L-sumci
Nejsem takovej cvok jako některý co si dají gibbicepse do 160 L.
To je jasný že si tam nedám takovýho obra, ikdyž jsou tady akvaristi co se tomu nebráněj.
no tak jestli byl podobnej tomu Pterygoplichthys parnaibae tak to bude L001 nebo L022
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_brazilsky všechno je to Pterygoplichthys, což sou obrovský ryby, takže to si rozhodně nekupuj..
já si taky myslim že posrali název..nejčastěji je to "plecostomus" ale plecostomus je chybnej název pro p.pardalis
0 15.09.2009 14:05 xx – Re: pepis
Pak se obrať znovu na prodavačku, ať ti dá správný název té ryby.
0 15.09.2009 13:12 xx – Re: pepis
Neříkala spíš něco jako Plecostomus?
Jediné další jméno, co by mohlo vzdáleně připomínat "Pogostemus" je Pogonopoma.
www.planetcatfish.com/…
Dneska jsem procházel akvaristiky a narazil jsem na krunýřovce který se jmenoval Pogostemus, nevím jestli to byla jejich chyba, protože jsem ho nikde nenašel a ta prodavačka říkala že dorůstá kolem 25 cm, ale ta prodavačka o tom asi moc nevěděla, podobá se gibbicepsovi nebo taky Parnaiskému krunýřovci, bohužel jsem neměl foťák. Stál asi 280 Kč. Nevíte o jákýho krunýřovce jde?
Starší reakce
Já vím, taky jsem tam párkrát byl. Akorát je to tam k němu trošku z ruky...
Kalabu mohu jen doporučit..Byl jsem přimo u něj...Nejsem žádný chovatel L-sumců..Vzal jsem si od něj L-201 a L-199.Byl jsem až v jeho akvaristickém královstvi uvnitř..Byl hodně vstřícny a ochotný..
Pak třeba taky u L201 jsem musel v jednu dobu brát jen mladé ryby, protože dospělci mi vždy uhynuli na brutální bakterku a u mladých byl taky sem tam nějaký úhyn. Pak jsem jednou vzal subadult od Kalaby a ty ryby mám dodnes a mladé co od něj mám, mám taky všechny. Ono asi jde taky hodně o to, z jakého skladu se ryby berou a jak je předchozí držitelé přeléčí nebo nepřeléčí...
0 11.09.2009 11:16 xx – Re: Plecos
No to je ten horší případ.
Pak ještě může nastat situace, že si člověk dokoupí nové ryby, aby "oživil" krev a půlka ryb mu díky tomu uhyne na virózu.
"Ryba normálně žere a je aktivní, bříško propadlé, rozmnožovt se nechce. Po roce až dvou života ji najdu někde v rohu akvária mrtvou."
Já měl kolikrát ryby v plné kondici, bříška plné, ale do roka až dvou postupně bez příznaků padaly...
To se mi dělo např. u L260.
Teď mám od Vánoc L260 od Lagrona a klepu na dřevo - ani jeden úhyn!
0 11.09.2009 09:36 xx – Re: Killer
Vyzkoušej a pak poreferuj. U mých ryb byla úspěšnost vyléčení pod 10%, takže teď už je neléčím a raději si dokoupím nové kusy.
ještě ne, protože mi ho nikde neprodali bez receptu, ale už mam recept,takže to dneska vyzzkoušim
1 11.09.2009 08:03 xx – Re: Killer
Vyzkoušel jsi ten entizol a je pořád propadlá?
Moje zkušenost s propadlým bříškem u krunýřovců je taková, že nezabere entizol, nifurpirinol, ani chloramfenikol. Ryba normálně žere a je aktivní, bříško propadlé, rozmnožovt se nechce. Po roce až dvou života ji najdu někde v rohu akvária mrtvou.
Proto tvrdím, že nejjednoduší a nejlevnější je takovou rybu neléčit a co nejrychleji ji odstranit z chovného akvária.
ale název je to platný
na týhle fotce to moc vidět neni, že samec je chlupáč a samice kožak..koukal sem na tu samici, když sem jí vyhnal na sklo a je celkem vyžraná oprotitomu když sem si je přinesl od fotra..škoda, že ty L059 nejsou v tak dobrý formě jako tyhle L104
Ale dyť já vím
Ovšem chápu p. Zahrádku a jeho výhrady vůči domácím názvům...
ahoj václave
na mně se nezlob já ho takhle nepojmenoval
(ono skoro všichni jsou krunýřovci brazilští
)
glyptoperichthys joselimaianus
to je teda originální název - krunýřovec brazilský
zdař bůh
mám na prodej krunýřovce brazylského L 022 cca 21 cm
kdyby ho někdo chtěl tak se ozvěte do pátku do večera,protože pak ho v sobotu beru na aqaburzu a bude pryč
zatím čau a držkolezcům zdar
U eLek to je docela na prd... Někdy se někomu zadaří a stačí mu k odchovu jeden pár (většinou si ho ale sám vybere) a jiný si musí objednat na sebe celou bednu, kde na 10 samců vychází jedna samice...
taky sem si to myslel s tim samcem.. já měl 4 ks L104 (p.maccus) to je v podstatě to samé a myslel sem že mam 2 samce a 2 samice, nicméně když sem tu rádoby poslední samici nezvládl přelovit,tak sem jí (jeho) počase viděl na kořeni a byl to najednou uplně normální chlupáč samec..
Jojo, to je fakt
Jinak u té L204 bych taky spíš řekl, že to je nějaký podřízený samec... Taky tyhle ryby vytřít asi není jen tak i ve světě je vytřel málokdo, takže držím palce!
tak hodně zdaru, snad to bude samička..šiklo by se to tu množit..přecejen sou to celkem ohrožený druhy
tak tím si nejsem jistý ani já
ale podle chování a podle ochlupení a ontodontů(těch chloupků pod okem)si mislím(nebo jen namlouvám
)že to musí bít samice
uvidíme co se stane dnes jsem jim předělal aqa a s 5ti domečků jsou 4 obsazené a ta ,,samice"je pořád na kořenu tak uvidíme co se s toho vyklube
u L168 jsem si pořád říkal že jsou malí a mladí a najednou
jikry
tak uvidím
ano václave máš pravdu kořeny vypadají v aqa velmi dobře a líbí se krevetkám
jenže potom (až je dřevo utopené)je stejně držkolezci ožerou a je s toho jenom bordel na dně
dam to tam,ale nejsem si moc jistej tim, že je to samice..
Pokud dávám větve vrby v době vegetace, tak mi neopouští, ale přes zimu nebo z jara joo, ale nikdy jsem to moc neřešil, ty kořeny co z toho vylezou vypadají celkem efektně
a eště detail
vyfotil jsem dnes všechny(když už museli opustit aqa)
podle mně mám 4x samca a 1x samici posílám foto
a nemáš ještě fotku samice shora?
to by mnělo stačit já jim dávám taky kolem cca 1 cm a ono to zhruba po 14ti dnech začne černat a to je ta doba kdy se na to vrhnou a přes noc okusujou
ps:připrav se na to že budeš mít někde v aqa hromádku rozkousaného dřeva(nebo spíš kůry)
jinak jsem ničím nečistil jen opláchnul a šup do aqa ale není od věci to přelít vařící vodou aby jsi to dřevo ,,zabil"vyhneš se tomu že ti s té vrby porostou kořeny a větve
přivaž ke kameni ať to mají u dna a pak jen sleduj jak bude každý den více okousané najdeš stopy přímo po zubech
vypadá to jakoby to okousal minibobr
zatím čau a
držkolezcům zdar
Ty L204ky jsem koupil za 690kč kus. Vím, že jdou sehnat i za 400kč, ale nemám důvěru v internetové prodejce a z Vivaria už jsem předtím ryby bral a teď jsem zároveň s nimi kupoval i formu Skalárů, co mají jenom ve Viváriu.
Jak tlusté větve jim dáváte a jak je čistíte? Na zahradě můžu uřezat z vrby větvičky maximálně 1cm v průměru, pokud to je málo, budu muset s pilkou k Odře...
s tím dřevem nešetři jsou to opravdoví dřevorubci
já jim dávám syrové(čerstvé)vrbové větve a oni kůru oloupou hned jak to dřevo trochu změkne jinak jsou dost plaší s tím souhlasím
ps:kolik si za ně dal??
Mám je teprve od pátku, kdy mi přišli z Vivária. Mají asi 5-6cm (bez ocasní ploutve). Pohlaví ani stáří nevím. Ani fotku nemůžu dát, protože jak se přiblížím k akváriu, všichni hned zalezou.
Jsou to moje první eLka, takže budu rád za jakékoliv rady. Na internetu toho moc není, hlavně jsem nemohl najít, jaký je vhodný počet do 325l akvária a čím kromě tablet pro rostlinožravé krunýřovce krmit. Hlavně uvažuju o nějakém měkkém dřevu kromě kokosu.
a eště detail hlavy
už je předěláno
dodával jsem jen nové domečky a rozdělil teritoria břidlicí(jsou dost teritoriální(fuj to je slovo
))
vyfotil jsem jen detaily ryb tak posílám nějakou fotku
ps:jak je máš velké a staré a kolik jakého pohlaví????
toto je nejchlupatější a největší samec(10 cm bez vláken na ocase)
jdu předělat aqa pro L204 tak zatím
a jedny menší
jedny jsou větší
skusím vyfotit ale až se jim bude chtít fotit
to víš hledat ja ve cca 300 litrech
jinak dovezl jsem keramické domečky
ta fotka je celá taková žlutá..nedá se s tim něco udělat?
rapidshare znám, ale tam jsem myslel, že to je s registrací... no to je jedno, večer to očíhnu...
Přidat reakci
1 ...... [29] ...... 52 53
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 81226x