Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Velikost akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 42 Přejít na další stránku   1  
Velikost akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2007 22:41 Muž j_j [18]
v tomhle případě má ale pravdu...rybky do koule opravdu nepatřej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2007 21:14 zoo – novy akva
v kazdym ´zverimexu´ koupis takovy maly novy akva do dvou stovek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2007 20:30 Rybičky.net – Gupka
Děvče už mi nebavíš,ať si otevřu jakékoli tema,tak všude radíš a ještě k tomu blbosti.Sama máš akva pár měsíců,tak zatim víš kulový.Nech rady těm zkušenějším!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2007 19:51 Žena Moniika [8] - Živorodky – Jak??
jak: sem tam vyměnit vodu??? a doporučovala bych pořídit si tak 25 l akvárko ano když už tak malý akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2007 17:16 Žena Moniika [8] - Živorodky – NE!!!!!!!!!
NEDÁVEJ ZLATOU RYBKU DO KULATÝHO KAVÁRKA!: V žádném případě nesmějí být zlaté rybky chovány v kulatých akváriích nebo nádobách!! - pohyb ryb vyvolává ve vodě vybrace, které jsou od klenutých stěn odráženy zpět. Přes citlivou nervovou soustavu tak rybka neustále přijímá své vlastní ,,ECHO". To vyvolává trvalý stres a oslabuje obranyschopnost. Kromě toho existuje více důvodů, pro které je chov okrasných ryb v kulatých nádobách zakázán.

NE!!!!!!!! KUP SI RADĚJI NORMÁLNÍ AKVÁRKO!!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2007 17:13 Žena Moniika [8] - Živorodky – KÁČE
VÍM, ŽE JE TO TROCHU OPOŽDĚNÝ ALE ZÁVOJNATKA BÝT V KOULI NESMÍ!!!!!!!!!!!!: V žádném případě nesmějí být zlaté rybky chovány v kulatých akváriích nebo nádobách!! - pohyb ryb vyvolává ve vodě vybrace, které jsou od klenutých stěn odráženy zpět. Přes citlivou nervovou soustavu tak rybka neustále přijímá své vlastní ,,ECHO". To vyvolává trvalý stres a oslabuje obranyschopnost. Kromě toho existuje více důvodů, pro které je chov okrasných ryb v kulatých nádobách zakázán.
TAK SI TO ZAPAMATUJ A HNED JÍ VYNDEJ!!!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2007 20:19 Muž tau [14]
tohle tema je uz mrtvy. je to vymysleny... biotop to nebude, ale skoro. biotop=cast ekosystemu pokud mozno se vsim (typ vody, fauna, flora atd...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2007 20:12 Jestr
tak jak to myslel? Africkej biotop?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2007 08:23 Žena yama [25] – 4Jestr
Ahoj,nevim jestli jsem si spatne precetla predchozi prispevky nebo jen nechapu, proc by to nemel rok vubec cistit??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2007 20:55 Jestr
Sem začátečník, ale zajímá mě jestli ti to bude fungovat. To to jako vůbec nebudeš čistit? Nebo tak jednou za rok?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 16:53 maliman – ?
Tý jo s te blázni?? 40l?? Takový velký akva? Tam můžeš mít klidně 3 malawi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 16:24 zoo – to ulik
ja mam 12l (30x20x20cm)je to fakt pidi, na stul uplne v poho, do koulicky dej treba ten kaktus, nebo i nejakou vodni kyticku a postav to klido k tomu pidi akva. bude to hezky.
ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 15:50 maliman – ..
Kdyby tam dala šneka(pokud by se tam vešel) udělala by blbost!! Do 2l?? Dyť třeba na jednu ampulárii má být 20l. A neritinky nebo okružáky??? Ty taky vyrostou!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 15:30 rowdy – hnojivo
hnojivo listy - moc nehnojím, měl jsem na mysli živiny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 15:28 rowdy – štěpán
mno, to jako že by rostliny zapomněli jak dýchat, nebo přijímat hnojivo listy? Nad tím jsem nepřemýšlel, ale ty emerzní listy z pěstíren to stejně nezvládnou a uhnijou a čím víc a dřív se vytvoří submerzní, tím líp. To bude nějaká pseudoteorie, moje praktické zkušenosti jsou jednoznačně pro. Ovšem používám pouze při zakládání nového akva, že bych to rval do štěrku po pár měsících znovu, to by mě ani nenapadlo.

A rozhodně nejsem ovlivněný panem Ratajem(ani jedním). mám o něm nepříliš uznalé mínění(difenbachie,voděnka,nevzduchovat atd.), ovšem nemůžu tvrdit rataj=špatné postupy, to by byla hrozná hloupost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 15:16 maliman – ..
Možná je někdy lepší se o to akvárko starat míň. Strejda má stejný akva a má tam jeden molitanovej filtr, topení a světlo. Nic jiného a je to nádhera. Vše mu roste a kvete. Opravdu není nic lehčího než se o akva nestarat:-) Dvakrát denně nakrmit ryby a nic X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 15:10 Štěpán – Hnojení dna
A nestane se náhodou, že když má rostlina dostatek živin u kořenů, nesnaží se tak moc dostávat je z vody? Ale tohle nechceme, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 14:54 Štěpán – .
Nojo, chce to taky dát na svůj cit a rozum, a neposlouchat slepě pány Rataje a další. Václav je zarytý "ratajovec" a mám dojem, že to škodí. Člověk by se měl trochu snažit o objektivitu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 13:51 SÁZAVAN – 375 l po druhé
ahoj lidi, dodám ještě pár informací. ty zářivky jsou 38w 120 cm délka akva 150 cm a výška 50 cm. memůžu naměřit žádné hnojivo v akvárku,přídávám u výměny vody , změřím a nic chtěl jsem dodat,že rybky mám asi 10 let,tak takové ty zásady znám,samozřejmě jsem začínal u 40l a pak až 200l mě naplno nakopla pro tohoto koníka (200 byla vždy bez problém) Vím co se stalo,že to teď nejde... MOC DO TOHO ŠTOURÁM A DĚLÁM TO PODLE KNÍŽEK dřív jsem dal šterk jaký se mi líbil co do velikosti dnes podle knižky 1-4mm a mám derit na dně pořád odsávám. dřív jsem svítil obyč zářivkou dnes měním teplou za extra teplou dám čtyři trubice (152 w na 375l),které nakonec uberu na dvě,protože se mi to zdá lepší. samé hnojivo přitom dříve nic, samozřejmě jsem zkoušel i CO2,ale objevila se taková černá kluzká ale pevná řasa a tak byl konec s co2. ps: dnes ráno jsem přišel k akvárku a koukám,že se něco děje asi se třeli tetry krvavé (sice jsem jíkry a mlíčí neviděl,ale rybky se pořad honili pak hupky do stolísku,samec se celej třepal a tak malá radost palec oni po ních,ale hrozně šli skaláry tak to možná sezobli,než jsem něco spozoroval.pak samozřejmě zjištění, že pancéřníčky co jsem si přinesl v pátek mohu sad vím namítnete něco o karanténě,ale věřte i bez té mi to minulosti šlo. zatím ahoj a udělám fotky a ukážu vám to mé trápení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2007 13:48 rowdy – hnojivo do dna
Ano, to si myslí spousta lidí. Ovšem já si rád všechno vyzkouším a tak jsem jednu půlku akvária hnojil a druhou ne :-D Teda skoro, zkoušel jsem tytéž rostliny s kuličkou bivoj od rataje a bez kuličky a přírůstky pohnojených jsou více než dvojnásobné, navíc u echinodorů (isthmicus, bleheri později tricolor) a valisnerie (spiralis) už po týdnu začali vyrážet nové rostliny. Takže kuličky do dna při zakládání nového akvária použiju zase.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2007 17:07 Štěpán – Václav
Ano ano, až na to, že někteří jiní si myslí, že dávat hnojivo do dna je zbytečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2007 17:06 Žena sharon [126] – to václav
ono je těžké zakládat akvárko podle pravidel, které všichni (zkušenější) známe, když ryby už jsou doma, teď je třeba zachránit, co ještě jde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2007 16:22 Usine – 375l a nejde to...
Něco poradit snad půjde. Nevím jestli jsi si něco přečetl o zakládání akvária. Chce to mít co nejvíce rychle rostoucích rostlin , hnojivo do dna ano ostatní ne. Nechat to být asi tři neděle jen s minimální rybí osádkou (5ks) Pořídit si testy na NO2+ NO3 a postupně dodávat ryby. Ty by měly strávit asi tři neděle v karanténní nádrži. Jakmile vpustíme nové ryby je důležité sledovat NO2 a NO3 . Při překročení doporučených hodnot vyměnit část vody. Musí se zaběhnout filtr a rostliny začít růst potom je možné přidávat postupně ryby v opačném případě stoupne obsah No2 a No3 a ryby se otráví vlastními výkaly, protože je rostliny a filtr nestačí spotřebovat. Ty přestanou růst, koncentrace živin přesáhne mez kdy je rostliny mohou přijímat. Nastane kolotoč který znáš.
www.rataj-spk.cz

:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2007 15:54 Žena sharon [126] – chybí rostliny
Měl bys přidat co nejvíce "plevele", mi v akváriu s cichlidami hodně pomohly proti řasám pistie, ale těm se taky nedaří v každém akváriu, musíš mít solidní odvětrávání a ne těsný kryt a krycí skla. Pistie odčerpají velké množství dusíkatých látek, mám kančíky a i když nevyčistím akvárko tři týdny a vypadá jak bažina, testy jsou v pohodě. Co se týče tvých rybek, další věc, kterou pro ně můžeš udělat, je používat co nejméně chemie, přípryvky na úpryvu vody jsou podle mých zkušeností spíše škodlivé a některé hnojiva bych řekla i jedovaté. Ph 7,4 není pro ryby ani rostliny nijak problematické, i když ne vždycky nejvhodnější. Rostliny, které ti nerostou, jednoduše vyhod, zbytečně kazí vodu a soustřeď se na ty, kterým se daří. Pozor na ancistrusy a pancéřníky, jsou citliví na měď, která je obsažena ve velkém množství léčiv a akvarijních přípravků. Krm ryby kvalitním žrádlem, nejlíp se jim daří při krmení mraženou(rozmraženou) potravou a není to ani zvlášť finančně náročné. Je toho hodně na jednu jednoduchou odpověď, "kostnaté" ploutve skalár svědčí o oslabené imunitě a napadení hnilobnými bakteriemi. Měň jednou týdně třetinu vody, nečisti příliš filtr, nepoužívej pokud možno žádnou chemii a krm kvalitním žrádlem,vyhoď rostliny, které hnijou a mělo by se začít dařit bez ohledu na tvrdost a ph vody.



Jo a píšeš " 2 zářivky", jaké (W)? Jestli to není málo "o)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2007 15:34 Štěpán – .
Hlavní problém je asi zásaditá voda. V chemii se moc nevyznám, takže dál nemůžu sloužit...
Osvětlení by mohlo být dobré tak 120-200W zářivek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2007 15:09 sázavan – 375l a nejde to...
ahoj lidi,pořídil jsem 375l a nemůžu to dát dohromady.zakládám to už podruhé,stojí to peníze ale také je mi líto těch malých chudáku,kteří kvůli mě pojdou.akvarko uděláno v září06 voda vodovodní 7,4ph,celková tvrdost 12,přidáno něco na úpravu chlor.vody,rašel.výluh,tablet.hnojivo + tekuté,stěrk 2-4mm prosetý z říčního písku tl.dna -+8 cm.300w topení,2x hlava a molitany,2 zářivky (13hod)teplá a studená můžu přidat až na 4 zářivky,ate pak jede řasa.
nejprve se rozjela řasa černá stětičková,mazlavá a na předním skle hnědé fleky.kytky odcházely jedna za druhou snad jen sagittaria sub. a dva echinodory bleh.,které jsou v koutě vypadali k světu. výměna vody týdně 50l,přidávání ph- na 6,5 ale za dva dny opět něco kolem 7,6. výměnu jsem upravil na jednou za tři neděle a světlo na dvě zář. dnes mám jen ty hnědé fleky+ nějakou zelenou. echinodory dali i nové kytky,hygrophila dif.a valisneria asiatika začíná snad růst zato sagittaria vyhnívá,microsorum pteropus javský mech je pryč.první ryby jsou pryč ancistrusům se dělali bílé flíčky na těle myslel jsem,že se perou neboť jsem jich tam dal asi 30,tetra konžská pryč (asi vodnatelnost)malý panceřnici pryč najednou začli lítat po akv.do všeho narážely,skaláry žerou,ale nerostou)kupovali jsme si je s dědou společně a on je má jednou takové a ve studniční vodě) navíc u těch mých pozoruji,že mají špičatý,kostnatý hřbety a často jsou u hladiny a jako by lapali vzduch.co drží a jsou pěkné tetry krvavé a tetry měděné.sice jsem si teď v pátek nějaké rybky donesl,ale věřte,že už se bojím,že je nesu na smrt.přemýšlím jestli tam mám dávat nějaké lečivo,ale jaké,nebo jestli to mám vše vyndat a začít znova a nebo si najít jiného koníčka.ahoj a díky za každou reakci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2006 09:11 R Muž Mrakoplash [1776] – .
Taky si myslim ze vic nez na materialu (rozumne) zalezi na tom jak je vyrobenej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2006 06:57 Havel-st – dřevotřískovej stoleček
Nechci malovat čerta na zeď, ale viděl jsem stolek, co se zpotil pod nákupní taškou.
Příde na to, kdo a proč ho vyrobil no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2006 02:10 ►MICUS◄ – dřevotříska
hmm Já si taky myslím, že by to dřevotřískovej stoleček mohl udržet.. pokud není moc rozvrzanej. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 20:31 Muž tau [14] – .
:) mas pravdu ze to mame vymysleny.. takze motylka skrtam. ted jsem objevil atlas na webu aqua-fish.net je to sice slovensky ale maji tam fotky ke vsemu a maj tam fakt pekny kousky. a jiny pestrenec by k tomu cervenymu nesel (v hornbachu jsem dnes videl tanganyickyho) a taky se mi moc libi. ale mam problem s tim, ze jsem nenasel zadnou "prisavku" africkou.. dik moc!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 20:17 Muž [] – afričan z vysočan
Tak tedy nevím jak můžeš tvrdit že máš tvrdou vodu, když jsi ji neměřil. :-D Ale k věci,jak vás oba znám, tak to už máte vymyšlený, ale chcete si to nechat potvrdit.Do motýlovce bych se moc nehrnul, kvůli návyku na lov hmyzu z hladiny, už jsme se o tom bavili.Jinak Třeba krom pestřenců červených jsou i jiní krásní a trošku vzácnější druhy pestřenců.Koukal jsi na ně v atlase.mezi velice klidné cichlidky patří cichlidka thomasova.Z rostlin se dá sehnat na objednání u pěstitelů některé druhy afrických echinodorů a v neposlední řadě spousty forem a druhů anubiasů.Ty konga máš požehnaný, takže opravdu si můžeš k nim něco dát.Třeba i jiné africké tetry. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 20:05 Žena yama [25] – radte
Tak radte vy zkuseni :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 19:53 Barča – ***
Tak to jste mě uklidnili,já mám120 litrů taky na dřevotřísce,takže tam můžu šoupnout ještě pár kamínků.... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 17:54 Muž tau [14] – gavunek
jeste bych tam mozna pridal gavunka ricniho.. ale aby to azse nebylo prerybneny....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 13:49 Muž tau [14] – 120L pokus o africky biotop
ahoj, chtel bych si zaridit akva (jeste neni) a uvazuju o africkym biotopu.. akva bude mit tak cca 120L, chtel bych tam min ryb a vic kytek.. ryby: tetra kongo (mensi hejno,6 ryb?), petrenec cerveny (2 pary), nejaky "prisavky" a jeste nejakou malou havet, mozna i motylkovec.. jde to k sobe? nelikviduje pestrenec kytky? a mam tady dost hodne tvrdou vodu (jeste jsem ale nemeril..). vadilo by to? dik...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 13:39 Pox – 150 l
Ahoj, 150 l ti určitě schvaluju a přeju hodně úspěchů ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 11:11 Dussy – stolek
ja mam na drevotrisce 160l a unese me to
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 11:08 R Muž Mrakoplash [1776] – .
Sem ti to psal do chatu ale asi uz si odesel takze

11:06:54 - Mrakoplash: a dalsi rybicky.net/rady/zakladame-akvarium-krok-za-krokem
11:06:29 - Mrakoplash: a dalsi www.horacovoakvarium.cz/…
11:06:06 - Mrakoplash: Medved www.akvarijni.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 11:05 maliman – ..
Taky jsou tam dobrý články o výběru rybek do kava
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 11:04 maliman – ..
Koukni se to podsložky "rady" na články třeba na "založení akva" tam popisujou úplně vše. Jinak 150l dřevotřískovej stolek(pokud nemá hóóódně velký výstuže) neunese. Ale udělal jsi dobře hned na tačátek velkým akva. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2006 11:01 Muž [] – Začátečník a 150l akvárko...
Co s tím, kam s tím..a unese to dřevotřískovej stoleček? Jaký rybky..a snad úplně všechno o akvaristice.. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2006 13:40 karci – já bych se čichavců nebál
Corydoras, ancitrus, black molly, neonky, neonka černá, Rasbora heteromorpha, dánia, nějakou odolnější tetru
čichavců bych se já nebál, v 200 l by to navíc nějakou klidnou dominantu chtělo a rájovci všechny mladé budou "konzumovat" ve velkým.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2006 21:52 Dussy – ...
u me jim ploutve neokusujou a mezi endlerkou a divokou gupkou je rozdil viz www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2006 21:50 Dussy – ...
malimane fakt sorry nepodival sem se na ploutve, ty divoky gupky vypadaji jakendlerky az na jinej tvar a zbarveni ploutvi. az do tedka sem si myslel ze divoka barva gupek je seda a jame namodrala :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2006 21:23 Žena Kate [10] – živorodka duhová
Kromě řas :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2006 21:21 maliman – --
Řekni mi rozdíl mezi živorodkou endlerovou a mezi d. formou ž. duhové:-D. Paví očka jsou z nich šlechtěné viz. kniha ,, O živorodých"
A živorodky fakt čichavcům okusujou ploutve, ukousnou vše co vypadá jako řasa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2006 21:04 Dussy – ..
pavi oka utocici na skalary?!! :-D :-D :-D :-D
a rty tvoje prirodni formy pavich ok json zivorodky endlerovi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2006 20:13 maliman – ...
jj, dík za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2006 20:05 akara123 – ještě jednou
a nekombinuj s čichavcema nebo skalárama, hrozně trpí, živorodky jim okusují ty jejich dlouhé vousy no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2006 20:03 akara123 – odpověď
Rozhodně nepřemýšlej o cichlidách, ty by daly kytkám zabrat, nezkoušej ani bojovnice. Mám podobné akva: zkombinuj různé druhy neonek, krásné jsou tetry císařské, šoupni tam pár dánii, doplň to pancéřníčkama a přísavnýma sumečkama, můžeš zkusit mečovky nebo platy a rájovci dlouhoocasí vypadají supr, snesou se s ostatníma, ale do jednoho akva jen jeden pár, jinak se ti samci poperou X-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [42] ...... 53

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13206x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1551?od=2051