Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.03.2016 19:18 zuzakva Re: romant
já vodu neměním vůbec, jen dolévám odpařenou demi :))))

ale nevím o jeho akváriu nic, jen prostě betta není ryba, která začne odcházet první na špatnou filtraci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:15 Vítek V Re: zuzakva
Myslím že ne , rybky jsou na pohled zdravé a potravu přijímají až až ..
Spíš jestli ty samice neuhonili skaláry nebo parmy .. 2 Betty jsem totiž ani nenašel .. O to se asi dole postarali ancistrusy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.03.2016 19:14 R Muž romant [28001] Re: zuzakva
A co má změřit? Když někdo mění vodu jednou za měsíc, má v akváriu skaláry a ancáky(filtrace na hraně), tak se prostě není čemu divit, systém se nasytil a kyvadlo se vychýlilo na druhou stranu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 19:05 zuzakva Re: Vítek V
Změř tu vodu, ale je mi divné, že by zrovna betty umíraly na lapání u hladiny... O2/CO2 ve vodě je moc nezajímá, krom skutečných extrémů, a i na ten dusík jsou extra odolné, podle mých zkušeností (viděla jsem betty přežívat v doslova hnijící smradlavé dlouhodobě zanedbané vodě). Nemáš tam nějakou infekci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 18:13 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: romant
Samozrejme vodu treba meniť v každom prípade hneď, ale predsa len, ak človek vie, na čom je, tak vie aj to, či stačí vymeniť polovicu vody alebo radšej 80% alebo hneď aj opakovane (čo zase pri takom objeme nie je až tak zanedbateľné). Určite však nie čakať, kým sa kúpi test a až potom meniť vodu.. to len ak je hneď po ruke ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.03.2016 18:08 R Muž romant [28001] Re: Vítek V
Na co testy? Když vidím ryby lapat u hladiny, nepřemějšlím o blbostech a jdu měnit vodu, klidně polovinu nádrže a potom teprve pátrám po příčinách, tedy si myslím, že máš rozhozenou nitrifikaci, prostě nefunguje a hromadí se ti tam více či méně škodlivý N látky a ty z vody jinak, než tou intenzivní výměnou efektivně nedostaneš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 18:05 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Vítek V
Debata o testoch s rôznymi názormi je tu: rybicky.net/forum/423-testy-vody
Za seba veľmi odporúčam JBL testy.

Hnedá riasa budú rozsievky a to tiež môže napovedať že bude problém s nedostatočnou filtráciou a hromadením dusitanov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 17:55 Vítek V Re: afc1886
Akva je založené cca 3 měsíce ..

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 17:53 Vítek V Re: zervan
Jaký test je na to nejlepší ?Objevila se mi hnědá řasa tak mi poradili ať dávám co2 plus od tetry .. Tak mám strach jestli jsem tím neuskodil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 17:50 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Vítek V
Chýba podstatný údaj - aký je objem akvária a čo sa stalo pred pár týždňami, boli nejaké rybky pridané alebo iná zmena? Meniť raz za mesiac v prerybnenom akváriu (netvrdím, že je, nevieme objem) by podľa opisu mohlo znamenať otravu dusitanmi, ale možno i dusičnanmi, pokiaľ sú neznáme hodnoty a ešte sa len tak naslepo hnojí. Takže ako prvá pomoc: výmena vody, ale na stanovenie príčiny problémov, aby sa im dalo vyhnúť, by som zmeral dusitany a dusičnany určite.

Edit: pardon, v predošlom príspevku je 240 l, to je dosť... prerybnené to hádam nie je, ale i tak tá výmena a zmeranie na stanovenie príčiny...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.03.2016 17:49 R Muž afc1886 [15302] Re: Vítek V
Zaměř se na kvalitu vody.Filtr nic moc na to akva a výměna vody 1/3 jednou za měsíc je bída.Vodu by jsi měl měnit 1/3 co týden.Teď měň vodu každý den jednu třetinu,neli polovinu.
Edit-Jak dlouho je akva založené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 17:42 Vítek V Re: afc1886
Filtr juwel bio 3
Měl jsem 6 skalár teď už jen 4 .. Parmicku cervenoploutvou ( ta už také není ) nějaké parmicky, mechové a ctyrpruhe a asi 10 ancistrusu .. 4 ks sekavec a ze 4 ks samice betta zbyla jen jedna a samec je pořad ok .. Vodu menim 1/3 cca každý měsíc ..
Začal jsem přidávat hnojivo a co2 roztok tak se bojim jestli to není ta příčina . vzduchovani jsem zapnul teprv včera když jedna ze skalár lapala po dechu a dnes jsem ji našel mrtvou

Díky za každou radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 16:34 R Muž afc1886 [15302] Re: Vítek V
Rozepiš se víc,jaký filtr,jaké ryby,jyká údržba atd,nebo zařiď prezentaci.
Edit-máš CO2,jestli jsi ve správném tématu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2016 16:27 Vítek V
Ahoj , prosím poradte

Pokaždé mi nějaka ryba začne lapat po dechu u hladiny a do 2 dnu je po ní

Během 14 dni už asi 4 ryby .. Co může být špatně ?

Akva 240 l , voda tvrdá ze studny , přidáván aquatan

Zkusil jsem zapojit vzduchovani

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   13.02.2016 13:40 Muž NASREDDIN [1384] Re: Evík
Úhyn je způsoben akvaristou.
Přesněji neznalostí aspoň nějakých základních akvaristických pravidel.

Patrně ta filtrace nebude tak funkční, jak se domníváš.
Akvárko nebude zaběhlé, nebo o něj není náležitě pečováno.
Ten rybí mix napovídá o špatném začátku.

edit:
trocha četby do začátku
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   13.02.2016 13:37 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Evík
Nevhodné podmínky. Ihned vyměň 50% vody. Pak si založ prezentaci. Ale kombinace závojnatka + skaláry by chtěla minimálně 500l nádrž!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.02.2016 13:36 Muž Jifi [675] Re: Evík
1) z té trochy informací se nedá říct lautr nic
2) ale tuším, že závojnatka ke skalárám není dobrá volba

Popiš pořádně situaci:
- jak velké akvárko
- kdy bylo založené
- jak často měníte vodu a kolik
- jaká filtrace
- atd.

Zakalená voda - to není dobré; možná to je přemnožený nálevník.

"kytky umělé" - to tam jako nemáte živé kytky ??? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 13:33 Evík – Dotaz
Ahoj Všem,včera jsme dali do akvárka poprvé skaláry....dnes jsem našla dva mrtvé a umírají další teplota kolem 26stupnů a bublinky mírné vodu mají mírně zkalenou ale filtr funguje,kytky umělé máme tam i závojnatky a bojovnici,poradí někdo čím může bít takový úhyn způsoben? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:48 Muž Legioix [574] Re: kralovi
Za tu cenu je to strašně předražené. Ted se mi ale dostal do ruky tento: www.zoofast.cz/… a je to kupodivu za tu cenu asi nejlepší funkční filtr.

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:38 Muž Yirka [9222] Re: kralovi
Za mě určitě ne, a za tu cenu již vůbec ne.
Jak psal kolega Legioix, do té velikosti objemu je opravdu nejlepší bublifuk (existuje i levnější vatianta - www.akva-exo.cz/… ). Je k ní pouze potřebný vzduchovací motorek.
Oboje dohromady pak spojují čerpadla, viz mnou uvedená řada Atman At 200 až 203 s výhodou minimální hlučnosti. www.greenpets.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:33 kralovi Re: Legioix
Legioix napsal: Podle tohoto to zvládne i totální začátečník: rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
Večer sena to podívám, děkuju.
Ještě se chci zeptat názor na tento filtr profiplants.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:29 Muž Legioix [574] Re: kralovi
Podle tohoto to zvládne i totální začátečník: rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:25 kralovi Re: Legioix
Legioix napsal: kralovi napsala:
akvárium má 40x25x25cm

To akvárium ale nemá těch 40l, ale jen 25l. Po odečtení skel, dna a dekorace tam bude ve výsledku cca 18l vody což je pro platy stejně málo. Tím pádem nemá ani cenu řešit filtraci. Do tak malého akvária je nejlepší bublifuk: www.akva-tera.cz/…# pokud teda máte vzduchovací motorek a nebo to vyřešit tou kostkou molitanu a ten stavajici filtr do nej zadlabat.

tak teď už jsem se úplně ztratila smich . Rozměry jsou 50x25x25. což je stejně málo. Tak jinak. Je tu nějaký akvarista z Prahy a okolí (nejlepe směr mělník), který by byl ochotný nám pomoct se založením akvaria a výběrem rybiček?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.01.2016 13:14 Muž Legioix [574] Re: kralovi
kralovi napsala:
akvárium má 40x25x25cm

To akvárium ale nemá těch 40l, ale jen 25l. Po odečtení skel, dna a dekorace tam bude ve výsledku cca 18l vody což je pro platy stejně málo. Tím pádem nemá ani cenu řešit filtraci. Do tak malého akvária je nejlepší bublifuk: www.akva-tera.cz/…# pokud teda máte vzduchovací motorek a nebo to vyřešit tou kostkou molitanu a ten stavajici filtr do nej zadlabat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:07 kralovi Re: Legioix
Legioix napsal: kralovi napsala: Legioix napsal: F 300? F 301? F 302? Kterou? Ta filtrace má žalostně malou filtrační nápln (molitan).
F301. Ještě máme toto akvarijni-filtry.heureka.cz/…. To je asi taky špatně, že?

To je úplně to samé v horším vydání. Existuje možnost jak to napravit a to tak, že zakoupit biomolitan: www.akva-tera.cz/… a filtr do něj zadlabat. Toto opravdu funguje.

Molitan zakoupit takový aby se do akvária vlezl. Jaké to akvárium má rozměry?

tak to když vidím tu cenu, tak je skoro lepší koupit novou filtraci :-(.
Takže znovu. Je nejlepší to velké akva zrušit a založit znovu? To by tedy znamenalo přesunout dvě platy do menšího akva. (bohužel ta jedna plata vypadá dost bídně). Většinu "chyb" nám poradili v akvaristice (už od zakoupení 4l akva a do něj 7 rybek, filtrace, topítka, dno nádrže :-O ), i ty mušle nám řekli, že tam máme dát, at se mají kam schovat. Chjo
akvárium má 40x25x25cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 13:00 Muž Legioix [574] Re: kralovi
kralovi napsala: Legioix napsal: F 300? F 301? F 302? Kterou? Ta filtrace má žalostně malou filtrační nápln (molitan).

To je úplně to samé v horším vydání. Existuje možnost jak to napravit a to tak, že zakoupit biomolitan: www.akva-tera.cz/… a filtr do něj zadlabat. Toto opravdu funguje.

Molitan zakoupit takový aby se do akvária vlezl. Jaké to akvárium má rozměry?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 12:50 kralovi Re: Legioix
Legioix napsal: F 300? F 301? F 302? Kterou? Ta filtrace má žalostně malou filtrační nápln (molitan).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 12:28 Muž Legioix [574] Re: kralovi
F 300? F 301? F 302? Kterou? Ta filtrace má žalostně malou filtrační nápln (molitan).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.01.2016 12:28 Muž Yirka [9222] Re: kralovi
Na rovinu, ten filtr je na pendrek. Říká se mu honič vody, což ho dost vystihuje. Proud vody velký, vlastní filtrační objem minimální.
Edit: ještě dodám, že daleko lepším řešením pro podobné nádrže je čerpadlo s kostkou molitanu. Osvědčená a často doporučovaná jsou tato. www.greenpets.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 12:17 kralovi Re: Yirka
Yirka napsal: Ty vaše kroky jsou stále poměrně těžce uchopitelné. Předpokládám, že jste už nastudovali začátečnické rady z modrého rámečku: rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
www.akvarijni.cz
www.horacovoakvarium.cz
www.horacovoakvarium.cz
Jedná se tedy o založení čerstvé-nové nádrže a postup je jasně popsán. Znovu zopakuji, že bych ty rybky netrápil v pár litrech a dal je do té nové s předešle uvedenými zásadami. A to včetně těch malých, když přežijí, přežijí, když ne, brzo budou jiné. Hlavně dost rostlin, aby se měly kde schovat.
A jakou že filtraci ta nádrž má?

filtraci máme tuto www.chovatelske-potreby-cb.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.01.2016 09:48 Muž Yirka [9222] Re: kralovi
Ty vaše kroky jsou stále poměrně těžce uchopitelné. Předpokládám, že jste už nastudovali začátečnické rady z modrého rámečku: rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
www.akvarijni.cz
www.horacovoakvarium.cz
www.horacovoakvarium.cz
Jedná se tedy o založení čerstvé-nové nádrže a postup je jasně popsán. Znovu zopakuji, že bych ty rybky netrápil v pár litrech a dal je do té nové s předešle uvedenými zásadami. A to včetně těch malých, když přežijí, přežijí, když ne, brzo budou jiné. Hlavně dost rostlin, aby se měly kde schovat.
A jakou že filtraci ta nádrž má?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 09:39 kralovi Re: Legioix
Legioix napsal: Pokud nebyla další filtrace, tak se měla použít ta ze starého akvária. Mušle do akvária nepatří a dno se nepropírá octem. Octem se jen zkouší vzorek dna jestli nešumí (šumí= že obsahuje vápenec a je do akvária nevhodné).

Pokud jsou ty ryby z té nádrže pryč, tak bych doporučil tu nádrž celou znovu vyčistit a založit ještě jednou bez toho propírání octem a taky vynechat mušle které tam nepatří. Pokud se do té nádrže nebudou dávat ryby, tak voda odstátá být nemusí.

Co je to za dno? Šumělo?

CompleteSubstrate - žlutý plastový kyblík. Na něm je písek. A nešumělo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 09:35 kralovi Re: Legioix
Legioix napsal: Pokud nebyla další filtrace, tak se měla použít ta ze starého akvária. Mušle do akvária nepatří a dno se nepropírá octem. Octem se jen zkouší vzorek dna jestli nešumí (šumí= že obsahuje vápenec a je do akvária nevhodné).
Právě proto jsme rybičky dali do nového akva co nejdříve. Původně byly s malými v pidi akváriu.
A tím octem se nepropíralo prý dno, ale mylo nové akvárium. (dělal to muž,tak se omlouvám za špatné info). Ale to je jedno, to neřeší problém úhynu a následného chovu :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 09:28 Muž Legioix [574] Re: kralovi
Pokud nebyla další filtrace, tak se měla použít ta ze starého akvária. Mušle do akvária nepatří a dno se nepropírá octem. Octem se jen zkouší vzorek dna jestli nešumí (šumí= že obsahuje vápenec a je do akvária nevhodné).

Pokud jsou ty ryby z té nádrže pryč, tak bych doporučil tu nádrž celou znovu vyčistit a založit ještě jednou bez toho propírání octem a taky vynechat mušle které tam nepatří. Pokud se do té nádrže nebudou dávat ryby, tak voda odstátá být nemusí.

Co je to za dno? Šumělo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 09:28 R Muž afc1886 [15302] Re: kralovi
Dno proprali octem ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 09:25 kralovi Re: Legioix
Legioix napsal: Hned druhý den by se toto stávat nemělo. Bylo to dno řádně proprané? Co je to za dno?

Vyplnit a třeba budou lepší rady: rybicky.net/admin.php…

Neměli jsme další filtraci. A dno se propralo octem, pořádně jsme jej vypláchli (ocet cítit nešel ani trochu), několikrát se prolilo vařící vodou, stejně tak i kameny, mušle. Vodu jsme do akva dali odstátou. Chybama se člověk učí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 09:22 kralovi Re: Yirka
Yirka napsal: Co jste prohospodařili na začátku se už stalo a je dobře, že jste si toho vědomi. Osobně bych stávající situaci řešil jinak. Než to pytlíkovat po nádržkách, bylo by lepší rybky dát do 40 litrové nádrže, která, jak tomu rozumím, už nejméně 2-3 týdny běží, a tam obden měnit třetinu vody. A po dvou dalších týdnech sekvence výměn prodloužit a pomalu přejít na normální režim. Předpokládám tedy, že nádrž je vybavena nějakým filtrem. Bylo by třeba více informací. Ale pro teď asi takhle.

Tohle velké akvárium je od neděle. Jinak už jsou jen ty dvě platy :-(. A ty prcky se mi k nim dávat nechce, aby je nesežrali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 09:02 Muž Legioix [574] Re: kralovi
Hned druhý den by se toto stávat nemělo. Bylo to dno řádně proprané? Co je to za dno?

Vyplnit a třeba budou lepší rady: rybicky.net/admin.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.01.2016 09:01 Muž Yirka [9222] Re: kralovi
Co jste prohospodařili na začátku se už stalo a je dobře, že jste si toho vědomi. Osobně bych stávající situaci řešil jinak. Než to pytlíkovat po nádržkách, bylo by lepší rybky dát do 40 litrové nádrže, která, jak tomu rozumím, už nejméně 2-3 týdny běží, a tam obden měnit třetinu vody. A po dvou dalších týdnech sekvence výměn prodloužit a pomalu přejít na normální režim. Předpokládám tedy, že nádrž je vybavena nějakým filtrem. Bylo by třeba více informací. Ale pro teď asi takhle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2016 08:48 kralovi – Nové akva
Pořídili jsme nové akvárium 40l. Chybou bylo to, že jsme jej nenechali pořádně zajet a rybičky (4paví očka a 2 platy MM) a šneka jsme tam dali hned druhý den. Na dně je substrát, na tom hrubý písek, kytky (název netuším)...bohužel druhý den se samici pavího očka objevila na zadní ploutvi plíseň. Dala jsem dvojnásobnou dávku eSHy 2000. Do vody jsme přidali sůl a vyměnili 1/3 akva. Samice to však nepřežila. Ryby jsme přendali zpět do menšího akva 15 l. Další den uhynula další samice a samec. Dneska to vypadá, že i poslední samec pavího očka to nerozdýchá. . Velké akva běží, vodu tam měníme. Jediným obyvatelem je nějaký pidi šnek. V menším akva jsou dvě platy. A v úplně malinkým 4l máme 3 2týdenní mláďata (bohužel samice platy i pavího očka rodily ve stejný den, tudíž jako laik nepoznám, co to je, ale asi jedna plata a dvě paví očka).
Co udělat, aby ty ryby dál nehynuly?
Omlouvám se, jsem začátečník a měla jsem pocit, že akvaristika je jednodušší koníček :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.09.2015 15:36 Muž Yirka [9222] Re: Ivetlopka
Příčina je klasická. Nezaběhnutá nádrž a v ní rybky a to ještě v ne nezanedbatelném počtu. V periodě, kterou uvádíš navíc dochází ke kumulaci škodlivin, kterou lze částečně eliminovat častou výměnou vody.
Doporučuji nastudovat začátečnickou rubriku. Je to tam podrobněji.
Mimochodem, totéž bych doporučil i tvému "zkušenějšímu" kamarádovi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 15:29 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Ivetlopka
Jaký je filtr? Jak často probíhá údržba a kolik při ní měníš vody?

Čerstvě založené akvárium a hodně ryb -> vyměň třetinu vody několik dní po sobě. Vypadá to na problémy s kvalitou vody. Umřely jajo první ty nejcitlivější ryby a pokud vodu nezlepšíš další budou následovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2015 13:58 Ivetlopka – Black molly balon
Dobrý den, mám akvákro 60L a v něm 5 parmiček, 2 neonky, 2 paví očka, 2 ancitruse a 3 black molly. Ty balonky mi po měsíci jedna po druhé postupně umřely. Vždy večer žádné známky jiného chování a ráno byly mrtvé v rozmezí třech dnů.Žádné známky nemoci vidět nebyly. Akvárko mám cca měsíc a zakládal mi ho kamarád, který pěstuje akvaristiku léta.
Paní v Akva mi řekla, že pokud byly ryby koupeny v Pet centru (sít prodejen zverimex), tak že se nesmím divit, že uhynuly. Prý je vozí z Thajska a ty ryby nevydrží. I když je mi divné, že by tři týdny byly ok..

Poraďte..

děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 15:54 Muž RBeil [174] Re: artemisterra
Na 160l akva s tolika tlamovcema jenom vnitřní filtr bude málo. Typuju to na otravu N látkama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 15:33 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: artemisterra
Přesný typ filru by nebyl? Jak často a v jaké vodě se pere ten molitan? Postupné umírání může být způsobeno nevhodnými podmínkami v akváriu. A jestli to pude, fotku akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 14:14 artemisterra
Filt vnitrni ehem, jen umyjem ten molitan. Je uz starsi, myslite ze muze byt problem ve filtru? Nebo ryby malo krmime? Na navodu pisou ze se ma davat co ryby spotrebujou do 2 minut. U nas to nestaci ani dopadnout na zem. Ted jsem cetla ze je dobre davat spirulinu. Muze to pomoci? Zas si rikam, ze pokud by byli nemocni nebo byla spatna voda, asi by umirali rychleji ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 14:03 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: artemisterra
Ještě jaká je filtrace a jak se čistí? Každopádně mě nic nenapadá, snad se najde někdo kdo má vice zkušeností a poradí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 13:43 artemisterra – zebry
velikost 100x40x40. Udrzba: 1x 10 dni vymena 1/2 vody. Odkalovani. Krmime nepravidelne granulemi pro cichlidy. Predtim cca 2-3x tydne, nyni 1x denne cca 1/2 lzicky. Mame jen PSEUDOTROPHEUS oranzove (zebry) a modre s pruhama. Meli jsme male zebry 10 ks ale ty nam postupne jedna sezrala a dlouho byla v akvarku sama. Proto jsme dokoupili dospele, na ktere si mensi rybka netroufne. Ph nam vychazelo mirne zasadite, ale hodnotu si nepomatuji. Rostliny nemame ty nam zebry sezrali. Na dne maji ricni kaminky, koreny. Meli jsme i bridlicove kameny ty jsme vyndali. Drive byli rybky nebojacne, pokud se tam strcila ruka - kousali. Dnes se schovavaji. Staci takto? Dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2015 13:25 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: artemisterra
Bez bližších informací nejde radit.
Ideální by byla presentace a vše vypsat a doplnit fotky.
Minimálně je nutné vědět jak probíhá údržba, jak se krmí, jak je velké akvárium, základní parametry vody, přesný soupis živočichů a nějaká fotka akvária.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26781x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116-postupny-uhyn-ryb?od=428