L-sumci
0 02.01.2010 14:50 Kacoo [10] - Cichlidy Komu nevadi trocha anglictiny doporucuji
www.planetcatfish.com/…
The database can be accessed by any one of these lists:
All C-Numbers (Corydoras C001 az C157)
All L-Numbers ( L001 az L418)
All LDA-Numbers (LDA01 az LDA84)
Dale se tam docist problematika chovu,odchovu,jakou vodu preferuji jake ryby(teplota,tvrdost,PH atd.)Dozvite se velikost do jake dorusta,jak identifikovat tento druh,jak rozpoznat pohlavi a mnoho dalsich veci.
Starší reakce
ano vašku ono je o skoro všech někde něco napsané ale jde o ten fígl mít pár
pohledám fotky a pošlu je sem (jestli najdu)
a když nenajdu tak budu po novém roce čistit biofiltr(po 14 mněsících)tak vyfotím detajly hlav a můžeme porovnávat
V těch chlupech zase takový rozdíl není...
Ty břišní ploutve mi příjdou jako nejmarkantnější rozdíl..
Jinak kolem L204 je dost napsáno na planetcatfish.com
no myslím si že na prsních ploutvích mají více a delší chloupky
a i ododentosy mají delší samci
asi jako u skorovšech krunýřovců
jinak od té doby co jsem zapinkal ty jejich 2 výtěry tak od té doby čekám marně
daří se mi tak trochu s lorikárkama a jinek nic(kromně ancíkú sp. a sp.brown)
troch teď experimentuju se L204 začali nějak blbnout tak uvidíme mám jich 5 a taky nevím co je co
myslím že 4 samci a 1 samice a tak si v únoru budu brát od kolegy eště 4 kusy a to by v tom byl čert aby se aspoň jeden pár z 9ti ryb neudělal
zatím hoj a držkolezcům zdar
Ahoj,
jak rozeznáváš pohlaví tvých L168? Jediné, čeho jsem si všiml je, že samec má břišní ploutve tak trochu do špičky, kdežto samice má oblouček...
Přibyly mi nedávno doma 4 kousky snad L52 a vypadá to na jednu samici.
Jo a jak se daří výtěry?
Starší reakce
JÁ VÍM JAK SE LÍHNE ALE MÁM JI UŽ CCA 5 LET A ONA SE UŽ NELÍHNE(asi zvlhla)
tak jsem ji chtěl odskořápkovat abych ji mohl skrmit
jinak zebry po patentce sou vždycky takové kulaťoučké
zatím hoj a držkolezcům zdar
Ahoj koukám že se ti pěkně zaplnila zebřička, co se týká odskořápkování moc bych to neřešil. normálně je nech vylíhnout a skořápky stejně plavou na hladině takže když v nádobě uděláš spodní výpusť tak by měli jít jen čistý artemky, tedy alespoň si to myslím. Tak ať se daří.
Starší reakce
má někdo skušenost s odskořábkováním artemie??
má někdo skušenost s krmením odskořábkovanou artemií???
ps:myslím krmení pro krunýřovce
za odpovědi děkuji
Děkuji moc, snad se tam něčemu přiučim.
na akvapedii bych moc neodkazoval..sou tam pěkný bludy a co se týká krunýřovců tak to většinou je opsaný z rybicky.net .. a to co od nás neni tak i v těch krunýřovcích jsou pěkný blbosti..neřikam že tady nenarazíš na pitomost, to se stává všude,ale v akvapedii celkem často
Což nic nemění na mém doporučení.
(Pro ostatní, původní dotaz byl na krunýřovce sp.)
byl si moc rychlej
Když uděláš edit a změníš název ryby, tak to uveď, teď vypadám jako mimoň, tak prosím o smazání obou mých příspěvků.
0 05.12.2009 19:18 bolek [5] Ale to vše je právě u této rybky v atlasu popsáno přesně, dobře (včetně) foto jsou zázorněny rozdíly mezi pohlavími.
Ahoj,nemáte někdo více informací o krunýřovci zvědavým než je tady v atlasu. Potřeboval bych vědět rozdíl mezi samcem a samicí, délku života a způsob odchovu. Díky
Starší reakce
Možná samice nějakého baryna...
Jinak ale co koukám na netu, tak dost lidí má rejnoky s krunýřovci, se kterými by teoreticky být neměli...
Ale v dospělosti jich moc řasu žrát nebude, snad jen ten rod barynancistrus, ale ten je taky celkem agresivní (teda hlavně vůči jiným krunýřovcům, rejnoků by si všímat nemuseli).
Záleží taky na velikosti rejnoků.
Ale měly by to být vzrostlé ryby (ti krunýřovci), aspoň 20 cm+, protože co jsem slyšel, tak vzrostlý rejnok (P. motoro někde v Pardubicích v akvaristice p. Macenauera) dokáže sežrat docela dost velké ryby. V případě krunýřovce by to ale asi bylo fatální pro oba...
Starší reakce
Akva vypadalo stejně jako předtím.Lovil jsem je pouze na předním skle,páč jinde to ani nejde.To by byla moje smrt,poškodit si rostlinky
Já lovil tři ancíky tři hodiny
Co hodina,to kus.Řek sem jim,že to maj za ty kytky co nám ožíraj a že půjdou jinam.Se jim chtělo
...no u mna chytit samicu...to uz "fakt konci sranda"....ja som to vzdal
"Já jednou lovila 7cm ancíky z akvárka. Byl to děs."-
-fakt - nie je to sranda....
Taky to tak dělám
Já to tak taky dělala, ale oni jsou mazaný, vždycky vylezli na zadní sklo, kde je nad nima trubice od filtru. Takže jsem na ně moc nemohla, tak jsem je přoplácla a táhla nahoru, ale když jsem je musela odendat od skla, vždycky mi pláchli
Pak jsem je raději připlácla síťkou a chytla přes síťku do ruky. Starý ancíky chytám jen rukou, aby se do síťky nezachytili. Jeden má kvůli síťce roztrženou zadní ploutev... už mu nesrostla
Mno mě se osvědčila co největší síťka. Nechat ancíka vyjet na sklo a pak se přiblížit ze zadu potichoučku a zákeřně rychle připlácnout. A pak silou držet co to jde. Protože zvláště velké ryby maj hroznou sílu - se to nezdá
A pak při vytahování držet síťku těsně na skle, aby ani mezírka nebyla - fakt jim stačí a pak ho při vytahování nad hladinu zaplácnout víkem od kyblíku primalexu, aby nevyskočil ven
Já jednou lovila 7cm ancíky z akvárka. Byl to děs. A to má to akvárko jen 54l. Po dolovení akvárko zkončilo jako posekaný pole
Ti moji po akvárku vylítnou vodorovně
jj
lovit ancíky je boj.Když je akva zarostlý,je to skoro nemožný.Mě se osvědčila noční metoda.Akva je osvětlený jen ledkama,takže já něco trochu vidím a ancíci se chovaj přirozeně a loví se o mnoho líp.Ale stejně
jj
to som chcel napisat - sa nezda - ale fakt ide ako "raketa" - ked som chcel odlovit samicu po hodine som to "vzdal"
Kristýna napsala: neumim si představit plavat ance kolmo proti hadině... Já si to docela živě představuju a vypadá to zajímavě
Když ho vylekáš, jede po skle jako blesk a pokud není AQ přikryto končí mimo nádrž.
nie?
...ale skocit bi vedel - rychlost na to ma...
Betta je labirintní ryba. V přírodě normálně skáče. Ancistrus ne, neskáče.
...niekedy je sranda sledovat to ako sa rybi "vynajdu"
mi takhle skakala bojovnice a brala to jako ukryt, obcas tam skocila parkrat za den a pravidelne na noc
...tak prvu varku som nechal "napospas" osudu - teraz mam druhu uz je tam zo 30 vajec...
...samica trochu podrastla...
Starší reakce
0 12.11.2009 14:56 xx – Re: lumpik007
Záleží na tom, jestli to má být dekorační nebo odchovná nádrž.
Počty ryb uvádím s tím, že v dopělosti nevyrostou víc než 10 cm a v akváriu s nimi nebudou jiné ryby:
odchovná nádrž: max. počet 20 kusů krunýřovců (přičemž optimum je 5 samců a 15 samic) + akvárium bude plné trubek nebo jiných úkrytů na tření (minumum je 5 úkrytů pro samce, jinak optimum 10 úkrytů, aby si mohli dobře vybrat třecí místo)
dekorační nádrž: max. počet 12 kusů (dejme tomu 3 samci a 9 samic) + minimum 3 trubky jako úkryty pro samce, zarostlé členité akvárium s kořeny apod.
Jsou to jen orientační údaje! Nepřekračovat max. počet ryb, spíš méně než více. Těch nároků ryb je mnohem víc a já tady počítám jen s plochou dna, max. délkou ryb a s daným poměrem samci : samice.
Myslím, že není žádná "pomůcka" na to kolik ryb si do takto velké nádrže můžeš dát... hodně záleží na členitosti dna a druhu ryb(jak moc jsou agresivní vůči ostatním rybám a jaké velikosti dorůstají...).
0 12.11.2009 13:59 lumpik007 – Otázka
U L-sumců kolik doporučujete cm2 plochy dna akvária na 1cm ryby? Většinou se udává jednotak v cm/l, ale tohle nejsou ryby, které by plavaly v prostoru. Jedná se mi o to, kolik mohu dát průměrně rybek (10cm délka) do akva 120x50x50 (plocha dna 6000 cm2).
Starší reakce
souhlasím l sumci krevetám neubližují mám je (krevety)ve všech aqa a v poho
jen zebry(masožravci)si občas nějakou tu minikrevetku zblajznou
Většina eL-ek krevetky nenapadají a záměrně jim neublíží.
0 08.11.2009 11:32 lumpik007 – Otázka
Jdou dohromady L-sumci a krevetky? A jaké jiné druhy ryb by jste doporučily pro střední sloupec vody k L-sumcům? Akva bude 120*50*50. Dík
no uvidíme ráno zatím jen jeden a ten se moc k životu nemá
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 52 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 81226x