Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Velikost akvária

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 24 Přejít na další stránku   1  
Velikost akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2008 15:46 Žena lulk [5] - Cichlidy
myslela som tie 36Watowky tak,že kryt dám dolu a kúpim osvetlenie "na mieru",kryt je robený originál,lebo čelné sklo je vypuklé,čo je iba na škodu.
A kratšie 36ky nie sú?Alebo je nejaká metoda,ako dať do originál krytu dalšie trubice?
Ja v tomto akváriu mám prísavku thajskú,ale rastliny nežerie (asi preto,že sú to anubiasy a iné tvrdolisté rastliny.
Možno skúsim toho krunýrovca jednopruhého-vyzerá to byť celkom pekná a užitočná rybka.
Dno nové by som nechcela robiť,lebo chcem použiť celú vodu čo v 100vke bola doteraz - zabehnuté akvárium asi 2 mesiace,chcela by som maximálne na ten štrk,čo tam je,nasypať ešte zopár vrstiev poprípade hnojiva-ak by to pomohlo a štrku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2008 14:54 Muž matrix069 [79] – Re: lulk
Ak by si zakladala úplne nové dno,je dobré dať cca 1 cm štrk,nato od JBL florapol(hnojivo v tvare malých guličiek,alebo Bivoj-neodporučujem,lebo má veľké guličky a ani skúsenosti niektorých akvaristov niesu dobré) a na to ešte min. 2 cm štrku. Hlavne dbať nato,aby sa Ti hnojivo nevyplavilo na povrch,inak by hrozilo,že sa Ti namiesto rastlinkám bude dariť viac menej riase. Hnojivo bude vyživovať rastlinky pekne od korienkov. Pre HC je dobré pridávať CO2.
Inak k tým 2x36 W,to sú ale dlhé trubice(120 cm) ako to chceš preboha dať do krytu? ak máš v kryte 2x18 W(60 cm trubice) tak pridaj aspoň ešte jednu takú istú(najlepšie dve,do originál krytu to bude problém).
Prísavka Thajská-nemám skúsenosť,ale niektorí akvaristi vravia,že keď nemá dostatok potravy(rias) hravo sa pustí aj do rastlín.Osobne by som skúsil Otocinclus affinis. Malá rybka,aktívna hlavne v noci,požierajúca niektoré druhy rias. Potom ešte SAE(mrenka siamska),ale tá narastie aj 12 cm,čo do 110 L nieje dobré. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 19:13 Žena lulk [5] - Cichlidy
No,tak asi sa s prísavníkom rozlúčim.Hlbka akvária je 40 cm.Tie trubice boli zabudované v kryte a chcela som sa spýtať,či by sa nedali tieto slabé vymeniť za 2 trubice 36W?
A nešla by tam prísavka thajská alebo niečo ako prísavník (nie pancierník),alebo na taký typ to všetko rastlinky zlikviduje?
Predbežne som sa rozhodla pre pávie očká.
A pre tie hemianthusi,potrebujem aj nejaké hnojivo,alebo ten jemný kremčitý piesok stačí?Počula som že sú aj nejaké hnoivové tablety...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 18:28 Muž matrix069 [79] – Re: lulk
Nejako mi to nesedí. 1.3 W/L? veď píšeš že máš iba 2x18 W. Na HC to bude asi málo,neviem rozmery akva,lebo záleží ako je hlboké. Ale podľa fotiek tak 35 cm. Ak bude HC na dne,je to málo. HC je nevyspytateľná rastlinka. Ja som s ňou dosť zápasil,kým začla rásť ako má. X-) Na dno je dobré mať pre HC jemný kremičitý štrk,alebo niečo iné jemné.Ak sa pekne HC rozrastie,je jedno akej farby bude dno. V rybách Ti neporadím. Ak by si tam dala prísavníka tak sa s HC môžeš rozlúčiť,pravdepodobne by ho zlikvidoval skôr ako by sa vôbec rozrástol.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 17:52 Muž isamik [180] – Re: lulk
Neslo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 17:46 Žena lulk [5] - Cichlidy
dík, o perovcovi som čítala články,viem,všade sa píše,že by mala byť veľká nádrž,ale chcela som vedieť,či by to nešlo aj v tak malom akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 17:32 Muž isamik [180] – Re: lulk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2008 17:25 Žena lulk [5] - Cichlidy – Založenie (prerábka) 110ky
Idem prerobiť 110ku,kedže cichlidy pôjdu do väčšieho.
Chcem ho prerobiť na spoločenské akvárium.
Mala by som takúto predstavu:
Do stredu by som dala pekný koreň,prichytila naň dva anubiasy (barteri var. nana,coffeefolia).Koreň by bol dominant a okolo neho by boli rastliny ako hemianthus callitrichoides,marsilea sp.,a podobné rastliny.
Ale mám iba 2 x 18 W trubice,tak neviem či niečo porastie.Máte nejaký typ na rastliny,ktoré sú také pekné ako tieto uvedené a stačí im 36W?Na liter mi pripadá 1,3 W.
Voda bude taká,ako je teraz v akváriu,len ju upravím,neutralizuem pH a znížim tvrdosť a dám rašelinový výluh.
Rybky-veľmi by som chcela synodontisa.Dokonca rozmýšlam,že to bude iba pre neho.A ešte sa mi strašne páčia živorodky (hlavne gupky a molynézky),razbory a neonky,poprípade prísavník.
Mohla by byť takáto kombinácia: 1 x synodontis eupterus, 1 x ancistrus, 7 x gupky/molynézky- 3 x samec a 4xsamica?
A ešte som sa chcela spýtať na dno.Mohla by som tam nechať belavý štrk a naň nasypať nejaký tmavý,alebo ho nechať tak a nechať rozrásť hemianthus?
dakujem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 17:08 Razbora – Re: V
Zakladám 60l potlesk potlesk :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 16:46 V
To máš místo té své dvacítky? Jaký je objem? Přijde na stejné místo, nebo někam jinam?

Na stejné místo
---------------

- vypusť částečně dvacítku a opatrně ji přestěhuj na nějaký dočasný místečko a dopusť vodu
- ustav a založ nové akva
- druhý den do něj pusť řekněme mečovku
- když se jí nic nestane, tak další den přestěhuj zbytek rybek

Rybek nemáš zase až tolik a ani nějaké extra háklivé. Takže by to v akvárku >50 l (menší hádám nechystáš) neměl být problém.

Jinam
-----

- založ nové akvárko
- druhý den do něj pusť pro začátek řekněme třeba tu mečovku
- nech ho týden běžet (s tvými rybkami stačí)
- přestěhuj zbytek
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 16:29 Muž Yirka [9126] – Re: Xmacala
Paní učitelka by teda s pětkou neváhala, těch chyb je tam na ni dost. Ale podstatné je, jestli to rybky ohodnotily na jedničku.
Já bych tedy postupoval jednodušeji, hlavně bych tam nedával žádnou chemii a už vůbec bych se nepáral s novým pískem a substrátem-stejně se po čase smíchají.
Pokud to původní fungovalo a rozdíl objemu není zcela závratný, tak bych rybky odlovil do vody z původního AQ a i další vodu z původní nádrže bych později použil jako základ do nové nádrže. Přemístil bych dno, upravil a zasadil rostliny,umístil dekorace, přemístil bych techniku a hned bych dal část původní vody. Jakmile by se vše po pár hodinách usadilo dal bych zbytek původní vody, ryby a doplnil novou vodou. Věřím, že by nebyly problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 16:22 Razbora – Re: Xmacala
ahoj Díky moc!!! palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 16:14 Xmacala – Re: Razbora
Ja ted prekladal aqua tak ti napisu, jak jsem to udelal.Vylovil jsem vsechno zive z aqua do sveho 30x30. Vypustil jsem vodu, vytahal jsem rostliny a nektere jsem nahradil. Veskery pisek jsem vyhodil, protoze byl smychany se substratem a kalil by mi vodu v novem aqua.Aqua jsem ve vaně vyplachl a vycistil.Nasypal novy substrat, rostlinkam jsem zastrihal korinky a opět zasadil. Vložil skalu kokos atd. do vody jsem dal JBL Biotopol a JBL Ferropol + nitrifikacni bakterie (abych mohl rybky vratit ihned a necekat, az se aqua zajede). Pomalu napoustel vodu po stranach, abych nezvyřil substrat. Na vrstve kryciho pisku nesetri. Ja to u sveho 1. zalozeni udelal, pak se mi pri sebemencim posunu v nadrzi zvyril substret a voda bylo porad zahnedla (viz stare foto me 1 nadrze) Prvni jsem myslel, ze je to barvou zarivky, ale ne. Kdyz jsem byl hotov, dal jsem do aqua jen 2 grupky a nechal je tam cca 10 hodin. Nezdechly a vypadali ok, tak jsem vratil zbytek zivocichu a rybek. Uf....to je muj nadzivotni vykon tento prispevek :-D (snad tam nemam pravopisnou chybu, jinak me tu sezerou) :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 15:42 Razbora – Re: Radek
Myslím tím, že obsah 1. dám do 2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 15:05 Muž Radek [3]
Myslíš přemístit obsah prvního do druhého? A mohou v tom případě jet nějaký čas souběžně vedle sebe anebo tím druhým to první nahradíš a budeš mít zas jen jedno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2008 14:24 Razbora – Zakladanie 2. akva
ahoj Ako mám postupovať pri zakladaní 2. akva, keď chcem dať všetko do toho nového??? :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 19:16 Muž JohnyD [6]
Koupím 40 kg křemičitého písku a pak uvidáme, ten by měl být chemicky nezávadný, nepletu se?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 18:59 Usine – Re: JohnyD
Na barvě až tak nezáleží, jako spíše na jeho chemických vlastnostech. Nesmí negativně ovlivňovat vlastnosti vody. Velikost 1-3 mm je ideální a čím větší vrstva, tím lépe. Správné dno je jeden z nejvýznamnějších stabilizačních prvků v akváriu. Což je hodně opomíjená skutečnost.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 15:51 pancernicek
koukni se na mojí prezentaci tam si to přečti smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 14:20 Muž filipsi [1295]
debian napsal: Mě se víborně osvědčilo Aquaclay Ground, má velkou plochu pro bakterie mám ho ve své 112tce 15l což je při 280 m2/l celkem 4,2km2 aktivního vnitřního povrchu!!! Yeee Haaaa hop hop hop

No, prinejmensim ti nejak viborne nesedi pocitani ;-) .
Proti aquaclay nic osobniho nemam, sam ho mam v jednom akva jako cast dna, v druhem jako zaklad dna dole, ale doporucil bych kazdemu, kdo ho chce do velkeho, at si ho nejdriv zkusi, udrzba, sazeni ... chova se to trochu jinak nez pisek.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 13:23 debian – Aquaclay Ground
Mě se víborně osvědčilo Aquaclay Ground, má velkou plochu pro bakterie mám ho ve své 112tce 15l což je při 280 m2/l celkem 4,2km2 aktivního vnitřního povrchu!!! Yeee Haaaa hop hop hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 12:53 Muž JohnyD [6]
Děkuji za rady, kvárko je objednané, už se moc těším
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2008 08:50 V – Re: JohnyD
Naposledy jsem dával 1 kg písku č. 1 na 1 dm^2 dna a v nejnižším místě mám 2 cm, v nejvyšším 7 cm. Do většího akva bych dal možná trochu větší vrstrvu. Ale záleží taky na kombinace rostlinek a rybek. Takže na tvých 28 dm^2 to vychází nějakých 30-40 kg.

Dvě vrstvy jsou zbytečný, stejně se to časem promísí.

Barva je diskutabilní. Pokud tápeš, vzal bych středně tmavý až tmavší. Hodně světlý nebo naopak černý bych bral s určitým záměrem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 19:19 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – Re: JohnyD
ty dva druhy se ti časem,diky odkalováni smichaj,takže zbytečnost,jinak pisek mám právě 2-3mm křemičitej..viz prezentace ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 19:15 Muž JohnyD [6]
moc vám děkuji za rady, myslel jsem že je vhodné dávat dva druhy písku/štěrku, ale budu mnohem radši když bude jen křemičitý, bude to líp vypadat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 19:10 Muž mch.sokolov [160] - Cichlidy – Re: JohnyD
pokud křemičitej 2-3mm tak cca 40kg by ti mělo stačit:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 19:07 Žena bucliik [99]
Ahoj bude nejlepší křemičitý písek o velikosti 2-5mm, lepší by byl tmavší, ale ten já nikde nenašla, tak mám světlý a snažím se dno zaplnit rostlinkama, aby ryby neměly stres :)
skus mrknout do diskuze. třeba rybicky.net/forum/7985… a uričtě hromada dalších.
k zadní stěně se písku dává víc, opticky to zvětšuje akvárium a je dobré dno i svažit směrem k filtru, aby se nečistoty snadněji sbíhaly.
jooo, ale jak dno vysoký chceš to si musíš rozmyslet sám :) určitě bude nějaký tip v diskuzi, já mám dna hodně protože se mi potom hezky sází rostlinky.
takže nakonec bude to akvárko od kamaráda? nechceš počkat až na 160tku? :-) přece jen, 5 cm dna k dobru se počítá-no ale já bych akvárko asi taky neodmítla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 17:58 Muž JohnyD [6] – Založení 112l akvaria - jake dno
Ahoj, jsem začátečník a chtěl bych si založit nové akvarium 112l o velikosti: 80 x 35 x 40 cm, jaké dno mám koupit a kolik kg?? Vůbec si to nedovedu představit, moc děkuji za odpovědi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 15:00 V
Možná než "tříštit síly" na víc akváriích, tak si nech slepit jedno akva s půdorysem 105×35 cm a výškou řekněme 40 cm. K tomu velkej molitanovej filtr (např. Atman AT-200 s biofiltrem č.3), přiměřený světlo (např. Hagen GloT5 HO 2×39 W => můžeš si dovolit i náročnější rostlinky) a 100W topítko... A uvidíš, že budeš spokojenější ty i rybičky... Torpéda Dania získají víc místa pro svý rejdění... Místo toho chudáka osamocenýho Pandíka si pořiď ještě tak dva, tři ty Pancéřníčky zelený... A bude to akviško jak víno... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 16:15 nejim – Re: V
jo to by bylo asi nejlepší
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 16:09 V – Re: Pigmalion
Hmm... To by mohlo jít... Problém bude trochu se svícením. Jestli máš nějakýho šikulu, který ti vyrobí kryt se dvěma zářivkami 9 nebo 11 W, tak to zkus...

I když lepší by bylo pořídit jedno pořádný akva přes celý stolek... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 15:38 Simi – Re: V
Fotka k příspěvku tam je právě jen 35x35cm,chci to místo té koule.
A rybičky-3halančíky oranžové.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 15:24 V – Re: Pigmalion
Hlavně zvětšit plochu dna: vyber si co tam chceš za rybky a tomu přizpůsob rozměry. A taky řekni kolik máš vedle 112ky místa. Kdyby se ti tam vešlo např. 60×35×40, tak by to hned bylo jiné kafe. A měla bys i mnohem větší možnosti ve výběru rybiček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 15:19 Simi – Re: V
No já chci to akvarko vedle mého 112l, 40cm výšku sem chtěla aby byly obě stejně vysoké. Ale to nové akva ještě nemám, měla bych tu výšku snížit třeba na 30 nebo 25?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 15:09 V – Re: Pigmalion
Promiň, vypadlo mi písmenko.

Většině rostlinek by to mělo prospět, ale ty potřebujou taky přiměřený světlo (možná víc než "správnou" vodu).

Teď jsem si všimnul: ty máš půdorys 35×35 cm a výšku 40 cm? To je hodně malá plocha. Já myslel 40×35 dno a výška 35. A i to mi přišlo "na hranici". Do toho by se opravdu hodil spíš párek bojovnic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 14:43 Žena Archa [14] - Živorodky – kakadu nie
co!!! do tak malého cichlidka kakadu, v ziadnom prípade, potrebujú velkú plochu dna, vela úkrytov a dobre zarastené akvárium. Takze v ziadnom prípade. Pekné akva by to bolo snad pre betáka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 14:41 Žena lulk [5] - Cichlidy
Každá rastlinka má iné požiadavky,ale podla mňa by ti mala vydržať kazdá odolnejšia rastlinka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 14:39 Simi
Děkuju za radu,zkusím tu destilku. Ještě mám dotaz, když budu mít měkčí vodu, můžu předpokládat že budou i líp prospívat rostliny? (a jsem holka,vím že ta přezdívka mate X-) )

lulk: Do Ramirézek pujdu asi jen když neseženu halančíky,taky mě mrzí že se dožívají tak málo..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 14:39 Žena lulk [5] - Cichlidy
remirezky sú síce krásne,ale asi ti dlho nevydržia,no nechcem ťa odradiť.Ale pri úplne dokonalej starostlivosti ti vydržia rok a niečo :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 14:16 V – Re: Pigmalion
Snazší je namíchat to s obyčejnou technickou destilkou: prakticky nulová tvrdost a pH obvykle pod 6. Při poměru 1:1 by ses tak dostal odhadem na 10 dGH a pH těsně pod 7, v čemž si bude většina běžně chovaných druhů přímo lebedit. Co mám říkat já, když mi z kohoutku teče 30 dGH...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 13:31 Simi
Voda v mém akva: NO3-30mg/l, NO2-0, GH-20, KH-10, pH-7,8
Radši bych chtěla asi ty halančíky,pro ně ale asi budu muset mít dešťovou vodu,když chtějí měkkou,že?
A čichavce zakrslé už mám ve druhém akva :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 12:29 V
Na Malawi zapomeň. Párek Ramirézek bude spokojený. Trojka Halančíků by podle atlasu taky neměla strádat. Dovedu si tam představit i párek Čichavců zakrslých, nebo medových.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.12.2008 12:24 Muž RADOVAN [17] - Rostliny
coze len malawi nie. Na to je aj 100 litrov málo, minimum 200L aj to len pre mierumilovnejšie druhy. To by sa ti hneď vybilo. Demansoni určite nie-ostal by ti len jeden. Yellowky sú diskutabilné aj do 100litrov. Ramirezky sú oveľa lepší nápad. Vieš aj konkrétne čísla, hodnoty tvojej vody? Napríklad také cichlidky kakadu znášajú tvrdšiu vodu najlepšie zo všetkých apistogram.
Myslím že 50 litrov by bolo ideálne pre pár ramireziek alebo 1 samca kakadu a 2-3 samice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 12:23 Muž Horác [3942] – Re: Pigmalion
Do padesáti litrů bych žádné velké ryby nedával. A už vůbec ne tlamovce z Malawi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 12:15 Simi – 50l akva-co do něj
Dobrý den, budu si pořizovat nové akva v40 x š35 x h35 a chtěla bych tam nějaké větší ryby. Jelikož mám zásaditou a docela tvrdou vodu chtěla bych biotop Malawi. Tak se chci zeptat jestli by nebylo pro např.2-3 Labidochromis yellow nebo Pseudotropheus demasoni těch 50 litrů moc málo. Jinak bych si pořídila asi buď pár cichlidek Ramirezových nebo halančíky. Budu ráda když poradíte,nechci aby mi rybky strádaly :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 18:17 kvang1 – Re: lulk
male akvarko je lehke zalozit ale tezzsi udrzba a udrzeni rovnovahy.....jestli tam budes chtit dat nejakeho zivocicha tak par krevetek a cneky asi nic vic....a hlavne dostsatek rostlinek...at se dari :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 17:31 Muž Killer [133] - Sumci – lulk
tak hodně štěstí..tady je muj malej experimnet
rybicky.net/nadrze/1623
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 14:05 Žena lulk [5] - Cichlidy
Ja viem,bude to fuška,lebo to musí byť všetko mini.Rybky som tam ani v pláne mať nedala,viem že by to bolo pre nich hrozné.Rastliny tam chcem dať nozaj malé,čo tvoria taký koberček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2008 02:41 Muž Jasnovidec [-3] – Re: filipsi
Měl bych nápad, asi takhle: 10 krabiček hermelínu, 1,5 kg cibule, 1 palička česneku, 4 velké červené papriky, kmín, pepř, sůl, x litry rostliného oleje. Na dno cibuli, napůl rozkrájená kolečka hermelínu, česnek, kmín, pepř, sůl, zalít olejem a zase cibuli. Postup opakovat do navršení po okraj, pak přikrýt, utěsnit vložit do lednice a za pár dní konzumovat.

Ne, teď vážně, bude to fuška, udělat v tom nějaký mini svět, tzn. mini rostlinky, mini klací, mini kamení, minikrevetku a pravidelně se o to starat, ryby tam nedávej X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2008 20:38 Muž filipsi [1295] – Re: lulk
Uaa, smazalo se mi to , jeste jednou.
Rozhodne bych nedelal rostlinne, prilis maly vyber druhu a nutva casta udrzba, aby to k necemu vypadalo. Zvolil bych hodne strohy styl, jeden ci dva druhy rostlin, dominantni bud skalky nebo drevo, ne oboji spolu, a tak, aby se s tim moc delat nemuselo. Krevetkami nebo necim podobnym bych to urcite osidlil, bez zivota by me brzo nebavilo do nej koukat.
Ale to je samozrejme velice osobni nazor, tady ti nezbyde nez jich par posbirat a pak si udelat nejake svoje rozhodnuti.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [24] ...... 53

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13206x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1551?od=1151