Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Velikost akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 38 Přejít na další stránku   1  
Velikost akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2007 17:53 Žena Dorianna [2] – Ulik
Tu kouli vyhazovat nemusíš. Jakožto dárek to může být vhoná dekorace - dej do ní takové ty voňavé lístečky, bonbony pro dětskou návštěvu nebo onen zmiňovaný kaktus. Na bojovnici ale opravdu kup větší akvárko. Jestli je u tebe v okolí někde otevřená akvaristika v sobotu, mazej tam. Menší akvárko moc nestojí a na stůl vedle monitoru se ti určitě vejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2007 17:34 oldkiwinka
já dostala k narozeninám křečka. akvárko také, ale pořádné, které mám do teď a je mu už 7 let.tomu akvárku, ne křečkovi.a ryby k vánocům, ale spíš jen to akvárko.
chudera rybka, v kouli. pořádný kvádr, 20-vic litru a bude rada, samozřejmě živé květinky, a to, že se nechcete stát velkou akvaristkou, nic nemění na tom, že té rybce byste neměla pořídit větší akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2007 17:25 Žena Dorianna [2]
Já bych tam paví očka nedávala. Jsou velice čilé co se týče reprodukce a baštění, takže za chvilku budeš mít akva plné hovínek a rybek. Navíc jsou citlivé na kvalitu vody (dusičnany nebo tany...nikdy nevím co z toho je nebezpečné).
Jsem pro razborky nebo nějaké tetřičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2007 16:10 Pivka
ja nevim ale v kouli pry rybičky blbnou. Mě ji nedoporočovali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2007 16:06 Pivka
Dej si tam paví očka ty jsou fajn ja s nimi taky začínala. A doporučuji taky nějakýho pancéřníčka.Bude ti čistit dno. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2007 16:35 Muž matlala [798] - Rostliny
já měl zelenou řasu ve svém 49l akva (čistý objem 30-33l) a řešil nakonec nasadil živorodky a neritiny a bylo po ní jsou tam jen v malé míře a malinkaté
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2007 15:56 Muž Horác [3942]
Marfi asi jsi ji řešila špatně ... anebo jsi víc hřešila, než řešila ... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2007 14:54 Žena Marfi [10] – to NICK
dlouhou zelenou řasu jsem ve své 112 řešila skoro půl roku. Pak jsem ji přestala "řešit" a řasa zmizela.. čím to asi bylo? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2007 13:24 Nik – Horác - malé akva vs. velké akva
Před skoro třemi týdny jsem založil 160 litrové akvárium, přičemž přes půl roku mám i 26 litrové akváriu. Zatím u té 160 tky řeším problémy, které mé malé akvárium nikdy nepostihly (dlouhé zelené řasy). A rovněž udržba malého akvária, je opravdu snadnějí (v něm si namočím ruku tak po loket a ne až po rameno jako u toho velkého :-D). Druhá věc je, že malé akvárium rozhodí i malá výměna vody za neodstátou, kdežto to velké má prostě velkou setrvačnost. A ještě jedna věc: než jsem se pustil do malého akvária, tak jsem měsíc předem opravdu soustavně pročítal internet a dával si věci do souvislosti.
odkazy na má akvária: www.aquapage.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2007 13:16 Nik – Betty
Dej si tam páreček Bojovnic a oni se ti tam budou množit taky:-D. Ale v tom případě tam musí být co se týče rostlinek opravdu husto, aby měla samička nějakou šanci se schovat před samečkem. Do tak malého akvária bych živorodky v žádném případě necpal, protože všichni snad známe spojitost mezi živorodkama a jejich trávením a vylučováním (a pokud ne tak: živorodky mají velmi rychlé a tudíž i nekvalitní trávení. Z toho důvodu vyžadují častější krmení a produkují mnohem více odpadu, než třeba výše zmiňované betty. Z toho plyne mnohem rychleji se kazící voda v akváriu a častější údržba). O krevatkách ti neřeknu nic, bo o nich nic nevím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2007 20:13 Raviolka
Ahojte, divně mi pískalo v uších, tak jsem hledala... a našla :)

Už jste to tu probrali ze všech stran - já bych jen chtěla zdůraznit, že to tématicky zaměřené 3. číslo Akvária nebylo myšlené jako propagace miniakváriu ve stylu je to pěkné, tak hurá na to :-O Chtěla jsem jednak trochu "poučit" ty akvaristy, kteří si miniakvárium zakládají, že se to dá udělat i tak, aby tam ty ryby netrpěly, případně ještě líp s krevetkama a bez ryb, jestli je to akvárko opravdu malinkaté. Druhým motivem bylo uklidnit ty kritiky, kteří miniakvária nesnášejí (pozor, ne ti, co je rozmlouvají, já to dělám totiž taky ;-) ) - pokud chce někdo chovat trpasličí rybičky, tak takové 20 l je pro ně akorát a to je ověřené praxí. Neplatí to samozřejmě automaticky... takže ne že malá ryba -> šup s ní do miniakvária. Když ale má někdo před sebou z různých důvodů to miniakvárium, tak tam patří jen minirybky.

Když se lidi podívají na fungující miniakvária, ať už moje nebo někoho jiného, a pak si tam stejně dají ty svoje neónky nebo gupky, tak je mi z toho dost smutno a mám výčitky svědomí :-O Myslím, že odrazovat od miniakvárií má určitě smysl a je to férový přístup, lepší, než hledat skulinky, jak by se co dalo ošidit a jaké je to maximum.

Ale je zbytečné něco dodávat, pěkně jste to tady rozebrali ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2007 12:14 Žena Dorianna [2] – Delfinku
Hlavně tam dej hodně rostlinek, až se to bude zdát rodičům přeplácané, tak ještě třikrát tolik...já osobně jsem spíš pro ty mikrorazborky nebo mužské paví očka než bettu. Jdna rybička tě po čase začne nudit a budeš mít tendence tam rvát další...
Horáci...strašně ti fandím, mám ráda tvoji stránku i tvoje akvárko ale...nemůžeš předpokládat, že všichni, co si chcou pořídit miniakva a jsou teenageři, tak činí proto, že si nemůžou pořídit větší. U Delfinka tomu možná tak je, ale věřím, že někde existuje někdo, kdo si chce miniakva založit a přečetl si o tom aspoň článek z akva.sk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2007 10:02 Žena Mája [40]
Já tady budu souhlasit i nesouhlasit...Norton má pravdu, přeci ryby plavou horizontálně, skrátka dopředu a ne nahoru. Betta sice se "chodí" nadechovat a málo plave, ale přeci protože se chodí nadechovat nahoru a je pomalá, potřebuje nižší vodní sloupec. Vodní sloupec pro Bettu je lepší, když je nižší než délka nádrže, a mě se tak trochu zdá, že tahleta nádrž má spíš výšku než délku.
Horáci, tys napsal dobře, že je potřeba hledat optimální počet a ne maximální palec
Ale zase k druhé věci, já si myslím, že malá akvária nejsou na škodu a někteří se k nim i vracejí, a že tady byla řeč o Bettách, tak ji ještě vzpomenu...Betta moc není do 200stovky a když chce někdo Bettu(ve společenskym akva), tak si jí má dát do tý 200stovky, aby nedoplavala pro žrádlo?( :-D )
No tak u začátečníků je výhoda, že když si pořídí Bettu, pořídí si ji většinou do mininádrže a tam, pokud se o ni dobře starají, je jí dobře.
A z vlastní zkušenosti bych nezatracovala malá akva, podle mě na objemu nezáleží, pokud má akvárium tu správnou "péči" a jsou do něj vybrány vhodné ryby.

Delfínku, tak tedy tu Bojovnici tam můžeš dát, kolik to má na výšku?(předpokládám, že moc ne)
A možná na dno bych dala třeba 3 pancéřníčky trpasličí.
Krunýřovec-tedy pokud myslíš skvrnitý-je dost veliký na 20tku, možná nějaký menší druh.
ahoj ahoj :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2007 09:43 Muž matlala [798] - Rostliny
krevetky a pancíci=dobrý nepožerou se
krevetky a betty=špatný požerou se, teda betty krevetky
krevetky a gupky=dobrý nepožerou se
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2007 09:22 Delfínek
A můžu tam dát krevetky,když tam bude krunýřovec????? a bud ta bojovnice nebo paví očka.... ano ne ;-) :-) :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2007 09:20 Muž matlala [798] - Rostliny
já bych radši tu bojovnici, paví očka se budou množit (pokud budou obě pohlaví
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2007 09:19 Delfínek
Ale já mám ještě 70lakva,tohleto akva jsem dostala,protože rodiče nic jinýho nenapadlo hmm no :-) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2007 09:17 Delfínek
A můžu tam teda dát bojovnici nebo raději paví očka????? :-| tone hop hmm ne :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 20:40 Muž Horác [3942] – dvin
Ano - přesně tak :o) ... "při dodržování určitých pravidel" ... Jenomže začátečníci tyhle pravidla neznaj (a nebo je znaj, ale prděj na ně) (nevím, co je horší :o) ... a proto jsem si dovolil tvrdit, že pro ně není malé akvárko vhodné ... Toť vše :o)
P.S. Nedělám si iluze. Svět nezměním. Začátečníci asi pořád budou začínat s pidiakvárkama. Na zkoušku. Navzdory všem příručkám. Navzdory všem internetovým diskusím. Navzdory všem, kteří je od toho budou odrazovat. Ale když už nic jiného, ... škoda těch pochcípaných rybek ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 20:35 Muž isamik [180]
Dvine rad bych ty pravidla rad slysel, povidej :-). Ikdyz me by bohate stacilo, kdyby si mi prozradil jak dostat sinici z akvarka :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 20:34 dvin – pro Horáce
Horáci já netvrdím že MENŠÍ JE LEPŠÍ a ani si to nemyslím. Jen chci říct, že při dodržování určitých pravidel lze mít i malé akvárium celkem bez problémů, toť vše. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.07.2007 19:07 Muž Horác [3942] – dvin
A Ty si skutečně myslíš, že tahle Tvá jedna zkušenost staví na hlavu generacemi akvaristů ověřené pravidlo, že VĚTŠÍ JE LEPŠÍ? Tomu tedy říkám sebevědomí ... Btw, ani jedno z těch akvárií v Tvé prezentaci nevypadá na DLOUHODOBĚ prosperující ... spíše na čerstvě založené (?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.07.2007 12:47 dvin
Zdravím, já bych si dovolil trochu nesouhlasit s tím, že malé akva = automaticky více starostí, jak je tu prezentováno. Máme doma dvě nádrže 25 litrů a 220 litrů a světe div se, ale více úsilí udržet rovnováhu nás stojí to větší. Malé funguje naprosto v pohodě, jsou tam 4 menší rybky. Nakonec je přece rozdíl, jestli udržuju 200 litrů nebo 25 litrů - např. co se týká odkalování, protrhávání rostlin, výměny vody atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 12:44 Muž Norton [109] – 4 Horác
To je fakt Jirko. To Tvoje má alespoň těch 40cm, kolik může mít šestistěn delfiny? 28cm šířka, 32cm výška. To je už skutečně jen pro krevetky, nebo nanejvýš "mikrozázborky".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 12:30 Muž Horác [3942] – Norton
Fotka k příspěvku Ty šestihrany vypadají na fotografiích strašně zkresleně ... Ač se to nezdá, většina z nich má čtvercový nárys, tj. výška i šířka(=délka) je stejná. Věřte nevěřte, akvárko na tomto obrázku je vysoké a široké 40cm ... Jinými slovy, není to tak "hrozné", jak to na první pohled vypadá ...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 11:54 Muž Horác [3942] – Dorianna
"... nemyslím si, že je třeba všem začátečníkům rozmlouvat miniakvária, ale naopak je podporovat a pomáhat jim."

Ale já se jim přece snažím pomoct - upozorňuju je na to, že miniakvárium je na rozjezd neobyčejně obtížná disciplína. Přijde mi logičtější jít od jednoduššího a méně náročného ke složitějšímu - tzn. od většího akvária k menšímu ... Popravdě řečeno už nevím, jak bych to lépe vysvětlil ... připadá mi, že mi nějak nechceš porozumět (?) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 11:48 Muž Norton [109] – 4 Dorianna
Právě naopak, když už rybky, tak myslím jen nějaké vyslovaně klidné. Podle mne by se rozpustilé parmičky "umlátily" (myšleno obrazně) o stěny akvária. Čilé a rychlé rybky potřebují právě prostor, aby se mohly "rozplavat".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.07.2007 11:05 Mili
Sama jsem byla "donucena" začínat s 20l akva - pořídil si ho synovec a velmi neprozřetelně do něj nacpal 4 závojnatky. Samozřejmě, že s akvárkem byly jen starosti a problémy, takže se rozhodl, že ho věnuje své tetě palec Rybky byly naštěstí zachráněny a to pořízením většího akvária a i tak jsem dvě přenechala známému. Takže na základě mé měsíční zkušenosti s přerybněným miniakvárkem, doporučuji tak možná krevetky. S malým akvárkem je hodně práce a hlavně pokud tam dáš rybky, tak je budeš jen trápit a navíc, když sis pořídila miniakva takového tvaru. Nechci tě odrazovat, ale pořizovat si takovéhle akvárium jen protože je pěkné, si myslím, že je docela chyba. Ale na to si člověk musí přijít sám. Takže hodně štěstí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 11:01 Štěpán
"... nemyslím si, že je třeba všem začátečníkům rozmlouvat miniakvária, ale naopak je podporovat a pomáhat jim."

Tak to teda nevím, proč nerozmlouvat miniakvária, když je s nima obvykle mnohem víc problémů než s většími. Menší někdy neznamená jednodušší. A KDO jim bude pořád radit s problémy, které by u většího akvária pravděpodobně nevznikly?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 10:55 Štěpán
Třeba Katka původně chtěla chovat tygry ale Horác jí to rozmluvil vzhledem k omezenému prostoru! ;)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 10:46 Žena Dorianna [2] – Horác
No dobře, ale jak můžeš vědět, že se z Delfinka po nějaké době nestane machr na miniakvária? Co když jí tak učarujou, že pro ni budou celým životem a bude jich mít doma deset? Myslím, že bychom neměli lidem něco znechucovat a radit opačnou věc (maxiakvária). Když ti tvoje žena oznámila, že budete mít doma kočky, taky jsi jí neřekl, že bys radši bral křečky (no, možná řekl, ale stejně jste teď oba šťastnější s kočkama...v rámci možností :-) )
Víš jak, nemyslím si, že je třeba všem začátečníkům rozmlouvat miniakvária, ale naopak je podporovat a pomáhat jim. Toť můj názor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.07.2007 10:46 Muž wayn [79]
Také bych se zastal malých akvárií. Sám jsem nikdy neměl akvárium větší než 72 litrů (v době kdy jsem ho pořizoval se považovalo za "větší" akvárium). Ani průkopníci akvaristiky a jejich pokračovatelé neměli k dispozici nijak zvlášť velké nádrže. Je pravda, že dnes už je známo více poznatků o potřebách ryb a taky se chovají takové, které dříve možné chovat nebylo. Když se ale provede uvážlivý výběr, tak to fungovat při adekvátní péči bude.

Doporučil bych také samce bojovnice. Nebo paví očka, pro jistotu jen samce aby nedošlo k přemnožení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 10:36 Muž Horác [3942] – Dorianna
No to právě ne ... jí bych nic takového neradil ... právě proto, že není začátečník. S ní bych začal rozebírat konkrétní druhy ryb ...
(kdybych teda rozuměl problematice miniakvárií - jakože nerozumím :o) ... A vo tom to právě je ... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 10:21 Žena Dorianna [2]
To Horác: Já rozhodně netvrdím, že Raviolka je začátečník! To bych si nedovolila. Ale kdyby se vás zeptala, jaké rybky si má pořídit do 20 litrové nádrže, určitě by jí byla dána rada, ať se na to vykašle a pořídí si minimálně dvoustovku.
To Norton (a Štěpán): Podle mě by se do tohodle akva hodily nějaké neklidné ryby (třeba moje parmy). Ony snad neumí plavat po nádrži pěkně a rovnoměrně, furt se někde natřásají, zastavujou, rozplavávají...ale pro ně by to bylo malé. Jsem pro ty razborky anebo krevetky.
Závojnatku rozhodně ne, Delfinku. Ne že tam ale těch razborek nebo krevet dáš dvacet!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 10:04 Štěpán
Aby tady nezapadla Nortonova připomínka! To akvárium bylo vyrobené spíš "pro oko", ne pro ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.07.2007 09:57 Muž matlala [798] - Rostliny
ahoj
opravdu je sice lepší pro začátek větší akva (nad 100-150l), mnoho mladých akvaristů začíná v mini akváriem, poněvadž by jim to rodiče nepovolili ve velkém a nemají na to finance.
Sám jsem začínal s 20l, potýkal se s mnoha problémy a nakonec po 5 letech dospěl konečně k vytouženému akva s mnoha prosperujícími rostlinama optimem rybek(nepočítám potěr u krevetek kterej do 2 měsíců půjde do obchodu)a hlavně fungujícím biologickým společenstvím.
Ale takové akva co máš je setové pokud se nepletu, jediné co z něj půjde použít je : nádrž (akvárium), topítko a možná osvětlení (kolik to světlo má watů a jaká tam je zářivka, mohla bys ji vyfotit?).
Filtr je hrozně silnej (předpokládám čerpadlo o výhonu cca 250l/h, bude ho určitě lepší vyněnit za obyčejnej molitan poháněnej vzduchem (popřípadě hodně přiškrceným čerpadlem) průtok by měl být zhruba takový, aby filtr přečerpal akva 1x za hodinu-existuje vzorec, bohužel já ho neznám a stačí mi tnto co jsem uvedl.

Přikláním se k názorům že rybky by tohohle akva radši přijít neměli, raději bych tam viděl krevetky (caridina simoni simoni, neocaridinia denticulata a její barevná forma "red cherry", nebo jiné malinké krevetky dosahující max 3 cm v dospělosti. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 09:27 Muž Horác [3942] – Dorianna
Tak tohle nebyl zrovna nejvhodnější příklad ... Raviolka má do věci neznalého začátečníka setsakramentsky daleko ...
(A mimochodem, i Raviolka má doma maxinádrže, jenom je neprezentuje na svých stránkách - stačí číst trochu pozorně :o)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 09:25 Muž isamik [180]
Co treba nejaky mensi druh krevetek? Proc hned prerybnovat, cpat tam zavojnatku co nejaky ten prostor potrebuje?

Zkus si precit casopis akvarium c.3, je tam pojednani o miniakvarkach.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.07.2007 09:12 Delfínek
A nemohla bych tam dár třeba zavojnatku nebo tu bojovnici,raky,krevetky, a nebo něco podobného ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.07.2007 09:01 Delfínek
Já bych tam dala bud paví očka,živorodky endernovi a nebo co mi doporučíte hmm :-| :-) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 08:35 Muž Norton [109] – tvar "miniakvária"
trochu "mimo mísu". Docela by mne zajímalo, zda tvar akvária (vysoký šestihran), který prezentuje Delfinek je pro rybky vhodný? Přece jenom, dle mého, jsou ryby "zvyklé" spíš plavat horizontálně nežli ve vertikále. Jistě, takové betty toho moc nenaplavou, ale přesto...
Sám mám "máslo na hlavě" se svou "26tkou". hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.07.2007 08:26 Žena Dorianna [2]
Myslím, že není vhodné vždy a všude odrazovat lidi od miniakvárií. Třeba existuje někdo, kdo chce začít s malým akvárkem, protože větší nechce a nikdy chtít nebude. Taková Raviolka taky nemá maxinádrže a všichni jí to chválí. Ano, funguje jí to, ale nevím, proč si automaticky každý myslí, že mladý člověk = blbý člověk, co hned všechno zničí. Tak nějak ve vás všech vidím Maera s jeho Amatérským tématem.
Proto si myslím, že pokud by si Delfinek pořídil do akva nějaké menší rybky (rasborky se doporučujou, tak šest), dal tam hodně květinek, aby to dobře vypadalo, tak že by to akvárko zas tak katastrofální být nemuselo. Samozřejmě, hned na začátku je nutné nechat ho plně zaběhnout jenom s vodou z jiného akva a rostlinama, myslím, že tady je víc než důležité dodržet ten měsíc bez ryb...já osobně ale všem mladým s miniakvárkem fandím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.07.2007 22:20 Petr
Pořád lepší když chcípají kytičky než rybičky, ne? Takže do dvacítky bych ryby nedával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.07.2007 22:19 Muž filipsi [1295]
Jasne, nemusi to byt pravda. Take kazdemu doporucuju hned a rovnou velke. Neco jineho je ale 10-ti lety kluk, ktery na velke nema a zkusit to chce, a neco jineho 30-lety svobodny chlap, ktery do hracicek muze investovat cokoli. Proste maji pravo to zkusit i v malinkatem, varovani maji vsude spousty, kdyz budou cist, na uskali narazi.
A ze to nekoho odradi od akvaristiky - neva, nemusi byt kazdy akvarista. Treba se nekdy znovu vrati, treba ne. Tyhle stesky ze nekoho neco odradi od toho "naseho" uslechtileho konicka se opakuji jak u akvaristu, tak u modelaru, u hasicu .....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2007 22:13 Muž isamik [180]
Horaci, pekne si to vystihl!!!! palec

Jedna osobni zkusenost, ani 20l bez ryb nemusi chodit paradne a "samo".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.07.2007 22:07 Muž Horác [3942] – to filipsi
Víceméně souhlasím ... Na druhou stranu spousta lidí uteče od akvaristiky úplně zbytečně ... odraděj je chcípající rybičky, hnijící rostliny, řasy, sinice, přemnožení šneci a kdovícoještě. A to všechno jenom proto, že začali s maličkým a přerybněným akvárkem, které už z principu nemělo šanci na úspěch. P.S. Já sám jsem začal rovnou se 450 litrama. Nic mi nechcípe, žádné složité krize neřeším. Spíš než učit se na chcípání rybek v miniakváriu mi přišlo moudřejší něco si nastudovat a teprve pak se do toho pustit. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2007 22:02 Štěpán
To šedivé monstrum v tom akvárku je pravděpodobně ošklivější než normální molitanový filtr a topítko zvlášť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2007 22:00 Štěpán
"... Kdo ne, pochcipalo by mu stejne vsechno i v 500ce, jen by to vic stalo a dyl trvalo."

Tohle nemusí být pravda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2007 21:58 Petr
Proč do dvaceti litrů chceš cpát ryby? Navíc když to má takový patvar. Krevetky jsou dobré a prázdné s rostlikami by to bylo ideální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.07.2007 21:57 Muž filipsi [1295] – horac
Ja jsem s malym zacinal, jako mnoho lidi. Ne, nefunguje to v poradku a v pohode. Je nutna neustala pece, a i pri tom neustale clovek resi problemy. Ale i tak si myslim, ze to na zacatek neni spatne, tohle prave cloveka donuti problemy resit, potykat se s nimi, neustale se ucit a zjistovat co bylo spatne (nekdy ani spatne nic konkretniho neni, a problem si vznikne tak nejak sam). Proste kdo to prekona, a ma pak velke, ceka ho slast a nadhera "sladkeho zivota akvaristy". Kdo ne, pochcipalo by mu stejne vsechno i v 500ce, jen by to vic stalo a dyl trvalo.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [38] ...... 53

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13206x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1551?od=1851