L-sumci
0 19.10.2007 20:32 Jirka V tom Vivariu maji ty ryby ale dost drahý některý až předražený
vo tom to je,ale daji se levněji sehnat
pokud je někdo chová,vi proč a drži si cenu a sype to
0 19.10.2007 14:00 Lamda – L - 46
Kupoval jsem pár kousků ve Wiena cena(9/07) 100€, pár kousků mám z Plzně(8/07) 3500 Kč a za 4000 Sk je prodává jeden chovatel v Blavě. Pokud by jste měli zájem, můžu poskytnout kontakt na výše jmenované chovatele. Kontak přes
www.akvarista.cz, kde mám foto s L - 46.
Starší reakce
Starší reakce
hrebik splyva s dnem a neni ostry takze se nema sanci nic poranit... a jak napojis 2 spejle? izolackou se mi nechce pac to lepidlo z toho se mi nechce machat ve vode... stejne jako jakykoliv jiny lepidlo... uz sem si 2x spojoval spejle tak ze sem asi 1cm na konci spejle zbrousil smirglem aby z toho konce byl takovej pulmesic, prilozil sem 2 takle upraveny spejle tema pulmesicema k sobe, omotal vlascem a pretahl kouskem teplem smrstovaci hadicky pouzivane v elektronice... akorat sem si uz 2x takle prodlouzeny spejle zlomil a nechce se mi to delat znova
Nik: velký su cca 1 cm,a tak ako tu už ktosi napísal keď sa majú kde schovať tak ti určite nejaký prežijú. Mne sa najviac zdržujú za filtrom a na ňom.
Kryplak: okurku si nabodni skoro až ku kraju a salát pod kámen jen stonku.(A na 40 cm akvárium-máš problém si nadpojit dvě špejle?) Ale keď myslíš že hřebík je lepší,aby´s jednou neměl Rybí Ražničí.
jsou malinkaty par mm a preziji pokud se maji kde schovavat
ja nevim... zkousel sem to jednou... dal sem tam 2 kolecka asi 0,5cm silny a asi za 24 hodiny byly pekne vyzrany... sice ne naskrz jako okurka ale byly vyzobany.... a co si myslis o jabku mrakousi?
Brambory bych kvuli skrobu co obsahuji radsi vynechal
ančíci žerou i brambory? To jsem netušila, to musim hned vyzkoušet
. A co všechno teda ještě žerou kromě okurky a salátu?
já mám na okurku síťku s kamínkama, malej pytlíček z látky, v něm drátek a vždycky okurku propíchnu. k pytlíčku mám přišitou dlouhou nit a jen to tam s okurkou spustím a ráno zase vytáhnu
kdyz do okurky pichnes spejli a oni pak vyzerou stred tak ti vyplave ne?... navic kdyz pichnu do dna spejli tak mam akva 40cm vysoky a spejle bude cela ponorena aspon tak 5 cm pod hladinou... a kdyz vyplave nahoru ta vyzrana okurka tak bych lovil to kolecko po celym akva...
kdyz salat zatizis kamenem jak ho vytahnes ten zbytek?... a pod kamen se stejne nedostanou ryby takze ho tam nesezerou... ja kdyz to dam na spinaci spendlik tak to vytahnu suchou rukou vsechno... at uz salat, bramboru, okurku, jabko....
A salát pod kámen!
Uhorku nakrájať na plátky,napichnúť na špejli a špejli zapichnout do dna.Jenoduché,rychlé á praktické. Jaké caviky okolo toho.
Mě se teda osvědčilo nakrájet tu okurku na plátky, hodit na hladinu a nechat to být. Většinou to klesne samo, a když ne, tak tomu pomůžu šutříkem
to nevim zatim se nic nestalo... maximalne tak zelezo... trosku to rezne ale myslim ze to neni nezadouci... provozuju to takle od ty doby co letos byly okurky a zatim jsem nic nezadouciho nezpozoroval
jen bych si dal bacha abych treba nepouzil medenej hrebik... med prej nemaj radi bezobratly takze jestli pestujes neritiny nebo ampularie tak bych si dal bacha jen na tohle... jinak zeleznej by nemel udelat nic
1 21.09.2007 16:00 oldkiwinka nemlže ten hřebík něco dát do vody něco nežádoucího?
takle ve vode
0 21.09.2007 15:57 oldkiwinka ja to polozim na dno,dam nad to skorapku od kokosu a ono to nevyplave
ja to delam takle
spinaci spendlik a hrebik, pak to vytahnu spejli s hackem z dratku na konci
0 21.09.2007 15:32 oldkiwinka martine, musíš je něčím zatížit např. kamínkama (štěrkem) já to dávám dycky pod kousek kokosové skořápky, a ono to nevyplave
0 21.09.2007 12:24 Martin a proč se mě ty okurky nechců potopit
Mě teda žerou všechno, co paví očka. Tzn. vše. Přidávám jim ale ještě salát a okurku. Tu okurku sežerou i Ampulárky a o salát se dělí všichni obyvatelé akvárka
0 20.09.2007 21:03 Orion Kdyz jsem mel nemocnyho kerickovce, tak to vycitili a oskrabali mu konec ocasu (mel ho ochrnuty).
0 20.09.2007 20:26 oldkiwinka já doslova souhlasím s holajdou, tohle se osvědčilo i u mě.
Zeleninu jenom jako doplněk stravy, ne? Jinak žerou od vloček, přes tablety až po patentky....
0 20.09.2007 11:32 endus [21] 0 20.09.2007 11:21 Martin – Ancitrusi-krunýřovci
chtěl bych se zeptat co je nevhodnější dávat těmto rybám na žraní...???jestli zeleninu tak jakou jestli nějaké tablety tak jaké atd...děkuji za odpověď
Starší reakce
0 22.08.2007 18:42 fugin – snasenlivost
ahoj mam dotaz jestli nebude delat neplechu Krunýřovec velkoploutvý s Sumečkem žraločím
dik za odpoved
Starší reakce
ráda bych ti poradila, ale netuším
Fakt mi nikdo nehelpne?
Ahoj, měl bych takový dotaz ohledně krunýřovce plochousteho. Nedávno mi jeden zahynul, myslel jsme že měl nejaky problemy s mechýřem, pže se nadnášel a nadruhý den jsme ho našel mrtvýho. Ovšem dneska vidím že se to sice v menší míře projevuje i u dalšího.Ale zároven jsme si všiml, že jim asi chutnají vlaknite řasy na mých rostlinkách, jenže.... v těch řasách se mi zachytávají bublinky s filtru a mám takové podezření, že krunýřovci jí řasy společně i s bublinkami, neumím si to totiž jinak vysvetlit, bylo by to možně???A prosím vás, jak pomožu tomu krunýřovci, který se lehce nadnáší, dekuji moc
Taky bych měl jeden dotaz ohledně Krunýřovce plochoústeho (hypostomus plecomus). Včera mi jeden umřel (ješte se mi nestalo aby mi umřel krunýřovec).Den před tím jsem si všiml, že se až moc nadnášel ve vodě a později měl co dělat aby nemusel pořád jenom vyset na hladině.Byl to "jenom" problém s měchýřem, nebo to mohlo být něco víc?Na pohled (i po smrti) neměl na těle žádné příznaky nemoci. Díky
0 15.08.2007 11:18 Štěpán Stupnice pH je logaritmus poměru koncentrací. Zvýšení pH o jednotku znamená DESETINÁSOBNÉ zvýšení koncetrace látek co způsobují změnu pH!
0 15.08.2007 10:42 Jiri – ph
Mohu se zeptat, zda by ancitrusům vadilo ph mezi 8-8.5 ? Sice ve všech informacích o rybách se píše, že má být o stupeň nižší, ale už se tam nepíše proč? ...
Starší reakce
0 26.07.2007 23:08 wladys [291] - Cichlidy Loricaria simillima se dá rozeznat jednoduše podle "chloupků" na přísavce.
viz foto.
Na tvých fotkách bude nejspíš nějaký druh Rineloricarie.
Zkus ji určit podle Planet Catfish
planetcatfish.com/…
Takže je to pardalis
. Díky moc všem za pomoc při určení druhu a hezký zbytek večera
.
Přidat reakci
1 ...... [50] 52 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 81226x