Velikost akvária
Joo díky... ještě jsem se chtěl zeptat. Chtěl bych tam mít skaláry, neonky, nějaký živorodky atd... Nebudou mi ty skaláry požírat neonky? Někde jsem četl, že jo a někde zase ne... tak fakt nevim...
ešte niečo: radšej by som sa priklonil ky výške 50cm, pretože takto ešte môžeš použiť obyč. trubice a nie výbojky, ktoré sú niekoľkonásobne drahšie.
Nápad je to vynikajúci, len potrebuješ veeeela peňazí!!!

pobehaj fóra a veľa čítaj. ak ti bude niečo nejasné tak napíš.
Zdravim všechny... Nedávno jsem měl sen. V tom snu se mi zdálo o tom, že mám krásné akvárium. Od té doby co jsem se probudil po něm pořád toužím... Chtěl bych si pořídit nějaké kolem 250-300l. Uvažoval jsem o rozměrech 60(v)-50(š)-100(d). Je to dobrej nápad nebo blbej nápad nebo jakej je to vlastně nápad?

Za vaše rady vám budu velice vděčný... Díky...
skús najskôr preštudovať sekciu "rady". ak bude aj potom niečo nejasné, napíš.
čau lidi budu si pořizovat 40l akva a potřebuju radu kolik a jaké ryby si doněj pořídit jsem začátečník a chtěl bych si pořídit společenské akva dím moc za rady
Ahoj pokud by jsi netrvala přímo na rybě v kulatém akváriu. Doporučil bych ti trpasličí krevetky dorůstají cca 2-3 cm jsou opravdu krásně červeně zbarvené a určitě jim malý prostor vadí méně než rybám. Krevety se jmenují : Neocaridina denticulata sinensis var. "Red Chery"
To akvárium alespoň 15-20 l pro 8ks.
karase fakt do mini akvarka ne!
Nevim jaký akvarko ale doporučil bych toho karase a malinkata rostlinka by se tam taky uživila.
V zoo obchodech se dají koupit kompletně vybavené akvária v různých velikostech.Některé jsou opravdu mini.Dokonce jsem vyděl akvárium, které mělo elipsový půdoris a horní hrana nebyla rovná,ale vlnitá (asi 15l). Já na tvém místě bych koupil akvárium hranaté.Velikost - maximum toho, co jsi si představovala nebo ti dovoluje místo, kde akvárium postavíš.Možná by bylo dobré, jak budeš mít akvárium vybrané ( rozměry), aby jsi napsala.Z rybek bych si vybral asi Paví očka.Mají různé barvy, nejsou moc velké. Někde jsem četl, že snesou i vyšší nmožství dusikatých látek,které se ve vodě malých akvárií mohou rychle nahromadit.
S osvětlením to určitě nebude zase takové špatné. Zkuste si sehnat zářivku Osram 31-830 Lumilux. Je do červeného spektra a svítí skvěle. Vyzkoušejte jednu, a pak dokupte další nebo zkombinujte s jinou barvou.
Vhodné rostlinky menšího vzrůstu vám rádi doporučí v každé solidní akvaristice nebo vyhledejte na internetu. Levněji se dá nakoupit také na výstavách. Co se týče Anubias - je poměrně drahá a do nového akvária možná pomale rostoucí. Doporučil bych spíše druhy levnější a rychleji rostoucí.
S Kančíky nemám zkušenosti, ale také se přikláním k názoru, že by bylo akvárium lepší osadit rybkami skupinového druhu, menšího vzrůstu,
hehe

myslim, že to stačilo říct jednou, takhle ty lidi asi od akvaristiky odradíte, ptala se jen na radu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kdo umistuje ryby do kouli, vodnich obrazu ci jinych podobnych hovadin a nesmyslu...TRYZNI ZVIRATA
Ahoj, no trestný čin to určitě není ani v trestných činech není vyjmenovaný, protože trýznění rybiček se nepovažuje ani za přestupek, každopádně já jí mám v normálním kvádrovým akvárku

mám jenom jednoho Karase zlatého, takže mu 20l kvádrové akvárko do místa bohatě stačí a dokonce je i levnější než koule, ze ktrý může vyskakovat

ahoj zuzko. nekde jsem cetla, ze chov akvarijnich rybek v kulatych nadrzich je podle zakona povazovan za trestny cin a to tyrani zvirat.... potvrdil mi to i muj znamy, pracuje jako pravnik. takze kulate akvarko asi neni dobrej napad.... ale zkus si zaridit obycejne akvarko, to je taky moc krasny a hlavne se nedostanes do rozporu se zakonem

ahoj zuzko. nekde jsem cetla, ze chov akvarijnich rybek v kulatych nadrzich je podle zakona povazovan za trestny cin a to tyrani zvirat.... potvrdil mi to i muj znamy, pracuje jako pravnik. takze kulate akvarko asi neni dobrej napad.... ale zkus si zaridit obycejne akvarko, to je taky moc krasny a hlavne se nedostanes do rozporu se zakonem

ale bude to pár dní trvat,protože si musím ještě koupit infraport k počítači abych to sem natahal.
ok,díky,nedokážu si totiž kančíky představit v tak malym akva,protože ten jeden co sem dostal s tlamovcema zadarmo,tak je trošku velkej
jo pošlu,zrovna dneska to vypadá,že se mi vytřou tak ti je pak pošlu i s jikrama.
Tak tomu se mi ani nechce věřit.Mohl bys poslat fotku?
NE PROSIM TĚ NEDÁVEJ JE DO KOULE ! ! ! TO JE TO NEJHORŠÍ CO PRO TY RYBY MŮŽEŠ UDĚLAT ! Kup si nějaký to malý obyčejný hranatý,rybky se ti za to odvděčej.Vzduchování tam rozhodně mít musíš a Filtr se tam uplatní a když ho nebudeš mít, tak musíš vyměňovat vodu. Topítko nemusíš,je to malá nádrž a rychle se to ohřeje,díky pokojový teplotě.V létě tam dáš několik kostek ledu,teda pokud nechceš mít vařený filé.

ne ještě sem si ho nekoupila, už máme jedno velký, ale chtěla bych do pokoje jedno fakt mrňavý a rybku, který by to nevadilo. Musí tam být vzduchování, ohřívadlo nebo neco dalšího? Díky moc
Klidně si můžeš vybrat. Buď bojovnici nebo zlatou rybku, ale hlavně si nekupuj kulatý akva tam se budou trápit. Pokud ho však již máš vyber si jednu z nich. Nejdřív dej na dno nějaké kamínky které převaříš ve vodě. Mohou to být klidně kameny z řeky nebo z přírody. Potom si dáš alespoň na dva tři dny ustálit vodu a koupíš si rybičku a je to
čau chtěla bych si pořídit jen jednu rybku do kulatého mini akvarka. Jak na to?
no co,já je mám pár ve 20 a vpohodě se mi množej a žijou si v pohodě!!!!!!!!

Kančíci furt močí a měl bys žlutou vodu
Dej si tam raději živorodky,ty se ti budou alespoň dost množit,navíc ti vytvoří dost živin pro rostlinky,začni u jednoduchých. Egeria Densa,Echinodorus bleheare,ceratophyllum demersum,microsorium pteropus,cryptocoryne wentdtii,sagataria subulata,mech...je jich víc,tyhle mam já v jednom akvarku,daří se jim a nemam tam moc světla
Ne, ty kančíky tam opravdu nedávej. A co se týče rostlinek, je jich spousta co dorůstají kolem 10 - 20cm. Podívej se na:
http://www.aqua-daho.cz/aqua-daho/ Určitě si vybereš.
Ne, ty kančíky tam opravdu nedávej. A co se týče rostlinek, je jich spousta co dorůstají kolem 10 - 20cm. Podívej se na:
http://www.aqua-daho.cz/aqua-daho/ Určitě si vybereš.
A kdyby tam byly treba jen 4,10cm Kancici?Mam strach ze dam zbytecne moc penez do rostlin a pak to chcipne,nic neporoste a ja to vyhodim,to radsi zaridim akva pro 4 Kanicky nez pro rostliny
upraveno: 04.01.2006 14:48 GMT No rostliny by tam některý šli- možná anubias,každopádně růžkatec nebo mech,možná nějaký kapradí.Kančíky tam nedávej,to je na ně moc malý.Tam by se neotočily pomalu..
Ahoj
Doma jsem nasel akvarko 62 litru i z krytem.Rostliny do neho nemuzu dat protoze je to z toho duvodu ze je male na vysku,jen 30 cm a taky ze jsou v nem jen 3 zarivky 11W,coz je pro rostliny dost malo.Chtel jsem ze zeptet,jestli bych do toho nemohl dat nejake kanicky(male),treba Kanicky pricnopruhe-Cichlasoma nigrofasciatum,tak 6 ks,2 samice 4 samice nebo nejaky jiny pocet.Kdyz bych udelal nadrz pro Cichlidy,tak by nebyl problem z osvetlenim,nepotrebuji tak moc svetla,tech 3x11W by stacilo ne?Stejne by tam byly same koreny a kameny.Poradi mi nekdo jestli by nevadila tak mala vyska pro asi 6 Kanciku a jestli by se to vubec dalo tohle akva pro ne udelat?Dik za odpovedi.

Přidat reakci
1 ...... ...... [53]
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13235x