Velikost akvária
Všechno se dá najít na tom odkazu
Nebuď líný si něco přečíst
2 23.03.2010 15:33 Pedro Tlamovci jsou velikosti cca 3cm, už jsem je dal do zajetého 54 litrového akvárka. Jak mám ted dál pokračovat a co zakoupit, abych mohl pokračovat v jejich chovu?
0 23.03.2010 15:27 ječmen – Re: Pedro
Ve kterém zverimexu Ti řekli že je to v pohodě? Odkud jsi?
Trošku se mi zdá, že Vy se radami které Vám zde dávají, nezabýváte... Asi proto, že se Vám nelíbí?
Padlo tu několik zcela konkrétních rad i odkazů, pravda, poněkud radikálních, ale nic jiného asi poradit nejde.......
Takže je v podstatě jen zopakuji:
- Ten kbelík s rybami vemte a vraťte do obchodu kde jste je koupil, snad Vám je vezmou zpět. Případně je nabídněte na inzerát se značkou "spěchá".
- Do akvária 54 litrů si kupte pár nějakých méně náročných malých rybek, třeba živorodek. Napřed si ale trošku nastudujte jaké rybky, jestli jsou či nejsou třeba chovat v hejnu, jaké mají nároky.....
- Pokud je Vaším snem biotop Malawi, pak si v první řadě:
- o tom něco přečtěte, odkazů už se tu pár našlo
- pořiďte několikanásobně větší akvárium a kvalitní filtr
- počkejte několik týdnů, něž se akva a filtr trochu "zaběhne"
- vyplňte ten čas dalším studiem o tom, jaké ryby by jste chtěl konkrétně chovat
- a nakonec si pořiďte ryby, nároky a počtem vhodné do Vaší nové nádrže.......
Budu držet palce- Vám, ale hlavně těm chudákům rybkám v kbelíku....
0 23.03.2010 14:54 Pedro – Re: Bob66
Můžeš být konkrétnější? případně hodit nějaké odkazy?
Jednu radu bych měl, koupit větší akva, na malawi alespoň 200l
0 23.03.2010 14:47 Pedro Poradí mi teda někdo, jak dál pokračovat, případně jaké další věci mám koupit?
0 23.03.2010 14:46 Pedro gaume napsala: TO MYSLIS VAZNE?? RYBY DAM NA AKLIMATIZACI DO AKVARIA V SACKU A PAK POMALU PRILEJVAM VODU Z AKVA. HELED, PROC JSI TADY? CHCES NAS AKORAT STVAT? RYBY U TEBE BUDOU V TAK MALYM AKVARKU CHUDACI, JE MI JICH FAKT LITO, TO NEBUDE AKVARKO, TO BUDE RYBI POLIVKA.
v jakém? ve zverimexu jsem je dostal va malém kbelíku
Pedro napsal: aha, a do čeho je dáváš ty, když je přineseš domů a chceš, aby se teplotně aklimatizovali?
dám je v těch pytlících, v kterých jsem je přinesl na hladinu v akváriu. jedině tak se srovná teplota obou vod (tak na 15 min). potom z AQ doplním vodu do pytlíků na dvojnásobek (50% ze zveráče 50% mojí - promíchá se chemismus vody, dalších aspoň 15 minut) potom (teda po cca 30-40minutách od donesení domů) rybky přelovím síťkou do svého AQ a smíchanou vodu z pytlíků hrknu do WC (zcela jistě ne ke mě do AQ, ví bůh co bych si vodou ze zveráče dotáhl do své vody)
Asi tak k metodě přidávání rybek do AQ
TO MYSLIS VAZNE?? RYBY DAM NA AKLIMATIZACI DO AKVARIA V SACKU A PAK POMALU PRILEJVAM VODU Z AKVA. HELED, PROC JSI TADY? CHCES NAS AKORAT STVAT? RYBY U TEBE BUDOU V TAK MALYM AKVARKU CHUDACI, JE MI JICH FAKT LITO, TO NEBUDE AKVARKO, TO BUDE RYBI POLIVKA.
0 23.03.2010 13:15 maio777 – Re: Pedro
vratit rybky do zverimexu,54l a malawi,a este tak velke a tak moc ryb!??demasoni by ti v tak malo akva vsetky pozabijali a zostal by ti len jeden...
0 23.03.2010 12:41 Pedro gaume napsala: teda jak nejsem agresivni, tak bych te prastila, docela by me zajimalo, kolik ti je, to jako vazne, hadam do 15, protoze clovek, ktery aspon trochu uvazuje a ma neco v hlave, si nenakoupi ryby a nenarve je do kbeliku.
aha, a do čeho je dáváš ty, když je přineseš domů a chceš, aby se teplotně aklimatizovali?
... a ešte som zabudol, je tu jedna stránka určená špeciálne pre "Malawistov"
www.akvamalawi.com
Tam je toho na čítanie hodne a hlavne je to špecializovaná stránka na tieto rybky.
PS.: Niektoré Nicky sa Ti tam budú zdať povedomé
Ok. Ako už bolo povedané, chcelo by to minimálne 200L radšej okolo 300L, aj to bude na tie Cyrtocary málo. Nie som žiadny odborník, aby som Ti mohol poradiť viac, sú tu omnoho skúsenejší akvaristi.
Aj tak by bolo najlepšie umiestniť rybky niekde do lepších podmienok, aspoň zatiaľ, pretože zariadenie novej nádrže potrebuje nejaký ten čas a aby to rybky prežili v zdravý.
Ak to myslíš vážne, vezmeš si rady ostatných k srdcu a o nejaký čas sa budeš tešiť z krásneho a hlavne pre ryby omnoho vhodnejšieho akvária. Skús si pozrieť nádrže napríklad užívateľov ako Wladys, Gringo, Endus, Husberacek a mnoho ďalších. Tam nájdeš inšpiráciu čo a ako. Nech sa darí
0 23.03.2010 11:13 Pedro – Re: Michal1987
Můžeme si tykat
pokud 54 litrů není dostatečné, tak ho rozhodně za maximum nepovažuji.
0 23.03.2010 11:10 Pedro – Re: Haimdol
njn, zaměstnance zverimexu, který je za rady a prodej placený, jsem považoval za odborníka. Ted by se mi spíš hodily rady na nákup konkrétního akvária/filtru.
Pedro napsal: Ryby už jsou koupené, akvárium 5 týdnů zajeté. Jak dále pokračovat, případně co zakoupit?
Aké akvárium vlastne chceš/(chcete) ? Ak táto 54L nádržka je maximum, čo týmto rybkám môžete dopriať, bolo by najlepšie vrátiť rybky do obchodu, alebo ich predať na inzerát niekomu, kto má pre ne vhodné podmienky. Až potom nakúpiť nejaké drobné rybky jedného, max. dvoch druhov typu Tetra, Gupka, možno Mrenka, Danio...
Ak chcete akvárium na spôsob Malawi, tak už pred 5 týždňami mala byť kúpená nádrž o min. objeme 200L a "aspoň zbežne" prečítané informácie týkajúce sa chovu týchto rybiek v akváriu.
...Aspoň podľa mňa...
0 23.03.2010 10:50 Pedro Na tom rozhodně netrvám
Toto akvárium mám jenom proto, že ve zverimexu mi bylo řečeno, že je dostačující.
Nezlob se na mně, ale pokud trváš na tom, že narveš ty ryby cos koupil do tak malé nádrže o objemu 54 litrů tak ti není rady ani pomoci. Tohle osazenstvo se v takhle malé nádrži pozabíjí samo, pokud se dříve neotráví dusíkatými zplodinami. Musel bys kompletně přehodnotit co vlastně chceš. Buď malou nádrž, nebo tlamovce. Obojí je jaksi neslučitelné.
0 23.03.2010 10:43 Pedro Ryby už jsou koupené, akvárium 5 týdnů zajeté. Jak dále pokračovat, případně co zakoupit?
Vyber si ryby co bys tam chtěl, mrkni do atlasu na jejich nároky, zařiď podle nich akvárko, nech ho měsíc bublat a pak teprv kup ryby.
Já udělal stejnou chbu jako ty, ale naštěstí mě umřela jenom jedna rybka
0 23.03.2010 10:33 Pedro A najde se tu někdo, kdo mi dá konkrétní rady, jak dále postupovat?
Najdi si tady biotopové malawi nádrže a uvidíš co se dá udělat. S nádrží 54 litrů bohužel Malawi neuděláš.
0 23.03.2010 10:19 Pedro Prodavačka ve zverimexu říkala, že je to v pohodě. Tak mi pls teď poraďte, co dál....
Tommys napsal: A není ta otázka Fake??Mě připadá že snad ani tohle nemůže nikdo myslet vážně sestrojit takovou loužičku pro malawi rybky, natož jít pak s takovou kravskou otázkou na forum
... ak je to tak, nič jednoduchšie ako zákaz na tento web z koknkrétnej IP adresy asi nepomôže ... ale tak nájdu sa všelijakí ľudia a ešte všelijakejší predavači v akvaristikách.
0 23.03.2010 06:56 Pepan – Re-Tommys
Lidi só různé. Už jsem zažil dámu s uvažováním kura hrabavého, která měla závojnatku v třílitrové kouli. A takové typy Vám budou tvrdit, že těch 54 litrů je vlastně v pohodě.
0 23.03.2010 06:43 Tommys – Re:
A není ta otázka Fake??Mě připadá že snad ani tohle nemůže nikdo myslet vážně sestrojit takovou loužičku pro malawi rybky, natož jít pak s takovou kravskou otázkou na forum
0 22.03.2010 22:39 gringo – Re: Michal1987
Přesně. Ale co nejrychleji, chudáci tlamky
Pedro napsal: Ahoj, můžete mi pls poradit, jak nejlíp zařídit akvárium pro biotop malawi? Mám akvárium 54 litrů, rozměry 60x30x30, filtr Atman at-f300. Už jsem si zakoupil tyto druhy ryb a mám je ted v kbelíku: cyrtocara moorii 6 kusů, pseudotropheus demasoni 5 kusů a aulonocara fire fish 5 kusů. koupil jsem jich víc, aby jim nebylo smutno. tak pls poraďte.
Vrátiť do obchodu ! ...
4 22.03.2010 22:29 gringo – Re: Pedro
To přece nemůžeš myslet vážně, je to na Malawi MEGAMALÉ, opravdu. Prvni si něco nastuduj o těch rybách, velikost nádrže, jakou vodu, potravní nároky, teplotu, jaký písek na dno. Samozřejmostí je velmi kvalitní filtrace. A to, že jsi koupil ryby a nic pro ně nemáš nachystané, je nezodpovědnost největšího kalibru
. Aby ti nebylo smutno, dal bych ti ženskou a zavřel vás do sklepa metr krát metr. Jakpak by vám asi bylo, vytřeli by jste se ????????????????
. Promiň, ale tohle mi hlo žlučí
Tak jim ještě pořiď 10x větší nádrž a podstatně kvalitnější filtr a můžeš mít pěkný Malawi.
2 22.03.2010 22:12 Pedro – Malawi-54 litrů
Ahoj, můžete mi pls poradit, jak nejlíp zařídit akvárium pro biotop malawi? Mám akvárium 54 litrů, rozměry 60x30x30, filtr Atman at-f300. Už jsem si zakoupil tyto druhy ryb a mám je ted v kbelíku: cyrtocara moorii 6 kusů, pseudotropheus demasoni 5 kusů a aulonocara fire fish 5 kusů. koupil jsem jich víc, aby jim nebylo smutno. tak pls poraďte.
Starší reakce
Ber to tak, že jsem začátečník
Vyčisti si brýle, zjevně je máž upatlané
Mě se to líbí, máš to hezký
Ještě bych jednou provedl zvětšení akva
nebo už rybky fakt nepřidávat. Ty 4 to v tom akva zvládnou a udělat jim to tam co nejlepší.
4 gupky na takovej objem je akorát, už víc nepřidávej, stejně se namnoží, bude jich tam až moc. Přidej ještě víc rostlin
0 06.03.2010 13:07 Shady27 ještě bych se zeptal, co dát do toho to akvária k čištění.. Ancistruse asi ne, když to má jen 20 litrů.. tak nějakého šneka? co by ste doporučili?
Ten nalepovací teploměr bych zrušil a ten vnitřní připevnil savkou na boční stranu. Víc rostlinek nádrži neublíží.
0 06.03.2010 12:45 Shady27 – Nově 20 místo 13
tak jsem včera předělal rybky do druhého akvária které má 20 litrů.. ja vím, nic moc, ale přece jen lepší než 13.. Koukněte prosím na fotku a řekněte jestli je to dobré tak.. jinak jsou tam 4 paví očka.. plánuju jich tam mít tak 6-8 maximálně.
Takže za prvý: potápěč ti může být úplně jedno, mám ho od holky a nevadí mi to.
Za druhý: kamínků je tam pár a docela silně pochybuju, že by to mohlo mít vliv
Za třetí: Ph je v pohodě. Měřim to každej den
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 53
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 13213x