Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Velikost akvária

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 49 Přejít na další stránku   1  
Velikost akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.08.2006 21:17 Roman – filtry
Pokusím se tady ve zkratce popsat výhody a nevýhody běžných filtrů.Tedy bez technického popisu.Odkaz na ten či onen model nebo způsob výroby doufám dodají kolegové co to maj lépe ošéfované.

Bioakvacit + čerpací hlava.Je to úplně nejjednodušší varianta filtrace poháněná el.proudem.Výhodou je v první řadě pořizovací cena,dále minimální údržba a nakonec přehlednost stavu filtrační hmoty.
Nevýhodou je spad části zachycených nečistot při běžné údržbě zpět do aqa.Nemožnost použití vícero druhů filtračních hmot.

Komorová verze vlepená přímo do nádrže.Je to levné filtrační zařízení v nemž jde použít vícero druhů filtračních médií.Poháněno čerpací hlavou.Zaručuje kvalitní výkon za málo peněz.Další výhodou je nemožnost nechtěného úniku vody z aqa-takže je to v tomto ohledu naprosto bezpečný.Nevýhodu vidím jako u předechozí verze pouze ve spadu části zachycených nečistot zpět do nádrže.

Vnitřní komorový filtr.Jedná se o meší verzi vlepeného modelu s tím rozdílem,že to už je hotovej produkt mnoha výrobců aqatechniky.Výhody a nevýhody jsou stejné jako u výše popsané verze.Menší - je pouze v nemožnosti ovlivnit velikost komor.Na druhou stranu je možné pořídit velikost přibližně k objemu nádrže.
Za + považuji u mnoha modelů možnost schování topítka přímo v jedné komoře filtru.(podle modelu)

Vnější komorový filtr.Je stejně funkční jako vlepený komorový model.Funguje na bázi vyrovnaných hladin ve 2 nádobách,nebo je hladina hlídána výškou přepadu vody.Poháněno čerpací hlavou.Výhodou je možnost vyrobení jakékoli velikosti dle přání zákazníka a dále možnost ukrytí filtru např.do stojanu pod aqa.Používáme různé filtrační hmoty.Další plus je možnost částečné manipulace v případě nutnosti.Nevýhoda spočívá pouze v manipulaci kdy se může stát menší nehoda s menším odtokem vody mimo filtrační systém např.při špatném nasazení hadic.(To je ale už extrém)

Vnější filtry kanistrové.Je to nejběžnější verze venkovních filtrů.Výhodou je dobrá manipulace při údržbě,vícekomorový systém,možnost částečné regulace průtoku vody pomocí ventilu,dá se pěkně schovat do stojanu tudíž neruší oko pozorovatele.Nevýhoda je ve vyšší ceně(dnes už to není tak hrozné jako dříve)a opětovné možnosti nehody s odtokem vody mimo nádrž v případě špatného sestavení hadic apod.Další nevýhodou je odstavení celého filtru v případě rozbití motoru.(vypálené uhlíky atd.Oprava je buď zdlouhavá,nebo je třeba koupit nový motor=2/3 původní ceny filtru a nebo nutnost koupě filtru úplně nového).

Takže je úplně na každém k jaké verzi se přikloní.(Osobně pouívám kanistrový tip u 3 nádrží,v menších hlava+bioakvacit)A trochu mě trnulo,když kamarádovi klekl motor u FX5 od Fluvalu cca po 7 měsících a byl nucen okamžitě zapojit vnitřní čerpací hlavu jjako zdroj cirkulace vody.Nakonec mu byl prodán dovozcem stejný nový za 5000,-kč a zůstal mud doma nefunkční vrak.Nevím co čeká mě(mám stejnej) :-)

To je ve zkratce vše.
Příznivce maloobjemových čerpadlových filtrů trochu zklamu.Nepovažuji tyto výrobky za filtry,ale pouze za čeřiče hladiny.

Prosím fundovanější osobu,která k těmto verzím dodá některý z odkazů na dané téma ať v tom méně zkušenější nemaj zmatek.
:-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 20:00 Česílko – Akvarium
Já doporučuju zajít přímo do firmy, která se zabívá prodejem akvárií. Oni vám všechno vysvětlí a společně vyberete nejvhodnější řešení. A při takové zakázce určitě seženou aji jakékoli rybky a rostliny. Každopádně počítej s vysokou cenou, ale věř, že to za to stojí :-)
Já sem sice koupil 2300 kč akvarijní set, ale ktomu šterk, rostiny, ryby............kořen, 3d pozadí, takže jsem se nakonec dostal při 63 litrovém akvárku ke 4000 kč a přibližně na takovou částku bych se dostal i u té firmy, která rozhodně působí odborněji než prodavači v supermarketu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 17:45 Žena yama [25] – venkovni filtr
A jak takovej venkovni filtr funguje/vypada?to se da koupit, nebo si to clovek musi vyrobit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 17:42 Usine – filtr
Pokud máš vedle akvária místo tak si nech udělat filtr ze skla . Přidáš ho ze strany k akváriu a může mít i stejné rozměry. Venkovní filtr je to nejlepší co si můžeš pořídit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:57 pytel – filtr
můj doufám že objekrtivní názor je že mezi vnitřním a vnějsím filtrem je ze do vnejsiho muzes bez problemu dat dalsi napln ktera treba nejak ovlivni kvalitu vody(raselina, vápenec) a do vnitrniho nikoli. proto je vnejsi filtr uzitecny tam kde si prejeme nejak upravovat vodu. v akvariich kde vodu uz dale neupravujeme je jedno zda pouzijem filtr vnejsi nebo vnitrni jejich funkce a ucinost je stejna...ps:ja jsem to vyresil salamounsky mam vnitrni filtr rozdeleny do nekolika komor.je to lastne filtr vnejsi umisteny v akvariu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:44 Buri – Filtry
Porad jsem necetl nazor jestli je lepsi cerpadlo s biomolitanem nebo venkovni filtr napr. Tetra Tec nebo Fluval? V kazde diskuzi si jedna skupina stoji za nazorem ta nebo ta varianta je nejlepsi. Jakej je objektivni nazor, pokud nebudu koukat na cenovej rozdil i kdyz je znacnej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:35 Žena Vesnach [56] – a dodatek
Nemaji koukat, maji byt zahrabane a vydrzi cca rok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:34 Žena Vesnach [56] – jen male info
S nicim jinym nemam zkusenosti, abych ti poradila. Kdysi akvarium delal otec, ale to uz ubehla rada let a kontakt na neho nemam. Co ti muzu pouze informacne rict je ohledne kulicek k rostlinkam. Ja jsem koupila kulicky, ktere maji mit vse potrebne pro dobry rust rostlin. Kulicky se nedavaji primo ke korenum, ale kousek vedle a u vetsich rostlin das treba dve. Ale to se na kazdym obalu doctes, pak jeste jednou za 14 dni pridavam tekuty. Co toho se tyka, rybam neublizi. Mam takovou zkusenost, ze jednou, kdyz jsem ho tam lila, tak zelenou tekutinu spolkla "dama balonova" a neuskodilo ji to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:31 Žena yama [25] – DIKY
Diky moc...roslinky a rybky mam, to dokoupim pripadne jen kytky...takze to je fajn.
Diky moc za odpovedi!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:29 pytel – orientacni cena
takze akvarko dejme tomu na 3000-3500kc
vnitrni fitr 1000kc
osvetleni podle toho za kolik se pritelovi povede vse sehnat
topeni 500kc
stolek pod akvarko -nepocitam
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:28 blek – kolik
já dal před cca 3 lety 6.50,-/litr = 2000,- za nádrž . 4000,- za světlo. filtr jsem dělal a materiál vyšel asi na 800,- CO2 komplet do 1000,- písek. rybky kytky a je to.
dneska jsem viděl nabídku na lepení nádrží za cca 9.50,-
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:25 pytel – filt
bezne cerpadlo vyjde tak na 300-1000 korun podle znacky a bioakvacit kolem 100.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:16 Žena yama [25] – cena
Jinak ja si na nej musim vydelat sama a zadny uspory zatim nemam,takze 40 000 za nej urcite dat nechci :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:13 Žena yama [25] – 2 blek
diky za odpoved, ja ten dotaz na cenu psala nez jsem uvidela tvuj prispevek. Videla bych to tak ze sviceni i stojan bude "vlastni" vyroby, tak jak bys to odhadl jen akva + filtr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:12 Žena yama [25] – akvarijni
Jo akvarijni.cz jsem uz cele procetla, ale ja treba nevim jak mam udelat vnejsi filtr, navic akvarijni i ostatni stranky jsou plne vsemoznych variaci a moznosti a ja bych bych se chtela zeptat co je to nejlepsi.
Chtela jsem si akvarko nechat slepit u sklenare.

Pak ten filtr mi prisla nejlepsi ta biomolitanova kostka o dostatecnem objemu, z toho co jsem o ruznych filtrech cetla, akorat jsem nevedela

jak to funguje. Takze si koupim to cerpadlo. muzete mi prosim napsat kolik asi tak stoji?

Muj pritel mi na tohle male akvarko sviceni vyrobil, tak by mi mohl udelat lampu i na to velke, to se urcite financne vyplati.

+ topeni s dostatecnym vykonem... Na kolik to muze cele nejlevneji vyjit? jen tak orientacne??

diky za odpovedi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:10 blek – 320L
mě vyšlo takové akvárko s komplet technikou a stojanem na cca 10000,-Kč rozměry na zakázku bez kompromisu. podobný set mají ve sklorexu okolo 40 000,-
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:06 pytel – jak akvarko zalozit
precti si spoustu knizek a najdi informaci na netu...protoze zalozeni takoveho akvarka neni levna zalezitost. i kdyz mas zkusenost se 100litrovym je dobre si, pokud se povazujes za zacatecnika-coz podle dotazu jsi, nasbirat co nejvic informaci. doporucuji treba www.akvarijni.cz nebo www.akva.sk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:03 pytel – kytky
cena vynalozena na hnojeni kytek je vzhledem k nakladum nutnym k zarizeni 300litroveho akvaria zanedbatelna. hodne lidi pouziva PMDD je to tekute hnojivo. rybam nevadi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:01 pytel – filtr
filtr je nutny s cerpadle. bud vnitrni nebo mozna jeste lepsi vnejsí. rozhoduji finance.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 15:00 pytel – akvarko
kyz si clovek kupuje takhle velke akvarko a ma na to dost penez je podle me nejlepsi nechat si vyrobyt komplet s krytem nekde u spocializovane firmy. a filtr, topeni a dalsi techniku koupit samostatne protoze jen tak si muzes vybrat opravdu to co potrebujes.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2006 14:15 Žena yama [25] – Nove 300l akva
Chtela bych si na podzim zalozit nove velka akva, protoze moje 100l mi pripada tak straslive!!! malinky a touzim po velkym. Moje akvarium funguje myslim celkem obstojne, ale udelala jsem na zacatku spoustu zacatecnickym chyb a proto bych se chtela zeptat jak to udelat znovu lepe a spravne u toho velkeho.

1) Akva-mam si ho koupit jako nejaky komplet, nebo si ho nechat slepit? jakou mate zkusenost s porovnanim CENA komplet/ Cena slepeneho akva + dokoupeni vseho co je treba?

2) Filtr? Jaky si mam na takhle velke akva poridit filtr? Byla by nejlepsi biomolitanova kostka? Jak to funguje? Nekde jsem cetla, ze se to propoji se vzduchovacem jinde ze s cerpadlem...jak to funguje a kolik to stoji?

3) Co hnojeni kytek? Slysela jsem, ze se daji poridit nejake kulicky, co se daji pod koreny a vydrzi hnojit pul roku? Nevite jak se to jmenuje, a opet cena? Nebo mam hnojit tekutym hnojivem? Neskodi to rybkam?

Pred nasazenim rybek chci pockat tak mesic,aby bylo akva zabehle..muzete mi prosim poradit? Nerada bych ho zalozila spatne, je s tim pak strasne starosti....:(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2006 12:43 Buri – Filtrace
Jeste klidne napiste nazory na filtraci. Pouzit venkovni filtr okolo 700l za hodinu treba TetraTec 700 nebo vnitrni cerpadlo Atmana 201 s biomolitanem a upravenou vypusti vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2006 08:29 Buri – 2 Jarda
Muj email je buri@inbox.com
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2006 11:59 Roman – 240l a kančíci
V takto malé nádrži se dají bez problému chovat kančíci rodu Cryptoheros.Většinou jsou to ryby do 15cm,které silně ryjí.(C.nigrofasciatum,C.sajica,C.septemfasciatum,C.spirulus či C.spinossismus)Nevýhodou těchto ryb je mezidruhové křížení,tudíž je dobré zaměřit se na jeden druh.A pouze 1 pár.Další možností je kombinovat to s některými z rodu Heros.Např.H.appendiculatus.H.efasciatus,H.severus nebo H.notatus.U nich také 1 druh,také je možné nežádoucí křížení.Mezi klidnější patří Herotilapia multispinosa dorůstající kolem 13cm.Ke skalárám je vhodný Mesonauta isignis,M.festivus.Z větších se dá zkousnout 1 pár Hypselecara temporalis či H.coryphaenoides(téměř nesehnatelný).Z kančíků jsou pěkní Thorichthys meeki a jim příbuzní T.elioti,T.aureus.Z menších perleťovek je to Geophagus steindachneri - potřebuje jemný písek,stále ho prohrabává a hledá potravu.A nakonec z akarek jsou to běžně dostupné-Laetcara curviceps,L.dorsigera-velice atraktivní ve tření,Nannacara anomala,Cleithracara maronii.Jako kombinace ke skalárám jsou i zástupci rodu Apistigramma nebo Microgeophagus.Jsou malé,ale trochu náročnější na kvalitu vody.Takže na Vás je jakým směrem se dát.Výběr je veliký.U menších druhů je možnost kombinace např.s tetrami,krunýřovci a pancěřníčky.Držím palec při výběru :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2006 11:15 pytel – muj návrh
vycházím s toho že se ti zalíbila predstava mít v akváriu nekolik párů cichlid. 240 litrů není pro cichlidy až tak velké akvárko...třeba ti smaragdový jsou opravdu velké ryby. sice mírumilovní, ale hodí se do akvarií od 300litrů. hrbohlavec je africká cichlida není příliš pohyblivý a při tření ostaních ryb by mohl uštědřit pár ran. a navíc dát ho do ciste jihoamerického akvárka se mi taky nelíbí.kancík cervenoploutvý bude asi tesce sehnatelný. proto bych se zaneril na ryby které se ralativne bezne vyskytují v nasich chovech

takze: můj návrh druhů hodících se do takového akvárka neudávám počty ani jednoho. dali by se různe navzájem kombinovat.koupil bych 3 druhy tak aby v zbyly v dospelosti 3páry dospelých ryb.
kančík červenooký
skalára amazonská
akary hnedá,
akakra modrá,
akara kolumbijská
kančík šikmopruhý
perletovka steindachnerova

byly by mozné jeste další druhy na které si ted asi nevzpomenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2006 10:43 pytel – rce
tím kančíkem červenoploutvým myslíte Cryptoheros cutteri kde ho seženete?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2006 01:33 Roman – kytky na 2 variantu
Sám mám velké cichlidy a rostliny jsem řešil.Jako jedny z mála se mě osvědčili velké kryptokoryny.Sice první 1-2 měsíce se tvářej že se jim v aq nelíbí,ale za další 3-4 jich je tolik že to můžeš dávat králíkům.Jinak jsou samozřejmě vhodné i k 1 variantě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2006 16:55 Jarda – buri
jaky mas email buri ????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2006 12:03 Roman – mořské akvárium
Jak je výše uvedeno tak chovatel s 10 letou praxí si na mořské akvárium netroufá.Já si netroufám ani po 25 letech.Na moře je třeba začínat někde mezi 300-500l z důvodu lepší údržby co se kvality vody týká.Menší nadrže od 100l výše jsou určeny pro opravdové znalce.Jinak kdo uvažuje o mořském akvárium tak ať si nejdříve nastuduje spousty literatury,navštíví i-net stránky(např.www.HD cichlid,pana Hynka Dařbujana)nebo se zajede podívat do mořského světa v Praze a prokonzultovat dané téma s některým ze zaměstnanců galerie.Jinak přeji mořským nadšencům mnoho zdaru. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2006 23:54 Heavyk1 – kytky
Anubiasy
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2006 12:48 Roman – koule
Ke koulím patří kaktus.Navíc se o to nemusíš starat. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2006 12:23 Buri – Rostliny
U prvni varianty jsou mi jasne druhy rostlin ktere pouzit, ale u druhe varianty bych poprosil o navrhy odolnych rostlin se kterymi mate dobre zkusenosti..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2006 12:06 Heavyk1 – můj pohled
Za sebe se taky přikláním k té druhé variantě, ptal ses na mé zkušenosti......nemám, jen drobné cichlidky, ale kolem Vánoc bych chtěla naplnit akva asi stejně velké a mým snem je chovat tlamovce. Choulostiví na parametry vody jsou až na vyjímky všechny cichlidy a co se týká menších druhů čichavců, tak ti taky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2006 11:50 kiiki – 2 návrh
Já bych bylo spíš pro ten 2 návrh.Jen ten keříčkovec,je to dravá ryba tu bych tam určitě nedávala(kamarádka jí měla a běhen 1 dne zlikvidovala celé akvárko!!! :-( )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2006 09:36 pirát – 240l
složení ryb v prvním i v druhém případě v pohodě,co se týká rostlin první případ můžeš pěstovat všechny druhy které ti ve tvých podmínkách porostou ve druhé případě máš omezený výběr na tuholisté.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2006 08:18 Buri – Skladba ryb
Tak premyslim nad dvema typama nadrzema. Napiste mi pripadne pripominky a navrhy.
Skalara amazonska
Cichavec zakrsly
Cichavec medovy
Cichavec perletovy
Parmicka nadherna
Labelo cervenoploutve
Cichavec perletovy
Hlavostojka
Kerickovec dvoupasy
Pestrenec modry
Pancernicek
Ancitrusy

Nebo
Kancik cervenoploutvy
Kancik smaragdovy
Kancik cervenooky
Hrbohlavec africky
+ ryby na dno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2006 09:46 Ivča – Parmičky
Mám problém a potřebovala bych poradit.Mám v akvárku dvě parmičky pětipruhé,jelikož jsem začínající akvarista zdá se mi podle popisu,že mám většího samce a menší samičku,což by asi nemělo být.Ta větší má rudě zbarvené spodní ploutvičky a větší bříško a pořád honí tu menší a nepustí ji ke krmení,což je podle mě samička,dá se stím něco udělat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2006 08:36 Kača – velikost
to Wampi: já to všechno vím, ale všechno je ete malinké, i ta měchýřovka má 1 cm. Jako kytek a všeho tam mají dost a nezdá se mi, že by měli stísněný prostor. Ale viz výše, budu mít 50 l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2006 20:04 kiiki – asi jo
Já si taky myslím že ji tam můžeš tu chvilku mít,když říkáš že pak půjde do normálního akva. :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2006 19:46 Max – Plata do koule
Já si myslím že můžeš,plata vyroste rychle a když je jenom jedna... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2006 18:41 Jája – Kulaté akva.
Myslíte si že bych mohla v kulatym akvarku o objemu tři litry chovat jeden kusy potěru plat? Mám nově narozený potěr a jen kulaté akvarko. Hned jak by dorostl délky jeden centimetr přendala bych ho do velké nádrže. V akva mám plno kytiček. Je to možné ho tam chovat???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2006 23:44 Pavel – to JSte
Viděl by to tak na 15 ryb. Krunýřovce proč na ale max 2 dorůstají až 15 cm a jsou to pěkní mackové. Bude dobré když jim tam vytvoříš nějaký úkryt z květináče či kamnů Neonky a dania dobrá kombinace. Předpokládám že jsi začátečník tak bych doporučil neonky obecné víc vydrží a jou menší. Neonky i Dania jsou hejnové rybky takže by to chtělo víc kousků. S těmi živorodkami - Mečovky a Black Molly bych si to zatraceně rozmyslel. Jako všechny živorodky vydělají moc odpadu, a mohou časem značně destabilizovat akvárium - moc dučnanů a dusitanů ve vodě, nemoci jako infekční vodnatelnost a podobné legrácky.

Rozhodně bych nádrž pořádně osázel rostlinami a nechal ji tak měcíc zaběhnout a teprve potom přidával ryby. Začal bych asi krunýřovci pak neonky a potom případně další. Jestli máš možnost tak je po nákupu v akvaristice nech tak 2-3 týdny v karanténí nádrži ať si nezavlečeš nějaký moribundus z akvaristiky.

Dobře si taky pročti místní rady o filtrování růstu rostlin a úpdržbě akvária je to dost důležité, pokud se nechceš dočkat nepříjemných překvapení.Přeju ti hodně úspěchů a pěkné zdravé akvárium, ve kterém se rybkám daří a tobě bude dělat radost.

Pavel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2006 17:35 kiiki – BLBOST!!!!!!
Blbý nápad............ rozzureny rozzureny chudáci ryby se ani neotočí!!!!!! :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2006 17:21 logos – malá koule
Tak tak, musím souhlasit s předchozím, na 5l kouli jsou i 2 paví oka dost, 1ryba=3-5l, což v tvém případě = 12-20l, fakt je tam toho moc, zblázněj se, pak se udusej, a ještě chcípnou na vysoký obsah dusičnanů :-(((((((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2006 14:08 Bubo – ...
Diky za dalsi reakce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2006 01:26 Marccello – ne
Vpodstatě je pravda to co píše Lukáš - je to nesmysl, zadej do googlu "mořské akvárko" nebo nakoukni do nějaké knížky o akvaristice, a první co zjistíš je, že zakládat mořské akva je pro nejzkušnější akvaristy, a smysl to má od 300 litrů výš!! Dej na dobré rady ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2006 00:10 Muž [] – Mořské akva.
Podle mého názoru to není dobrý nápad. Akvárium je příliš malé. Navíc mořská akvaristika je o mnoho náročnější (jak na čas, tak i na zkušenosti) než sladkovodní. Rybičky chovám přes deset let a k založení mořského akvária jsem se ještě neodvážil. Mym snem je akvárium s murénami. Vybavení, které je u Tvého "kompletu" je navrženo pro sladkovodní akvárium, dle mého názoru nebude pro mořské akva zcela vhodné. Navíc Ti toho spousta chybí (hustoměr, odpěňovač, ...). Mořské akvárium také není zrovna levná záležitost. Pokud chceš, aby měl chov smysl, chce to kvalitní sůl (třeba SERA) a rybicky samy o sobě stojí řádově víc, než sladkovodní. Dobře to rozmysli... pokud se přes všechny rady (nejen moje) rozhodneš akvárium založit, přeji Ti hodně štěstí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2006 23:40 JSte – PROSÍM RADU
1) Zakládám nové (budu čekat, napřed jen rostliny) akvárko (set 60l ) a rád bych tam měl Danio pruhované u hladiny, ve středu neonky (raději červené) , mečovky červené, blak Molly, a na dně Krunýřovce skvrnitý. Kolik si mohu dovolit kusú ryb jednotlivých druhů abych to nepřehnal? Nebo je to moc druhů?
2) mám je tam dát všechny najednou nebo v nějakém pořadí postupně?
Moc předem děkuji za rady!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2006 22:12 Žena Wampi [54] – koule
Můj názor je chudáci ryby. Tak např. na jednu měchýřovku se má v dospělosti počítat s 30 litry minimálně. Popřemýšlej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2006 21:59 Marccello – kowle
jj, souhlas s Hellfid, měli jsme doma v kouli masožravkly,a bylo to fakt moc pěkný ;-) ;-) a pokud máš možnost mít větší a hlavně hranatý akva, neváhal bych ani minutu a pak to bude super,pro všechny X-) X-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [49] ...... 53

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13213x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1551?od=2401