Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Velikost akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Velikost akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2015 17:21 Muž Miky1981 [57] Re: afc1886
...já bych šel osobně do toho delšího...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2015 17:17 R Muž afc1886 [14682]
Ahoj všem,potřeboval bych poradit,do jakého akva by jste šli,jestli 100*50*50 nebo 120*40*50.Chtěl bych tak 4 parmičky černopruhé a nějaké hejno.Moc se mi líbí razborky espeho, i když ty asi těžko seženu,tak asi neonky.Ještě by mě zajímalo,jestli bych k nim mohl dát krevetky.Děkuji za rady :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.02.2015 21:20 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: riba
Ja už vôbec nechápem prečo si tu prídeš po radu a pri tom všetko vieš a všetko vieš najlepšie. Tak v r. 1972 už som rybky a akvárium pravdaže mal a samozrejme v železnom ráme a vygitované červeným akvarijným gitom, teda ak vieš o čom hovorím ;-)
V 72 roku boli všetci psy chované na reťazi pri búde a každý si myslel, že to tak má byť, v sedemdesiatom druhom sme sa chodili kúpať do miestných rybníkov a potokov, áno dalo sa.
No a v tých rokoch sme poznali len niekoľko druhov rýb oproti dnešnému množstvu druhov, poznali sme valisnériu, kryptokorínu a niejaké plávajúce rastliny.
Dnes sa život a hlavne názory pomenili a som veľmi rád, že i v akvaristike to išlo dopredu, takže prečo si ten koníček neuľahčiť a hlavne, hlavne nezlepšiť podmienky svojím chovancom, alebo nie?
Ozaj, počul si v 72 roku o baktériach bifidus? Dnes sú v každej reklame o zlepšení trávenia v našom traviacom trakte a tak je to i s baktériami v akváriu, tak prečo ísť proti ním, alebo ideme späť do roku 1972?!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 16:15 riba
Pokud mě to vyjde mohl bych mít 240 l,pokud to vyjde,tak potom pokecáme na na trošku jiné úrovni.Zatím zdar a ve finále jsem chtěl vlastně jen radu jaké osazenstvo do malého akvárka.O filtraci a dalších věcech nebyla řeč.Zatím pánstvo ahoj a ať se daří. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 15:31 riba Re: jamajcan
Dusík se vytváří tam kde se málo odkaluje a nebo na to lidi kašlou uplně.A pokud je dostatek rostlinek a jak sám vidíš zdravích není potřeba ani vzduchovat,ale to víš určitě se svými vědomostmi sám.Samozřejmě odkaluji a filtr čistím dle potřeby a navíc se voda odpařuje takže i třeba jednou za týden dolívám někdy i čtyři litry.ale měnit třetinu nebo dokonce polovinu vody tak často jak to tady někteří píší je holý nesmysl.Přepošlu ti úryvek z jedné knihy a zamysli se sám. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 14:51 jamajcan Re: riba
riba napsal: Nazdar mám to od prosince a už sem v něm vytřel Akarky zelené(2 samičky)s toho jedna dokonce dvakrát a nechápu proč by měla smrdět voda,proto se filtruje,já měl akvárka už jako kluk od roku 72 kde si byl ty v té době a žádný céočka a chemikálie se do vody necpaly a filtry byly tak jednoduchý a kolikrát i doma vyrobený že sito ani neumíš představit a vytíraly se mě neonky a skaláři jako o závod.Tady v té stodvacítce byla měněna někdy v říjnu a vydíš problém? hop
Z toho co čtu je vidět, že jsi vážně zůstal s akvaristikou na úrovni roku 1972.A to myslím bez urážky.Za těch 40 let, šlo tohle odvětví vážně hodně kupředu a s argumentem měnění vody jednou za čtyři měsíce, s filtrací a rostlinami,které ve Tvých nádržích vidím, dneska asi vážně neobstojíš.Pro zajímavost bych změřil obsah dusíkatých látek v tom akváriu, kde jak uvádíš, nevidíš problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 14:27 riba Re: cezarmilan
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nazdar mám to od prosince a už sem v něm vytřel Akarky zelené(2 samičky)s toho jedna dokonce dvakrát a nechápu proč by měla smrdět voda,proto se filtruje,já měl akvárka už jako kluk od roku 72 kde si byl ty v té době a žádný céočka a chemikálie se do vody necpaly a filtry byly tak jednoduchý a kolikrát i doma vyrobený že sito ani neumíš představit a vytíraly se mě neonky a skaláři jako o závod.Tady v té stodvacítce byla měněna někdy v říjnu a vydíš problém? hop
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2015 21:32 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: riba
riba napsal:akorát nevím co pořád všichni máte s tím filtrem má to regulaci a pokud si umíš poradit tak nevidím problém,je tam od prosince a voda je jako křišťál ještě sem nevyměnil ani litr a po chemické stránce super,jednou čištěnej.

No lebo ti ešte chýba doplniť si vedomosti o biologickej filtrácií a vedomosti o nitrifikačných baktériach, potom aj ty uznáš, že máme pravdu. Ak by si ponechal tento v tomto stave a pridal by si ryby, tak potom by to prišlo, smradľavá voda, riasy, úhyn rýb.......... Prv však nechaj akvárium zabehnúť.
No, aby som niečo nevynechal, tak teoreticky by ten filter bol vhodný, ale to by si musel mať toľko rastlín, že by filter nebolo v nich ani vidieť a nesmel by si to prerybniť ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   25.02.2015 19:47 riba Re: deck
Jo ty Razborky mě taky napadly asi jo,akorát nevím co pořád všichni máte s tím filtrem má to regulaci a pokud si umíš poradit tak nevidím problém,je tam od prosince a voda je jako křišťál ještě sem nevyměnil ani litr a po chemické stránce super,jednou čištěnej.Jinak dík za dobrou radu ohledně osazenstva. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2015 17:08 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: riba
Do začátku nějaké rychlerostoucí rostlinky a zaměřil bych se ještě na filtr, toto jej honič vody. Třeba nějaký závěsný. Co se týče ryb, tak zas moc do takový litráže není, kouknul bych tady do atlasu, zadal pokročilé vyhledávání a tam napsal jen 40L. Každopádně pro krevetky super a takové hejno Razborek trpasličích by vypadalo taky pěkně. Mám je a plavou krásně v hejnu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2015 16:05 riba – staronové akvárko
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem,založil jsem staré 40cetilitrové a nejsem sice začátečník ale přesto bych si rad nechal poradit jaké rybky do něj a kolik.Rostlinky kryptokoryny+vnitřní filtr viz. foto.Foceno telefonem tak nekritizovat ale dobře poradit.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2014 17:49 Muž georg [112] - AfrikaRe: tomasM
Už to píše grunda, co nejdelší a nejširší. Na výšce nesejde!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2014 17:27 tomasM – prosim o radu
chtel bych si poridit tlamovce a nevim jak velke akvarium spise jeho tvar. pocitam tak ze 450L i s 3D pozadim. je lepsi preferovat vyssi a sirsi tim padem mensi na delku nebo nizsi a uzci tim padem delsi. pocitam zebych choval dva druhy prosim poradte diky fanousek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.12.2014 19:28 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: tomasM
pro tlamky je důležitá plocha dna, takže raději delší a nižší. A ještě jedna věc, u tlamek na velikosti záleží smich , takže kup maximum co můžeš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2014 19:22 tomasM – volba velikosti akv.
hoj lidi dnes jsem tu novy, potreboval bych poradit kde najdu neco o rozmerech akvaria pro tlamovce . chtel bych max 400L a nevim jestly zvolit sirsi a vyssi nebo uzci a delsi dik za odpoved

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2014 06:51 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: RadekH1
Vubec si s pomerem stran nedelej hlavu. Ano, lidem se libi spis vic "sirokouhle" provedeni, ale na druhou stranu dokonce i kostka muze byt uzasna. Zvol nejvetsi rozmer jaky muzes a ver mi, ze vic bude zalezet na tom uvnitr, nez na tom, jake to ma pomery stran, pokud to tomu uvnitr vyhovi ;-) . Kdyz sedim u sveho akvaria, jsou mi pomery stran jaksi ukradene, pac sedim tak blizko, ze obrys vlastne ani nevnimam. Vyjimka by mohla byt, jak Ti to sedi do celeho konceptu mistnosti, pokud se snazis o nejaky styl, at to neni jak pest na oko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2014 21:11 Muž patamatix [408] Re: MartinHorák
Neřešit,dej tam to největší co můžeš,vody není nikdy dost :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2014 21:07 RAP Re: RadekH1
RadekH1 napsal: Osádka je jasná a měnit jí nehodlám ......Takže plánuji větší akva pro ty moje hrbouše :-)
No jo, hrbohlavci mají rádi velké a členité dno. Dnes už to jsou spíš raritní ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2014 17:31 Muž RadekH1 [129] Re: RAP, Calvin
Já vznesl jen dotaz, jestli je nějaká poučka atd. :-)
Osádka je jasná a měnit jí nehodlám :-)

Takže plánuji větší akva pro ty moje hrbouše :-)Větší myslím jako hlubší (plochou dna)

To Calvin: jasně že do zadu, vyšší jak 50 cm nechci hlavně kvůli světlu a údržbě. Chtěl bych nějaký 3D pozadí a to do 40 cm se mi dávat nechce. I takhle mi to přijde jak plochá televize :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2014 10:50 Muž Calvin [9] Re: RadekH1
Jestli je myšlena hloubka jako šířka směrem dozadu, potom určitě víc nebude na škodu. Jestli jako výška akvária, tak tam asi záleží na biotopu (kolik jakých rostlin) a síle osvětlení.
Lze se inspirovat zde - showcase.aquatic-gardeners.org
Nemyslím, že poměr 1:3 je nutný.
Ale bude nejspíš nesmysl řešit estetiku, jestliže by měla být šířka (výrazně) menší než výška. Tam už je celkem obtížné vytvořit iluzi hloubky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2014 10:41 RAP Re: RadekH1
RadekH1 napsal: Dik, chtel bych 60 hloubku ale delka 180 se mi tam nevejde. max 130 a 40 hloubka je malo. Takze to asi porusim a hloubka bude 1/2 delky.
Nevím, kde jsi na ty doporučení přišel, ale poměr jednotlivých stran akvária je čistě na tobě a tvých možnostech s přihlédnutím na plánovanou osádku. Čím větší objem vody tím lépe. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 20:07 Muž RadekH1 [129] Re: Belisana
Dik, chtel bych 60 hloubku ale delka 180 se mi tam nevejde. max 130 a 40 hloubka je malo. Takze to asi porusim a hloubka bude 1/2 delky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 18:49 R Muž romant [27987] Re: 77Dasa
Ano, i takový nádrže se dají nalézt. ;-) Ale, nechme toho, ničím k tématu nepřispíváme. Pohledej a třeba budeš překvapená. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 18:43 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: RadekH1
Někde jsem tady na fóru četla doporučení, podle kterého jsem si nechala udělat akvárko, že by měla být hloubka 1/3 délky, mám 150x50x50 a myslím, že to v tom poměru vypadá moc hezky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 18:40 Žena 77Dasa [1] - společenské akváriumRe: romant
Technicky nemožné,to by muselo být od země až ke stropu :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.10.2014 18:29 R Muž romant [27987] Re: 77Dasa
77Dasa napsala:...Neznám nic hezčího,než akva přes půlku stěny. ;-) Já jo, přes celou. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 18:00 Muž RadekH1 [129]
Zeptám se možná blbě, ale něco jako třeba doporučení, že by hloubka akva neměla být třeba větší než polovina délky? Nebo tak něco. Nebo je to uplně jedno. Jde mi o to spíše z estetického hlediska. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 17:53 Žena 77Dasa [1] - společenské akváriumRe: MartinHorák
Když jsem si vybírala já své první malé akvárium,tak jsem hledala i podle recenzí.A na Diversu jsem nenašla moc chvály.Každopádně,vždy se najde někdo,kdo nebude spokojen i s tím nejlepším výrobkem.Já mám akvárium založené něco málo přes 2 měsíce a UŽ teď se těším na slíbené větší.A pokud by to bylo čistě na mě,volila bych jak možná nejdelší.Neznám nic hezčího,než akva přes půlku stěny. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 17:10 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: Designer
Sakra to jsou rady :-D No akva bude buď bez krytu jako nyní nebo s originálním krytem. Přemýšlím o nějakém setu, pokud to ale není úplně dobré řešení nechám si poradit. Přeci jen to bude nádrž na dalších mnoho let, větší se mi do stávajícího bytu stejně nevleze. Díval jsem se na sety od Diversy a Eheimu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 17:01 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: MartinHorák
U 150-ky se nikdy nenudíš, když je OK pravá strana, už přemýšlím, že na té levé je leccos třeba vyspravit :) A jak psala 77Dasa - jen jsem založila a začala vybírat rybky, tak jsem zjistila, že je akva vlastně malé, protože se tam všichni uvažovaní adepti nevejdou :) :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 17:01 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MartinHorák
150cm je prima, ale uvaz, zda dekl koupis nebo vyrobis, a kdyz to budes resit sam, jak se Ti vejdou treba zarivky T5 80W (pokud to nechces resit jinak). Ty zarivky jsou s paticemi do deklu 150cm dost na knop, a kdyz tam ma byt v deklu okolo drazka, at voda kondenzujici na krytu nesteka po vnejsi strane skel, zacina to byt problem... A ze tak velke akvarium nejake to svetlo chtit bude :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 16:30 Muž Horác [3942] Re: MartinHorák
Asi takhle ... když miniakvárium ... tak alespoň dvoumetrové :o) ...
Edit: Nenapadá mě jediný důvod, proč by kratší mělo být lepší ... Jdi do těch 150 palec ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 15:49 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy.Re: 77Dasa
Měnit musím, protože ta současná metrovka je stará a dotlučená. Sklo je různě uštípané a poškrábané, nemluvě o tom, že nemá jedinou výztuhu a je ze 6mm skla. Rád bych už v klidu spal :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 15:44 Žena 77Dasa [1] - společenské akváriumRe: MartinHorák
kdyz metrova nadrz je provizorni,tak proc menit za 120??? casem ti prijde opet mala ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2014 15:41 Muž MARTIN HORÁK [907] - Na prvním místě anubiasy. Jinak miluji americké cichlidy. – Jakou délku akva považujete za ideální?
Zdar všem. Jelikož moje ryby žijí v provizorní metrové nádrži a již se blíží čas rekonstrukce bytu, je čas přemýšlet o velikosti budoucí nádrže. Hloubka a výška mne netrápí, ta bude buď 50 nebo 60cm. Ale dumám nad délkou. Maximum je 150cm, ale nevím, jestli není z nějakého důvodu lepší kratší, tedy 120 nebo 130cm. Předem díky! ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2013 18:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ičin
Na pouhe vysce je to nekdy znat dost, uz jen ten pomer stran mozek snadno vezme. Mel jsem v peci 100x40x40 a ted 100x40x50 (posledni cislo vyska) a je to uz prvnim pohledem slusny rozdil, to druhe vypada vyrazne vetsi i kdyz zase o tak moc to neni (160 a 200l). Ale jak se zvednou vsechny rozmery o par malo cm, je rozdil rozmeru pouhym pohledem k nerozeznani a objem znacne vetsi. Ale to neni nic svetoborneho, matematika zakladni skoly :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.09.2013 15:48 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Calliope
Psal jsem to mockrat, ale klidne se zopakuju, at mas argumenty po ruce.

Postavis nekam akvarium a pred nim zbyva 10cm mista. Nic si tam nedas, protoze do akvarka chces videt, maximalne tak pri krmeni pixlu s krmivem, ale tu si muzes odlozit i na dekl. To misto je uplne k nicemu, o tech (je to jen priklad) 10cm muzes mit akvarko vetsi. A do vysky? Co budes mit nad akvarkem? Pokud nejakou policku, dalsi foch ve skrince, mysli na to, ze se v tom bude spatne delat, pokud nad tim neni minimalne 15cm mista (a i to je jeste hodne omezujici). Pokud misto je, pod 40cm na vysku Te to bude omezovat treba s nekterymi rostlinami, a zase jsou to litry navic, kdyz je to vyssi.

Je jasne, ze timhle pristupem se muzes klidne dopracovat ke kostce a nebo jinak atypickemu rozmeru, ale nez mit akvarko jen 60x30x30, neni lepsi jej mit 60x40x40 (v centimetrech)? Je to bez chloupku 100l oproti 54l, dvakrat tolik za minimum mista, vetsinou stejne nevyuziteho. A uz jen tohle zvetseni Ti otevira dvere pro dalsi moznosti ohledne ryb. Akvarko kolem 100l udrzis snadneji nez polovicni, takze i vysledek pak bude spis stat za to, aby se vedelo, ze tu nadrz koupit nebylo spatne.

A mimo jine, nebav se pri loudeni o akvarko o litrech, to budi rychle dojem neceho velkeho, rozmery moc nerostou a objem roste ve Tvuj prospech. Kdyz projde bez problemu 60x30x30, proste to prifoukni v centimetrech (co se vejde kde ma byt) a uvidis, ze se rekne ze jo, ze tech par cm uz nikoho nerozhodi a mozna ani hned nikomu nedojde, kolik litru bylo ve vysledku povoleno :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2013 12:04 Muž Dejmon [64] Re: Ičin
Podle Ičin to dělá rovných 154 litrů potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2013 09:45 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
V tom objemu se dá něco dělat, ale není to úplně ideální na začátek. A hlavně ten rozdíl v ceně už je opravdu zanedbatelný. Tlačit to aspoň někam ke 100 litrům, kde už ty možnosti jsou o poznání větší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2013 08:49 Calliope Re: Ičin
Tak dík :-( .Mě by povolili akorát tak 54l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2013 08:46 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
zjistil bych jaké největší akvárko rodiče povolí a pak bych přidal tak 100 litrů a začal přemýšlet kam ho dát :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2013 08:35 Calliope – Malé akvárko
Ahoj. Potřebuju poradit s výběrem akvárka. Mám doma 12l což je pro moji rybu vážně malý. Mám 1 parmičku, kterou jsem dostala s akvárkem i s vybavením. Chci si pořídit mnohem větší akvárko (set). Jak velký? Chtěla bych k ní dokoupit nějaký další rybičky, aby nebyla sama. Nesmí ale zas být moc velké (od rodičů zakázáno). Navíc mám problém kam ho dát, neboť moc velký akvárko by žádná normální skříň neudržela. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2013 13:12 R Muž romant [27987] Re: kateřina
Rozhodně větší a na BM bych to viděl kolem 100 litrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2013 13:06 kateřina – akvarium a počet ryb
do 5l akvárka chcu dát 1 par black molly a jejich děti vleze se mi to tam ? nebo si mam koupit větší akvarko jaké poradte děkuji :-O :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2013 19:00 Muž ludvik [1082] Re: Designer
Ono záleží jak se k tomu akva přiblížíš a co zrovna dělají. Kromě toho si na tebe za chvilku zvyknou a začnou se věnovat i jiným činnostem. A nejenom cichlidy jsou v mém akváriu :-)
Je to zajímavé s tou lekavostí Akar - špatnej pohyb a dokážou udělat ve dně ďolík jak přerostlý mravkolev. Ale když tam strčím odkalovač, tak abych je odháněl, jak jsou zvědavé ... a neudělal jim cucflek.

Prostě důvod proč jsem to psal je, že jedním pohledem to prohlédnout nelze. Zvlášť z desítky (či tlustšího) skla - tak mi to zkroutí oči když nekoukám kolmo, že mi dobu trvá srovnání šilhání.
Ale je jasné, že čím víc vody, tím lepší :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2013 17:41 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: ludvik
To se divim, pac vetsinou kdyz jsem se priblizil k nejakemu svemu akvariu, vsechno se to nahrnulo na sklo a loudilo. Utect? To spis mi oklovat ruce pri odsavani :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2013 17:35 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: ProkyS99
Miniakvarko pro jednu Betku si klidne porid k tomu, to uz se vejde vsude :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2013 16:01 Muž ludvik [1082] Re: Designer
Ale velká šířka může být také tak trochu k naštvání. Je to hezký doplněk obýváku ... ale když u toho večer sedím, stejně dokážu obsáhnout jen polovinu, max dvě třetiny. Do zbytku nevidím a posunovat židli jsem líný (a většinou tím odeženu sledované potvory). A příčná výztuha je také k vzteku. Mám 150cm. Měl jsem to udělat kratší a zato hlubší, i když i při těch 50cm mám problém dosáhnout dozadu. A stopade je možná nejpitomější rozměr kvůli zářivkám.

Jinak plně souhlasím s názorem na cichlidy. :-) Pozoruju je pořád.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2013 14:55 ProkyS99 Re: Designer
Dobra jeste to zvazim. Docela me taky laka miniakvarium pouze pro 1 bojovnici ale jeste to zvazim :-) dekuji vsem za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2013 09:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: ProkyS99
Jestli se Ti 60x40x40 vejde, neslevuj ani cm, spis se mrkni, kde se da jeste pridat. Do vysky 40cm uz muzes mit slusne velky Echinodorus, ktery udela super dominantu v akvariu. Ver mi, ze z takove rostliny lze mit radost minimalne stejnou, jako z ryb, a ryby se pak maji kam schovat, kdyz nektera ryba zacne "blbnout", ta rostlina to akvarko nadherne rozdeli. Pro vetsi Echinodory to pak chce aspon 50cm vysku akvaria, ale nektere se ti vejdou i do tech 40cm vysky. Kdyz si poridis akvarko 35cm vysoke, tech 5cm mene Te casem bude dost mrzet. Vim to sam, poridil jsem asi pred tremi lety 160l akvarko, libilo se mi, ze je takove "sirokouhle". A pak jsem se blbec mlatil do hlavy, ze kdybych mel misto 40cm vysku aspon 45cm, a 50cm by se taky s prehledem veslo... no proste jsem mensim rozmerem nez jsem mohl udelal chybu.

Ja vim, ze Te stale tlacim k vetsinu akvarku, ale fakt to myslim dobre, stejne bys ho casem chtel. A tak pokud mas prostor prikladem 45cm siroky (nebo i vic), neslevuj, tech volnych 5cm na podstavci Ti totiz k nicemu neni. Mysli ale take na nosnost podstavce, ono uz to taky neco vazi, nelze to zanedbat.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 53

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13206x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1551?od=101