L-sumci
Jo ale ty už jim nepřidávám
Moji maj radši mrkev a papriku
No mam i hypancistrus zebra a ty to fakt nežerou...psal jsem,že to žerou,ty co maj rádi zelený.
No polemizoval bych..žerou ale přednost by mu nedali...podle mejch pozorování...ale mám jen 7 druhů takže..každý akva je jiný
0 30.12.2011 21:49 georgeczk2 Pekingské zelí žerou všichni,co maj rádi zelený.
Tak netváří se, že by byly nespokojený
Já taky nejsem vege vege a žiju v poho
Mají čerstvě višeň, tak snad jim zachutná
No, jak říkám, na zelený se netváří...
To už si nepamätám aká bola cena.Posledne mali inzerát 28.5.2011 hneď druhý (foto skaláre)No cena tam tiež nie je.
www.akvarko.cz/… Jo tihle krasavci...celkem jedno kterej poddruh ze třech
Venca,predávajú ich v Giga Exotic.Momentálne vypredané,no mávajú ich v ponuke.Skús napísať.
www.gigaexotic.eu/… Mrkev papriku ředkvičky bramboru salát okurku...taky je potřeba dřevo jako balastní látka
No a můžeš mít masožravej druh...
Ti moji se k zelenině vůbec nemají
Co jim dáváš konkrétně za zelenou?
Jo, ty články už jsem četl. Zajímají mě ještě i poznatky druhých. Díky.
Co víte o l o91 a jeho sehnatelnosti? Díky Venca
Dávám file a zeleninu...prospívají
Má někdo poznatky z chovu tohoto Lka? Krmení, množení....?... Díky!
Starší reakce
0 16.12.2011 15:15 - Spolu ich môžeš mať.Odháňať sa budú navzájom hlavne ak samce strážia ikry či zápasia o miesto na neres.
ahoj,mohou být spolu ancistrus a Rineloricaria lanceolata?Nebo by se křížili?Pokud ano když to budou dva samci-myslím samec ancíka a samec Rinelorikarie,budou spolu bojovat nebo ne?
0 11.12.2011 22:18 - – A.super red Re:invalida
Podle mě je to jen křížením ancáku....sp. - gold možná LDa 16. Viděl jsem zajímavé barevné varianty ancistrusů které jsou tak zvaně ve vývoji "u chovatele". Nechtěl pustit ani kousek ryby
Marně hledám informaci o vzniku krunýřovce super red...Tušíte někdo? Dík Venca
Starší reakce
0 02.12.2011 15:16 O.Tom [439] Ahoj, chtel bych se poradit. Koupil jsem si L213, mam je neco malo pres mesic, zda se mi ze mozna i porostli do delky, ale maji nejake propadle bricho. V akva je mnoho druhu rostlin, i rasy, meka dreva, krmeni davam vlocky, mrazene patentky, SAK granule, salatove okurky a nikdy jsem nevidel ze by ty L213 neco ztoho zrali. Obyc ancistrusi se vzdycky vrhnou na vse, okurku mi sezerou vcetne slupky, uz to ani nekrajim na kolecka jen podelne rozpulim. L213 jsem videl akorat na skle a nic vic. Co jeste zkusit za krmeni ?
Ta teplota opravdu není "nad jejich přirozenost".
Vražedná teplota to pro ně asi nebude, ale dlouhodobě bych řekl, že teplota nad jejich přirozenost, kór těch 33°C bude snižovat délku jejich života, takže nevydrží tak dlouho.
Když někdo nedávno v akva diskusi napsal, že má u eLek 33°C a teď to stáhl na 28, tak jsem mu napsal, ať raději nechá těch 28, 33 už je moc. Ne, že by rybám ta vysoká teplota vyloženě vadila, ale akva je náchylnější na problémy - vysoká teplota = málo kyslíku při pokažení filtru atd. ..
29-30°C je běžná teplota pro chov i odchov eLek. Toto rozmezí dodržuji já i mí kolegové a máme, řekl bych, celkem slušné výsledky.
Samozřejmě, že vydrží i nižší teploty(je otázka s jakými výsledky) ale psát, že 29°C je pro eLka vražedná teplota je totálně mimo.
Nobody napsal: některé druhy nachází na stejné lokalitě a přesto se u nich udávají rozdílné teploty vody.
Ty různý teploty se někdy udávají..ale to můžeš přičíst i tomu že někdo už to v těchhle podmínkách odchoval a proto to je poupravený..neznamená to ale, že druh ze stejného místa to musí mít stejně...může být náchylnější na teplotu nebo naopak..
Údaje o teplotě vody jsou dost často zavádějící.Většinou se udává teplota z míst výskytu rybek(povodí Amazonky)v době tzv.sucha-kdy mají řeky,potoky i potůčky nejnižší hladinu vody,a tím i vyšší teplotu.Jinak jsou v podstatě nedostupné.
Zajímavé také je,podívat se na výskyt hypancistrusů a jiných L-sumců.Dost často se některé druhy nachází na stejné lokalitě a přesto se u nich udávají rozdílné teploty vody.
Starší reakce
to nevim, ale zrovna hypancistrusi vetsinou snaseji vyssi teploty. Konkretne vami zminovany uvadeji nektere zdroje max teploty v rozmezi 29-33st. C
Pekne a ne moc drahe jsou i L340.
K Hypancistrusum jsem se nedostal ani zrovna neplanuju, z duvodu vyssich teplot, a jejich plachosti pri krmeni.
Co se tyce utoku, no mam zkusenost s ancistrusama, panaqolus a panaque co se tyce elek. Ti panaque a panaquolus jsou pomerne teritorialni, to vlastne i klasika ancistrus sp. Utoku na panciky bych se nebal. Ono spis ti hypaci jsou plachsi a z rybama ktere jsou teritorialni mivaji problemy aby se vubec nazrali. K mojim zkusenostem s Lkama to je vetsinou tak, ze se akorat nesnesou u sebe, jinak vcelku vychazeji, zvlast kdyz uz jsou na sebe zvykli, strkanice jsem zaznamenal jen pri novem umisteni nez si to sedlo.
Ale s hypakama pisu jen z toho co mam sam nactene. Takze pokud nebudou mit konkurenty v potrave u dna, coz s tercaky asi ne a s panciky by zas tak konkurovat nemeli tak nevidim problem. Co se tyce teplot tak u hypanu nejcastejsi rozmezi je horni hranice vetsinou dost vysoko.
Nobody mysli pravdepodobne Lka vseobecne.
Myslím,že Vámi udáváná teplota v akva-je doslova vražedná pro L-sumce.
O tom že by L-Sumci napadali Pancéřníčky jsem ještě neslyšel. Například moji L204 občas vyženou rybu z místa, kde chtějí být, ale ani se jí nedotknou... Ti L204 by byli vhodní, žerou převážně dřevo (takže býložraví), kvítka dokud jsem nějaké měl ti moji nechávali celkem na pokoji (co okousali stíhalo dorůst), ale cena bude od 700Kč. U býložravých L-Sumců je problém, že spousta býložravých druhů je schopna kompletně zlikvidovat echinodory a podobné rostliny (například moji L128).
L-401 jsem sice nikdy neměl, ale podle mě to jsou právě ideální ryby pro vás. Podle mých zdrojů (internet
) jsou naprosto mírumilovné, mají rádi vysoké teploty a cena 300Kč mi přijde za tyto ryby výborná. Akorát jsou údajně světloplaší.
Dobrýden,
chtěla bych si do společenského akvária 450l s terčovci a pancéříčky (teplota vody 29 stupňů) pořídit skupinku nějakých L-sumců. Nejraději bych nějaké převážně býložravé, kteří dorůstají max 15cm a nejsou agresivní k ostatním rybám. Naskytla se mi příležitost pořídit 4 sumce L-401, ale paní mi napsala, že útočili na pancéčíčky. To dělají všichni nebo mi poradíte nějaký vhodnější druh, který bude cenově přijatelný (tak do 300 Kč za kus)? Děkuji
Starší reakce
Starší reakce
Když něco vyberu ozvu se.
Posílám i kurýrem,není problém,samozřejmě ale preferuji osobní odběr.
Pěkné až budeš mít zlatého nugeta tak se ozvy. Jednoho nebo 2 bych bral
0 26.10.2011 06:14 EDA Ahoj aktualizováno.Ty menší jsou L-260 a ty velký L-66.Zatím ahoj
Díky za nabídku podívám se a kdyžtak se ozvu. Rybky i posíláš nebo je nutný osobní odběr?
Co to bylo za číslo s tím jemným pruhováním...v nabídce nemáš červený dlouhány..aktualizuj
Mám doma mladé L 201,333,270,66 a 181(213).
Díky. Dojel bych jen kdyby to nebylo tak daleko
0 25.10.2011 10:51 EDA Ahoj podívej se na mou stránku--hypancistrus.svet-stranek.cz--Můžeš se přiject podívat.Rád ti poradím s chovem.
Cauky shanim L340 teda ty uz jsem sehnal. Ale chtěl bych vědět kdo to tady v čr chová. A kde dobře vybrat
0 24.10.2011 22:47 EDA Určitě znám chovatele L-46 kteří prodávají své výpěstky.Klidně se na mně obrad.tel.724009093.Počítej cena je tak 1700 kč kus.
O co by jste měl konkrétně zájem?
Přidat reakci
1 ...... [17] ...... 52 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 81226x