Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Čerstvě založené akvárium - problém

 

NápovědaFórum » Zakládání a údržba akvárií  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Čerstvě založené akvárium - problém

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2018 00:28 Žena @ MartinaKro [0] Re: Anthrax
Je v plánu přesun rostlin z náhradního akvária až bude nové zaběhlé. Ale je prázdná-víme, musíme ještě další dokoupit, jak si vyležíme moribundus, teď se mi nechce chrchlat na chudáka prodavače (aquatera jsme bohužel nestihli). Aspoň bude čas trochu si o tom přečíst a koupit správně. Díky moc ještě jednou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2018 00:20 Žena @ MartinaKro [0] Re: afc1886
Díky, Horácovy články jsem četla už kdysi dávno a jsou super!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2018 23:52 Muž @ Anthrax [705] Re: MartinaKro
Já bych tam přidal ještě nějaké nenáročné rostlinky. Krom toho kořenu mi ta nádrž přijde dost prázdná.
To vzduchování od filtru tam není nutné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2018 23:31 Žena @ MartinaKro [0]
Určitě je tedy budeme do budoucna redukovat a třeba jim i výhledově pořídíme aspoň 60l akvárium. Díky moc za rady a hezký večer
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2018 23:28 Žena @ MartinaKro [0] Re: RE5PEKT
Už jsem se tedy zaregistrovala
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2018 18:14 Muž @ RE5PEKT [131] - Život je jeden z nejtěžších.Re: Martina
Ta hromada krevet byl patrně kámen úrazu (jejich výkaly přesáhly úroveň vaší údržby).
EDIT: Doporučuji méně živočichů, než minule a hlavně je tam teď vysazovat postupně a ne všechny najednou (akva se znovu zabíhá).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2018 18:09 Martina - Život je jeden z nejtěžších.
Fotka k příspěvku Díky chlapi palec . Kytky tam jsou, ale šneky jsem nechtěla trápit. Jsou na hotelu v náhradní nádrží s dalšími kytkami a krevetami. Fotka byla jen přímo bakterií, aby to šlo poznat.
Omlouvám se za paniku. Máme jen nano 15 l akvárium, měli jsme v něm hromadu krevet, kytkám se dařilo, všechno v pořádku. A z ničeho nic se to všechno podělalo. Postupně začalo všechno chcípat, na hladině se tvořil nějaký škraloup, dno se zakalilo... Tak jsme se snažili zachránit, co se dalo a moc toho nebylo bohužel :-( takže jsme teď dokupovali kytky i krevety a doufáme, že budou zase v pohodě a najednou zase nějaký sajrajt coze tak už jsem se šla radši s dotazem za někým zkušeným ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2018 15:22 Muž @ JirkaŠčobák [1187] - Sbírám akvarijní rostliny. Low-tech akva.Re: Martina
Přidávám se k ostatním. Nepanikař, hoď tam šneky (co nejvíc z tohoto doporučeného výběru scobak.blog.sme.sk/… ) a se zájmem pozoruj, co se s tou kolonií bude dít (pak napiš).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2018 14:52 Muž @ Driv3r [175] Re: Martina
Ale stačí dej tomu čas a nepanikařit.v čerstvě založené nádrži to je normální jev. Tím krmivem se podporuje růst nitr bakterií.šneci si s tím poradí.
kubaa má asi špatnou náladu tak rýpe. smich


Edit:ha mě předběh smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.02.2018 14:50 Muž @ Kubaa [573] Re: Martina
Pokud je to čerstvě založená nádrž bez ryb, tak to neřeš. Plíseň to rozloží, uvolní se jedy v podobě amoniaku a dalších sloučenin a v akváriu se cca do měsíce vytvoří bakterie, které ty jedy umí likvidovat. To je v pořádku. Z té fotky to vypadá, že je tam toho trochu moc, ale to může být zdání, neboť to není záběr celého akvária.

Lepší je ale dát do akvária hned na začátku kytky a šneky. Pak buď nemusíš přikrmovat vůbec, protože se rozkládají listy rostlin (a šneci je žerou), které se nikdy neujmou hned a zcela perfektně, nebo přikrmuješ šneky a ne plíseň a nevypadá to takto ošklivě.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2018 14:48 R Muž @ afc1886 [2519] Re: Martina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2018 14:39 Martina Re: Kubaa
Neskladuji. Jen jsem četla, že pro zakládání akvária je nutné tam dát i trochu krmiva. Pokud je to špatně, neměla jsem tušení. Dělala jsem vše podle největšího vědomí. Každopádně, co s tím? Samozřejmě jsem vše odstranila, to ale asi nestačí nebo? Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   03.02.2018 14:34 Muž @ Kubaa [573] Re: Martina
Plíseň nebo kolonie bakterií. Ty skladuješ krmivo v akváriu? Je celkem jasné, že ti v akváriu zplesniví. Skladovat se má v mrazáku nebo v suché krabici. Do akvária se dává jen ke krmení - tolik co ryby okamžitě sežerou. Takže nemá čas plesnivět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2018 14:24 Martina – Pomoc prosím
Fotka k příspěvku Můžete mi prosím odborníci poradit, co se mi to vytváří na kořenech rostlin a na krmivu? Mám týden založené akvárium a včera jsem našla toto. Díky moc a hezkou sobotu
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2018 06:08 R Muž @ romant [26055] Re: BuldozerGT86
Abych tím svým výrokem zase nezpůsobil nějakou rozvášněnou debatu. :) Nicméně to co vidím je ne zcela funkční nitrifikace, tedy vzít si na pomoc přítele čas .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 22:56 Muž @ BuldozerGT86 [45] - Prodám - Tlamovce
Koukněte prosím do mé prezentace na nové 3 fotky voda zbělala tak nevím jestli to není třeba nálevník. akva běží 9 dní. Včera jsem přidal nějaké chemické sra*ky tak nevím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 15:22 Žena @ petulka [7]
Zalozila sem 2 akvaria ve dvou mistech: 1 misto: moc svetla v mistnosti, maly objem, voda zezacatkz spatna(zmekcovac vody), dno manado, dost kytek ale i hodne svetla, endlerky a krevetky. Vysledek: rasa zelena vlaknita, hneda, sinice ruducha(slabsi filtrace). Akvarko se spravuje az ted po pulroce...
3 misto: tmava mistnost, vetsi objem, voda tvrda dozacatku ale uz 25 l vymeneno za mekkou kyselou, dno scapers soil, hodne kytek i svetla dostacujici filtr a zatim zadna rasa.
kdyz se nad tim clovek zamysli tak nikdy nejde jen o jednu vec ale o vic najednou..
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 15:12 Muž @ JirkaŠčobák [1187] - Sbírám akvarijní rostliny. Low-tech akva.Re: straňoch
Rozuměl jsem. Ale co se stávajících podmínek týče, to, jestli něco funguje nebo nefunguje, se začne rýsovat až v horizontu týdnů.

P.S. Akva, které jsem založil před týdnem, je úplně nové. Jedny rostliny jsem dostal (kvůli těm jsem je založil, protože jsem je jinam neměl kam dát) a druhé vyhrabal z jiného akva. Stará voda z jiného akvária, detrit ze starého akvária, nový písek. Časem přihodím trochu bahna z potoka. Sledovat můžeš tady rybicky.net/nadrze/28194-akvarium-v-emigraci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 14:49 Muž @ straňoch [1] Re: JirkaŠčobák
Já to trosku špatně napsal. Aqua bylo. Zrušil jsem minulý týden. Dělal jsem malou úpravu bytu. Na kytkách už to bylo. O trhal jsem to nejhorší a zbytek vrátil. Samozřejmě že dodám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 14:42 Muž @ JirkaŠčobák [1187] - Sbírám akvarijní rostliny. Low-tech akva.Re: straňoch
Pak absolutně nemůžeš řešit, že ti něco vzniklo za 2 dny. To je blbost.

Každopádně přidej vegetaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 13:31 Muž @ straňoch [1] Re: JirkaŠčobák
Já to založil před 2 dni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2018 13:30 Muž @ straňoch [1] Re: petulka
Děkuji ti za radu. Přidám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2018 12:10 Muž @ JirkaŠčobák [1187] - Sbírám akvarijní rostliny. Low-tech akva.Re: straňoch
Fotka k příspěvku Stejně přidej rostliny.

Foto: Nové akvárium, které jsem založil před týdnem. Porovnej hustotu osázení u tebe a u mě.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 11:49 Žena @ petulka [7]
Moc hezke akvarium ale zadne kytky to je skoda. Pruhledove.. fajn kytky jsou ludvigia repens echinodorus, cryptocoryny, hygrophila a ceratophylum demersum nebo taky plovouci kytky jako pistie to kdyz tam das nebo neco z toho tak ti toporoste a bude po rase:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 11:11 Muž @ straňoch [1] Re: JirkaŠčobák
Rostliny jsou původní. Musel jsem ho zrušit a po pár dnech založit znovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 11:10 Muž @ straňoch [1] Re: Anthrax
Důvod asi není.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 10:38 Muž @ JirkaŠčobák [1187] - Sbírám akvarijní rostliny. Low-tech akva.Re: straňoch
Velmi málo rostlin a ještě i takové, které rostou pomalu nebo nejsou na založení akvária ideální. Proto máš tyhle řasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 09:43 Muž @ Anthrax [705] Re: straňoch
Ahoj, a máš nějaký důvod tam vzduchovat? Dal bych to vzduchování pryč. Pohyb vody nahrává vniku řasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 08:25 Muž @ straňoch [1] Re: JirkaŠčobák
Fotka k příspěvku Zde
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 08:14 Muž @ JirkaŠčobák [1187] - Sbírám akvarijní rostliny. Low-tech akva.Re: straňoch
Dej fotku celého akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2018 07:43 Muž @ straňoch [1] – Povlak na rostlinách
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj všem.
Po roce jsem znovu založil aqua. Na listech květin mám povlak. Výskyt je pouze tam kde je vzduch z kompresoru. Mam vzduch odstranit, přemístit nebo? Diky za radu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 19:09 Muž @ Kanour83 [0]
Ja sem tam ted narval jeste velkej vnitrni filtr zapl sem uv lampu a koupil sem clarity na kal.pokud do tydne nic jdu koupit filtr a hotovo :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.01.2018 18:01 Muž @ BuldozerGT86 [45] - Prodám - Tlamovce
Já za sebe mohu v klidu doporučit JBL

www.rostlinna-akvaria.cz/…

Mám ho už podruhé a nemám co vytknout. Je tichý ani nevím že ho mám. Košů je tam dostatek. A tchýně ani neví že jede nonstop = energie 000 prd :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 14:53 Muž @ Kanour83 [0]
Dekuju dival sem se ted na nej a asi dam na tve doporuceni X-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 14:02 Muž @ LeRi [195] Re: Kanour83
Já ti mohu doporučit pouze značku kterou sám mám ale výkonnější, UV lampu už máš tak ji nemusíš mít ve filtru www.rostlinna-akvaria.cz/… ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 13:15 Muž @ Kanour83 [0]
Jeste jeden dotaz jakej filtr bys mi doporucil jestli o necem vis.diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 13:12 Muž @ Kanour83 [0]
Diky za info dnes si pujcim od kamosa vetsi filtr a vyzkousim to jinak proste pujdu a a koupim a tento strelim za nejakou kacku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 12:27 Muž @ LeRi [195] Re: Kanour83
Na 300l malawi potřebuješ o dost výkonnější filtr s větším objemem pro dostatečnou biologickou filtraci. Ten bordel odsaj jako bys odkaloval a vyměňuj častěji vodu .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 11:06 Muž @ Kanour83 [0]
To mi taky radili ale pry neodkalovat ale jen vymenit vodu a ten sliz mechanicky odstranit treba sitkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 10:23 Muž @ Iceman [73] Re: Kanour83
Podle mě by jsi vodu měl normálně měnit a ten sliz co se ti dělá odsávat při výměnách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 09:54 Muž @ Kanour83 [0]
Prosim te a pomohlo by kdybych tam dal jeste vnitrni filtr?jedna se mi o to ze sem puvodne mel o polovinu mensi akvarko a nechzelo se mi kupovat filtr za 3000 vetsi pokud pomuze vnitrni koupil bych ho ale nevim jestli by to pomohlo.ve sklorexu mi poradili pockat a vyzkouset nejakou chemii na zakaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.01.2018 09:54 Žena @ petulka [7]
Ahoj tohle jsem mela v malem akva a pomohla mi vymena vody a odkalovani
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 09:13 R Muž @ afc1886 [2519] Re: Kanour83
Ecco pro 200 je na ten tvůj objem slabý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 06:40 Muž @ Kanour83 [0]
Ted je to tyden a vody sem jeste nemenil bylo mi zase receno jze jestli tam mam nalevnika nemenot vodu ten filtr je eheim ecco pro 200.vzduchovani jede na plnej vykon voda se hybe byla tam i uv lampa ta s tim zase hybala 3 dny ja uz nevim co s tim dnes se zajedu zeptat fo sklorexu jestli mi na to neco poradi.budu rad za info i od vas zkusenych.diky
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 23:57 Muž @ LeRi [195] Re: Kanour83
Plíseň? Jak často jsi během toho týdne měnil vodu? Jak silný je ten filtr (přesný typ) , dokáže tu vodu v akváriu vůbec rozhýbat? Zkus to provzdušňovat. I kdyby jsi měl ten nejsilnější www.rostlinna-akvaria.cz/… tak je na to akvárium slabý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 23:04 Muž @ Kanour83 [0]
Fotka k příspěvku Tohle mam na pisku a na kamenech nevite co to je a jak proti tomu???je to takovej sliz nevim co s tim je to tam asi 2 dny a myslim ze toho pribyva...zkousel sem uv lampu jela 3 dny a nic tak sem ji vypnul.zacinam h toho byt fakt smutnej takove snahy a porad to neni pruzracne jo fitr mam eheim ecco pro
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 20:28 Žena @ MsJitka [0] Re: Mickey
To na fotografii mi připadá jako vířenka (vorticella), objevily se mi v akváriu také v určité fázi po založení, odsávala jsem je (část byla přichycená na skle) a postupně samy zmizely, jak se akva stabilizovalo. Můžou být nebezpečné pro krevetky, rybkám by ublížit neměly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 19:52 Muž @ Kanour83 [0]
Fotka k příspěvku Prikladam foto kalu
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.01.2018 13:02 Muž @ BuldozerGT86 [45] - Prodám - TlamovceRe: Kanour83
Máš to čerství tak jako já ale já těm nitrifikačním bakteriím jdu trochu naproti. Žádné plastové věci. Písek se musí pořádně proprat. Já těch 15-20KG propíral cca 2-3 hodiny. Stejně jsem se nevyhnul zákalu ale ten trval jen 30 hodin. Měl jsem z původního akva nějaké živorodky tak jsem je tam pustil. A žijou všechny ne Další věc je světlo. Mám hodiny nastavené na 10 hodin denně s tím že tam mám pauzu na dvě hodinky. Třeba se mi nálevník nevyhne ale zatím bez problému. Každopádně se musí měnit voda. Já ji měním jednou týdně cca 70-80l. Jestli si dobře pamatuji tak by se mělo přidávat sušené lupení pro rybky. Tím podpoříš ve filtraci nitrifikační bakterie. Možná jsem na něco zapomněl. Je to už rok co jsem měl našprtané věci kolem rybiček. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 11:35 S Muž @ invalida [3534]
Doktor čas to spraví a ještě tě pobízí k nějakýmu čtení.
Čímž chci říct že info najdeš a když budeš hledat líp v hlavě uvíznou a to "usazení" vody je standard na víc jak týden či dva.

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 34

Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií Přidat příspěvek • Zobrazeno 40524x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/12818-cerstve-zalozene-akvarium--problem