladiny a biomolitan ležel na zemi,nebo jak jdi to myslel?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   24.05.2014 15:45 R Muž romant [28001] Re: DANMAZUR
Ale vleze, kdyžtak nevemeš 20cm, ale jen 16cm a nebo to přikrátíš, klidně to můžeš nechat postavený na dně, nebo i trošku zahrábnout. Prostě 10x10 a tu vejšku si namodeluješ a jak zaznělo, hned a denně měnit vodu po dobu týdně a za další týden obden a skoro při tom nekrmit, ani dno neodkalovat, je to záložní filtr. Odkalovat začít až po zhědnnutí toho biomolitanu, což bude trvat 3-4 týdny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 15:44 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DANMAZUR
5x5x10cm Ti nepomuze, to zde neni ohledne nitrifikace k nicemu. Jak pise Roman, cituji:"10x10x20cm střední hrubosti." Jeste 10x10x16cm bych rekl ze dobra, ale min uz pro Tve akvarium ani zdibecek, a stejne udelas lip s tim 10x10x20cm.

Toho spodniho deklu se budes muset vzdat, jasne ze to do nej nenacpes. Budes to tam muset nejak transplantovat, biomolitan bude bez deklu. Pripojit bud za pomoci hadice, trubky, nebo vydlabat do molitanu diru a hlavu do nej castecne zasadit (atp.). Pokud nechces a nebo nemuzes koupit rovnou cerpadlo k tomu urcene (chapu ze jsi kluk a nemusis mit zrovna dost nasetreno), musis zaimprovizovat.

Tady neplati, ze to nejde, ze neco musi stacit, ze se vic nevejde, to akvarium Ti to neodpusti, a jak vidis, uz neodpustilo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 15:44 Muž DANMAZUR [20]
Aha díky.Když se mění biomolitan tak zahubim bakterie a myslel jsem že to uskodí když mám zvýšené N llátky.Nevadí tak dneska jak pojedu pro ty piskořky koupim i biomolitan.dík za trpělivost.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 15:38 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: DANMAZUR
Špatně!!!! Ten biomolitan vyměň hned, jak ho budeš mít, nejlépe včera. A vodu měnit tak, jak ti tady už někdo radil. Ten biomolitan je základ, tam se ti tvoří ony hodné bakterie, které ti tu vodu čistí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 15:31 Muž DANMAZUR [20] Re: Štefan a ostatní
No jsem z toho vedle.Přestože počítač,tablet i mobil mám moc nejsem na techniku.Zvláštní že?koupím biomolitan 10x5x5cm střední hrubosti a později se uvidí co dál.Budu měnit tu vodu a až to bude v poho vyměním ten biomolitan a později se uvidí co dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 15:16 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: DANMAZUR
Fotka k příspěvku taková malá rada: V Hornbachu prodávají asi za 65-70Kč filtry, které se napojují na vzduchovací motůrek. Mají i s biomolitanem. Kup ten největší co tam mají, tu plastovou trubičku co prochází molitanem si nech, molitan samozřejmě také a zbytek můžeš vyhodit. Tu trubičku co ti zůstala namontuj zespodu toho filtru co máš,(budeš muset udělat do spodku díru, kterou pak zalepíš silikonem, nebo vteřiňákem)nasaď molitan a můžeš frčet. Není to eňo-ňuňo, ale lepší než lopatou po čuni. A časem si pořídíš lepší filtr, třeba to AT-200.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 15:09 Muž DANMAZUR [20] Re: romant
To se mi tam asi nevleze místo na to mám 10x5x5.Leda že bych to zmacknul,ale i tak by se to tam nevlezlo předchozí rozměr na biomolitan byli odhadem to jak mám ten biomolitan velký,ale nezmeřím to bych musel vypnout filtr a to by nebylo dobře.Ale podle filtru se tam více než 10x5x5cm se tam nevejde.Bude to muset stačit.A měnit bych to asi neměl dneska že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.05.2014 14:38 R Muž romant [28001] Re: DANMAZUR
10x10x20cm střední hrubosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 14:34 Muž DANMAZUR [20] Re: Designer
Nechci si to ještě zhoršit zajdu a něja ý biomolitan říkáte 10x10cm koupím.Mám koupit(vím blbá otázka)drsný,střední hrubý nebo jemný biomolitan?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 14:22 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: Yirka
5 nádrží, pět externích filtrů :-D kam bych to dal :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 14:03 Muž patamatix [408]
Má pravdu předseda ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.05.2014 13:52 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DANMAZUR
Plati 1, ta houba je mala a voda pres ni tece moc rychle. Funguje Ti jako cednik, ale nenitrifikuje. Kdyby mel filtr sbirat co mi v akvariu plave, tak ho vyhodim, nic viditelneho (mysleno smeti) mi tam neplave. Akvarista ma filtr hlavne kvuli nitrifikaci, aby si neotravil ryby cpavkem, a ty mas na to cednik. Uznej, ze cednik otrave nezabrani.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 13:47 Muž Yirka [9222] Re: Štefan
Pořiď si externí a můžeš čisti jeden krát za rok....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 13:46 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: DANMAZUR
Chtěl bych mít filtr, který stačí čistit jednou za čtyři měsíce palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 13:36 Muž DANMAZUR [20] Re: Designer a ostatní
To si s něčím pleteš průtok to má nastavitelný a houbička bude tak 12x7x9 Vyška,šířka,délka.A kdyby ste viděli co za 4mesíce je v něm odpadu zbledly by ste.To by člověk nevěřil. ano .Já to mám tak že v horní části je motor(čerpadlo)a dolní houbicka. Jsem s ním spokojený když rozvirimvodu a všude lítá odpad dám filtr na 10minut na max výkon a akva ma zase čistou vodu.tak ahoj já jdu bojovat.Snad mi další rybka neumre.A ponaučení budu krmit stridmeji a v menších dávkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 13:14 Muž georg [112] - AfrikaRe: DANMAZUR
No, na té fotce to není moc poznat. Kdysi se mi něco podobného dostalo do ruky a ta filtrační náplň je teda stašně malá a průtok hrozně velký. Tak za mě je to filtr-nefiltr, teda pokud je to co si myslím,že to je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 13:13 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: DANMAZUR
Kdyz z toho filtru vyndas houbicku, tipnu si, ze ja tim neumyju ani nadobi, jak je mala, a to nemam nijak velke ruce. Nepsal jsem to uz nekdy? :)

Nemusis ten fitr vyhazovat, on klidne vyhovi, ale musis pod tu horni cast (cerpadlo), misto toho spodku transplantovat poradny kus biomolitanu (10x10cm a na vysku co se vejde). Od okamziku, kdy to udelas, muzes zacit pocitat dny zabehu, a at nejsem zly, tyden si odecti za tu celou dobu doted.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.05.2014 13:13 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: romant
vim, že stará voda nic neřeší, ale je v ní to, co rostliny potřebují. Čas mám, nic mě nehoní, takže ještě chvíli počkám. Mám ještě další 4 nádrže, do kterých můžu čučet. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 13:13 Muž patamatix [408]
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 13:11 Muž patamatix [408] Re: DANMAZUR
Filtr bych vyměnil za Atman 200 + kostku biokvacitu ,ten tvůj filtr bude mít málo filtrační hmoty. Ale to je pomoc do budoucna,momentální stav ti to teď hned nevyřeší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 13:07 R Muž romant [28001] Re: Štefan
Stará voda není důležitá, ale "starej" filtr, to je jiná píseň. ;-) Do takový nádrže už bych si, samozřejmě za masivní podpory výměn vody, postupně ryby(citlivky nikoliv) troufnul i dát. Ovšem pokud nejde majiteli o čas, tak si klidně počkat, to aby si někdo nevysvětloval moje slova, jako že ten správnej návod. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 13:03 Muž DANMAZUR [20]
Fotka k příspěvku Tenhle.Víc nevím.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.05.2014 13:01 R Muž romant [28001] Re: DANMAZUR
Jak čtu o hnijícím žrádle, tak ani do prezentace nekoukám a vím kolik uhodilo a myslím si, tedy chci tomu věřit, že i tobě je to jasný, jenom potřebuješ mít tzv. odsouhlaseno. Co dělat bylo vyřčeno, tak směle do toho. ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26781x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116-postupny-uhyn-ryb?od=478