Mám 7,5 l akva so štrkom, filtrom, vzduchom, svetlom (obyčajná žiarovka, vraj to na tak malé akvárium stačí), jaskynkou a troma rastlinkami. (dve kryptokorynky, mach a tá tretie netuším
) Vojde tam preto iba 5,5 l vody. Pôvodne som mala tri mečúne, čo je asi veľa (všetky podochli) a neskôr tri gupky a jedného malého prísavníka. (s tým, že keď vyrastie, pôjde ku kamarátke do väčšieho akva.) Po týždni zdochli, stále to ale bolo tak, že kým som mala iba dve ryby, bolo všetko OK, akonáhle som pridala tretiu, všetky zdochli. Teraz mi ale ostala samička s prísavníkom. Všetko som vyčistila a dospela k záveru, že to bolo asi veľkým množstvom rýb a špinavou vodou (nemenila som ju, fungoval iba filter a keď som pred troma dňami vodu vyčistila, bolo tam dosť veľa usadenej špiny.)Mala by som teraz dve otázky:
1. Na dva týždne ideme na dovolenku, bolo by vhodné rybky preniesť do väčšieho akva k spolužiačke s rovnakými rybkami, kým budem preč? Filter síce nepôjde, ale akvarko má minimálne 5-krát väčšie a rybiek tam má málo.
2. Môžem dokúpiť k samičke znova samčeka? Mesiac mi to takto fungovalo (kým som nedostala tretiu)... Chcela som mať malé rybky, pokiaľ by ale bolo lepšie nechať ju tam samú alebo s inou samičkou, nenamietala by som.
Vlastne ani neviem, či takto malé akva je vôbec dobré pre gupky