Velikost akvária
0 11.12.2007 18:32 RAP – Hanacius
0 11.12.2007 18:24 RAP – Re: Petr1
Ty filtry u velkých nádrží jsou určena pro jezírka
0 11.12.2007 16:36 Vip – ..Hanacius
Trošku odbočím od tématu. Zajímalo by mě jakou máš naplánovanou filtraci.
k tomu dělenému dnu.Zkrátka se má správně u nádrží delších jak 2m dělat sklo z více kusů.to pnutí se tam lépe vyrovná.A na pochopení tu není nic složitého.
tak co se týče tlouštky a výšky, tal 12mm je akorát,ale podélníé výztuhy bych zdvojil.A to po osobní zkušenosti s prasknutím.zkrátka při výšce 65cm mě výztuha rupla a klika že to sklo udeželo.takže jsem zavolal toho co to lepil a dal mě pod obě výztuhy další.takže to drží.Na dno bych se nabál dát 15mm sklo,ale cena rapidně naroste.
Až ten čas nastane (kdy bratr mladýho se přestěhuje a my se nastěhujeme místo něj), tak se na tu podlahu podívám důkladně a v případě potřeby to hodím do roviny! Díky za nápad-už jsem přemejšlela o vypokládání stojanu
Když říkáš že nemáš podlahu příliš rovnou. Co udělat před tím než umístíš akva nastálo nejdříve stěrku podlahy?
0 11.12.2007 12:55 Victorian 12mm bohatě stačí, můžeš dát silnější na dno. Firmy, které se lepením zabývají ti stejně doporučí, či lépe vyrobí vše podle zkušeností (tabulek?), takže bez starostí. 12, 15 či 19mm U dvoumetrovky na 60 je 12mm bohatě dostačující.
0 11.12.2007 12:20 Voloďka [59] - Tetry Ten dům je starej. Není tam žádná izolace, nic co se dělá teď (hydroizolace, kari sítě, polystyren, ...). Vše je postaru, takže si nemyslete, že i ta podlaha je vylitá tip ťop přesně na milimetry jako teď ( i když i o tom by se dalo hádat
). Je tam jen beton kterej není zrovna vylitej do roviny. Takže asi tak... Prostě mi to paní švagrová řekla, že se to tam klepe. Já nic nepostřehla, ale už se vidím, jak u stojanu budu měřit vodováhou aby to bylo pěkně do roviny, tomu se nevyhnu
0 11.12.2007 11:57 Zemi 0 11.12.2007 11:47 Štěpán Beton??? Psalas o klepajícím se nábytku.
U dlouhých akvárií se někdy dna dělají z více kusů, ale když píšeš, že to bude na betonu, tak to asi není potřeba.
Proč se Ti hloubka 40cm nelíbí? Když budu mít 3D, tak bude hloubka určitě větší, to už jsem tu napsala a taky to, že na stěnu to dávat NEMOHU. Akvárium nebude v patře, ale v přízemí kde pod linem je už beton.
"Ještě by možná stálo za to mít dělené dno ze dvou kusů." Můžeš mi prosím tuto větu vysvětlit? To jsem nějak nepobrala. Jako právě kvůli té délce akvária?
0 11.12.2007 10:49 Štěpán Hloubka 40 cm se mi moc nelíbí. Snad neuvažuješ ještě o plastickém pozadí? Jako stavařka máš už určitě vybranou tu správnou stěnu (s trámy napříč akvária)... Dlouhé akvárium je samozřejmě z hlediska rozložení váhy nejlepší, ale zase na druhou stranu je choulostivější na případnou nerovnoměrnou reakci podlahy, takže budeš muset věnovat trochu pozornosti výrobě stojanu a vypodložení akvária dostatečně tlustou vrsvou obyčejného polystyrenu. Ještě by možná stálo za to mít dělené dno ze dvou kusů.
Mám od fy. Farda 37 nádrží, s kvalitou jsem spokojen. Cena skutečně nebývá nijak přemrštěná. Dávají i nějakou záruku na případnou škodu...
Pokud máš možnost mít nádrž ještě větší než pustí futra, tak je lepší si objednat firmu přímo domů na lepení.ostatně od 2m se to dělá běžně.Co se týče fa. farao-tak ti lepili kompletně nádrže v mořském světě-Pha-Holešovice.takže problémy nejsou žádné.A o slepení nádrže přímo doma na podstavec,bych v Tvém případě docela uvažoval.tedy pokud máš splněné statické předpoklady.Jinak vě většuně měst se najdou sklenáří, kteří nádrže lepí.
0 11.12.2007 08:07 Victorian – Sorry
Spletl jsem se!!! Je od fy FARDA. Omlouvám se nějak se mi to popletlo.
0 11.12.2007 08:04 Victorian Já mám 250x60x60 od fy FARAO a dovoz byl naprosto bezproblémový. Cena skvělá a kvalita vynikající.
Koupeno letos na jaře. Pozor je třeba pár siláků na složení. Sice jsme ho složili z auta do garáže ve třech, ale do obýváku skrz okno už mělo co dělat 6 lidí!!! Pochopil jsem, že tento rozměr je na hranici dovozitelnosti, větší už bych lepil na místě.
0 10.12.2007 17:39 JouZee co třeba Farao nebo Zekia?
Ahoj všichni...plánuji koupi nového akvária o rozměrech 200x70x60cm (cca 840l). Vím ze to není zrovna žádnej drobeček a taky to není zrovna levná záležitost...Proto se ptám, jaké máte zkušenosti s nákupem akvárií..? Myslím tím firmu, u které je cena nejpříznivější...Osobně se přikláním ke Sklorexu (nejsou sice nejlevnější ale věřím v jejich profesionálně odvedenou práci). Jakého výrobce byste mi doporučili...?
Díky za reakce
0 09.12.2007 11:06 rolandmynar No koukni se na inzeráty z tvého okolí. Kouk jsem se teďka (kvůli tobě
) a viděl akary a kančíky po 3 a 6 kč.
0 09.12.2007 11:03 rolandmynar – Re: Naďa
Akary jsou z nejlevnějších (mladé), není o ně moc velký zájem. Nekupoval jsem je, ale tipnul bych zhruba jako mečovka. kolem 20,-
0 09.12.2007 10:48 rolandmynar – Re: Naďa
Špatně to není, ale málokdy se podaří takto sestavit pár. On ten samec si do toho moc nenechá kecat se kterou se bude pářit. Je to jako u lidí. Je lepší více samic, on si vybere a pak dát zbytek pryč. Domluv se třeba v akvaristice, mě tam přebytky berou od všeho. Dokonce i tlamovce.
0 08.12.2007 10:42 rolandmynar Měl jsem v cca takovém (viz. obr v profilu) pár Akar modrých a hnědých a v pohodě i s mečovkama a Parmičkama. Jen jich musíš koupit více a nechat, aby se vyselektovaly páry. Úkryty jsem jim vnutil na protilehlých stranách nádrže, mezi nima rostlinky a dekorace a v pohodě. Sem tam i nějaké mrně přežilo. V tom co mám v profilu je to už bez těch hnědých, ale modré tam jsou a funguje to tak pořád. Když nebude více samců od jednoho druhu, tak se kousat nebudou. Modří a hnědí se snesou v klídku. Určitě i jiné, ale s těma nemám zkušenost.
0 08.12.2007 09:58 rolandmynar – Re: KAKTUS1010
Nevím jak kdo, ale nejlepší zkušenosti mám s Akarama modrýma a hnědýma. Jsou klidné a nelikvidují rostliny. Mám zkušenosti ale jen po páru od každých. Více párů nevím, ale samci se můžou napadat (si myslím).
0 08.12.2007 00:03 Page – Re: Sidonius
Jen se pochlubte Side
. Moc rád se podívám
0 07.12.2007 22:28 Lucmar Mám čerpadlo Eheim Powerbal, nebo jak + kostku akvacitu (a akva cca 120 l čistého objemu), čerpadlo stálo asi 550 a molitan kolem 100, určitě jsou levnější a celkem tichá čerpadla a nebál bych se ani bublifuku, kdybych měl kde vzduch. motůrek umístit nad akvárkem. To, co zde radí ostřílení akvaristé je určitě pravda, filtry s menším objemem fitračních náplní zřejmě nějak fungují, ale já chtěl do akva řešení, které bude fungovat dobře a nebudu se muset prát každý týden s čištěním. Toť názor vlastně čerstvého akvaristy
.
Přidat reakci
1 ...... [32] ...... 53
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13213x